De la Praid pana la Tusnad ai circa 120 km , fie prin Gheorghieni- Miercurea Ciuc , fie prin Odorheiul Secuiesc-Miercurea Ciuc . Intre Odorhei si Miercurea Ciuc ai mai multe puncte posibile de popas , la Homorod sau Baile Harghita . Mai exista si Baile Chirui ( nu am auzit pana acum o saptamana de ele , dar am vazut acum indicator catre ele .
De la Baile Tusnad la lacul Sfanta Ana sunt 17 km de drum cu masina ( frumos de altfel ) , cu ceva gauri pe ici pe colo , costa 5 lei intrarea cu masina . Daca te bizui , poti urca pe jos din statiune pana la lac , 2-3 ore maximum pe carare , e si mai sanatos .
Mai aproape e Sighisoara , fie prin Sovata- Balauseri , fie prin Odorhei-Cristurul Secuiesc, poti vizita cetatea , 12 lei accesul cu masina pana sus . Drumul de la Odorheiul Secuiesc la Sighisoara e mai denivelat putin , am fost acum o saptamana pe acolo .
Pana la Lacul Rosu si Cheile Bicazului sunt mai putin de 80 km prin Gheorghieni , e pacat sa le ratezi .
Tot la 140 de km de Praid e si Transfagarasanul sau Castelul de la Bran .
Am ales distanta de maxim 140 km pentru ca se poate face lejer intr-o zi dus -intors .
Intra si pe :
http://www.cazaretransilvania.ro/Praid1h.htmlAi multiple sugestii si info !