În ţară şi peste hotare
Răspunde

Mini CO 5-6 zile

14 Aug 2008, 10:41

Salut!
As vrea sa plec cu sotia in perioada 18-24 august intr-un mini concediu (ceva odihna dar sa mai aruncam un ochi si prin tara).
Zone/orase vizate: Valea Oltului (Calimanesti-Caciulata-Cozia)/Sibiu/Sighisoara/Baia Mare cu intoarcere prin Cluj, Hunedoara, Petrosani?, etc.
M-ar interesa recomandari pentru drumuri/obiective/cazari, eventual alternative la traseul acesta.

Multumesc.

Re: Mini CO 5-6 zile

14 Aug 2008, 10:54

....promit sa te tin la curent ( ptr. zona de nord - Baia Mare) daca voi primi vreo veste de la vreun coleg - http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=117&t=18124 . Deocamdata vad ca toti sunt plecati prin concedii !!! La fel sa procedezi si tu daca ai vreun raspuns :-* :-"
Pastram legatura !

15 Aug 2008, 07:12

nu veni inapoi pe valea jiului, de la petrosani ia-o spre obarsia lotrului vidra voineasa cu cazare in zona sau fara si papa un pastrav prajit la obarsie...

15 Aug 2008, 08:25

$1 scrie:$2u veni inapoi pe valea jiului, de la petrosani ia-o spre obarsia lotrului vidra voineasa cu cazare in zona sau fara si papa un pastrav prajit la obarsie...

Am sa tin minte, multumesc. :)

27 Aug 2008, 13:33

OK, back in business.
Planul initial s-a schimbat radical, as putea spune; iata cum au decurs "ostilitatile":
- in prima zi am vizitat Valea Oltului iar aproape de Sibiu mi-am adus aminte de o recomandare de a lui PaulP pentru cazare: la Rasinari, la pensiunea lui Gh. Siman; am sunat pe la 7 ca vrem cazare si ne-au rezolvat. Foarte buna recomandarea, mancare excelenta, drept pentru care am stat 3 nopti in loc de una... :D
Din vorba in vorba cu unul din ceilalti oaspeti, am aflat de bisericile fortificate din zonele limitrofe si ne-am decis sa le vedem, drept pentru care:
- a doua zi - traseu Paltinis-Gura Raului - Ocna Sibiului (lacurile sarate), iar la intoarcere bisericile din Cisnadioara si Cisnadie
- a treia zi - drum in Sibiu, vizitat toate cele pe acolo (inclusiv muzeul Bruckenthal)
- a patra zi ne-am despartit cu greu de Rasinari si am plecat pe traseul Medias-Sighisoara, cu oprire la biserica din Biertan
- in Sighisoara am stat doua zile; am prins festivalul ProEtnica 2008. Initial nu am stiut cu ce se "mananca", dar am prins cateva spectacole foarte interesante: in prima zi au fost niste macedoneni (nu am putut sa-l vedem si pe Harry Tavitian, incepea la 11 seara recitalul :(( ), iar a doua zi o trupa de greci si ulterior una de ucrainieni care au dansat extraordinar, urmate de un recital al lui Radu Captari - solist de limba rusa!!! cu o voce incredibila.
Totul realizat frumos, cu costume populare si dansuri/obiceiuri specifice.
- Sambata am plecat cu destinatia Moieciu de Sus (via Harman/Prejmer). Din cauza unul ospatar "melc" de la Cheile Gradistei (mai bine de doua ore pentru doua feluri de mancare rezonabile!!!) am inceput sa cautam cazare abia pe la 20:30. Aici surpriza, toate pensiunile/hotelurile gemeau de lume, iar catre orele 21 deja era mai greu sa le vedem, noapte fiind. Una peste alta, din aproape in aproape am ajuns la hotelul Rozmarin din Predeal... =)) Cazare foarte buna acolo, e de retinut.
Duminica am plecat spre Bucuresti, in coloana pana pe la iesirea din Sinaia, dupa care a fost OK.
Răspunde