Prestari servicii si asigurari

Vopseaua exfoliata

Service-uri auto generale (altele decat ale Dealerilor Ford din Romania), vopsitorii, spalatorii, ateliere de dezmembrari

Moderatori: DGAlexandru, verga_Cip

Reguli forum
Regulile sectiunii Comercial s-au schimbat. Va rugam sa consultati regulamentul sau acest topic.

Vopseaua exfoliata

Mesajde SlyMaximus » 25 Iun 2013, 22:07

Dupa o buna parte din iarna trecuta petrecuta in nord-vestul Germaniei unde se da la greu cu solutie de dezapezire pe autostrazi, in aceasta primavara m-am trezit cu vopseaua exfoliata si ceva rugina deasupra pragului langa usa din spate stanga. Masina avand sub 5 ani nu mare mi-a fost mirarea. Uitandu-ma cu atentie am remarcat ca usa respectiva e mai "bagata" si atunci apa aruncata de roata din fata ajunge sa loveasca in acel colt in loc sa fie aruncata in exterior cum se intampla in partea dreapta (capatul usii din dreapta e mai scos in exterior).
De precizat ca masina in afara unor spoilere zgariate de diverse persoane n-a suferit vreo lovitura serioasa si vopseaua in rest arata impecabil!
Primii patru ani am facut revizia la dealer si tot timpul mi s-a repetat ideea cu garantia caroseriei de 12 ani (FORD) dar de exemplu nu imi aduc aminte sa mi se fi spus de necesitatea reviziei tablei anual.
Inca n-am vizitat dealerul pentru constatare, dar citind anumite topicuri despre garantia caroseriei mi-e teama ca trebuie sa mi-o rezolv pe cont propriu. Aici pe forum am gasit si opinia unul angajat de dealer amiabil (deceneu) ce spunea: "Pentru a benefia de garantie pentru caroserie ( exfoliere de vopsea ) trebuie sa fie efectuate reviziile anuale ale caroseriei. Coroziunea de suprafata datorita oricarui factor extern nu este acoperita de garantie. Garantia de 12 ani se refera la perforarea prin corodare din interior."

As vizita in perioada urmatoare dealerul dar mi-e sa nu pierd vremea de pomana si vreau sa fiu pregatit cu raspunsuri la eventuale "texte".

Idei, sanse sa mi-o rezolv pe garantie?
Fişiere ataşate
IMG_5067.JPG
fisier 2
IMG_5061.JPG
fisier 1
SlyMaximus
Incepator

Maşina: Ford Focus 2 Trend Sedan 1.6i 2008 100CP

Re: Vopseaua exfoliata

Mesajde turbojack » 25 Iun 2013, 22:29

Pe garantie , nu . Sunt rezultat al actiunii externe.
turbojack
1nsane Member

Mesajde mihaibre » 26 Iun 2013, 17:00

partea aceea rugineste la toate focusurile, se sableaza vopseaua (inca nu imi dau seama de ce) si in timp rugineste. la majoritatea autoturismelor (nu la ford), pe acea portiune a pragului sau aripii ca nu imi dau seama unde sa o includ este un plastic transparent destul de gros care se lipeste peste vopsea care exact lucrul asta il face: protejeaza de ruginire. pana acum decat la 2 focusi am vazut acel plastic transparent, cred ca era optiune :))
Power is nothing without control!
Actual car: FORD FOCUS ST 2.0 ECOBOOST
Ex car: FORD FOCUS ST 2.0 TDCI
mihaibre
1nsane Member

Maşina: FORD FOCUS 2.0 ECOBOOST

Mesajde SlyMaximus » 28 Iun 2013, 07:19

$1 scrie:$2e garantie , nu . Sunt rezultat al actiunii externe.

Nasol... Ce ma enerveaza cel mai mult e faza cu usa stanga mai bagata in interior si desi cred ca e un defect din fabrucatie, nu cred ca pot face mare lucru in privinta asta.

$1 scrie:$2artea aceea rugineste la toate focusurile, se sableaza vopseaua (inca nu imi dau seama de ce) si in timp rugineste. la majoritatea autoturismelor (nu la ford), pe acea portiune a pragului sau aripii ca nu imi dau seama unde sa o includ este un plastic transparent destul de gros care se lipeste peste vopsea care exact lucrul asta il face: protejeaza de ruginire. pana acum decat la 2 focusi am vazut acel plastic transparent, cred ca era optiune :))

Dupa cum ziceam, pe partea dreapta nu exista vreo problema, dar usa din dreapta e mai in exterior decat zona respectiva si deci apa e aruncata in exterior iar acel colt nu e atins.
M-ar interesa astfel de plasticuri ce le-as lipi dupa ce repar buba. In plus ma gandeam si la ideea de a pune praguri.
Idei de unde as putea procura asa ceva?
SlyMaximus
Incepator

Maşina: Ford Focus 2 Trend Sedan 1.6i 2008 100CP

Înapoi la Prestari servicii si asigurari