Călătorii

Delta Dunarii - recomandari

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Delta Dunarii - recomandari

Mesajde link2 » 02 Iul 2008, 16:13

In august cand o sa ma intorc de la mare intentionez sa vizitez si Delta Dunarii cateva zile. Avand in vedere ca nu am fost niciodata orice recomandare cred ca mi-ar fi utila. Daca stiti o locatie de unde se poate vizita cat mai mult, o pensiune buna sau alte locuri interesante va rog sa va dati cu parerea.
link2
1nsane Member

Maşina: focus2 hb sport, 1.6 tdci

Re: Delta Dunarii - recomandari

Mesajde roataderezerva » 03 Iul 2008, 13:31

Daca te referi sa intri in inima deltei (mila 23 etc) nu pot sa te ajut.Astept si eu sugestii in acest sens.
In schimb am fost de 2 ori in Murighiol, acum 2 ani si anul trecut. Acum 2 ani m-am cazat la complex Pelicanul. Aveau hotel si tabara de corturi. Eu am stat la cort. Conditiile erau bune.
Langa este un debarcader de unde poti sa inchiriezi barca. Erau pusi pe jecmaneala dar cu negociere puteai scoate un pret bunicel. Eu am fost la somon si pot sa zic ca am prins ceva (pentru un amator). Nu uita de rame, fara ele nu faci nimic. In plus la plecare poti cumpara de la cherhana peste la un pret bun.
Anul trecut am dat-o in bara pentru ca era in renovare complexul si am preferat sa plec. Totusi sunt si alte hoteluri in zona chiar si in continuare spre Dunavat (gazde, pensiuni) insa sa nu te astepti la preturi mici.
In general cei de acolo si-au cam luat seama si incearca sa te jupoaie. Daca as sti de redeschiderea complexului Pelicanul m-as duce negresit si anul acesta.
Pentru ce-i stransi la punga mai este si cazarea la liber cu cortul langa Dunare (pe canale). Eu nu recomand pentru ca ti-e frica sa pleci de langa cort.
Teoretic pescuitul in aceasta zona necesita si un permis si taxa platita la agentia din Tulcea. Nu sunt sigur ce si cat trebuie platit. Eu nu am avut nimic la mine si nici nu m-am trezit cu controale. Insa nu se stie niciodata.
Ca si drum, am fost mai intai la mare dupa care m-am indreptat spre delta. Sunt 2 variante. Prin sate cat mai aproape de tarm (prin zona lacurilor -Istria Jurilovca etc)-drum prost dar f frumos, sau drumul principal - bun dar nu prea ai ce vedea.
Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
roataderezerva
Ford Freak

Maşina: Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
VIN: WF0NXXGCDN1C20932

Mesajde link2 » 03 Iul 2008, 15:34

Multumesc e o varianta desi cred ca mi-ar place sa vad mai mult dar nu stiu cat si pana unde se poate merge cu masina.
link2
1nsane Member

Mesajde aannyy » 03 Iul 2008, 18:41

Si eu vreau in vara asta in delta. Astept mai multe raspunsuri pe topicul asta
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Maşina: Focus 2, 2007, Hatch, 5 door, sea grey, 1,6, Tdci, 90 cp

Mesajde link2 » 09 Iul 2008, 09:06

Se pare ca fordistii nu prea sunt interesati de delta :) Pe net am gasit destule variante dar nimeni nu specifica de unde si cu ce poti sa ajungi acolo sau unde poti sa lasi masina.
http://www.turistinfo.ro/zona-delta_dun ... narii.html
link2
1nsane Member

Mesajde roataderezerva » 09 Iul 2008, 12:56

Da, interesul este scazut, pacat :(
Ca sa ajungi in interiorul deltei e clar ca trebuie sa lasi masina undeva. Stiu ca cei mai multi prefera sa lase masina in Tulcea intr-un loc sau parcare pazita si de acolo mai departe cu vaporasul. Preturile depind de rapiditatea acestora si au de obicei un orar bine stabilit. Sunt convins ca cei cu pensiunile stiu asta si deci cu un telefon se poate afla cu ce se poate ajunge acolo.
Dezavantajul in toata treaba asta este discomfortul in a cara in spate bagajele si a astepta dupa vaporase.
Cu masina mai departe de Murighiol-Dunavat nu se poate ajunge (pe partea aceea cel putin). Practic e la intrare in delta si cu o barca inchiriata poti intra cativa km in interior. Am uitat sa zic ca Dunavat se departeaza putin de Dunare asa ca mai bine ar fi Murighiol, unde este si debarcaderul si cherhanaua. Plus ca e drum neasfaltat pana la Dunavat.
Bineinteles asta nu e singura varianta. Eu zic doar unde am fost. Am auzit pe altii ca se duc de exemplu in insula mare a Brailei, dar la fel trebuie sa stii la sigur unde anume. Mai e si problema cu multe canale si lacuri concesionate sau proprietate privata. Te poti trezi ca pescuiesti unde nu trebuie.
Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
roataderezerva
Ford Freak

Maşina: Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
VIN: WF0NXXGCDN1C20932

Mesajde andoruls » 09 Iul 2008, 12:59

Legat de delta..am fost an de an tatal meu este tulcean :) numai ca nu am fost niciodata cu masina in Delta ....totdeauna am plecat cu barca :P ce stiu ca poti travesra cu bacul in unele zone...catre canalul 36 principalul canal de acces in delta dunarii....mai este un loc super http://www.deltasfantugheorghe.ro/ try here este situat la gura portitei...pe bratul sf gheorghe la intrarea in mare..arata foarte bine n-am mers niciodata acolo dar ma bate gandu e f frumos :)
Ford Focus Titanium Ecoboost 150
andoruls
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 EcoBoost 150
VIN: WF0KXXGCBKBD10918

Mesajde Indio » 10 Iul 2008, 13:38

Va recomand Dunavatu de Jos. Sunt o gramada de pensiuni frumoase pe malul apei, unele cu piscina si tot confortul. Pentru pretentiosi exista Hotelul Egreta ***. Se poate ajunge cu masina. Se pot face plimbari pe canale si se pot organiza partide de pescuit. Eu am fost de 4 ori pana acum la Dunavatu si de fiecare data mi-a placut si abia astept sa ma duc din nou.
Indio
Incepator

Maşina: New Ford Focus Sedan 1.6 100 CP Trend Vision

Mesajde andoruls » 10 Iul 2008, 14:16

Peste ai prins?? :D
andoruls
1nsane Member

Mesajde aannyy » 11 Iul 2008, 08:15

Este necesara o rezervare inprealabil sau poti sa gasesti daca mergi direct acolo? Vorbesc de pensiuni.
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Maşina: Focus 2, 2007, Hatch, 5 door, sea grey, 1,6, Tdci, 90 cp

Mesajde Indio » 14 Iul 2008, 16:55

Se prinde si peste. Pe canalele care inconjoara localitatea se prinde caras, rosioara, babusca, biban cat palma. Daca vrei sa prinzi ceva mai mare trebuie sa pleci cu barca pe canale mai adanci sau la lacurile din preajma. Mai e si un loc numit "La calugaru'' la vreo ora si jumatate de mers cu salupa unde se prinde peste mare: crap, caras, salau. Acolo e cu taxa: 50 RON de pers/zi.

Cazare gasesti si daca te duci acolo la "plezneala". Poti sa rezervi si in prealabil la pensiuni (gasesti o gramada daca dai search pe Google). Eu am stat la Solinia in luna mai anul asta si mi-a placut (120 RON/cam) dar sunt si altele mai frumoase pe care le-am descoperit dupa.
Indio
Incepator

Maşina: New Ford Focus Sedan 1.6 100 CP Trend Vision

Mesajde mirceamc » 20 Iul 2008, 07:03

Eu ma duc la o pensiune in Sf. Gheorghe incepand cu 11.08 - mi-am rezervat deja cazarea.
Eram hotarat ca anul acesta sa merg in alta parte (la Felix) dar am mai gasit cativa prieteni care vor si ei in delta asa ca mi-am schimbat destinatia .
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde mirceamc » 08 Aug 2008, 08:16

Uitati cateva informatii utile pt cei care vor sa mearga in delta:

Un prieten cu care merg in delta a dat de o informatie f. interesanta pe care am si folosit-o:
Am facut rost de permis de pescuit de la ANPA (Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura) - cea care elibereaza permise si pentru AGVPS-uri. Partea tare acum urmeaza: m-a costat 1RON!!! Si iti da dreptul sa pescuiesti cam peste tot!
O sa anexez o scanare a spatelui permisului pt a vedea ce ai voie sa faci cu el.
Pretul este de doar 1 RON deoarece ordonanta a iesit in mai 2008, dar normele de aplicare nu au iesit inca! Si cum nu puteau sa opreasca pescuitul cateva luni s-a hotarat sa se ceara o suma simbolica pana apar normele. Mai mult: niciuna din AGVPS-uri nu e in legalitate in acest moment - la toate le-au expirat autorizatiile din iunie 2008, doar cateva asociatii (nu stiu exact tipul) au autorizatie in acest moment (in delta niciuna). Asa ca daca cineva cere si autorizatie de la AGVPS-ul local o cere ilegal! Asta ne-a spus doamna de la ANPA (a fost foarte serviabila).
Si uitati si linkul pt alte informatii (inclusiv legislatia actuala in domeniu):
http://www.anpa.ro/index.php?v=subcat&i ... ubmeniu=10

P.S. Am postat aceasta informatie si pe topicul "Vanatori si pescari printre noi exista?"
Imagine
mirceamc

Mesajde sorin1972 » 04 Sep 2008, 17:59

Acum 4 zile m-am intors din Delta. Am fost la Mila 23 la pensiunea Iorom. Cazarea f buna la 90lei camera cu pat dublu (cu AC, frigider, televizor, baie proprie). Mancarea este extraordinar de buna si portiile foarte mari. De inchiriat aveau barci de 25CP (cred) la pretul de 150 lei/zi + benzina. Pana acolo am mers cu o rapida din Tulcea (de 8 locuri) care a costat 400 lei si a facut cam 1 ora. Eu cred ca merita mers acolo. Peste nu prea am prins (cateva stiuci si avat) si nici nu am gasit sa cumpar. De 2 saptamani nu prea tragea pestele. Ma pregatesc sa mai merg odata in octombrie la stiuca.
Ford Mondeo, WF0EXXWPCEGC22134
Ford Focus, WF0KXXGCBKEL66263
sorin1972
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo, AWD, 190 CP
VIN: WF0EXXWPCEKM36743

Mesajde andoruls » 07 Sep 2008, 16:19

Plec si eu saptamana urmatoare yupi :D
andoruls
1nsane Member

Mesajde mirceamc » 10 Sep 2008, 08:39

Am venit din Delta (de ceva timp) si sa va spun si eu parerile mele:
Am fost in Sf. Gheorghe si am stat la gazda (85ron/zi/2 pers+copil) cu demipensiune - pranz si cina) si a fost bine.
Concluzii:
1. E frumos acolo! Doar ca e cam mult de mers pana la plaja (30-40min pe jos) si drumul e groaznic la pranz cand e soarele la maxim.
2. Cuvantul "rezervare" are alt inteles in Delta: noi aveam rezervare facuta dinainte si verificata cu o zi inainte de sosire dar acolo ne astepta o surpriza X( ! Asa ca a trebuit sa ne cautam in alta parte!
Pe de alta parte si la nave rapide e acelasi lucru: in ziua in care ne-am dus nava trebuia sa opreasca in Mahmudia sa ia cateva persoane care aveau rezervare dar n-a mai oprit!!! Si nu mai era nici o alta nava in ziua aia!!! Motivatia: Daca s-au ocupat toate locurile...
Mai revin.
Imagine
mirceamc

Înapoi la Călătorii