Călătorii

Intrare spre Padis dinspre Pietroasa

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Intrare spre Padis dinspre Pietroasa

Mesajde mirceamc » 03 Sep 2008, 06:49

Intrarea spre Padis dinspre Pietroasa (sectorul Pietroasa-Boga) e puternic restrictionat astfel:
- autoturisme: inchis intre orele 9-19 intre 25.08.2008 si 20.09.2008
- masini mari: inchis complet

Pe de alta parte am mers pe acolo si se poate merge cu aproape orice masina (sa nu fie supersport=superjoasa).
In schimb sectorul de drum spre "la grajduri" - Cetatile Ponorului e groaznic. De trecut se poate trece (am vazut in poiana cam toate masinile posibile in afara de cele pomenite anterior), dar o sa cam transpire soferul cu gandul la masina lui draga :(( .
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Re: Intrare spre Padis dinspre Pietroasa

Mesajde shine » 03 Sep 2008, 07:56

eu am mers de vreo 3 ori in zona aia, ultima tura fiind in perioada 10-15 iulie. cred ca vor sa asfalsteze bucata aia dintre pietroasa pana la intrarea efectiva pe dumul forestier, ca am vazut ca au facut marginile si santurile si au consolidat serios terenul.
daca prin "de la grajduri pana la cetatile ponorului" te referi la drumul catre Cantonul Glavoi (locul unde drumul se bifurca o bucata la Cetatile Ponorului si o bucata spre Padis), drumul e cat de cat ok, daca se merge incet. am vazut inclusiv Honda Civic, care zic eu e extrem de joasa pentru drumurile patriei. foarte frumoasa zona. Cetatile Ponorului (le-am reusit dupa 2 incercari nereusite . o data erau inundate si odata erau pline de zapada :D), circuitul Somesului cald, cu izvorul si Cetatile Radesei, si ar mai fi si Groapa cu ghetarul de la Barsa, unde intrarea in pestera se face pe un ghetar (fie cu coarda fie in fund pe gheata, dar cu un sistem pentru frana improvizat). e nevoie neaparat de lanterna, de preferat frontala. pestera e destul de lunga si are foarte multe locuri misto, inclusiv o galerie pe unde se intra tinandu-ti respiratia si aerul data afara din plamani. :) daca mergeti, aveti grija, galeria se termina brusc, cu o alta galerie fix verticala de vreo 30 de metri, care se termina fix in apa. credeti-ma ca nu o sa va placa sa alunecati pe acolo. si inca ceva, iesirea din pestera se face prin alta gaura , deci nu va intoarceti la ghetar.

Daca vreti sa vizitati zona, dati-mi un PM. mi se pare cea mai frumoasa zona, cu cele mai multe obiective intr-un loc destul de strans.

P.S. : nu uitati de placintele lu` Tanti Florica, cu toate felurile de gemuri si laptele de vaca (am baut intr-o seara 2 litri singurel). deci uitati-va de vagonul verde si aro-ul alb la cabana Padis. :)
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde neaopinca » 03 Sep 2008, 12:38

mirceamc,mi-ai dat o veste buna si rea in acelasi timp.Dupa Croatia am vrut sa (re)vizitez Cetatile Ponorului fiind de aici doar 300 km.pina la grajduri,vestea buna = scutirea de un drum inutil iar cea mai putin buna faptul ca va trebui sa amin aceasta excursie pina vara viitoare.Desi regret, trebuie sa-ti multumesc de informatie.
i
neaopinca
Member

Mesajde mirceamc » 03 Sep 2008, 12:57

Da Shine, la acea bucata ma refeream, dar nu imi mai aminteam de numele Glavoi.
Zona "La Grajduri" este poiana pana in cantonul Glavoi - si pe harti e trecuta asa.

P.S. O sa mai deschid si un topic separat (cu poze) cu traseul Albac-Fantanele.
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde bamsel » 03 Sep 2008, 13:15

$1 scrie:$2.S. O sa mai deschid si un topic separat (cu poze) cu traseul Albac-Fantanele.

Salut,

Deschide tu topicul, ca pun si eu poze
Am fost in perioada 30 Aug - 2 Sept in Arieseni si am cam batut toata zona.
E minunata zona, iar drumul dinspre Pietroasa catre Padis si Cetatile Ponorului nu e inchis ca am fost eu pe 31 si la Padis si la Cabana Cetatile Ponorului.
Exista doar un indicator ce anunta inchiderea lui dar pe mine nu m-a oprit nimeni, cred ca dormeau paznicii.

PS: Hai cu topicul sa vina pozele!! :D
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
bamsel
Incepator

Maşina: focus 1.6 ti-vct 5 usi
VIN: WF0PXXGCDP8C58539

Mesajde dartax » 10 Sep 2008, 07:50

despre drumul padis-rachitele stie cineva
cum mai este? se poate parcurge cu masina?
keep your eyes on the road and hand upon the wheel...
ff1 2001 1.6 benzina
dartax
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1/2001

Mesajde shine » 10 Sep 2008, 13:20

daca imi dai un indiciu unde e rachitele asta, te ajut cu informatia. :) daca e cumva drumul pe partea cealalta spre Padis, acum 2 ani era nasol. ca eu pe acolo am venit. am reusit sa urcam pana la un punct cu un papuc 4X4, dar nu pana la capat. nu mai stiu ce s-a intamplat de atunci...
shine
Membru reincarnat

Mesajde dartax » 11 Sep 2008, 08:36

rachitele este punctul de intrare in munti de pe partea cealalta - dinspre huedin;
se poate ajunge pe drumul belis - calatele - calata - margau - rachitele, cca 25 km;
in zona se afla cascada "valul miresii", cateva pesteri, varful si cabana vladeasa, un arbore sequoia gigantic, se poate ajunge pe malul lacului in dealu botii sau la padis pe traseul rachitele - doda pilii - ic ponor - padis, cca 25 km;
drumul spre padis are o zona greu de trecut - pasul ... aflat sus in munti, dintre rachitele si doda pilii;
din padis se poate ajunge peste munte si la stana de vale, dar nu stiu daca si cu masina...
keep your eyes on the road and hand upon the wheel...
ff1 2001 1.6 benzina
dartax
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1/2001

Mesajde shine » 11 Sep 2008, 08:57

cu masina nu se poate ajuge la stana de vale, din cate stiu eu e doar traseu de picior si se ajunge in vreo 12 ore.
drumul de la rachitele, dupa cum spuneam acum 2 ani e cam nasol. dar cred ca se poate trece cu putina atentie.
shine
Membru reincarnat

Mesajde Buhani73 » 11 Sep 2008, 17:02

din padis direct la stana de vale nu e drum de masina.doar poteca.si e destul de greu de urcat la Carligati.
ford focus hatchback 2001 1,8 tddi 90 cp
ford focus combi 2006 1,6 tdci 109 cp
Buhani73
1nsane Member

Înapoi la Călătorii