Tractorasul: Focus TDCi de 109
Cred ca a venit vremea sa imi prezint si eu atelajul din dotare pe forumul dedicat marcii (deja are o prezentare pe un alt forum).
Asadar, se da un Focus Turnier din 2005 de care imi este foarte drag. Motorizarea este 1.6 TDCI 109 PS + DPF (DPF alive and kickin'). M-am pricopsit cu el de la tatal meu acum 2 ani si 4 zile. De atunci traieste in exclusivitate sub atenta mea supraveghere.
Ca dotari e destul de modesta, ce imi vine acum ar fi geamuri electrice doar pe fata, ESP, ambele scaune fata cu reglaj lombar si sezut reglabil pe inaltime, 3 plafoniere, lumini la parasolare, suport ochelari... si cam atat.
Dupa care au venit aditiile, nici acestea foarte multe la numar:
- SONY 6CD
- montat mufa AUX in torpedo
- ceasuri cu CB si activarea consumului instant
- pilot automat cu butoane bricolate in satelitul de comenzi audio
- faruri cu fundal negru OEM
- in urma unui incident neplacut am montat saptamana asta un parbriz cu degivrare - momentan sunt in cautarea circuitului de putere al degivrarii
- infipt becuri in soclul de iluminare la picioare
Ar urma:
- finalizarea degivrarii parbriz
- cotiera - daca se poate cu satelit audio pentru pasagerii din spate
- cheie briceag (ce pe care o am acum e fixa si a inceput sa ceara putin efort pentru a deschide/inchide masina)
- inca un rand de jante - de preferat cele in Y pe 16.
- m-am interesat de stopuri de facelift (1100 lei noi pentru amatori), inca nu sunt convins ca ar arata bine cu spoiler de pre-facelift.
LE: am uitat sa adaug pe lista: vopsit bandou de deasupra proiectoarelor, capac oglinzi si manere in culoarea masinii plus grila in culoarea masinii sau cromata.
Ce probleme am avut cu ea?
Pai pana acum s-a facut asa:
- distributia pe la vreo 130k km + reincarcarea rezervorului de aditiv DPF
- 4 amortizoare
- 4 discuri de frana
- garnitura capat culbutori, cand am facut reparatia asta mi-au spus ca ar fi unul din furtunele rampei de retur crapat si am schimbat-o si p-aia
- bucse bascule fata
- furtun intercooler
- jante tabla, aparent reusisem sa le indoi pe toate mai putin una si am constatat asta cand eram in concediu prin Germania - raspunsul lor "N-o sa auzi de indreptat jante in tara asta" asa ca le-am schimbat acolo.
Cam atat momentan, voi incerca sa tin topicul cat de cat "la zi" pe masura ce se intampla evenimente.
Momentan nu voi pune prea multe poze, pentru ca ar insemna sa stau sa le caut. Va "jignesc" cu doua de astazi dupa spalare.

Numai bine!
PS si una cu playerul

-
MuciX - Member
- Maşina: Ford Focus Turnier, 2005, 1560 cmc, TDCi, 80 KW
- VIN: 1VINVINVINVINVIN1