sandking,407789 scrie:(...)
in rest cum te impaci cu el?
mie imi place extrem de mult

(...)
E un gadget interesant dar in afara de functia de trip computer restul functiilor sunt inutile pt 90% dintre soferi.
Trebuie sa fii chiar "car freak" ca sa urmaresti valori de genul:
- temperatura aerului la admisie
- pozitia clapetei de acceleratie
- presiunea pompei de combustibil
- valorile sensorului MAP
- avansul
- valorile sondelor lambda (prin XGauge)
etc...
- indicator de temp de apa ai si pe bord
- vitezomentru ai si pe bord (ok, pe asta de pe ScanGauge il poti calibra cu un GPS sau cu masuratori ca sa arate exact)
- turometru ai si pe bord
- martor de incarcare baterie ai si pe bord (ok, nu stii cat incarca, dar daca nu e ok, ti se aprinde becul)
Functia de scanare e utila, ca te scuteste de drumuri si bani lasati la service.
Eu de exemplu am ceva probleme cu
motorasul IMRC, care cand merge, cand nu, in functie de vremea de afara (am indeva un contact sau masa aiurea sau se intepeneste cablul de la frig/jeg). Inca nu am avut timp sa-l dau jos si sa vad ce are.
La fel, cateodata da eroare de sonda lambda 2, dar nu are cum sa fie aia pt am "pacalit-o" cu un montaj electronic pt ca am catalizatorul golit.
Cascand ochii pe net, am vazut ca o cauza probabila poate fi mizeria din senzorul MAF, pe care urmeaza sa-l curat.
Deci daca iti place sa "bricolezi" singur masina, atunci te ajuta. Daca nu, e un, ramane un computer de bord mai destept.