Switch to full style
În ţară şi peste hotare
Răspunde

Vacantele lui Fusionache!

29 Ian 2008, 13:22

Si nu numai Fusionache!

M-am gandit sa scriem aici unde am fost (cu masini sau fara!) sau unde vrem sa mergem, cu cat mai multe detalii.

Incep eu: noua ne-a placut mult in Thassos, am fost anul trecut cu autocarul (nu aveam masina )!
Cazarea foarte buna, am stat aici http://www.thassos-island.com/pages/villa-katherina/ cu 35e/noapte, super conditii si la plecare ne-au dat un borcanel cu dulceata (nu-i mult dar conteaza!).
In rest numai de bine, cu un singur minus: nu au vrut sa imi inchirieze scuter, mi-au zis ca daca nu am mai mers e periculos
:D .
M-am cam ofticat, mai ales ca toti mosucii erau motorizati!
Vroiau in schimb sa-mi dea masina, ca aveam permis, dar nu stiau ca eu atunci eram foarte bata.
Ultima oară modificat de melcu79 pe 29 Ian 2008, 13:29, modificat 1 dată în total.

29 Ian 2008, 13:27

quote="valentin cambrea"]La Potamia,prin Christian tour,7nopti,130euro,hotel+transport.N-am mai fost acolo,(Thassos)[/quote]

Mi-am permis sa te citez aici.
Un sfat, du-te cu masina asta ca sa fie vacanta buna.
Nu-ti fie frica de bulgari ca nu sunt asa cum ii zugravesc televiziunile noastre.
Eu am fost in vacanta si in Bulgaria si sunt cu cateva clase peste noi.

Si ca o confirmare, am vbit in Thassos cu niste straini (norvegieni si olandezi) care fusesera in Bulgaria, dar de Romania habar nu aveau.

Din nefericire nu am gasit destule elemente sa ii fac sa vina si in Mioritica.:(

Mai stii poate mergem si noi in aceeasi perioada.

29 Ian 2008, 13:46

Eu am fost cu masina in Germania si retur in august 2007, aprox 4000 km fara probleme. Cu ocazia asta masina a avut de-a face cu probabil cea mai buna motorina din lume, Aral din Germania. Aveti cuvantul meu, schimba total masina, ca sunet, performante, consum.

29 Ian 2008, 13:49

Domnilor, fara suparare dar am mutat topicul acesta la Discutii Libere.

In primul rand, nu este specific Fusion-ului, iar in al doilea rand, acolo va starni mai mult interes.

29 Ian 2008, 13:59

In al treilea rand mai sunt cel putin 2 topicuri pe aceeasi tema.

29 Ian 2008, 14:04

Pai atunci era mai bine daca il lasati la Fusion!
Stiu ca mai erau topicuri dar asta ar fi fost al lui Fusionache si daca mai scriau si altii nu era bai.
Poate il mutati!

29 Ian 2008, 14:33

vacanta perfecta pentru Fusionache: in Apuseni, la cabana Padis. am stat acolo 2 saptamani, cu cortul. pe langa faptul ca am luat-o la pas prin tot ce se putea numi traseu, am avut la dispozitie si cateva zone unde chiar am testat garda la sol si puterea bolidului. singurul lucru pe care va rog sa nu ma intrebati e cum ajung pana acolo, ca am mers in spatele unui prieten care cunostea zona si mai era si noapte...;)

29 Ian 2008, 15:16

Eu am facut asta vara, cu cortul, sudul Europei: Italia, Franta, Spania, Gibraltar, Portugalia si retur. Total 11.000 KM in 30 de zile.
Cu Fusion (1,4i), bineinteles.

29 Ian 2008, 15:27

Am auzit de isprava ta, bravos!.
Cam cat te-a costat cu totul (benzina, cazare, papa, taxe, minus cumparaturi nenecesare gen "Uite ce gentuta frumoasa la reducere!"

29 Ian 2008, 15:48

Cu tot cu reduceri si mici nimicuri, 3.500 euroi. Taxe nu prea am platit, prin evitarea autostrazilor. De fapt ideea a fost sa tin malul Mediteranei si a Atlanticului.

29 Ian 2008, 16:39

topic pe aceeasi tema :
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=3960&start=0

29 Ian 2008, 16:46

in weekend o sa merg cu Shiny al meu in Iezer...nu stiu pana unde o sa ajung cu el, dar va tin la curent. Oricum , am auzit ca a nins in draci si exista risc de avalanse de grad 4...deci...sa testam si sa conducem de sus, nu?

29 Ian 2008, 17:24

$1 scrie:$2opic pe aceeasi tema :
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=3960&start=0

De ce le strici oamenilor bucuria? :shock:

"Ale noastre e mini-SUV-uri". :D

29 Ian 2008, 17:29

mini la trup...maxi la suflet
deci...sunt un fel de mini-maxi SUV

29 Ian 2008, 17:30

Ura !!!! Multumim.

Re: Vacantele lui Fusionache!

31 Mar 2008, 16:05

Salutare tuturor,
De curand m-am intors dupa un lung voiaj cu masinuta noastra.
Traseu: ROMA - BOLOGNIA - VERONA - MUNCHEN (oprire 1 zi) - BRUXELLES (oprire 1 zi) - PARIS (oprire 3 zile) - DIJON - LYON - NICE - CANNES - MONTE CARLO - MONACO - MENTON (oprire 1 zi) - GENOVA - PISA - LIVORNO - ROMA.
Km efectuati: 4495 (cam 3800 pe autostrada)
Consum: 5.4 l/100km
Viteza medie: 70 km/h
Viteza maxima: 155 km/h la bord in Germania si Franta
Consum ulei: doar o liniuta mai jos
Pasageri: 2 adulti + 1 bebe
Bagaje: 3 valize mari, carut si altele ocupand si un loc din spate.

CONCLUZIE: Masina s-a comportat excelent la drum de munte, autostrada si drum national.
FiÅŸiere ataÅŸate
pe drum catre Munchen.jpg
la hotel in Menton.jpg
vedere monaco.jpg
pe pista de la monte-carlo.jpg

31 Mar 2008, 16:43

Cred ca topicul asta mergea la sectiunea de calatorii.

06 Mai 2008, 19:18

Fost-am in vacanta, amu' vin povestile:

Traseu: Bucuresti -Sighisoara-Nasaud-Oncesti (langa Sighetu Marmatiei)- Borsa-Carlibaba-Gura Humorului(Voronet) - Pascani - Roman-Bacau-Buzau-Bucuresti
Drumul a fost facut in doua etape : 1 zi Bucuresti-Oncesti(stationat 5 zile) si 1 zi Oncesti-Buzau (stationat 3 zile apoi Bucuresti).
Pasageri: 2+bagaje
Consum :5,2-5,4%, conditii de drum foarte variate din care cam 170 Km intre Borsa si Gura Humorului dezastru(nu recomand nimanui, peisajul insa e superb)
DSC00758.JPG
FiÅŸiere ataÅŸate
DSC00477.JPG

Vacantele lui Fusionache!

07 Mai 2008, 13:08

Hai ca incep!
de pe 1 mai pana pe 4 mai am facut si eu un pic de excursie!
Am reajuns in zona pe care v-am recomandat-o intr-un post anterior.
Deci, pentru inceput traseul:
Bucuresti, Pitesti, Rm Valcea, Alba Iulia, Deva, Brad, Campeni pana la Stei dupa care am urcat in inima Apusenilor spre cabana Padis, dar nu am mers efectiv la Padis, ci la o rascruce am facut dreapta spre Cantonul Galvoi - Cabana Cetatile Ponorului.
Zapada era pe toate drumurile si din aceasta cauza nu am putut sa intram nici in Cetatile Ponorului (zapada 2 metri sub care mai era un metru de apa) si nici in Cetatile Radesei - Circuitul Somesului Cald - cu izvoarele lui. Am facut un pic de traseu - vreo 4 ore pana la avenul Bortig, si Pietrele Galbenei - super punct de Belvedere si la Balcoanele de la Cetatile Ponorului, dupa care, speriati de ploaia ce se indrepta spre noi am fugit. si am tot fugit a doua zi si am trecut prin: Chiscau - cu binecunoscuta pestera a ursilor pe care v-o recomand cu toata inima, Brad, Deva Hateg (la Hateg este si o rezervatie de zimbri) si am ajuns la Sarmisegetusa - unde am vazut ruinele si chestiile care mai sunt pe acolo. dupa care...a treia zi am purces catre Caransebes- Baile Herculane (drumul aici e cam rupt in dinti, viteza maxima 50km/h) si am ajuns intr-un final la ORsova, unde dupa ce am mers la statuia lu` Nea Decebalus, am mai mers un pic spre Moldova noua, pana in localitatea Dubova daca nu ma insel unde este o pestera (neamenajata, dar practicabila daca ai putina conditie fizica si sursa de lumina) care e super dragalasa. pestera se numeste parca (jur ca m-am chinuit o gramada de timp sa imi aduc aminte cum se numesc localitatile prin care am trecut) Ponicova si e facuta de un raulet si in capatul pesterii va veti intalni cu Dunarea - super peisaj. la intoarcerea spre intrarea in pestera, noi am vazut o alta gaura printr-un tavan si am mers intr-acolo, este o alta galerie, nu foarte vizitata, nu erau urme deloc dar erau de-alde Maria si Ion scrijeliti pe perete. si practic fiecare galerie se desface in 2 si asa mai departe. intr-una dintre astea am gasit un "altar" format din 4 coloane (stalactita+stalagmita=love) si in mijloc o stalagmita imensa, care dadeau super bine!!!

dupa ce am plecat si de aici , a patra zi, am mers la Drobeta Tr Severin, am vizitat muzeul din localitate si tarabele amplasate de zilele orasului, dupa care ne-am continuat drumul spre Craiova, Slatina, Pitesti, Bucuresti.

Toate astea au fost facute cu 4 masini, la mine au fost 5 persoane plus bagajul aferent (am mers cu cortul si mancare de acasa ptr 4 zile) si Fusionache s-a comportat excelent, chiar si la 140-150 km/h.

Ca si costuri, la Padis din cate stiu eu este 100 RON casuta cu 4 locuri, la Sarmisegetusa 30 RON 2 locuri la casuta (2 casute available) si la pestera cu Pricina se poate sta in Orsova la vreo pensiune ceva.

Benzina m-a costat 400 RON tot tacamul si pe mancare cred ca s-au mai cheltuit cam 200 RON de persoana. Acum ramane doar sa ma decid ce poze sa va arat... :)
FiÅŸiere ataÅŸate
S6302788.JPG
S6302765.JPG
S6302708.JPG
S6302669.JPG
S6302618.JPG
S6302607.JPG
S6302565.JPG

09 Mai 2008, 13:08

ce imi place mie!!! se uita numa` la pozele unde e si fata mea. peisaje, alea alea, nimic tatica, nimic!

07 Sep 2009, 16:47

Hey, dormiti? nu se mai plimba nimeni? doar eu?
deci. in cele 3 saptamani de plimbareala (din 14.08 pana pe 06.09) s-au facut vreo 4.000 de km.
Totul a inceput asa: Bucuresti - Brasov - Sighisoara (escala de vizitat cetatea) - Tg Mures - Bistrita - Borsa.
de la Borsa am mai mers vreo 20 de km, pana unde pe borna aparea ca mai sunt 12 km pana in Carlibaba. acolo am facut brusc dreapta pe un drum forestier. am mers vreo 5-6 km pe forestier si am campat.
a doua zi, am facut un circuit, care a inclus cele 2 lacuri (Lala Mica si Lala Mare) si varfurile Inaut si Inaul Mic. parca asa le chema.
Apoi luat talpasita catre Borsa - Viseul de sus, unde am campat iar. ziua urmatoare, luat frumos mocanita , coborat din mocanita, mers pe sina mocanitei inca ceva amar de vreme, gasit una bucata banc de nisip pe raul Vasel (raul pe cursul caruia e sina de mocanita) campat, facut plaja, baia in rau, tentativa de urcat pe vf Pietrosul Maramuresului.
ziua urmatoare am coborat tot cu mocanita. (35 de lei dus- intors. 25 pt studenti).
Mers catre Manastirea Barsana. vizitat manastire si satul Glod (nu cel al lui Borat), care cica e un sat tipic maramuresean. nu era. (manastirea Barsana - a doua cea mai inalta biserica din lemn din Europa - 57m).
Am mai trecut si prin Ieud, unde este o biserica de lemn foarte veche (1300 si ceva, locul unde a fost gasita prima carte scrisa in lb romana - ceva cu cavalerii de la IEud. am insistat la nr de tel de pe usa bisericii si a venit cineva si ne-a deshis usile (2.5 lei). aproape de biserica e si un muzeu etnografic al maramuresului (ingrijit de un cuplu si nepotul acestora. doamna torcea, si sotul lucra cu vartelnita.
Am luat-o usurel si am ajuns pana la Sapanta, unde am vizitat atat vestitul cimitir (parca 3 lei intrarea) (care nu e asa de vesel pe cat se spune (chiar nu am ras deloc, desi ma asteptam macar sa zambesc). si Manastirea Sapanta (inca in stadiu de constructie, dar totusi locul 1 in Europa 75 m ).

Apoi ne-am retras spre cluj, unde am stat la niste prieteni. am vazut celebra gradina botanica de acolo, si nu puteam rata o baia in Turda in faimoasele chei ale turzii (3 lei acces in chei, baia e free). si saritul de pe stanci in apa e tot free. e o portiune unde apa are cel putin 2 metri si se poate sari de pe stanci :D.

Apoi ne-am reintors catre brasov, mai exact intre predeal si rasnov pentru 2 zile de catarat (suntem la inceput, e o stanca pentru incepatori) si coborat in rapel.

apoi ne-am despartit, unii s-au intors in Bucuresti, eu am plecat spre Sibiu. am facut stanga in Cartisoara, am urcat pe Transafagarasan. La Balea Lac ploua torential cu piatra si stergatoarele mele erau pe post de deszapezitoare. :D

Am coborat pe la Vidraru si ne-am indreptat catre Campulung, Targoviste.
Dupa care am mers la Cabana Padina. (drumul Targoviste Sinaia, in Moroieni se face stanga (indicatoare catre sanatoriul TBC si Hotel Pestera).

Continuarea maine ca acum fug spre casa si am scris toata ziua si nu am putut termina. :)

08 Sep 2009, 11:51

Continuare. :)
in prima noapte (am ajuns pe la 2 noaptea - m-am incapatanat sa ajung, in mare parte si datorita preturilor foarte mari la pensiunile intalnite in drum (80 de lei intr-o localitate uitata de lume in conditiile in care am dat in Cavnic - unde e statiune doar 50 de lei).
Ajunsi la Cabana Bolboci (langa lacul cu acelasi nume) am avut neplacerea sa descoperim ca era nunta la cabana. mai erau locuri, dar in aceeasi camera cu petrecaretii. nu mai vorbesc ca muzica era in toi, asa ca am preferat sa dorm in masina si chiar sa dorm, decat sa stau in vacarmul de acolo.

A doua zi am ajuns la Padina unde am vizitat Manastirea si Pestera Ialomitei. foarte frumoase. si am mancat. la Cabana Padina cazarea e 15 lei in camera cu paturi suprapuse. baia e la comun. mai sunt si niste pensiuni mai luxoase pentru fanii genului, dar si mai scumpe. parca 80 de lei camera dubla.
dar mancare ca la Cabana Padina nu am mancat nicaieri. 3.5 ciorba ( perisoare, pui sau porc - cu bucati adevarate de carne :) ) 8 lei piure cu pui la gratar sau 9 lei cu muschi de porc, 2 lei salata si 2.5 lei Timisoreana. ca la magazinul de la colt. :)
In urmatoarea zi am plecat spre Babele. eram tentati sa luam telecabina, (15 lei parca de om) dar pentru ca era in revizie si mai dura 15-20 de minute, am luat-o la perpedes. am facut o ora jumate, fata de 2 ore cat era traseul. de la Babele la Caraiman (1 ora). si cum ziua era abia ziua la jumatate, am luat-o usurel catre Varful Omu. inca vreo 2-3 ore. apoi am luat-o spre Padina, pe alt traseu fata de cele venite. astfel a iesit un circuit de vreo 8 ore, mers lejer, foarte frumoase peisaje.

de la Padina ne-am intors spre Buzau. mai exact comuna Padina, judetul Buzau. aici stai ai mei :) deci din Padina tot la Padina.

Apoi am plecat spre mare. am ales o plaja mai pustie ( in prima seara erau 5 corturi intinse pe vreo 3 km de plaja :D ) apoi in weekend s-a mai aglomerat. din pacate si cu exemplare mai idioate de oameni. care nu stiu sa isi ia gunoaiele cu ei. sper sa nu ajunga si Corbu cum e acum Vama Veche.

dupa vreo 4 zile la mare, am fost si pe la Galati (prietena mea e de acolo). si in ultimul weekend am plecat in Bulgaria. cu o gasca de 12 oameni :D
cazare la un hotel de 4 stele, 15 euro/ noapte . Trakia Plaza Apartments. all inclusive. cred ca nu e nevoie sa va spun cat am mancat si cat am baut :D nu mai faceau fata barmanii cand ne preparau cocktailurile. eram incinsi de la piscina si tobogan.

Atasat cateva poze.
FiÅŸiere ataÅŸate
25.JPG
o giga papadie!
10.JPG
Mocanita Mariuta
8.JPG
in varf de munte
7.JPG
pe malul Vaseul-ului, ne pregateam de cina
6.JPG
Buna Dimineata!
5.JPG
spre Vf Inaut
4.JPG
Lacul Lala Mic
3.JPG
Lacul Lala Mare
2.JPG
Saltea de muschi
1.JPG
Un Fusion incapator. :)

08 Sep 2009, 11:56

si inca....
FiÅŸiere ataÅŸate
20.JPG
la tobogan
19.JPG
la tobogan
18.JPG
la tobogan
17.JPG
Nessebar
16.JPG
Amfiteatrul roman din Nessebar - Sunny Beach Bulgaria
15.JPG
la catarat
14.JPG
plonjon
13.JPG
Baie in apa "fiarta" a raului Turda
12.JPG
cazut la datorie
11.JPG
Adevaratele masini Ford Transit

08 Sep 2009, 12:08

si inca un calup
FiÅŸiere ataÅŸate
31.JPG
Meniul de la Cabana Padina
30.JPG
Cabana Padina in spate, Hotel Pestera in stanga si capat telecabina undeva prin mijloc
29.JPG
Busteniul vazut de sus
28.JPG
Monumentul Eroilor de pe Caraiman
27.JPG
Cabana Vf Omu si traseele catre ea.
26.JPG
Vf Costila
24.JPG
intre Vf Omu si Padina
23.JPG
Rasarit la Corbu
22.JPG
Dacia de nisip
21.JPG
Plaja de la Corbu

08 Sep 2009, 12:10

si ultimele:
FiÅŸiere ataÅŸate
33.JPG
ca gaina in varful gramezii
32.JPG
la catarat

08 Sep 2009, 12:26

foarte frumoase locuri, peisajele montane sunt superbe =D>

08 Sep 2009, 12:36

deosebit. asta ca sa-ti ajunga pana la concediul urmator :D

08 Sep 2009, 12:38

pai mai am aproape 2 saptamani in octombrie :D

08 Sep 2009, 19:18

dane, foarte frumoase descrierile si pozele, ai avut un concediu superb. mai asteptam :D (macar tu sa mai pleci in concedii...)

08 Sep 2009, 22:26

lasa, ca o sa plecati si voi...peste 2-3 ani.
dar de fapt...tu esti intr-un concediu permanent...nu e corect! :)
Răspunde