Multumesc de apreciere am sa dau raspuns la fiecare punct.
1. Masina resprectiva are toate aspectele pe care le doream la un ford focus in special sa fie berlina motor 1.6 16v ti-vct, culoare, dotari etc. Cand am vazut masina am mai fost cu un prieten care se pricepe la masini nu am fost singur am facut un test drive am verificat-o la motor si sub ea inainte s ne ducem la reprezentanta.
2. despre reprezentantele ford, nu stiu ce sa zic, ei mi-au spus ca imi zic orice are la ea ca doar vor sa ma castige ca si client ( Daca este asa cum spui tu... atunci raman cu semne de intrebare ).
3. Nu am de unde sa stiu daca motorul este cel din fabrica ( Daca am VIN-ul de la masina pot afla WF04XXWPD45U13635 ? am gasit pe unele site-uri niste informatii dar sumar )
4. Chestia cu ceasurile nu suna iarasi bine ...
5. Am gasit toat plansa la 800 euro
http://www.pieseauto.ro/airbag/ford/foc ... 13509.html6. sau "Aibag" ( scriam de pe telefon, se intampla sa mai mananc litere ), posibil sa fie si alte chestii ascunse, ca la orice cumperi si oricand o sa gaesti si chestii ascunse iar cu inchiderea centralizata am cautat pe forum si am vazut ca mai multi posesori am probleme asemanatoare, deci e posibil sa fie ceva din fabrica, eu am pus in balanta plusurile si minusurile iar plusurile compenseaza,
aibagul daca este functional si bordul sarit ( de la fosta masina ) nu ma deranjeaza, se rezolva in timp iar cu inchiderea sunt sigur ca e ceva electric, o sa imi bag nasul ca ma pricep cat de cat la electronica si poate fac un tutorial si il pun pe forum. ar ramane km, cati km sa aiba si daca nu sunt cei reali tinand cont ca :
1. vopseaua este cea originala, si inca luceste dovada ca nu sa mers cu ea fie prin soare sau ploaie acida ( ca la englezi ploua destul de mult )
2. Englezii sunt destul de lejeri se duc odata la supermarket pentru o luna intreaga, sau la serviciu unde ar avea oricum drumuri bune
3. Au legi mult mai stricte ca la noi si nu stiu cat de mult risca sa forjeze motorul la aceasta masina mai ales ca nu este una sport, deci posesorul fiind un tip de peste 30 de ani si eventual cu familie ( repet dupa cum mi-a zis vanzatorul el a luat-o de la cineva care o luase pentru sotia lui si acesteia nu ia placut si a lasat-o in garaj 1 an jumate.)
4. Eu am o mazda 323F din 94' momentan cand am luat-o avea 192.000 ( Germania ) acum are 220.000, FF care e din 2005 inmatriculata in data 30.09.2005 ( dupa VIN ) cati km sa aiba ? maxim sa zicem 150.000 km pe soselele din anglia. tot e bine decat 150.000 km pe soselele din Romania !
Sunt astecte de discutat intradevar. Am vorbit cu proprietarul pentru saptamana viitoare sa facem actele si promit sa va tin la curent cu tot ce tine de aceasta masina ! Eu am incredere ca am facut o alegere buna in raport cu piata/calitatea/pretul .
$1 scrie:$2oook. Gresesti in urmatoarele privinte:
1. Esti prea incantat de ideea unei noi masini si treci prea usor peste anumite aspecte ce ar trebui sa iti dea serios de gandit - "nu cred ca a fost lovita", "nu cred ca proprietarul incearca sa ma pacaleasca", etc. Mai lasa optimismul asta exagerat.... incearca sa fii mai realist. Altii s-au fript foarte rau cu acelasi optimist...
2. Ti-ai gasit unde sa duci masina... reprezentantele Ford din Romania sunt PRAF! Aproape oricine de pe acest forum poate confirma acest lucru. Din indolenta, lene si nepasare iti vor spune ca este totul ok si sa vezi dupa aia ce ai de tras daca nu e asa...
Te duceai frumos la DGAlexandru de exemplu (daca esti din Bucuresti - daca nu, sunt si alti colegi foarte ok in tara - completeaza-ti si locatia la profil) si iti spunea exact in ce stare este masina, fara bullshit-urile de reprezentante cu mecanici incapabili sa faca un test.
3. Motorul poate avea 200.000 km si tot se aude bine daca e curatat. De unde stii ca e motorul ca care a venit masina din fabrica?
4. Daca a schimbat ceasurile, acestea vor indica kilometrajul de la masina de pe care provin. Sansele ca masina pe care vrei sa o cumperi sa aiba km reali sunt minime spre 0...
5. O plansa de bord este cateva milioane la dezmembrari. Dar asta nu rezolva celelalte probleme pe care le are masina.
Mai devreme spuneai ca "legat de aibag, nu au vazut nici ei ca era plesnit bordul pentru ca era ascuns dupa 2 bureti din aceia abrazivi pentru tel mobil". De ce crezi ca era ascunsa crapatura?? Nu crezi ca ar putea fi si alte lucruri ascunse si ar trebui sa lamuresti asta cu proprietarul?
6. Zici ca nu iti merge nici inchiderea? Esti sigur ca vrei sa iei masina asta? Deja devine ridicol... poti sa o mai tii 2 zile sa vedem daca pica si motorul?!? Sunt prea multe defecte si prea multe posibilitati sa-ti iei teapa... eu nu as putea sa trec peste atatea defecte. Sincer, cred ca ai de bagat multi bani intr-o astfel de masina.... si cred ca sunt bani pe care nu ii ai (spuneai ceva de un buget limitat...).