În ţară şi peste hotare
17 Mar 2008, 15:00
Intentionez sa merg o saptamana spre sf. lui mai in Budapesta si Viena cu masina. Daca ati fost pe acolo, as aprecia daca mi-ati spune ceva lucruri utile de stiut dinainte, din experienta proprie(cazare, rute, restaurante etc).
18 Mar 2008, 14:26
Te pot ajuta doar cu Ungaria . Te sfatuiesc sa schimbi bani imediat ce treci granita . Un curs foarte bun il gasesti la un exchenge din interiorul supermrket-ului TESCO din Mako ( 1 Eur = 250-260 Forrinti ) . Daca nu platesti vignetta , benzina , cazarea in forrinti , te vor arde putin . Mie mi-au cerut 10 Eur pt cea mai ieftina vignetta (de 4 zile) , in conditiile in care in forrinti costa echivalentul a vre-o 5 Eur . Cazare gasesti la preturi variate . Daca te duci in Budapesta cauta pe internet hosteluri . Sunt ieftine si conditii bune . La cazare , daca platesti in euro te va costa mai mult cu 5-6 euro.
Vignetta se gaseste la benzinarii . Este necesara doar pe autostrada , asa ca o poti cumpara si din Szeged. Ai grija cu limita de viteza pe M0 ( soseaua de centura a Budapestei ) . Politistii unguri sunt pusi pe japca . Pe mine "amenda" m-a costat 20 euro pentru depasirea vitezei cu 15 Km .
Iti recomand sa vizitezi orasul Keschemet ( cred ca asa se scrie ) . Este intre Szeged si Budapesta .
Drum bun si astept impresii de calatorie . A , apropo , cica autostrazile din Ungaria sunt printre cele mai bune .
18 Mar 2008, 18:46
salut
si eu am in plan un road trip la inceputul lui aprilie Bucuresti - Budapesta- Viena- Frankfurt - Amsterdam cu intoarcere prin Paris , ca sa nu fiu offtopic o sa incerc un alt topic. Urmaresc deci si eu Indicatiile pt Viena si Budapesta
20 Mar 2008, 10:09
vigneta poti sa iti iei din Szeged. dupa ce treci podul peste Tisa, mai e inca un pod si dupa asta al doilea, pe dreapta sunt doua benzinarii una dupa alta. a doua e Mol si acolo sunt vignete pe 4 zile cu aprox 1500 forinti. forinti eu zic ca cel mai simplu iti iei de aici din tzara.
daca vrei sa faci un popas pe M1, la kilometru 66 (deci inainte de Budapesta cu 66 km) este o benzinarie Shell si este si un mini restaurant unde au un gulas super bun.
ah si un aspect foarte important: nu pleca fara GPS. daca nu ai, imprumuta unu, o sa te scuteasca de multa bataie de cap mai ales daca nu cunosti orasele prin care o sa ajungi si o sa trebuiasca sa mergi la o anumita adresa.
20 Mar 2008, 16:42
Pentru cei care merg numai pana la Budapesta, le recomand sa ia vignieta doar daca vor neaparat sa mearga pe autostrada. Altfel, sa-si configureze gps-ul pe drumurile lor nationale, care sunt excelente.
A... da: neaparat navigatie gps. Te ajuta la greu, economisesti si timp si bani.
24 Mar 2008, 09:55
Multumesc pentru sfaturi. Cu GPS ne-am dotat deja.
Pe ce ruta ati mers intre Bucuresti si Budapesta? Sau altfel spus: prin ce vama ati iesit din tara?
24 Mar 2008, 13:14
Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Deva-Arad-Nadlag. Nu iti recomand drumul prin sud ce este sub orice critica intre Drobeta si Timisoara , plus ca este si mai lung cu vre-o 50 Km.
24 Mar 2008, 13:37
Da, Buc-Pitesti-Valcea-Sibiu-Sebes-Deva-Arad....dar eu de fiecare data am mers noaptea, poate e mai obositor dar cu siguranta e mult mai liber. Ziua te blocai asa: la Pitesti, pe valea Oltului, la Sebes...
25 Mar 2008, 16:28
nadlag????poate nadlac!
pana la szeged e super aglomerat.ai grija zilele astea ca sunt cam blocate vamile cu tiruri.summit-ul lui peste!
25 Mar 2008, 16:44
nogilak
25 Mar 2008, 17:09
deci
Nadlac e orasul romanesc la iesirea din tara.iar Nagylak e satucul unguresc la intrarea la ei.
si crede-ma, cam destul de des trec pe acolo
26 Mar 2008, 14:09
Te cred . Culmea e ca desi bag cate o Praga cel putin odata la doua luni si trec pe acolo , eu chiar Nadlag credeam ca se cheama .
26 Mar 2008, 14:31
nu.
ce faci pe la praga?

si eu mai merg la ceva prieteni in brno plus ca am stat anul trecut 2 luni in cehia
26 Mar 2008, 14:54
in schimb toata lumea turuie in germana
26 Mar 2008, 16:29
asa e.germana o cam stiu destui.la fel poloneza sau rusa.in schimb engleza doar prin praga te descurci.restul praf.iar ceha e super grea
oricum, cehia e o tara superba,curata si cu o bere strasnica
26 Mar 2008, 16:37
Bere, Beherovka,Absint, .... au o gramada .
31 Mar 2008, 14:55
Ma bucur ca socializati, dar tare m-ar mai bucura niste informatii utile. Mi se apropie termenul si inca nu mi-am terminat de facut temele.
Viena anyone?
31 Mar 2008, 15:06
restaurante!?
de mancare traditionala n-ai auzit? Mc donalds?

traditionalele lor n-am avut curaj sa le mananc

am fost prin ambele dar n-am ce mari sfaturi sa dau!
in ceea ce priveste cazarea hoteliera tre sa spun ca Ibis Rulz! Nu se compara serviciile si camerele cu ce este pe la noi sau la Turci (din cate am auzit) la un pret decent.
ai grija ca daca in Budapesta o sa ai "norocul" sa selectezi pe GPS (nu mai retin daca l-am selectat pe Igo sau navigatia de la masina) acelasi Ibis pe care l-am selectat si eu o sa ai probleme cu rutarea deoarece se lucra la gura de metrou parca si era blocat accesul direct catre hotel! m-am invartit ceva pana sa-i dau de cap!
altceva... in Viena n-am trecut decat pt un mic shopping

deci... n-am mare lucru de povestit
25 Apr 2008, 15:55
Salut.
Daca nu e prea tarziu citeste si asta.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f= ... &sk=t&sd=a Poate te ajuta.
Daca te mai pot ajuta cu ceva da un semn.
Cu respect.
23 Mai 2008, 10:26
Multumesc tuturor pentru ajutor. Maine vom pleca. Din pacate o sa mergem prin Craiova si Timisoara pt ca se lucreaza intre Sibiu si Deva si se circula doar intre 12:00 si 15:00 si dupa 19:00 ceea ce nu ne avantajeaza.
05 Iun 2008, 13:36
Am revenit pe plaiuri mioritice. Locuri civilizate, oameni linistiti si spalati, cladiri ingrijite si frumoase etc. La Budapesta am stat aici:
http://www.budapestapartmentsearch.com/ ... _apartment. E un apartament cu 2 camere, cost 85 E/noapte, adica 40 si un pic pt. fiecare cuplu. Chiar il recomand cu caldura. Este chiar in centru, asa ca am ajuns la toate obiectivele pe jos. Parcarea 5 E/zi la subsolul blocului (am coborat masina cu liftul, ceea ce a constituit o premiera pt. mine).
La Viena am stat aici:
http://www.pension-anzengruber.at/index_ro.htmTot apartament cu 2 camere intr-o pensiune f draguta (curte, piscina, curat) la marginea Vienei, cost 110 E/noapte. Aici am folosit cu incredere transportul in comun.
Drumul: la dus am mers prin Timisoara si am crezut ca se rupe masina in doua in gropile dintre Drobeta Turnu Severin si Caransebes. La un moment dat incepeam sa aud ceva troncanind in partea stanga spate, dar vreau sa cred ca era de la niste genti (problema ramane sub observatie). E adevarat ca alea sunt drumuri total atipice, dar Fusionul parca nu face nici o incercare de a amortiza socurile: eu mergeam cu a I-a si a 2-a si ma dadeam de toti peretii, iar majoritatea celorlalti ma depaseau (e drept ca erau mai mult masini de serviciu). Oricum, a fost un cosmar bucata aia de drum. La intoarcere am venit prin Arad, iar drumul a fost incomparabil mai bun. Consumul total dat de CB a fost de 7,4% (4 persoane + bagaje, AC mai tot timpul, viteze intre 160 -autostrada- si 20 -in zona de care v-am spus. Nu am avut rabdare sa calculez consumul prin metoda clasica si nici nu cred ca o voi face.
GPS-ul si-a facut treaba cu brio, m-a dus peste tot si il recomand cu caldura pt. o iesire afara.
Cam asta ar fi. Daca va intereseaza ceva anume in mod special, raspund cu placere.
Era sa uit: sa nu luati vigneta in Ungaria de la prima benzinarie pe care o gasiti (maimuta vroia sa-mi vanda vigneta de 10 E cu 14 E). Am luat-o de la prima benzinarie Mol.
23 Aug 2009, 23:21
Va salut,
As vrea sa stiu de la cine a fost la Pensiunea Anzengruber mai multe amanunte:
- daca e OK, curat
- cat de aproape sunt obiectivele din Viena,
- cat de usor se poate ajunge
- daca se poate face rezervare fara sa platesti un avans inainte
-si alte amanunte
multumesc
08 Sep 2009, 11:37
uite unde am stat eu si am fost multumit e un pic mai departe de centrul vienei dar cred ca a meritat linistea si cazarea
08 Sep 2009, 13:50
unde?
08 Sep 2009, 14:15
Frate, ce intrebari! Un pic mai departe, unde merita linistea si cazarea.
10 Sep 2009, 21:34
eu am stat pana la urma la etap
56 euro 2 persoane pe noapte
0.5 euro pe ora parcarea