Hey, dormiti? nu se mai plimba nimeni? doar eu?
deci. in cele 3 saptamani de plimbareala (din 14.08 pana pe 06.09) s-au facut vreo 4.000 de km.
Totul a inceput asa: Bucuresti - Brasov - Sighisoara (escala de vizitat cetatea) - Tg Mures - Bistrita - Borsa.
de la Borsa am mai mers vreo 20 de km, pana unde pe borna aparea ca mai sunt 12 km pana in Carlibaba. acolo am facut brusc dreapta pe un drum forestier. am mers vreo 5-6 km pe forestier si am campat.
a doua zi, am facut un circuit, care a inclus cele 2 lacuri (Lala Mica si Lala Mare) si varfurile Inaut si Inaul Mic. parca asa le chema.
Apoi luat talpasita catre Borsa - Viseul de sus, unde am campat iar. ziua urmatoare, luat frumos mocanita , coborat din mocanita, mers pe sina mocanitei inca ceva amar de vreme, gasit una bucata banc de nisip pe raul Vasel (raul pe cursul caruia e sina de mocanita) campat, facut plaja, baia in rau, tentativa de urcat pe vf Pietrosul Maramuresului.
ziua urmatoare am coborat tot cu mocanita. (35 de lei dus- intors. 25 pt studenti).
Mers catre Manastirea Barsana. vizitat manastire si satul Glod (nu cel al lui Borat), care cica e un sat tipic maramuresean. nu era. (manastirea Barsana - a doua cea mai inalta biserica din lemn din Europa - 57m).
Am mai trecut si prin Ieud, unde este o biserica de lemn foarte veche (1300 si ceva, locul unde a fost gasita prima carte scrisa in lb romana - ceva cu cavalerii de la IEud. am insistat la nr de tel de pe usa bisericii si a venit cineva si ne-a deshis usile (2.5 lei). aproape de biserica e si un muzeu etnografic al maramuresului (ingrijit de un cuplu si nepotul acestora. doamna torcea, si sotul lucra cu vartelnita.
Am luat-o usurel si am ajuns pana la Sapanta, unde am vizitat atat vestitul cimitir (parca 3 lei intrarea) (care nu e asa de vesel pe cat se spune (chiar nu am ras deloc, desi ma asteptam macar sa zambesc). si Manastirea Sapanta (inca in stadiu de constructie, dar totusi locul 1 in Europa 75 m ).
Apoi ne-am retras spre cluj, unde am stat la niste prieteni. am vazut celebra gradina botanica de acolo, si nu puteam rata o baia in Turda in faimoasele chei ale turzii (3 lei acces in chei, baia e free). si saritul de pe stanci in apa e tot free. e o portiune unde apa are cel putin 2 metri si se poate sari de pe stanci

.
Apoi ne-am reintors catre brasov, mai exact intre predeal si rasnov pentru 2 zile de catarat (suntem la inceput, e o stanca pentru incepatori) si coborat in rapel.
apoi ne-am despartit, unii s-au intors in Bucuresti, eu am plecat spre Sibiu. am facut stanga in Cartisoara, am urcat pe Transafagarasan. La Balea Lac ploua torential cu piatra si stergatoarele mele erau pe post de deszapezitoare.
Am coborat pe la Vidraru si ne-am indreptat catre Campulung, Targoviste.
Dupa care am mers la Cabana Padina. (drumul Targoviste Sinaia, in Moroieni se face stanga (indicatoare catre sanatoriul TBC si Hotel Pestera).
Continuarea maine ca acum fug spre casa si am scris toata ziua si nu am putut termina.