In compania foarte placuta a lui Silviu si a familiei sale am petrecut un week-end foarte interesant in Maramures. Am plecat pe traseul Bacau-P.Neamt-Bicaz-Poiana Largului-Vatra Dornei-Borca-Sighetu Marmatiei-Sarasau-Sapanta, in total aproximativ 410 km. Traseul superb, soare, vreme frumoasa si drumul bun, cu exceptia portiunii Iacobeni (dupa Vatra Dornei)- Borsa, in speta Pasul Prislop, care e praf

pe aproximativ 70 km. Am ocolit gropi cat am putut, am mai si luat, rareori masina a vazut viteza a 3-a.
Vizitat cimitirul vesel de la Sapanta si Inchisoarea de la Sighet (actualmente muzeu), pe care o recomand cu toata caldura. E o capodopera a realizarii si nu trebuie ratata, "Memorialul Durerii" neamului romanesc sub regimul comunist, uimitor si impresionant in acelasi timp
Am vrut sa vedem si raul Tisa pentru ca eram cazati la doar 500 de metri de el, dar nu am fost lasati de Politia de frontiera, pe motiv ca era sambata si..."stiti, nu-i sefu' sa va treaca pe lista, ca daca va prinde patrula pe malul apei, aia mai intai trag si pe urma te intreaba cine esti

". Ma rog, cum sa-l deranjam noi pe
"sefu'" in week-end ?

Ne-am multumit cu privelistea de pe terasa vilei in care am fost cazati, de unde se vedea foarte bine peste Tisa o comuna din Ucraina.
La intoarcere am schimbat traseul cu unul putin mai lung si (ziceam noi) putin mai bun : Sighet-Barsana-Valea Izei-Nasaud-Bistrita-Reghin-Sovata-Gheorghieni-Lacu Rosu-Bicaz-P.Neamt-Bacau, in total vreo 470 km. Drumul mult mai bun, cu o singura exceptie, portiunea Reghin-Sovata, unde e denivelat si mai are si gropi. Am prins o furtuna zdravana exact pe aceasta portiune de drum atat de puternica, incat am tras pe dreapta ca nu mai vedeam drumul din cauza ploii, frunzelor si bucatelelor de crengi care zburau prin aer. Au picat si vreo 2-3 bobite de gheata, dar am scapat doar cu astea.
Recomand de vizitat Manastirea Barsana, deosebita, de departe cea mai frumoasa vazuta de mine pana acum

.
In rest, am traversat Cheile Bicazului pe intuneric si ploaie marunta (super tare

) dupa ce am participat (cu privirea

) la inlaturarea unui ditamai bradul cazut de-a curmezisul pe carosabil

.
Una peste alta, un week-end excelent. O sa pun si poze imediat cum dau de nenorocitu ala de ACDSee

Antiradaru', totally useless.