Re: bibanu47: service, reparatii, reconditionari si modificari

Cred ca am intr-adevar o problema la motor . Am fost azi la mecanic si mi-a pus delcoul la semn , cu lampa stroboscopica

Vreau sa explic aici pe scurt cum am ajuns sa umblu la delco , pentru ca am banuiala ca de fapt altul era defectul la Scorpie . Am facut recent un drum la Bucuresti , eu plecand de la Ramnicul Sarat . Pina la Urziceni masina a mers cristal - ceva de vis . Cand am trecut de Urziceni insa , s-a schimbat ceva : a aparut subit un zgomot ciudat ce venea de la motor , zgomot pe care il am si acum - ceva ca atunci cand decoleaza un avion (?!)

In acest moment merg cu avansul la delco mai mare decat ar fi normal , dupa carte , pentru a suplini ceva din ceea ce am pierdut ca putere a motorului , am tras un semn pe delco sa stiu unde trebuie pus dupa ce remediez adevarata problema .

Rugamintea mea si intrebarea ar fi : Daca eu am desfacut capacul filtrului de aer , am obturat cu palma tubul de aspiratie care duce aerul catre pistoanele de pe partea cu clapeta de acceleratie - si motorul nu simte NIMIC ... In timp ce daca am obturat celalalt tub de aspiratie se simte evident o schimbare in mersul motorului (insotita de zgomotul specific absortiei de aer) ...

Trebuie sa spun ca la ralanti motorul are un mic tremurat pe care NU il aveam inainte si care induce o vibratie pina si in maneta schimbatorului de viteze , iar in mers , atunci cand il turez , persista acel zgomot de avion in plina ascensiune , care a aparut din senin la acel drum . Mi-ar folosi sa stiu daca am dreptate cu "aerul fals" , eu am in localitate doar doi mecanici adevarati , dar daca e ceva MAI grav decat un aer fals ...cred ca trebuie sa ajung mult mai departe .
Multumesc frumos pentru intelegere .

-
MATTRIXTHEFT - Incepator
- Maşina: Ford Taunus an 1982 , 1593cm3 benzina
- VIN: wfofxxgbbfbu24132