$1 scrie:$2a o stapanesti sanatos si multi km .
Cateva detalii :
*Consumul de 6.1 este dupa 750 km facuti in oras ? In mod sport sau...eco ?
* Cel mai mic consum afara? Rog specifica si viteza.
* Cu greierasii cum stai? In general cum apreciezi izolarea fonica a masinii ( s-a afirmat ca FL e peste pre-FL la capitolul asta , si as vrea o parere obiectiva )
* Nu vreu sa fac un versus , dar cum ti se par plasticele din interior ( si calitatea lui in general ) vs Golf ?
* In afara de alimentare si acel surub de la turbo, care este lucrul care te dernajeaza cel mai mult sau ai vrea sa-l schimbi / imbunatatesti ?
Sa le luam pe rand ...consumul in orash la mine este undeva la 7...7.3 max cel care il indica in bord este eronat deoarece am fost acuma 2 zile cnd mi-am si capatat amenda in afara localitatii spre TELEORMAN !
Chiar pot sa fiu super obictiv la consum am resetat fix la iesire si la un mers in mediu de 80 de km zic mediu asa mic deoarece sunt foarte multe comune si au fost peste 10 puncte de radar asa ca am mers 60 localitate si 115 afara cu exceptia localitatii unde m-a prins care era prea mica sa reduc viteza ...si deh . DECI PER TOTAL IN AFARA IA de la 4.2.....4.5 pe la 110...120 km la ora ,iar in orash eu merg zilnic spre ROMEXPO asa ca din 3 benzi au facut una si de aici consumul de 7 !In orash daca este un trafic decent cu opriri cu tot si vrei un consum bun in nici un caz nu schimba ca nebunu pana in a 5-a la 60 km pentru ca nu faci nimik ,pentru un consum bun trebuie am observat sa mergi cu a-2-a pana in 2800 si porm a 3-a dc mai apuci desi depaseste 60 la ora:(
Sincer iti zic nu ma asteptam sa fie asa liniste prin ea dar greierash nu ai decat la geamurile electrice care sunt prost facute ...(ex :pe ploaie sunt unde si le lasi jos apoi le ridici tot ude:)) nu ating de margine) dc atunci cnd le cobori nu dai sa le salte umpic sau cnd le ridici de tot iei cea mai mica groapa auzi ca zcartaie "ceva" si asa face la toate nu la asta buba)bine acuma siguru cu care pot face o comparatie corecta este passatu din familie care este peste ea dar ...nu se compara la suspensi si sa fiu cinstit SI LA PLETZ:))
Tot plasticu din interior e de o calitate medie nu foarte proasta ....singuru defect este ca se zgarie mult prea redepe de aici si dorinta mea de a o colanta in interior cu carbon revin cu pretz cand e gata cumpar decat colant ..restu job-ului il fac eu sincer in afara de exterior unde colantezi o capota grila si restu imi par penibil de usor de facut chiar de mine!la usi manerele de deschizi sunt foarte bine finisate ...schimbatorul este super ok la atingere ca si volanul ...in rest materialu de bord si cel textil sunt foarte ok.Am uitat sa ma pronunt fata de golf... (pai ...plasticele din golf sunt mai de calitate daca sunt aceleasi ca cele de pe passat..in schimb cei de la vw nu ies cu nimik nou si devin plictisitori nu apare nimic frumos la interior ...ba chiar mai nou la varianta de jos iti dau un casetofon pe jumatea locului de ramai cu gaura in bord cica sa pui cv:)) penibil:)) ...un mare plus pentru ford la ceasurile de indicare pe care toti le admira ALB + rosu modu in care se aprind mai intai liniile rosii porm restu e bestial ...cotiera o prefer pe cea de la ford deoarece la vw dc nu ai frana de mana pe buton iti rupi mana in cotiera pana tragi calumea de ea...la vw semnalul la noile casetofoane de serie este jalnic (nu vorbesc de cele ce vin in pachetul full) modul de aprindere al luminilor este identic ..iar comenzile pe volan ...par sa fie mai greu de accesat decat clapeta de sub volan de la ford...exp propie...
per total ...dc e sa facem un mic versus calitate pret alegi fordu pentru romania ...
Ce vreau sa schimb sau ce nu imi place : 1)pai piesa aceea de la capota cu care am facut posturi cam la toate firmele de piese de pe aici sa vedem preturi totusi
2)as vrea colantare interior pentru protectie !
3)vopseaua pare mult prea usor de zgariat dc nu esti atent o termini la orice atingere cat de usoara (si credema am frecat mult,mult polish inainte sa zic asta)
4)geamurile ma enerveaza ca nu se ating cnd ploua sau ninge asa ca treb sa te dai jos sau sa le stergi din interior pe afara
5)Modul de deschidere al capotei (puteau sa puna macar un piston cv nu ca la dacie din 1970 cu bat sa o sprijin da aici ii gasesc eu leac:)) )
6)nu se sting luminile cnd scot cheia din contact (dar am inteles ca e posibil datorita unui om binevoitor ce a postat am sa incerc zilele ce urmeaza )
7)lipsa busonului la alimentare (orice carcotas poate sa iti faca praf masina ) noroc ca am prieteni ..dar si pe asta sunt pe cale sa o rezolv ...cred ca o sa imi fak singur unu

)
8)Lipsa capacului de la motor din fabrica mie sincer imi pare o mare tampenie!
9)Amplasarea AUX IN TORPEDOU!!!!!!
10)Modul de alimentare ....(la mine in special ) daca o sa mai imi amintesc iti zic
Ce imi place la masina mea :1)directia cnd este pe sport sufera ...mici modificari probabil cei cu 205/55/r16 sau pe 17 pot sa ne spuna si noua dc se tine mai bine pe curbe.
2)Bass-ul este pur si simplu WoW ...mai ales cnd vine pentru o melodie care vine prin Aux !Mult peste alte masini!
3)Consumul !
4)Design este foarte inspirat si frumos conturat !
5)Culoarea atat cea de afara cat si in interior este perfecta pentru un tanar!
6)Este foarte bine conceputa pentru Romania (rezistenta ...am dat in cateva gropi cu ea ..care au aparut peste noapte si am atins un pik de jos!)
7)pozitia la volan este destul de comoda!
La pretul la care am cumparat-o eu nu stiu daca se poate sa fi fost ceva la fel in raportul CALITATE/PRET!