Re: bibanu47: service, reparatii, reconditionari si modificari
$1 scrie:$2alut,
sint nou pe forum asa ca va rog sa ma ajutati si sa ma scuzati daca postez neadecvat intrucat nu am experienta inca
am achizitionat un ford focus din 2001 de o saptamana si as dori sa ma ajutati cu niste date referitoare la schimb distributie.masina e model 2001 motor zetec se 1.6 benzina 74 kw.unii izc ca ar fi 16 v altii ca ar fi simplu
ce-i drept vad eu acolo 2 axe nu am demontat capacul si nu stiu la ce km sa ii schimb distributia.are 161 000 km si vechiul proprietar zice a fost schimbata pe la 120 000.masina e adusa din germania il cunosc pe tip deci am incredere in el.am vazut undeva ca distributia se schimba la 160 000.sa fie adevarat?
si am mai depistat o problema cand franez mult de pe la vreo 60 km/k pana la oprire cu toate ca e la punctul mort motorul scade sub 800rpm aproape sa moara...inca nu am fost la un mecanic....as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi...intre timp m-a lasat o bujie.am schimbat toate 4 insa motorul refuza sa traga.am fost pe tester si a dat o eroare rateu aprindere cilindru 2 asta inainte sa schimb bujiile.de atunci insa se tureaza greu si trage si mai rau...mi s-a spus sa schimb modulul de aprindere.unul bun e destul de piperat din ce am-am documentat si as vrea sa fiu sigur ca dau banii pe ceea ce trebuie si nu schimb o piesa doar de dragul de a fi noua
ms mult
Salut allex05,
Deci,nu exista motor Zetec montat pe Focus sa aiba 8 supape,toate sunt echipate cu doua axe cu came si 16 supape si ma refer la motoarele de 1,4/1,6/1,7/1,8 si 2,0.
Distributia montata de fabricant se schimba la 100000 mile sau 10 ani,dar dupa acesta operatie,urmatoarele distributii se vor inlocui la 60.000 km daca nu vrei sa ai surprize cu distrugerea motorului prin sarirea distributie.
Avand in vedere ca omul a schimbat la 120000 km,tu ar trebui sa mergi cu ea pana la 180.000 km ca sa poti fi in siguranta si ma refer la cureaua de distributie deoarece toti zic ca au curele originale de vanzare si etc etc etc,nu vreau sa intru intr-o dezbatere pro si contra dar pe mine nu ma convinge nimeni deoarece piesele care sunt echipate in fabrica nu le vom gasi niciodata in comert oricat ar fi ele de frumos si bine copiate.
Pe partea de aprindere nu ma pot exprima fara ca sa am anumite date,poate fi bobina,fisa,supapa care nu inchide,injector defect s.a.m.d.,deci deocamdata cam asa stau lucrurile,pana la 180.000 km poti merge linistit.
Pentru reparatii auto vizionati: http://www.youtube.com/results?search_q ... %2047&sm=1
Nr. de tel. la care discut strict numai despre reparatii contra cost: 0766417724 Gabi
Operez in cartea de service a autoturismului.
-
bibanu47 - Director Tehnic
- Maşina: Einstein Sedan Facelift 2014
- VIN: IMEDIATCASATEAJUT