Discutii libere/forum

Locuri de parcare platite/neplatite

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Locuri de parcare platite/neplatite

Mesajde jeanolteanu » 03 Ian 2008, 23:00

bai fratilor, care stie exact cum este cu locurile de parcare platite in fata blocului, care sunt reglementarile legale ale acestora, de la ce ore si pana la ce ora au si alti voie sa parcheze pe locul tau sau alte chesti d'astea? multam!
Ultima oară modificat de Alen pe 07 Ian 2009, 12:38, modificat 1 dată în total.
Motiv: editat titlul
Ford Fiesta 1400 TDCI 2003
jeanolteanu
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta
VIN: WF0HXXGAJH3K37909

Mesajde Cosmin. » 03 Ian 2008, 23:04

Platesti la primarie si este al tau 24/24. Nu vad nicaieri scris ca tu ai voie de la ora x la ora y... odata ce l-ai platit. Daca s-a luat vreun nesimtit de tine cu faze de genul "in timpul zilei nu se pune", da-i una dupa ceafa :)
Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
Cosmin.
Gold Member

Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]

Mesajde jeanolteanu » 03 Ian 2008, 23:10

pai daca te intalnesti cu unu ca Piedone nu prea ai cum sa-i dai una in cap sau dupa cefa; ceva legal pe cine sa suni(politia sau politia comuniatara, ect) sa vina si sa constate ca este locul ocupat si sa ia masuri legale. stie cineva?
Ford Fiesta 1400 TDCI 2003
jeanolteanu
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta
VIN: WF0HXXGAJH3K37909

Mesajde dan_pipo70 » 03 Ian 2008, 23:37

eu stau la curte si nu ma cert cu nimeni :lol: dar din ce am auzit de la neamuri care stau la bloc si au loc de parcare, parcarea este a ta 24/24.dar intre orele 09 - 17 daca nu esti in parcare cu masina oricine poate sa parcheze pe locul tau. dupa ora 17 daca locul este ocupat suni la adp sa faci reclamatie. sau mai bine cauti alt loc :lol: . probabil depinde de la sector la sector ce reguli au. ce-ti spun eu e valabil pt. sector 6.
ford focus 2 trend style 1.6 benzol 100 CP hatch. sea grey 2007
dan_pipo70
Incepator

Maşina: ford focus- dec. 2007- 1.6 benz.- sea grey- hatch. trend style
VIN: wf05xxwpd57m69359

Mesajde Ecstaz » 04 Ian 2008, 01:21

Unu la mana locurile de parcare sunt platite numai pe timpul noptii, cum a zis si dan_pipo70. Nu stiu exact intervalul orar, dar in timpul zilei are voie oricine sa parcheze acolo.
Doi la mana datul dupa ceafa, dupa cum zice Cosmin cred ca s-ar preta numai anumitor regiuni ale tarii si ale Bucurestiului. Asa ca nu are rost sa te cobori la nivelul strazii si sa iti faci legea cu pumnul.
Cand platesti ceva intereseaza-te bine despre termeni si conditii.
My ride: Ford Mondeo 2003 1.8L 125HP (gas)

Sa aveti o zi FORDmidabila.
Ecstaz
Gold Member

Mesajde adipit » 04 Ian 2008, 06:27

toata lumea sare in sus cu locurile astea de parcare unde draq mai este si omenia noastra?
nu a-ti fost niciodata in vizita pe la prieteni?
masina voastra sta parcata numai pe locul platit in rest o faceti breloc si o luati in buzunar?

nu locuiesc in Bucuresti dar ma confrunt cu toti incuiatii care nu pot intelege ca vin si eu in vizita 1 ora 2 la cineva si imi trag si eu masina pe un loc unde apuc.

eram o data in parcarea de la Basarabi oprisem sa vb la telefon si ma trezesc cu unu ca imi da flash-uri, parcarea gol goluta, nu intelegeam ce vrea sa zica...pana m-am prins...era locul lui...

inteleg un rau voitor care zi de zi parcheaza pe locul tau dar acum ocazional cateva ore, mai ales in timpul zilei, sau poate chiar o noapte...

cum ar fii sa te ia unu la bataie si cand mai scapi cate o eroare in trafic, sau politia inloc de amenda sa iti dea o mama de bataie?
adipit
Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Tdci 109cp

Mesajde Cosmin. » 04 Ian 2008, 06:54

Ouf, Doamne, imi place ca orice as zice pe forumul asta e luat ad-literam :lol:

Daca vorbesc de leviere in dinti sau o palma dupa ceafa nu inseamna ca iei levierul si chiar ii spargi dintii aluia sau il iei la scatoalce. Este o exprimare metaforica. Si spre exemplu, daca as putea sa imi iau loc platit (in fata blocului meu culmea, nu sunt :(), as avea pretentia sa pot parca acolo oricand, chit ca e parcarea goala. Asta deoarece daca eu vin mai devreme de la munca si e altul parcat pe locul meu si din curtoazie parchez in alta parte (pt ca apoi sa cobor dupa 2 ore sa o mut, eventual), mai vine si vecinul pe locul caruia am parcat, care din curtoazie... s.a.m.d. si se bulverseaza o intreaga parcare din cauza asta.

Sincer, eu unul ma indoiesc profund ca nu gasesti tu loc de parcare care sa nu fie de la ADP atunci cand mergi in vizita. Spun asta pentru ca am si eu obiceiul de a ma duce in vizite pe la prieteni, la bloc, in Bucuresti sau alte orase, si de fiecare data sunt atent sa nu ocup locul cuiva. Nu din cauza ca-mi sparge dintii cu levierul, ci pur-si-simplu pt ca mie nu mi-ar conveni asa ceva - ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

Sper ca acum se intelege ce doresc sa transmit. Si sincer vreu si eu sa vad unde scrie ca nu e locul tau 24/24. Chiar sunt curios :)
Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
Cosmin.
Gold Member

Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]

Mesajde Cornel001 » 04 Ian 2008, 08:08

"i imi trag si eu masina pe un loc unde apuc. "
Pai ar fi bine sa n-o mai tragi pe unde apuci (daca prin asta te-ai referit ca tragi pe primul loc convenabil gasit), ci dupa ce stai si analizezi putin situatia.
Eu cand ma duc la cineva in vizita primul lucru pe care incerc sa-l evit sunt parcarile de resedinta marcate (cu nr masinii care a inchiriat locul etc). Incerc sa gasesc alt loc , unul gen 'la trotuar' (bine, sa las loc si pt pietoni), chiar daca e nitel mai departe. In cel mai rau caz unul d-asta special amenajat dar nemarcat de nimeni (poate nu e inchiriat). Depinde si de perioada zilei, cat urmeaza sa stau...

Daca in timpul zilei de lucru cat sunt la servici vine cineva si parcheaza pe locul inchiriat de mine, nu ma deranjeaza deloc.
Insa de exemplu la un momentat seara cand venea sor-mea de la servici (dupa ora 18:00 - 19:00) tot gasea locul ocupat. pleca unul, venea altul. (probabil au tras si ei pe unde au apucat?) Si buba e ca zona e cam supra-aglomerata desi s-au mai facut parcari, deci nu-i e usor sa gaseasca alt loc de parcare.

In rest idem ca si Cosmin. ("ce tie nu-ti place altuia nu-i face").
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde mihai2k1 » 04 Ian 2008, 11:43

Cu zapada asta, dupa ce ai dat la lopata o juma' de zi de ai febra musculara pana si acolo unde soarele n-ajunge, ar fi culmea sa pleci cu masina si cand te intorci sa-ti gasesti locul ocupat de unul care "a parcat pe unde a apucat"...
Ieri dimineata la 8 mi-a luat o ora si jumatate sa parcurg 300 de metri de stradute secundare (dat la lopata, impins pe altii, impotmoliri la fiecare 10 m), pentru ca ultimii 50 de metri sa imi transform Fiesta intr-un adevarat tractor cu lama (am prins o bucatica cu aderenta, care mi-a dat impulsul necesar sa fac un val de zapada in fata masinii). La final am ramas impotmolit la 3 locuri de parcare distanta de locul meu. Am pus masina pe avarii, am mers acasa, am luat o lopata si da-i...
Dupa un asemenea efort, daca era sa plec si sa imi gasesc locul ocupat chiar ca luam un levier si faceam cu el ce a facut ala cu elefantul in reclama de la Pejo 206... (pentru necunoscatori: ii schimbam aerodinamicitatea masinii).
M-am chinuit si mi-am omorat si masina o ora asta si jumatate pentru ca am avut bunul simt sa nu ocup alt loc de parcare, chiar daca doi dintre cei ce ii impinsesem abia iesisera din locurile lor (si deci aveam unde).

In alta ordine de idei, asta toamna, am simtit ca iau foc cand un "cock"-osel (costum si cravata) cu un 407 a blocat o banda intreaga, pe bd. Iuliu Maniu desi avea un loc la 20 de metri mai incolo. Motivul? "Pai ce, plec cu masina ca sa merg pe jos?"

Cand plec pe undeva in vizita, imi parchez masina si in cel mai idiot loc posibil, cat mai departe de carosabil, de ajung uneori sa ma cobor din masina pe usa din dreapta, cea stanga fiind blocata de vreun gardulet, copac sau stalp...

Cam atata despre "parcatul pe unde apuc".
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde catser » 04 Ian 2008, 12:35

...in bucuresti locurile de parcare platite se marcheaza ?

...am patit si eu adesea faze din astea in pitesti, am mers in vizita la cineva, am parcat in parcarea blocului....la plecare ma trezesc apostrofat sau chiar amenintat de diversi indivizi ca sa nu mai parchez acolo pe locul lui...pai frate eu de unde sa stiu ca ala e locul tau...daca ai platit locul la primarie nu e normal sa pui un semn ceva, un marcaj, o tablita pe care eventual sa treci si numarul contractului de inchiriere...am vazut ca asa procedeaza firmele private, imprejmuiesc locul cu un lant si pun o tablita cu numarul si titularul contractului de inchiriere...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde alex230ro » 04 Ian 2008, 12:56

$1 scrie:$2u zapada asta, dupa ce ai dat la lopata o juma' de zi de ai febra musculara pana si acolo unde soarele n-ajunge, ar fi culmea sa pleci cu masina si cand te intorci sa-ti gasesti locul ocupat de unul care "a parcat pe unde a apucat"...
Ieri dimineata la 8 mi-a luat o ora si jumatate sa parcurg 300 de metri de stradute secundare (dat la lopata, impins pe altii, impotmoliri la fiecare 10 m), pentru ca ultimii 50 de metri sa imi transform Fiesta intr-un adevarat tractor cu lama (am prins o bucatica cu aderenta, care mi-a dat impulsul necesar sa fac un val de zapada in fata masinii). La final am ramas impotmolit la 3 locuri de parcare distanta de locul meu. Am pus masina pe avarii, am mers acasa, am luat o lopata si da-i...
Dupa un asemenea efort, daca era sa plec si sa imi gasesc locul ocupat chiar ca luam un levier si faceam cu el ce a facut ala cu elefantul in reclama de la Pejo 206... (pentru necunoscatori: ii schimbam aerodinamicitatea masinii).
M-am chinuit si mi-am omorat si masina o ora asta si jumatate pentru ca am avut bunul simt sa nu ocup alt loc de parcare, chiar daca doi dintre cei ce ii impinsesem abia iesisera din locurile lor (si deci aveam unde).

In alta ordine de idei, asta toamna, am simtit ca iau foc cand un "cock"-osel (costum si cravata) cu un 407 a blocat o banda intreaga, pe bd. Iuliu Maniu desi avea un loc la 20 de metri mai incolo. Motivul? "Pai ce, plec cu masina ca sa merg pe jos?"

Cand plec pe undeva in vizita, imi parchez masina si in cel mai idiot loc posibil, cat mai departe de carosabil, de ajung uneori sa ma cobor din masina pe usa din dreapta, cea stanga fiind blocata de vreun gardulet, copac sau stalp...

Cam atata despre "parcatul pe unde apuc".

asta am patit eu,stau la casa si parchez masina in fata casei,m-am chinuit ieri sa ies din parcare si dupa amiaza a parcat un imbecil de la o firma de distributie ce are sediul cateva case mai incolo omul a vazut loc gata facut si s-a infipt direct in el,momentan i-am ridicat stergatoarele dar daca nu o ia de acolo cred ca o remorchez si i-o las in mijlocul strazii :twisted: .
Vad diseara ce fac mai ales ca am vazut ca si-a pus stergatoarele la loc dar masina nu a mutat-o,acum le-am ridicat iar,sunt curios cat de nesimtit poate fi.PS eu nu am avut niciodata stergatoarele ridicate,daca parcam pe locul care era al cuiva sau blocam pe cineva ,imi lasam in geam un bilet cu nr de telefon sau cu adresa unde puteam fi gasit(bloc + nr interfon)
alex230ro
Gold Member

Mesajde mihai2k1 » 04 Ian 2008, 13:06

Locul este marcat de mine cu o tablita cu nr de inmatriculare si cu seria si nr contractului incheiat cu ADP6. Uneori mai vine ADP si face marcajul pe jos, insa dupa doua ploi se spala de parca ar fi facut cu creta.

Gardulet nu am facut si nici nu fac, din 3 motive:
1. Cel care parcheaza in stanga mea nu parcheaza de doua ori la fel: ba pe diagonala, ba drept ba mai aproape de mine, ba mai departe;
2. Fiind inghesuiala mare, ma trezesc adesea blocat si trebuie sa am spatiu de manevra;
3. Legea zice ca nu ai voie sa construiesti nimic pe domeniul public fara autorizatie.

PS: La blocul vecin cineva si-a ridicat un soi de garaj din plase de sarma. Mai precis, si l-a imprejumui cu plase de sarma si l-a acoperit cu o tabla ondulata. Acum este plecat, pt ca masina nu este si nici nu l-am mai vazut de cateva zile. Ghiciti unde si-au aruncat zapada vecinii din stanga si din dreapta lui?
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde alex230ro » 04 Ian 2008, 13:14

a inca o intrebare ,m-am interesat prin vecini si se pare ca cei de la firma mai au antecedente(adica au parcat la fel pe locurile altora) se pare replica ce o dau cand sunt intrebati este: ce dome e strada aici ce daca e in fata casei tale?prevad o zi grea astazi :twisted:
alex230ro
Gold Member

Mesajde Tiry213 » 04 Ian 2008, 13:28

La mine e o alta problema. Am garaj. Din lotul de garaje pana in strada din fata sunt in jur de 12 m. De obicei se mai formeaza un rand de masini in fata garajelor. DE multe ori nu pot sa bag masina in garaj, sau sa o scot fiindca se face randul prea mare, prea aproape, sau sunt blocate lateralele. Ce pot sa fac? Ca sa fac un gard de 10 metri nu cred ca e nici de bun simt si nici nu cred ca am voie.
Tiry213
1nsane Member

Mesajde bogdanv » 04 Ian 2008, 16:32

s-ai mai discutat si aici:
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

ce pot eu sa spun sint urmatoarele: prin HG a consiliului local al munipiciului bucuresti s-a stabilit ca parcarea de resedinta din parcarile dintre blocuri sint parcari cu regim 24/24 in timp ce parcarile de pe arterele principale sint parcari rezidentiale cu regim special 18.00 - 8.00, dar fiecare primarie de sectorpoate adopta aceast HG in functie de politica proprie. asta mi s-a raspuns de la PMB. apoi fiind direct interesat m-am dus la PS^ si am intrebat si mi s-a confirmat ca in S6 nu exista decit doua sau trei locuri unde se aplica regula cu 18.00 - 8.00 si ca restul sint 24/24.

acum conform indreptarului pe care l-am publicat la un moment dat in topicul mai susamintit si pentru care anumiti cetateni m-au blamat, pot spune urmatoarele:
- e bine sa fii dotat initial cu niste biletele pe care sa i le pui cetateanului in culpa pe parbriz.
- la a doua abatere a aceluiasi cetatean faci matale o poza si iti notezi numarul de la masina....si ii lipesti biletelul cu ceva mai tare de parbriz, respectiv super glue sau moment
- la cea de a treia incalcare ...treci la fapte...daca esti bazat (sau daca ai un spray paralizant la tine mai tot timpul)....si vezi metodele descrise in topicul de mai sus.

iti pot spune ca am avut in urma aplicarii acestor metode urmatoarele rezultate (procentele sint aproximative):
- 60% nu au mai parcat pe locul meu dupa primul bilet;
- 10% nu au mai parcat pe locul meu dupa al doilea bilet;
- 10% nu au mai parcat pe locul meu dupa ce si-au primit avertismentul 3 respectiv superglue in incuietoarea de la portbagaj si roata cu autofiletant in ea (2 bucati) sau power tape de jur imprejurul masinii;

dupa avertismentul 3....:
- 2 m-au asteptat sa se certe cu mine si ne-am batut: un meci egal si o amenda pentru tulburarea ordinii publice si un meci cistigat victima fiind cu mina in ghips citeva saptamini;
- 1 s-a intors si mi-a indoit stergatoarele si mi-a intepat o roata, l-a vazut un vecin si i-a luat numarul. l-am gasit peste citeva zile in parcare si i-am innodat stergatoarele si antena si si-a schimbat probabil cele patru roti cind au inceput sa se desumfle dupa ce autofiletantele si-au facut treaba (a avut cite 4 in fiecare roata bagate in lateral frumos cu surubelnita electrica). prostul m-a mai si asteptat sa imi faca scandal ca i-am indoiit "si eu" stergatoarele si atunci l-am intrebat daca recunoaste ce a facut si mindru a zis da si atunci si-a luat-o si a trebuit sa isi schimbe si parbrizul....
- 1 nene mai parcheaza din cind in cind pe locul meu dar lasa un bilet in geam pe care are numarul de telefon si il sun si isi ia masina
- 1 tanti a plecat pe platforma caci i se desumflasera 3 roti
- 1 nene i-am tractat(cu un amic cu platforma) masina in parcarea de la Favorit si dimineata plingea ca i-au furat masina.....
- 1 nene i-am tras masina la stanga in mijlocul strazii si dimineata era politia linga el si si-a luat o amenda tapana si a trebuit sa faca si drumul pina la IML sa isi ia analize de singe sa dovedeasca ca nu a fost beat cind a lasata masina in mijlocul drumului.

sint convins ca voi primi multe apostrofari pentru cele de mai sus, dar sint satul sa vin la ora 21 si sa ma plimb prin parcare sa caut un loc cind am unul inchiriat sau sa am treaba la prinz acasa si sa las masina pe strada ca un iorgu venit sa dea si el la o pasarica in cartier a gasit locul meu liber si s-a cocotat si el ca e mai aproape decit in bulevard si trebuia sa vada pasarica ca are el injectie multipunct.

sint nesanatos sau poate cretin, dupa cum spun unii sau sau vor spune altii, dar asa am majoritatea timpului locul neocupat si uneori vin la 2 noaptea si locul meu este liber caci au invatat baietii ca sint nebun si nu e bine sa se puna cu mine, iar vecinii cind ii vad ca parcheaza acolo le spun sa isi ia masina ca ala e sarit ....

eu daca ma duc undeva parchez pe locurile din strada sau daca am lasat masina razna intr-o parcare las frumos un numar de telefon sa pot fi anuntat si atunci am rezolvat problema. in principiu cind ma duc in vizita intreb gazda unde pot parca sa nu existe probleme si cind vine cineva la mine le spun unde pot parca fara sa aiba probleme.
Ultima oară modificat de bogdanv pe 04 Ian 2008, 16:50, modificat de 3 ori în total.
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde fasconal » 04 Ian 2008, 16:41

"eu daca ma duc undeva parchez pe locurile din strada sau daca am lasat masina razna intr-o parcare las frumos un numar de telefon sa pot fi anuntat si atunci am rezolvat problema. in principiu cind ma duc in vizita intreb gazda unde pot parca sa nu existe probleme si cind vine cineva la mine le spun unde pot parca fara sa aiba probleme."
Citat din @bogdanv.
Asta este un sfat pentru toti.
Subscriu total.
Mie imi rezolva problema Politia Rutiera. Deja sunt cunoscut ca "reclamantul" zonei (nebunul blocului etc....)dar asta e.
fasconal
1nsane Member

Mesajde mircea george » 04 Ian 2008, 16:52

Mama, Bogdane, da stiu ca ai avut ceva aventuri(iti place sa traiesti periculos!); vin si eu sa intreb - nu era mai simplu cu solutia clasica sub forma de tarus in T blocat cu lacat? Stiu ca e ilegal blocarea locului de parcare dar mai bine luai o amenda din cind in cind decit sa te bati cu toti idiotii nesimtiti sau sa-i tot impingi in strada.
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde bogdanv » 04 Ian 2008, 16:54

chestia cu politia rutiera e cu dus si intors ca de cele mai multe ori nu se baga si te trimit la circa de care apartii iar aia spun ca nu au acces la baza de date.

eu le-am mai facut poze si le-am trimis la IGp pe mail. dar doar unul mi-a spus ca a primit amenda din cauza mea ca l-am reclamat si ca am trimis poza la politie...
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

bogdanv

Mesajde bogdanv » 04 Ian 2008, 16:57

$1 scrie:$2ama, Bogdane, da stiu ca ai avut ceva aventuri(iti place sa traiesti periculos!); vin si eu sa intreb - nu era mai simplu cu solutia clasica sub forma de tarus in T blocat cu lacat? Stiu ca e ilegal blocarea locului de parcare dar mai bine luai o amenda din cind in cind decit sa te bati cu toti idiotii nesimtiti sau sa-i tot impingi in strada.

am avut asa dar mi l-a taiat primaria de 2 ori. apoi am pus doi pari si un lant si mi le-a taiat vecina de parcare care se lovea de ele de fiecare data cind intra in parcare...cu asta alta poveste: o proasta care parcheaza in diagonala sau cum i se opreste motorul si care m-a reclamat ca am facut constructie ilegala pe domeniul public....pentru ca ea si-a indoit aripoa de doua ori in tarusul meu....acum am pus niste pietre pe "hotar" ca sa pot parca linistit si proasta le cara in spatele blocului ca si-a lovit pragurile....
Imagine

bogdanv

Mesajde fasconal » 04 Ian 2008, 16:57

$1 scrie:$2hestia cu politia rutiera e cu dus si intors ca de cele mai multe ori nu se baga si te trimit la circa de care apartii iar aia spun ca nu au acces la baza de date.

eu le-am mai facut poze si le-am trimis la IGp pe mail. dar doar unul mi-a spus ca a primit amenda din cauza mea ca l-am reclamat si ca am trimis poza la politie...

M-am mirat si eu de cat de promti au fost. Eu am sunat la Politie ( am facut-o de trei ori pana acum) si in maxim 5 min a aparut echipajul.
E poate si din cauza ca e oras mai mic, nu stiu.
fasconal
1nsane Member

Mesajde Alen » 04 Ian 2008, 17:01

si eu am cam avut probleme cu parcarea la mine la bloc, dar mai mult in anii trecutzi....din pacate, la Bacau din cate stiu eu, primaria a concluzionat ca nu sunt destule locuri de parcare pt. a le putea concesiona (cum e la P.Neamt, de exemplu)....asa ca nimeni nu are loc de parcare platit, se merge pe principiul "primul sosit, primul servit".....
la bloc, am reusit dupa multe discutii si chiar certuri sa ajungem la concluzia ca sunt disponibile cca 20 locuri de parcare care ne ajung la totzi, dar a durat pana sa ne dam seama si sa nu ne mai certam...
mi-ar conveni si mie sa stiu ca am locul meu de parcare platit si ca pot sa ma iau de cel care mi-l ocupa, dar asa, nu prea am ce face, n-am nici un drept in plus fata de oricine altcineva, inafara de cel al "bunului simt", care, din pacate, de multe ori e uitat...
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde titocus » 04 Ian 2008, 20:34

Eu sunt norocos...am 2 locuri de parcare platite la primarie in fata blocului.
Unde locuiesc eu e dezastru cu locurile de parcare, e un cartier mai decent de blocuri si sunt numai alei cu o singura banda.
Imi gasesc si eu ocupata parcarea destul de des (nu de vecini care au ajuns la concluzia ca mai bine nu parcheaza decat sa blochez eu toata aleea)...desi se vede clar ca sunt indesate masinile peste tot. Mai este inca ceva....de ce sa-mi las eu aiurea masina pt. un nesimtit?
Am avut si vecini care au venit cu idei ca poate totusi unul din locurile der parcare nu este al meu, etc. I-am trimis......la Primarie sa se intereseze mai bine! :D
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde kosmin » 04 Ian 2008, 21:25

E destul de naspa cu locurile astea... cel putin in bucuresti. Ar trebui ori sa le desfiinteze(si sa fie primul venit primul servit) ori sa se ceara sume considerabile pt astfel de locuri. Probabil ca daca ar costa macar 1 mil pe luna, degeaba ar mai ajunge toti pensionarii primii la ADP ca sa le cumpere, pt ca multi nu si-ar mai permite.

Poate unii o sa imi sariti in cap, dar in conditiile in care concurenta este f mare, trebuie platit si un pret mai mare.
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde adipit » 04 Ian 2008, 21:50

si cum ramane cu rablele de stau degeaba?

oriunde ma uit vad epave ce stau pe locuri de parcare sau masini ce nu au fost mutate de ani.
adipit
Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Tdci 109cp

Mesajde Cornel001 » 05 Ian 2008, 10:12

@adi : fa sesizare la primarie... stiu ca le ridica, dar poate sa depinda si de 'receptivitatea' primariei respective.

@kosmin: macar de-ar folosi banii aia sa faca alte locuri de parcare, subterane de exemmplu... pt asta as fi de acord sa platesc mai mult... dar nu mult mai mult.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde mihai2k1 » 05 Ian 2008, 12:49

@kosmin: As fi de acord sa platesc mai mult dar sa si primesc ceva in schimbul banilor. De ex:
- locul sa fie permanent marcat de ADP (nu cu vopsea care se spala dupa prima ploaie);
- receptivitate din partea organelor in drept, atat pentru cazurile in care l-as gasi ocupat, cat si in cele in care iubitorii de animale mi-l transforma in WC-ul propriului animal de companie (nu sa ajung sa imi fac eu dreptate cu parul). Tot aici mai exista si situatia in care o companie gen ApaNova face un sant exact in locul de parcare sau in dreptul lui, pe care uita sa-l acopere;
- acces permanent in locul de parcare (nu sa trebuiasca sa dau la lopata juma' de zi si sa imi omor masina pe aleea din spatele blocului ca sa ajung la locul platit);
- patrulele de loganari sa se "plimbe" si prin spatele blocurilor, nu numai "la sosea";
- tot patrulele de loganari sa noteze si sa verifice si "epavele" parcate pe aceste locuri, chiar daca posesorii si le tin pe locuri pe care altii ar putea parca;
- sa existe in parcare un nenorocit de indicator pe care sa scrie "P cu plata", nu sa fim noi nevoiti sa scriem cu vopsea pe table sau pe gardurile/peretii din spatele masinilor (cei care au asa ceva) numarul masinii;
- daca ADP lasa la latitudinea Asociatiei de proprietari impartirea locurilor de parcare, atunci tot ADP sa sesizeze Asociatia de proprietari imediat ce cuiva i-a expirat plata contractului, pentru ca acesta sa fie redistribuit.

Acestea sunt niste dorinte de bun simt. Nu cer "avioane" gen: parcare cu instalatie "snow-melt", marcata reflectorizant, pazita, separatoare de hidrocarburi ingropate sub parcare (cum cer, mai nou, normele europene) etc.
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde kosmin » 05 Ian 2008, 16:47

Sunt de acord cu ce ziceti voi. In functie de zona se mai si intampla ce ce s-a scris mai sus. De ex, la mine, in gorjului, politia trece destul de des prin parcari noaptea.

Eu subliniam mai mult faptul ca la asa o concurenta pe locuri de parcare, pretul ar trebui sa fie mult mai mare(iar cu banii stransi, desigur sa se creeze altele sau sa fie utilizati in intretinerea celor existente).
Zic asta, pt ca diferenta intre mine(care nu am loc de parcare) si un nene oarecare dar in varsta(care are loc de parcare) e ca nenea ala are timp sa mearga la adp primul, mai cunoaste pe cineva, se intelege bine cu babacii din asociatie, etc... Nu mi se pare corect, ca atunci cand sunt 10 masini pe un loc, castigatorul sa fie doar ala care are timp si cunostinte prin bloc. As adauga si o suma consistenta.
Asa ar fi normal.

Repet, asta e o solutie de bun simt atunci cand nu sunt suficiente locuri pt macar jumate din locuitorii unui bloc. Si de-asta am zis in primul post... ori scot taxa pe toate, ori o maresc considerabil.
La urma urmei... in bucuresti, in momentul de fata, a avea un loc de parcare inseamna lux... iar luxul se plateste serios oriunde in lume.
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde SliceofLife » 07 Ian 2008, 17:35

Ma umplu de nervi cand vine vorba de locuri de parcare...
The only way out is in!
SliceofLife
Gold Member

Maşina: Fiat Grande Punto, 2007, 1248cc, 75cp - M-Jet

Mesajde VIPER » 07 Ian 2008, 17:53

Total de acord cu Mihai2k1! Sunt chestii de bun simt. Si, da, sunt dispus sa dau si 100 ron pe luna, sau poate chiar mai mult, dar sa stiu ca totul e ok cand vin acasa indiferent de ora...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde torneo » 08 Ian 2008, 03:05

@bogdanv La fazele povestite da tine mai sus cine a fost castigat? Inca nu ti-ai gasit nasul si crede-ma ca stiu/am vazut cativa soferi care nu stiu cum au/ar trece testul pshiatric. Nu mi-as dori sa am cea mai mica discutie contradictorie cu acestia!In general cine e mai destept cedeaza. Sa sti ca eu am 2 m si 130 kg dar tot eu, am 2 copii acasa, pentru care nu merita sa ma pun cu orice psihopat.
Crezi ca ai avea sanse sa licitezi si sa castigi dreptul pentru locul de parcare desigur anual? Chiar m-as distra un pic in felul asta!
Nu este normal ca intr-un oras care nu poate asigura locuri de parcare suficiente pentru locuitorii sai sa se "garanteze" dreptul de a parca numai pentru un numar privilegiat. Da, desigur, vrei sa parchezi la scara, sau intr-un loc intretinut pe banii comunitatii, inteleg sa platesti dar numai atata vreme cat sunt suficiente alternative. Atata vreme cat tu nu ai nimic asigurat de primarie,doar un banal petec de hartie, platit si nici macar un amarat semn de circulatie care sa-ti marcheze dreptul tau temporar , de ce crezi ca e normalitate? Nu crezi ca e o bataie de joc din partea celor platiti, chiar si de tine, aceia care ar fi trebuit sa gospodareasca intradevar orasul sa creeze normalitate?

Sa sti ca in acel cartier unde stai acuma m-am nascut eu si am mai si locuit pana la 25 ani. Atentie!, central adica la Favorit, nu la periferie. Dar crede-ma ca nu-l regret cu nimic. Doar stiu ca atunci cand ma mai duc pe la parinti in vizita, mi-e scarba ca sunt rom, pentru ca nu am unde sa pun masina, pentru acea destul de scurta vizita, din cauza acestui spirit balcanic de proprietate. De obicei uit, la naiba, sa iau curelele masinii ca sa transform in rucsac si sa o duc cu mine sus.

Prieteni! Cetateni! propun pentru binele comunitatii, ca Primaria capitalei sa scoata la licitatie toate locurile rezidentiale de parcare dintre blocuri si cu banii astfel obtinuti sa se construiasca parcari noi pentru cetateni! (Este ca suna pueril mai ales destinatia banilor?)
Nu de alta dar cand am incercat,ca cetatean intr-o capitala europeana, desigur inutil, la ADP sa obtin un astfel de loc de parcare. Am intrebat cat costa si am inteles ca undeva sub o suta de lei. Desigur ca le-am propus sa le dau de 3-5 ori pretul acesta ca sa ma fericeasca, si? Nu am avut loc de mostenitorii de drept....

Deci, concluzie, pana la urma! Cine e castigat la faza asta? eu? prietenul bogdanv care-mi vandalizeaza masina si poate-mi da in cap ca am pus-o acolo o ora, ca de nu am avut bretele sa o iau cu mine ca rucsac? vecinul?voi?comunitatea?..... poate PRIMARIA?

Eu zic ca mai matur si civilizat( scuzati astfel de cuvinte ) ar fi sa ne gandim la normalitate prin binele comunitatii, la respectul reciproc, ca altfel nu cred ca exista alta solutie.
Ford Granada 2.0GL 1981
Ford Galaxy 1,9 TDI 1999
torneo
Incepator

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum