04 Mai 2012, 01:15

adica cum fara a plati taxa auto???? e valabil pentru ce vechime a masinii??

04 Mai 2012, 12:43

Se pot inamtricula auto provenite din UE (SH) fara plata taxei .Este necesara o actiune in instanta.Actiunea dureaza cam 6-8 luni .

13 Mai 2012, 18:21

Pentru  auto cumparate de  noi 0 km de la  dealer  din Ro , se poate  recupera taxa , si  care e  % de reusita  in  astfel de cazuri ? PM pt detalii daca e  nevoie . Merci

14 Mai 2012, 14:12

Ptr auto noi 0 km cumparate din RO ,chiar daca sunt provenienta UE ,NU se poate recupera taxa.

19 Mai 2012, 14:43

Eu am platit taxa acum 2 saptamani pentur un focus 2006. Am dat 1800 de lei la buget. 
Sincer, daca acitunea dureaza 1 an, mai bine ma lipsesc de orice actiune in instanta. Plus ca pe urma trebuie sa mii si dea statul . S-au mai vazut situatii in care castigi ceva in instanta insa statul nu are bani sa-ti plateasca si ramai cu buza umflata ca un prost..... (vezi salariile profesorilor, pensiile si multe altele)

19 Mai 2012, 20:09

Va pot spune ca timpul trece atat de repede ca nici nu stii cand a trecut anul si te duci la finante sa-ti iei bani.
Daca totusi se intampla sa nu va dea banii se poate apela la un executor judecatoresc. Asa ca nu nu a-ti facut tocmai potrivita comparatia.
Stima

20 Mai 2012, 07:01

Ok, atunci pun problema altfel: cat ma costa actiunea ?  Este vorba de 1800 de lei de recuperat.  Ce procent recuperez din ei ?
Domiciliez in Bucuresti dar nu stiu daca este foarte relevant. Presupun ca actiunea in instanta poate fi deschisa oriunde, sau ma insel ?

20 Mai 2012, 16:20

Actiunea poate fi deschisa oriunde.

20 Mai 2012, 18:02

in 2007 am platit,ca taxa de prima inmatriculare,1600 euro.am recuperat din ei 400,de la ad.fin.
pot recupera si restul?
ce trebuie sa fac?
multumesc?

20 Mai 2012, 18:03

Se poate recupera diferenta.

11 Iul 2012, 07:01

masina sh luata acum. inca nu a fost platita taxa - cum se poate inmatricula fara plata ei ? daca procedura dureaza prea mult pana la urma trebuie sa platesti  - ca numere rosii doar pe 3 luni poti sa iei nu ? sfaturi.. 

ms.

11 Iul 2012, 15:12

Sunt cateva judete unde se elibereaza nr rosii ,dar costa 140 ron/luna bani care NU se mai pot recupera.
   Deaseminis unt judete unde in 50 zile adica 2 luni se finalizeaza dosarul.

21 Iul 2012, 21:48

$1 scrie:$2asina sh luata acum. inca nu a fost platita taxa - cum se poate inmatricula fara plata ei ? daca procedura dureaza prea mult pana la urma trebuie sa platesti  - ca numere rosii doar pe 3 luni poti sa iei nu ? sfaturi.. 

ms.

Nr. rosii se pot elibera si pt mai mult de 3 luni dar in anumite conditii!

21 Iul 2012, 21:52

$1 scrie:$2tr auto noi 0 km cumparate din RO ,chiar daca sunt provenienta UE ,NU se poate recupera taxa.
Mi-am recuperat-o eu pt logan cumparat nou si inmatriculat in martie 2007! La 590 lei achitati atunci am primit anul acesta 1800 lei cu penalitatile de rigoare!
Se poate recupera fara probleme taxa auto pentru orice fel de autovehicul cumparat nou din tara!

21 Iul 2012, 22:04

Multumesc de informatie.Nu era sigur dar intradevar avem si noi deja actiuni castigate ptr auto noi

21 Iul 2012, 22:12

Cu placere!
Recuperati-va oameni buni taxele de prima inmatriculare sau poluare pe care le-ati platit. Sunt banii vostri. Pt. aceia care au inmatriculat in 2007...veti primi si de 3 ori suma ...

22 Iul 2012, 22:09

Salut,
In martie 2012 am achizitionat un Ford Focus nou si am platit o taxa de poluare de 1000 de lei. Sunt indreptatit a recupera aceasta taxa in instanta? 
Multumesc.

22 Iul 2012, 23:54

Da .Va pot ajuta .

26 Iul 2012, 21:35

salut, 
mi-am achizitionat acuma o luna un ff2 si am platit taxa de inmatriculare 1965 lei.
ce pot sa fac sa-mi recuperez taxa ?

27 Iul 2012, 10:28

Putem recupera si taxa platita de tine

31 Iul 2012, 20:21

salut   , eu sant din  Arad  si am reusit in urma cu 2 luni sa recuperez taxa auto la 2 masini ce am inmatriculat in 2008 procesul a durat un an si am  abut castig de cauza in ambele cazuri  , mi sa platit  taxa integrala ,onorariu avocat,plus o dobanda in valoare de 1800 de lei  valoare totala fiinde de  12800 lei 
totata treaba e sa ai un avocat bun  .

31 Iul 2012, 21:57

Toata treaba este sa introduci actiunea, nu sa ai avocat bun sau prost! Te poti reprezenta si singur. Se admit acum fara exceptie in toata tara inclusiv cele prin care obligi serviciul de inmatric. sa o inmatric. fara taxa!

01 Aug 2012, 09:29

Salut - in 2007 sau 2008 nu mai stiu am inmatriculat o masina pentru care am platit taxa inmatriculare aprox. 1000 de lei, iar acuma - peste aprox. o luna mai trebuie sa imi inamtriculez/platesc taxa de poluare aprox. 2000 de lei pt. masina din semnatura. Ce ar trebui sa fac? Pot recupera banii acestia? Care ar fi taxele, avocati, etc... Sunt din SB. Mersi.

01 Aug 2012, 15:05

Taxa de timbru e 40 lei +onorariul de avocat . Iti recomand sa cauti un avocat tanar, fara procese si care sa iti ia onorariul dupa ce incasezi efectiv banii!