de johnnie24 » 02 Mai 2008, 17:13
si eu am facut chiptuning la masinuta mea si cica acum as avea 115 - 116 cai, insa sincer ma cam indoiesc de aceasta putere. exact cum a spus si -gresea frlorin- se simte o crestere de putere si masina se comporta mai bine, urca mai repede in ture si nu se plafoneaza mergand acul turometrului chiar pana pe rosu daca este nevoie, insa eu unul sunt sceptic totusi in privinta celor 116 cai, si as fi tare curios daca focusul meu de 90 de cai chipuit la 116 cai sau cati or fi ar face fata unui focus tdci care are 116 cai din fabrica sau orice alta masina diesel de aceiasi clasa si cam din acelasi an, care are 116 cai din fabrica. cred ca un astfel de test ar fi mai relevant decat toate testele dyno. spun asta deoarece cu ceva timp in urma am avut o oarecare experienta in trafic, mai exact in timp ce veneam pe drumul dinspre turda spre alba iulia am intalnit un passat din 2000-2001 modelul fara facelift, un tdi cu d si i rosu care din cate stiu eu are 116 cai din fabrica (numai dupa facelift eu stiu ca l-au facut de 131 de cai), si care cand am vrut sa-l depasesc nu m-a lasat si a calcat-o bine de tot, si pot spune ca in timp ce a calcat-o nu am reusit sa ma apropii de el ca sa-l depasesc ci doar sa ma mentin la aceiasi distanta de el, respectiv sa nu pierd pasul cu el. acest lucru m-a facut sa imi pun semne mari de intrebare cu privire la puterea masinii mele, mai ales ca era vb de o masina care cantarea cu cel putin 200-300 kg in plus si pe care nu am putut sa o depasesc chiar daca avea aceiasi putere ca si masinuta mea( asta dupa spusele celor care mi-au facut chip). deci in concluzie eu cred ca puterea masinii mele dupa chiptuning nu este mai mare de 105 hai sa zic maxim 110 cai si nicidecum 116 cat mi s-a spus, insa fiecare le sustine pe ale lui si e oarecum normal deoarece unii din asta traiesc.
focus hatchback 1.8 tddi 90 cp...+...=cca. 116 cp / 09.2001 / frumoasa masina...... SOLD
focus 2 hatchback 1.8 tdci/01.2006/116 cp+resoftare........si mai frumoasa...si mai puternica...SOLD
audi A4 1.9 tdi /116 cp /2005....alta viata.....SOLD
NOW...Focus 2 1.6 tdci/110 cp/2006