Discutii libere/forum

Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

Mesajde Mihai L » 02 Mar 2010, 22:40

@tanatos patisas: Eu propun ca daca nu apare ceva concret sa redenumim acest topic in "Povestile lui tanatos patisas catre atei" si sa scrii ce si cat doresti, fara sa te supere nimeni...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde tanatos patisas » 02 Mar 2010, 22:50

Mihai L,660921 scrie:@tanatos patisas: Eu propun ca daca nu apare ceva concret sa redenumim acest topic in "Povestile lui tanatos patisas catre atei" si sa scrii ce si cat doresti, fara sa te supere nimeni...

Cum as putea sa ma supar pe cineca care nu poate sa priceapa....pe cineva care are o meteahna...dimpotriva il compatimesc, si ma rog pt tine mihai, si pt cei ca tine sa vada, ceia ce se vede foarte clar, si de aceea voi incerca sa vb pe limba voastra, chiar daca anumite articole nu mi apartin, insa sunt deacord cu idea...iata ce vreau sa spun, si te as ruga sa citesti cu rabdare, daca vrei intradevar sa comunici ,pe tema de pe acest forum, daca nu inseamna ca si tu nu faci decat sa latrii, sa nu te superi pe mine, dar in ceia ce spun,adica religia ortodoxa are alibi,ori tu nu sustii nimic...doar negi si atat.....sa incepem asa:

ATEISMUL PE INTELESUL ATEILOR...daca gresesc sa ma corectati... :) :) :)

Să nu judecăm necredincioşii, ci să căutăm a înţelege motivele necredinţei lor

Atunci când cineva spune: “Eu sunt necredincios”, sau “Dumnezeu nu există!” - să nu-l judecăm întotdeauna din punct de vedere filozofic, dar să ne întrebăm de unde vine această atitudine? Dacă doriţi cu adevărat să faceţi ceva pentru acest om, atunci ar trebui să-i puneţi întrebări una după alta ca să-l înţelegeţi; fără a înţelege, veţi ţinti întotdeauna orbeşte.
Într-un anume sens, ateismul este o eroare ştiinţifică, este refuzul de a studia realitatea în ansamblu, este tot atât de neştiinţific ca şi cum ai spune: “muzica nu este, pentru că pentru mine ea nu există…” Noi nu putem prezenta astfel problema unui necredicios, pentru că există multe posibilităţi pentru el de a se justifica. Însă în general, ateismul este refuzul de a accepta mărturia, cel puţin istorică, a unor oameni consacraţi, care spun: “Eu ştiu…” Mulţi din aceştia sunt oameni de ştiinţă, spre exemplu Pavlov.

„Du-te acasă şi întreabă-te când ai avut nevoie pentru prima oară ca Dumnezeu să nu existe”

Uneori, omul devine necredincios pentru faptul că acesta este unicul sau scut împotriva conştiinţei. Mi-a venit acum în minte povestirea unui preot foarte inteligent, fin şi cultivat din Paris. Cândva a fost “ateu”, adică trăia fără Dumnezeu şi se considera prea elevat şi inteligent pentru a-şi permite să gândească despre convertirea la credinţă. A discutat mai apoi cu un preot. Preotul fiind de la ţară, fără cine ştie ce studii deosebite, un emigrant din Rusia, după ce l-a ascultat mult timp, i-a spus doar două lucruri: “În primul rând, Saşa, nu este chiar atât de important faptul ca tu nu crezi în Dumnezeu - Lui nu I se poate întâmpla nimic de la asta, minunat însă este că Dumnezeu crede în tine”. Şi altul: “Tu, însă, Saşa, mergi acasă şi gândeşte-te, când anume ai pierdut credinţa, când ai avut nevoie ca Dumnezeu să nu existe?”
Saşa a venit acasă şi a căzut pe gânduri. Era nedumerit de o astfel de prezentare a problemei: se aştepta la un discurs misionar sau la nişte instrucţiuni pentru consultarea unor tratate, iar în loc… Nu mai înţelegea nimic. Şi el, după cum spunea mai târziu, a căutat cauzele necredinţei sale mai întâi în cunoştinţele dobândite la Facultatea de Teologie din Paris, apoi în perioada prerevoluţionară de la Facultatea din Rusia, apoi altundeva şi nicidecum nu le putea găsi. Până a ajuns la perioada când avea şase ani. Locuia într-un oraş din Rusia, era un băieţel drăguţ, mergea la biserică în toată duminica şi era considerat a fi un copil evlavios: intra, făcea semnul crucii, se oprea în mijlocul bisericii, în faţă, şi se ruga lui Dumnezeu. În fiecare duminică primea un bănuţ, pe care era dator să-l pună în căciula cerşetorului orb. Punea bănuţul şi mergea la biserică cu sentimentul că a săvârşit o faptă bună, de dragoste, i-a acordat orbului atenţie şi poate sta acum liniştit în faţa lui Dumnezeu.
Odată, în preajma sărbătorilor de Crăciun, plimbându-se cu mama prin oraş, a descoperit un magazin unde a văzut un minunat căluţ de lemn care costa şase bănuţi. A rugat-o pe mama să i-l cumpere, ea l-a refuzat, iar el a venit acasă foarte trist. Duminica următoare, pe când mergea la biserică, ajungând în faţa cerşetorului, s-a gândit că, dacă nu-i va da de şase ori bănuţul, şi-ar putea cumpăra căluţul. Zis şi făcut. A procedat astfel de patru ori, iar a cincia oară s-a gândit: dacă ar fi să iau de la el un bănuţ, voi cumpăra cu două săptămâni mai devreme căluţul. Şi a furat de la orb bănuţul. După care, intrând în biserică a simţit că nu mai poate sta în faţă: dacă Dumnezeu îl va observa? S-a dus şi s-a ascuns într-un colţ al bisericii. Dădaca a venit cu el acasă şi a povestit totul părinţilor, care au fost profund uimiţi: până acum era mic, stătea în faţa lui Dumnezeu, iar acum s-a adâncit în sine, viaţa lui în Dumnezeu a devenit mai interiorizată, el caută un loc ascuns unde ar putea în tăcere şi contemplare să fie cu Dumnezeu (era o mămică destul de optimistă!).
Iar Saşa simţea că situaţia se înrăutăţeşte şi că trebuie să se ascundă de Dumnezeu. Şi iată că de la universitate a venit fratele sau mai mare, încărcat de cunoştinţe ateiste, care s-a apucat să-i demonstreze că, de fapt, Dumnezeu nu există. Şi Saşa mi-a spus: „M-am agăţat de această idee. Dacă nu este Dumnezeu, atunci nu are importanţă dacă am furat bănuţul şi n-am pus în căciulă pe ceilalţi cinci”. Acesta a fost începutul “ateismului” său: învăţătura despre faptul că Dumnezeu nu există copilul a primit-o ca pe un colac salvator împotriva propriilor mustrări de conştiinţă.

Creştinismul este unicul materialism autentic

Poţi convinge pe cineva cu argumente logice că Dumnezeu există, dar asta nu-i va da şi experienţa vie a existenţei Lui. Cunosc un tânăr foarte dotat care a fost educat în ateism. Când a intrat la facultate, închiria o cameră în casa unui intelectual credincios. Între ei s-au iscat interminabile discuţii. Tânărul era nepregătit, fără experienţă, stăpânul însa era deştept şi experimentat, fapt pentru care l-a învins pe tânăr cu uşurinţă. Băiatul a dedus logic, din faptul că a fost dialectic învins: trebuie să devin şi eu credincios. Se prezenta ca atare, s-a botezat, a făcut teologie, toată lumea aştepta de la el lucruri mari, dar, la un moment dat, a înţeles că, de fapt, n-a trăit niciodată vreo experienţă religioasă, că tot ce a reuşit să facă au fost deducţiile logice în urma faptului că cineva mai inteligent l-a învins într-o dispută logică.
Profesorul Franc, cred, în una din recenziile sale a spus că unicul materialism autentic este creştinismul, pentru că noi credem în materie, adică noi credem că materia posedă o realitate absolută şi definitivă, credem în înviere, credem într-un cer şi pământ nou, nu în sensul în care tot ce există acum va fi distrus din temelie, dar în sensul că totul se va reînnoi. Ateistul însă nu crede în soarta materiei, ea este un fenomen trecător pentru el.

„Sunt multe subiecte asupra cărora am avea ce discuta, în loc să râdem unii de alţii şi să ne învinuim reciproc”

Din păcate, polemica între cel mai brut materialism şi creştinism are loc, nu există nici un fel de discuţie. Există nişte oameni care scriu cărţi, dar sunt puţine cazurile când se întâlnesc şi discută între ei. Există multe teme în care ne-am putea întâlni, nu în sensul de a fi de acord unii cu alţii, dar în sensul de a vorbi despre aceleaşi lucruri. Să zicem, primul punct de tangenţă ar fi omul. Teoretic vorbind, anume omul este situat în centrul concepţiei despre lume a materialismului, precum este şi în creştinism. Dar tema dialogului ar fi următoarea – ce fel de om?
Să luăm, de pildă, afirmaţia lui Feuerbach: “omul devine ceea ce mănâncă”. Noi credem că prin împărtăşirea cu Sfintele Taine devenim ceea ce este Hristos. Şi aici este un subiect pe marginea căruia am putea discuta, în loc să râdem unii de alţii sau să ne învinuim reciproc. Se prea poate, sânt şi alte subiecte asupra cărora am gândit prea puţin. Din păcate, un astfel de dialog nu există. Există însă atei care doresc un dialog, care n-ar vrea neapărat să ajungem la un compromis, dar care manifestă o oarecare simpatie sau interes în atitudinile lor.

„Hristos pe cruce a trăit experienţa ateismului…”

Mi se pare că se poate afirma, că, pentru a muri de moartea care ne este proprie, care are pentru noi cele mai reale şi însemnate urmări, Hristos a trebuit să Se facă părtaş singurei cauze care aduce moartea – despărţirea de Dumnezeu. Nu poţi muri, dacă nu-L pierzi pe Dumnezeu, iar strigătul Mântuitorului: “Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” (Mt.15,34) – este strigătul Omului desăvârşit, care liber, din dragoste, S-a făcut părtaş principalei tragedii a omului: la desfacerea de Dumnezeu, la faptul că omul L-a pierdut pe Dumnezeu. Dacă ar fi să primim acest argument, atunci putem spune că Hristos a trăit ateismul (nu vorbesc despre ateismul ideologic, dar despre realitatea acestuia), des-îndumnezeirea, pe care nici un ateu din lume n-a trăit-o, şi că nu este om – ateu sau credincios – care ar fi în acest sens în afara experienţei trăite de Hristos. Căci Hristos cuprinde şi credinciosul, şi ateul, cu toate că, fără îndoială, ateul ideologic sau omul despre care apostolul Pavel spune: “dumnezeul lor este pântecele” (Flp.3,19) – trăieşte ateismul cu totul altfel decât Hristos în momentul dat. El L-a „pierdut” pe Dumnezeu ca să fie una cu noi în unica şi ultima tragedie a omenirii.

Întâlnirea cu Hristos

Odată, adolescent fiind, viitorul mitropolitul Antonie, a auzit un discurs despre creştinism a unui teolog de seamă care, se pare, nu ştia să vorbească băieţilor care preţuiau mai mult ca orice bărbăţia şi regimul militar. Iată cum îţi aminteşte de această întâmplare însuşi vlădica:
El vorbea despre Hristos, Evanghelie, creştinism /…/, aducându-ne în conştiinţă tot ce este “dulce” în Evanghelie, totul faţă de se poate simţi repulsie, si eu am simţit-o: blândeţea, smerenia, liniştea – toate trăsăturile unui rob, pentru care suntem mustraţi de la Nietzsche încoace. El m-a adus la starea când am decis /…/ să merg acasă, să văd dacă avem pe undeva vreo Evanghelie, să vad ce-i cu ea şi să nu mai revin niciodată la acest subiect. Mie nici prin cap nu-mi trecea că eu nu o voi sfârşi aşa, pentru că era absolut evident că el (teologul) îşi ştia meseria /…/ Mama avea o Evanghelie, iar eu închizându-mă în camera mea am observat ca sunt de fapt patru Evanghelii şi, dacă-i aşa, atunci una din ele este mai scurtă decât celelalte. Şi, dacă tot nu mă aşteptam la nimic bun de la nici una dintre ele, am decis să o citesc pe cea mai scurtă. Dar iată aici am fost prins în cursă (de multe ori după aceea observam cât de şiret poate fi Dumnezeu atunci când îşi întinde mrejele pentru a prinde pestele), pentru că, dacă aş fi citit altă Evanghelie, aş fi avut probleme. Fiecare Evanghelie are un fond cultural propriu. Marcu însă scria anume pentru tineri sălbatici ca mine – pentru tineretul roman. Eu nu ştiam acest lucru, însă Dumnezeu ştia şi Marcu ştia, probabil, atunci când a scris mai pe scurt decât ceilalţi. M-am aşezat să citesc şi, sper că mă veţi crede pe cuvânt, pentru că acest lucru nu poate fi dovedit /…/ Citind, între începutul capitolelor unu şi trei a Evangheliei după Marcu, pe care o citeam lent, pentru că limbajul nu-mi era familiar, am simţit deodată că, de cealaltă parte a mesei stă Hristos. Acest sentiment era atât de puternic încât a trebuit să mă opresc din citit şi să mă uit. Am privit îndelung: nu vedeam nimic, nu auzeam nimic şi nu simţeam nimic. Dar chiar şi atunci când mă uitam spre locul unde nu era nimeni, aveam conştiinţa deplină că aici, negreşit, stă Hristos. Îmi amintesc că atunci m-am lăsat pe spate şi m-am gândit: dacă Hristos este viu şi sta aici, atunci Acesta este Hristos Cel înviat, deci eu ştiu din propria experienţă că Hristos a înviat şi, deci, tot ceea ce se zice despre El este adevărat.
tanatos patisas
Ford Freak

Maşina: Kuga 2

Mesajde Nic_Bv » 02 Mar 2010, 22:52

@Mihai L: ideea nu e rea, cu conditia sa poti dezactiva actiunea copy / paste din mesajele postate.
Desi, daca ma gandesc la greselile gramaticale, poate ar fi mai bine ca "tanatos patisas" sa se exprime exclusiv prin citate... ;)

Nota: sa nu fie inteleasa gresit aversiunea fata de polemica lui patisas; n-am nimic cu sarmanul om, ci cu categoria din care face parte. Pseudo-predicatorii, cei din cauza carora multi oameni inteligenti si echilibrati au decis ca e mai bine sa fie atei decat sa imparta aceiasi credinta cu indivizii respectivi.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde temir » 02 Mar 2010, 22:58

tanatos patisas,660785 scrie:Apa sfintita in Vechiul testament, nu exista, asa cum nu exista nici sfanta treime in V.T, in schimb legea veche pregatea terenul ,pt noul testament,

adica dumnezeau singur, sarmanul, nu s-a priceput sa faca o lege ca lumea, din prima incercare (cum nu prea i-a iesit nici cu omul)?

pai atunci de unde stim noi ca nici acest NT nu este tot o lege slaba si perfectibila, si un nou mesia va veni s-o upgradeze? sa rastoarne regulile si sa instituie altele noi, si in loc de sfanta treime sa avem sfanta patrime sau sfanta cincime, dupa care sa mai vina un mesia care sa se ocupe de sfanta septime si tot asa?

nu ma convingi cu asta, mai degraba ma smintesti

categoria din care face parte. Pseudo-predicatorii, cei din cauza carora multi oameni inteligenti si echilibrati au decis ca e mai bine sa fie atei decat sa imparta aceiasi credinta cu indivizii respectivi.

ai o bere, Nic_bv, ai grait bine (cu toate ca ar fi destul de nimerit sa-l suspectam de sinceritate si sa intelegem ca, de la nivelul lui, ne loveste cu ce-are el mai bun)
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde Mihai L » 02 Mar 2010, 23:03

@tanatos patisas: E adevarat ca preferam citatele, sunt mai corecte decat ce poti scrie de la tine. =))
In alta ordine de idei, poate rezolvam cu niste zile libere de forum ca sa ai timp de rugaciuni. Te-as ruga daca se poate sa-ti schimbi exprimarea. Nu este obligatoriu, dupa cum nici prezenta ta pe acest forum. :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde tanatos patisas » 02 Mar 2010, 23:06

Iata ce spune Sfantul inchisorilor Valerie Gafencu “Va rog mult sa-L urmati, sa-L slaviti si sa-L slujiti. Sunt fericit sa mor pentru Hristos. Lui ii datorez darul de azi. Totul e o minune. Eu plec, dar voi aveti de purtat o cruce grea si o misiune sfanta. In masura in care mi se va ingadui, de acolo de unde ma voi afla ma voi ruga pentru voi si voi fi alaturi de voi. Veti avea multe necazuri. Fiti tari in credinta, caci Hristos ii va birui pe toti vrajmasii. Indrazniti si rugati-va! Paziti neschimbat Adevarul, dar sa ocoliti fanatismul. Nebunia credintei este putere dumnezeiasca, dar tocmai prin aceasta ea este echilibrata, lucida si profund umana. Sa-i iubiti si sa-i slujiti pe oameni. Au nevoie de ajutor, caci dusmani pradalnici cauta sa-i insele. Ateismul va fi invins, dar sa fiti atenti cu ce va fi inlocuit!”

Preotul ARSENIE BOCA: ,,Obârşia ateismului este în Templul din Ierusalim.

22. Ateismul este o infirmitate, o monstruozitate şi o eroare fundamentală a naturii umane.

23. Dacă ai bate pe un ateu cu dovezile ca pisălogul în piuliţă şi tot nu vei desface pe nebun de la nebunia sa.

24. Mintea care cugetă că nu există Dumnezeu cade în propria sa sentinţă, căci a te lupta din toate puterile împotriva a ceea ce nu există dovedeşte nebunia acestei lupte, nonsensul, absurdul şi prin urmare şi (nebunia) minţii care o conduce.

25. Necredincioşii, spre ruşinea noastră, îşi cred necredinţei lor mai mult decât credem noi credinţa noastră.

Cu asta am spus totul.....ateismul nu are o baza solida...nebunul ii nebun si pace nu ai cu cine....el o tine pe a lui si buna.....Dumnezeu nui.... =)) =)) =)) , Doamne ajuta, si Dumnezeu sa va binecuvinteze
tanatos patisas
Ford Freak

Maşina: Kuga 2

Mesajde temir » 02 Mar 2010, 23:10

tanatos patisas,660953 scrie:22. Ateismul este o infirmitate, o monstruozitate şi o eroare fundamentală a naturii umane.

pai dupa socoteala credinciosului, acelasi dumnezeu i-a creat si pe infirmi, si ii iubeste cu egala dragoste, ca pe niste fii ai lui

23. Dacă ai bate pe un ateu cu dovezile ca pisălogul în piuliţă şi tot nu vei desface pe nebun de la nebunia sa

la fel zice si ateul despte bigot

24. Mintea care cugetă că nu există Dumnezeu cade în propria sa sentinţă, căci a te lupta din toate puterile împotriva a ceea ce nu există dovedeşte nebunia acestei lupte, nonsensul, absurdul şi prin urmare şi (nebunia) minţii care o conduce.

pai la fel si credinta oarba, care conduce la cercul vicios al suficientei si al autojustificarii
25. Necredincioşii, spre ruşinea noastră, îşi cred necredinţei lor mai mult decât credem noi credinţa noastră.

nu neaparat "mai mult" - comparabil

Cu asta am spus totul.....ateismul nu are o baza solida...nebunul ii nebun si pace nu ai cu cine....el o tine pe a lui si buna....

man, tu singur si fara efort reusesti sa demonstrezi mai multe decat as face eu, cu stradanie
temir
Member

Mesajde Mihai L » 02 Mar 2010, 23:16

tanatos patisas,660953 scrie:....ateismul nu are o baza solida...nebunul ii nebun si pace nu ai cu cine....el o tine pe a lui si buna.....Dumnezeu nui....

Cred ca te-am prins aici, de fapt tu esti ateu! =))
Gata sefu', am inteles, nu ne punem cu tine ca vad ca ai resurse; noi astialalti suntem mai obositi... :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde chefdejoaca » 02 Mar 2010, 23:43

@tantos.
am citit putin din ce ai scris, pt ca in general ai mesaje f lungi si imi este greu sa le urmaresc.
dar as vrea sa stiu opinia ta personala, nu cu citate, la urmatoarea afirmatie postata de tine cu o pagina in urma : "Sfantul Ioan Gura de Aur zice : Daca fugi de durerea nasterii, de durerea vesnica vei da !, de durerea cea din iad. "
"Numai mamele crestine isi ucid copiii !"

Mie personal imi pare deplasat,exagerat si rupt de realitate ce spui tu. Fara suparare.
Adica: hai sa traim mai rau ca in evul mediu, mai prin epoca de piatra asa, si sa nu beneficiem de descoperirile din medicina, sa lasam femeile sa moara la nastere, ca asa e... "crestinesc"? Probabil o atitudine din asta o au si unii medici, atunci cand nu intervin in cazul unei femei cu travaliu indelungat, sa ii faca o cezariana, ca vezi doamne ea devine o martira, si se presupune ca femeia e pregatita de moarte (fiind teoretic spovedita si impartasita)

Asta cu "numai mamele crestine isi ucid copiii" iar e un fals.

Mai bine mai treci tu niste texte si prin filtrul propriu.
chefdejoaca
Ford Freak

Maşina: Ford Focus, 100 CP, 1.6 benzina 7147+5
VIN: WFOPXXWPDP8L51660

Mesajde DanielArdelian2 » 03 Mar 2010, 09:11

temir,660957 scrie:pai dupa socoteala credinciosului, acelasi dumnezeu i-a creat si pe infirmi, si ii iubeste cu egala dragoste, ca pe niste fii ai lui

Uite cat ii iubeste: "Cat despre acei vrajmasi ai mei care n-au vrut sa imparatesc peste ei aduceti-i aici si taiati-i inaintea mea" (Luca 19:27)
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde temir » 03 Mar 2010, 09:18

pai dupa socoteala credinciosului ...

e bun asa, super bun, excelent

mai ales ca e din NT, nu?
temir
Member

Mesajde Alen » 03 Mar 2010, 09:53

tanatos patisas,660787 scrie:La cat poate pricepe mintea ta....nu stiu ce as putea dovedii mai mult...ma rog tu ce argumente aduci in schimb...ca pana acum doar latrii

cu asemenea jigniri aduse gratuit unui administrator al forumului, ti-ai facut rost de 7 zile de post si rugaciune (ca sa parafrazez un coleg)
gata, rabdarea mea a ajuns la capat :-t
ne mai auzim saptamana viitoare ;)
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde adicristea » 03 Mar 2010, 10:12

DanielArdelian2,661090 scrie:
temir,660957 scrie:pai dupa socoteala credinciosului, acelasi dumnezeu i-a creat si pe infirmi, si ii iubeste cu egala dragoste, ca pe niste fii ai lui

Uite cat ii iubeste: "Cat despre acei vrajmasi ai mei care n-au vrut sa imparatesc peste ei aduceti-i aici si taiati-i inaintea mea" (Luca 19:27)

Desigur ca se va gasi cineva care sa ne zica sa nu luam ad-literam. Eu cred ca s-a pierdut un cuvant pe drum, se pregateau pentru noul nou testament si nu s-a pastrat cuvantul "pizza" dupa "taiati-i".

Later: acum am vazut ca nu o sa primesc replica la asta, omul respectiv fiind in postul forumului.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde toxicristi » 03 Mar 2010, 11:49

O sa imi fie dor de tanatos, de mult nu am intalnit o persoana care sa faca atat de inutila munca "oponentilor" sai...( "oponenti" pentru ca atat intelegea el din rostul discutiei, imi zici tu doua, iti zic si eu doua si traim adanci pana la ferciti batraneti)

Cat despre versetele "ne-la-locul-lor" din Biblie, imi e teama ca o sa ajungem la posturi mai lungi decat ale lui tanatos daca ar fi sa le scriem pe toate. O sa pun si eu cateva care m-au marcat inca din copliarie, dar o sa incerc sa le tin cat de concise posibil.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde zaboss » 03 Mar 2010, 15:59

choose-religion.png
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde toxicristi » 03 Mar 2010, 17:38

I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.

Going to church doesn't make you a Christian any more than standing in a garage makes you a car.

If God is watching us, the least we can do is be entertaining.

God must love stupid people. He made SO many.

The main reason Santa is so jolly is because he knows where all the bad girls live.

How do you get holy water? Boil the hell out of it.
toxicristi

Mesajde DanielArdelian2 » 03 Mar 2010, 17:58

“Rational arguments don’t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.”
-- Dr. House
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Nic_Bv » 03 Mar 2010, 18:30

OK, ati pus tunurile pe Biblie. Nu am de gand sa comentez chestia asta. Presupunem ca asa-zisele "inexactitati si cruditati" din Biblie v-au transformat in atei. Daca ar fi religia mai flexibila si permisiva, ati mai fi in continuare atei?

Ce parere aveti de credinta Bahá'í ?

Circula teoria potrivit careia chiar si regina Maria a aderat la aceasta credinta.
Nota: nu fac parte din aceasta religie si nu intentionez sa fac lobby in favoarea ei, sunt curios sa inteleg ateismul si argumentele lui.
Si acum un pic de copy-paste, asta asa ca sa nu ducem dorul preacuviosului patisas. :D

Unitatea Religiilor
Baha'u'llah ne invata ca toate religiile fondate de mesagerii lui Dumnezeu sunt de origine divina si fiecare a avut un rol important in educarea si calauzirea omenirii, la fel ca si ele Religia Baha'i este doar o etapa din aceasta linie fara de sfarsit; un legamant pe vesnicie prin care Dumnezeu ne asigura de continua sa calauzire. Religia Baha'i nu este pentru eternitate si la fel ca celelalte este o simpla etapa in progresul umanitatii.
Unitatea Omenirii
Baha'u'llah spune:"Cu totii apartinem aceleiasi familii: umanitatea, Pamantul este o singura tara iar oamenii sunt cetatenii ei'.
Aceasta unitate este o unitate in diversitate, fiecare popor, rasa si natiune pastrindu-si identitatea culturala aducand-o ca aport la progresul mondial. Imaginati-va omenirea ca o gradina plina de flori de toate formele, marimile si culorile in care aceste flori sunt diferitele natiuni, popoare si rase. Cu siguranta aceasta diversitate depaseste in frumusete o monotona lume uniforma si unicolora.
Cautarea Independenta a Adevarului
Credinta Baha'i nu are preoti, pastori si nici un altfel de cler si respingem cu desavarsire orice forma de prozelitism. Este datoria fiecarui om sa caute si sa investigeze in mod independent adevarul religios sau de orice alta natura si sa nu ia drept adevar absolut cea ce i-a oferit traditia si originea sa. Fiecare om trebuie sa "vada cu proprii lui ochi si nu cu ochii altora si sa auda cu propriile lui urechi nu cu urechile vecinului sau".
Abolirea tuturor prejudecatilor
Abandonarea tuturor prejudecatilor fie ele de rasa, culoare, religoase sau de orice alta natura este baza dezvoltarii unitatii si prosperitatii omenirii.
Educatia Universala
Toti copiii fie ei baieti sau fete, saraci sau bogati trebuie sa beneficieze de educatie atat materiala cit si spirituala. Societatea trebuie sa asigure accesul nediscriminat la educatie tuturor oamenilor.
Egalitatea dintre femeie si barbat
Femeia este egala in drepturi cu barbatul. Barbatul si femeia sunt "aripile" umanitatii daca aceste doua aripi nu sunt la fel de dezvoltate si nu au acelasi imbold pasare (umanitatea) nu poate sa se inalte.
Armonia dintre Religie si Stiinta
Amandoua sunt aspecte ale adevarului si nu ar trebui sa se contrazica una pe alta. De echilibrul lor depinde progresul umanitatii daca balanta inclina spre religie cadem in fanatism in schimb cind balanta inclina spre Stiinta devenim victime ale materialismului.
O limba universala auxiliara
Omenirea trebuie sa aleaga o limba mondiala auxiliara a carei invatare sa fie concomitenta si de aceeasi importanta cu cea nationala. Acest lucru va facilita comunicarea si apropierea dintre popoarele lumii.

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde adicristea » 03 Mar 2010, 18:35

Eu nu reusesc sa vad (si sa citesc) poza lui zaboss.
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde Alen » 03 Mar 2010, 18:44

nici eu
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde zaboss » 03 Mar 2010, 19:14

im
adicristea,661689 scrie:Eu nu reusesc sa vad (si sa citesc) poza lui zaboss.

Hm, încercăm din nou:

Imagine
Ultima oară modificat de toxicristi pe 03 Mar 2010, 19:48, modificat 1 dată în total.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde adicristea » 03 Mar 2010, 19:17

@Nic: pai asta nu mai e religie. Asta e chiar ateism in forma pura :))

RELÍGIE s. f. 1. formă a conștiinței sociale caracterizată prin credința într-o divinitate, într-o ființă supranaturală, creatoare și guvernatoare a cosmosului și prin oficierea unui cult; confesiune
Imagine
adicristea

Mesajde toxicristi » 03 Mar 2010, 19:38

Nic_Bv,661686 scrie:OK, ati pus tunurile pe Biblie. Nu am de gand sa comentez chestia asta. Presupunem ca asa-zisele "inexactitati si cruditati" din Biblie v-au transformat in atei.
Biblia cel mult poate sa isi auto-denunte auto-titulara de "Cuvantul lui Dumnezeu" prin faptul ca nu e cu nimic superioara nivelului stiintific, cultural si moral contemporan scriitorilor. Negand inspiratia divina a Bibliei, negi doar ca aceasta ar fi "Cuvantul lui Dumnezeu", nu negi (implicit) si existenta lui Dumnezeu.
toxicristi

Mesajde temir » 03 Mar 2010, 20:36

Nic_Bv, eu am sa te rog sa ma crezi ca nu vad nicio calitate (in plus, sa ne intelegem) in credinta celui care ia biblia de buna, dupa cum nu vad niciun defect in credinta celui ca fie n-o crede (si deci n-o ia in seama), fie nici n-a auzit de ea, fie intelege ca e o adunatura de scrieri naive

de la un nivel incolo e nevoie sa fii (iertati franchetea) ori prost, ori ipocrit ca sa poti sa mai defilezi cu biblia

am mai zis cred: credinta e una, religia (cu artificiile ei gen biblie si minuni si vesnice osande/mantuiri) e alta, biserica e cu totul si cu totul alta; nu foloseste sa le amestecam, decat pentru spectacol si profit
temir
Member

Mesajde chefdejoaca » 03 Mar 2010, 21:30

am citit zilele trecute ceva. o sa va impartasesc si voua, pentru ca am intrebat o persoana care a fost martora la eveniment si a confirmat ce va spun acum.
in israel, de inviere, atunci cand se slujeste de catre preotul ortodox, tuturor celor care sunt de credinta ortodoxa si stau cu lumanarile stinse in mana, li se aprinde dintr-o data lumanarea.
atentia tuturor se concentreaza asupra Sfantului Mormant. In aceasta zi, in incaperea care adaposteste mormantul pot intra doar Patriarhul Bisericii Ortodoxe Grecesti insotit de episcopii comunitatilor armene si siriene. Acestia aduc Lumina, care apare prin miracolul combustiei instantanee, iar la chemarea celor trei prelati, ”Veniti sa luati Lumina”, ea se raspandeste de la un credincios la altul, din biserica pe strazile pline ale Ierusalimului.
preotii sunt controlati, iar sf mormant e sigilat cu trei sigilii.
la nici o alta religie si la nici un alt preot nu se intampla acest lucru !
un drum in israel costa in jur de 1000 euro de persoana, poate mergeti o data sa va convingeti si singuri.
http://www.scribd.com/doc/2451229/marea ... -ierusalim
cum v-am spus, mie mi-a fost confirmat acest fapt, iar la anul o sa incerc (macar o data in viata) sa vad cu ochii mei minunea.
Ultima oară modificat de chefdejoaca pe 03 Mar 2010, 21:45, modificat de 2 ori în total.
chefdejoaca
Ford Freak

Mesajde adicristea » 03 Mar 2010, 21:41

Despre asta vorbim? http://www.holyfire.org/eng/
Imagine
adicristea

Mesajde chefdejoaca » 03 Mar 2010, 21:47

da, doar ca varianta mea este in romana.
si pentru multi este mai usor de inteles.

iar minunea se intampla si in zilele noastre.
chefdejoaca
Ford Freak

Mesajde adicristea » 03 Mar 2010, 21:54

Atunci avem o problema :).

On the video one can see how he films down on the crowds. At a certain point all lights are turned off - it is time for the Patriarch to enter the tomb and receive the Holy Fire. While he is still inside the tomb one suddenly hears a scream of surprise and wonder originating from the nun standing next to Nabdiel. The camera begins to shake, as one hears the excited voices of the other people present on the balcony. The camera now turns to the right, whereby it is possible to contemplate the cause of the commotion. A big candle, held in the hand of the Russian nun, takes fire in front of all the people present before the patriarch comes out of the tomb. She holds the candle with shaking hands while making the sign of the Cross over and over again in awe of the miracle she has witnessed.

Pai nu inteleg o treaba, nu ar trebui sa apara PATRIARHUL cu flacara prima oara? Ca ma gandesc ca de acolo vine lumina, nu consideri la fel?

Si de ce se sting luminile?
Imagine
adicristea

Mesajde Nic_Bv » 03 Mar 2010, 22:10

adicristea,661735 scrie:@Nic: pai asta nu mai e religie. Asta e chiar ateism in forma pura :))

RELÍGIE s. f. 1. formă a conștiinței sociale caracterizată prin credința într-o divinitate, într-o ființă supranaturală, creatoare și guvernatoare a cosmosului și prin oficierea unui cult; confesiune

Totalmente eronat. Baha'i crede in divinitate, in Dumnezeu in esenta lui. Daca si tu crezi in ceva similar, esti orice numai ateu nu! :-"

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde zvony » 03 Mar 2010, 22:36

Nu inteleg ce rost are acest topic in care stim de la bun inceput ca nimeni nu va convinge pe nimeni. Iscam polemici ce nu isi au rostul.
If in doubt... flat out! (Colin McRae)
'10 Ford Kuga '05 Ford Focus '01 Ford Focus
'06 Ford Focus ST
'89 Ford Escort RSturbo
'93 Ford Explorer Eddie Bauer (link)
'16 Ford Edge Sport
zvony

Maşina: Ford Focus Mk2 ST
VIN: WF05XXGCD56B06673

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum