Prestari servicii si asigurari

Piese imprimate 3d

Service-uri auto generale (altele decat ale Dealerilor Ford din Romania), vopsitorii, spalatorii, ateliere de dezmembrari

Moderatori: DGAlexandru, verga_Cip

Reguli forum
Regulile sectiunii Comercial s-au schimbat. Va rugam sa consultati regulamentul sau acest topic.

Piese imprimate 3d

Mesajde imprimare3d » 28 Iun 2013, 12:15

Pot imprima 3d aproape orice model, de dimensiunile 30x20x20. Modelele sau obiectele mai mari trebuiesc feliate, insa nici ele nu sunt o mare problema. Materialul folosit este PLA (acid poliactic), adica plasticul folosit la paharele de unica folosinta; este foarte dur si flexibil si rezista cu bine. Am facut niste piese care sunt supuse unor forte considerabile si se comporta mai mult decat bine.
Imprimanta folosita este un Reprappro Prusa Mono Mendel, cu rezolutia de 0.5 mm. In general e o rezolutie ok pentru piese tehnice, chestii gen sculpturi sau figurine mai dau in nas, insa, in principiu se gaseste o solutie si pentru ele. Costul zic eu este unul mic, de exemplu suportul de telefon costa 15 lei. Pentru o piesa am nevoie ori de poze (varianta cea mai dezavantajanta), ori de pisa, ori de desenul piesei in format .stl.

Cateva exemple, vor mai urma.
Suport de bicicleta pentru o lanterna tactica. Cele din comert sunt destul de fragile si eu cam obisnuiesc sa fac hardcoreli.
Imagine
Imagine
Un planor printat. Chiar zboara daca il arunci cu putere.
Imagine
Un inel care intr-un final a ajuns sa tina niste conducte. O sa incerc sa pun poze si cu piesa "in action".
Imagine
O incercare de imprimare cat mai fina.
Imagine
Piese pentru un suport de telefon auto.
Imagine
Un suport de telefon pentru birou, cand sta langa laptop la incarcat. Cu telefonul faceam poze, deci a trebuit sa pozez cartela masinii in sezlong.
Imagine

Suport pentru un buton de incalzire scaune:
Imagine
Ambele piese, una cu un strat de vopsea:
Imagine
Detaliu poza vopsita. Am dat un negru pentru a o face mata si pentru prezentare. Ii mai trebuie cateva straturi pentru a acoperi complet urmele de la imprimare.
Imagine
Idei de pozitionare. Inca nu imi dau seama unde ar veni mai bine, insa in functie de cum ma voi hotara, e posibil ori sa imprim altele mai rotunde (nu prea exista forme geometrice cu unghiuri drepte pe laguna) ori sa ascund suportii undeva).
Imagine
Imagine
Imagine
Cred ca toti avem problema eterna: unde punem telefonul (smartphone) intr-o masina de acum x ani, neprevazuta cu suport pentru asa ceva?
Nedorind sa stric liniile interne ale legumei mele, nici sa dau gauri, sau alte artificii (as fi facut-o daca aveam unde, insa bordul de laguna e foarte strict in ceea ce priveste optiunile, am incropit solutia de mai jos. Eu ii spun simplu "obiectul 11b" si costa 25 de lei.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Toata jucaria stransa in locul gol din mijloc (nefolosit de mine):
Imagine
imprimare3d
Incepator

Maşina: Renault
VIN: VF1BG0G0932233245

Re: Piese imprimate 3d

Mesajde Smiley » 28 Iun 2013, 13:56

pune, te rog, locatia si spune in ce sunt acele dimensiuni (sper ca in cm :) )
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde imprimare3d » 01 Iul 2013, 09:46

Salut!
Sunt din Bucuresti. Nu inteleg la ce dimensiuni te referi. Da, totul este in centimetri (suportul de telefon are cam 10 cm pe latura cea mai mare). Rezolutia este de 0.5 mm.
imprimare3d
Incepator

Mesajde Smiley » 01 Iul 2013, 10:27

ma refeream la "dimensiunile 30x20x20", n-ai specificat unitatea de masura :)
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde imprimare3d » 02 Iul 2013, 08:47

Am inteles :) 30x20x20 centimetri. 30 fiind inaltimea.
imprimare3d
Incepator

Înapoi la Prestari servicii si asigurari