Jurnal de bord Focus 1.8TDCi Sedan
Sunt un proaspat detinator de Ford Focus. Intentionez aici sa tin un jurnal de bord in care sa impartasesc impresiile mele cu ceilati impatimit Ford pe parcursul exploatarii lui Focusica.
Voi incepe cu inceputul
A fost odata....o SuperNova, care desi a incercat toate nazdravaniile, nu s-a putut da peste cap, ca altfel se facea si ea vreo printesa. Obosit de atatea incercari la cate am supus-o, am decis ca a venit vremea schimbarii. Asta mica si alba , SUpernova s-a retras tacuta si resemnata intr-un colt de parcare, asteptand vreun cumparator pe care sa il umple de bucurie cum a facut si cu mine vreme de doi ani. Mi-a fost credincioasa atata timp si nu m-a lasat la greu, e drept, insa era putin ca "ratusca cea urata". Terbuie sa recunosc ca am avut niste senzatii tari cum nu cred ca voi trai curand cu alte masini. La 6 ani de la fabricatie si 185.000km merge cu viteza specificat de constructor, adica 160.
Cum insa toate au un final pe lumea asta, am decis ca vreau ceva mai bun, mai silentios,etc. Alternative la inceput au fost destule, insa in scurt timp s-au cernut. Ceea ce a ramas se prezenta astfel:
1. Pret 15000-18000 maxim
2. Clasa compacta medie
3. Exclus motoare 1.4
4. un minim de dotari
5. Neaparat instalatie audio buna
Cautand am ajuns in finala cu 3 masini: Ford Focus, Skoda Octavia si .....Hyundai Tucson. Undeva pe drum s-au pierdut Golf, Astra, Vectra.
Istorie: Skoda si-a luat un amic care e innebunit dupa masini germane(sau cu tehnologie germana) Oricum aveam o parere ft buna despre skoda poate mai buna ca despre masinile germane. Cand am aflat ca intervalul de livrare este de peste 4 luni, am renuntat.
Tucsonul e o masina mare, de familie, ceva ce voi avea cat de curand si legal,deci se potrivea. ce nu se potrivea era motorul de 2l in tandem cu masa de 21750 dekg a masinii, plus faptul ca am o problema MAJORA cu piciorul drept, naume am TALPA FOARTE GREA

1. Plasticul din masina era identic cu cel de pe Supernova, cel putin ala de pe usi...cam prost, zic eu, pentru o masina de 17000 de euro
2. Sincer nu am fost prea incantat de startegia de abordare a dealerilor - paote daca era cineva cu "texte" mai bune...cine stie
3. Incertitudinea cu privire la intervalul de livrare - o voiam pana sa plec in concediu
4. Incredibil, dat o astfel de masina are CASETOFON?? Asta cand altele au direct mufa usb? C'mon, e prea de tot
Ford Focus avea o cunsotiinta si mi-a placut mult ca forme (fie vorba intre noi, ca dotari in general nu exista diferente prea mari, ci doar de gusturi e vorba). Mi se pare o masina cu un design super elegant.
Si asa am ajuns la dealerul FOrd, unde am gasit repede o masinutza care ma astepta in curte la Ploiesti. TIpa m-a zorit un pic cu actele, am rezolvat cam totul pe mail pana m-am dus sa semnez actele si imtr-o saptamana eram fericitul posesor al unui Ford Focus Sedan 1.8 TDCi Trend Collection
In prezent am 2000 de km si astept sa merg la revizia de 2500 km.
Va voi tine la curent cu evolutia lucrurilor.
Toate cele bune si vant din pupa
Ford Focus 1.8 TDCi Trend Champions League