Călătorii

Viza USA

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Viza USA

Mesajde cristian3000 » 07 Oct 2008, 16:55

Tocmai am primit o invitatie neasteptata de la un unchi al sotiei sa mergem de sarbatori in USA. Dar desigur, mai intai urmeaza hop-ul vizelor. Poate sa imi spuna cineva in cateva cuvinte principalii pasi pentru obtinerea unei vize? M-am uitat si pe site-ul ambasadei si m-am lamurit partial, dar as vrea sa imi spuna cineva care a mai trecut prin asta. Ma intereseaza in primul rand daca trebuie sa merg de doua ori la Bucuresti (o data pentru ca sa depun dosarul si o data la interviu) sau se merge o singura data?
Multam!
cristian3000
1nsane Member

Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.

Re: Viza USA

Mesajde VIPER » 07 Oct 2008, 19:08

Pasii nu-i mai stiu (parintii mei au plecat la sora-mea acum 2 ani), dar ii aflu in seara asta. Ce iti diresc sincer este sa reusiti sa luati amandoi viza... Cazuri in care unul a luat si celalalt nu a luat sunt enorm de multe...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde Alen » 07 Oct 2008, 19:22

stiu ca DanielArdelian2 a fost prin America parca chiar anul asta, daca imi aduc bine aminte
incearca sa-l contactezi, mai ales ca e timisorean de-al tau, poate te poate ajuta ;)

@Viper: unul ramane gaj acasa :)
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde cristian3000 » 07 Oct 2008, 19:42

$1 scrie:$2asii nu-i mai stiu (parintii mei au plecat la sora-mea acum 2 ani), dar ii aflu in seara asta. Ce iti diresc sincer este sa reusiti sa luati amandoi viza... Cazuri in care unul a luat si celalalt nu a luat sunt enorm de multe...

mersi mult de urari. bem o bere cand vin in Buc dupa viza daca o iau?:) cu toate ca nu prea am sperante avand in vedere ca de obicei se da doar la un membru al cuplului...
intre timp am gasit tot de ce am nevoie aici:
http://www.e-transport.ro/VIZA_PENTRU_S ... 22-p4.html

totusi as propune ca topicul sa ramana activ, poate ne mai povesteste vreun coleg diferite peripetzii legate de obtinerea vizei.
cristian3000
1nsane Member

Mesajde ionica1 » 07 Oct 2008, 20:11

pai va pot zice eu cate ceva legat de viza...
fiul meu a fost anul trecut impreuna cu logodnica la viza... 2 min de interviu = 10 ani de viza ...poate a fost el norocos...si-mi spunea cum ca, cei cu dosare de acte si invitaii erau respinsi pe banda rulanta...
l-au intrebat de ce vor sa mearga acolo si cine plateste calatoria...a zis ca in luna de miere si ca ei platesc dar asta dupa nunta si binenteles daca iau viza... singurele acte au fost, adeverinta de la serviciu si pasapoartele...aaaa si era sa uit...nu au facut nici-o nunta...era doar un pretext...cu cat esti nepasator cu atat ai sanse sa iei viza...
asa ca 99% este noroc, restul acte...
good luck! cum zice americanu... :)
amarat...daaa o duc bine...
ionica1
Ford Freak

Maşina: Focus TDCI 2003

Mesajde Fritz » 13 Noi 2008, 10:29

Intr-adevar, conteaza foarte mult cum te prezinti la interviu. Trebuie sa fii cat mai relaxat.

Fiind viza turistica, aveti nevoie de o invitatie din partea unchiului, dovada ca aveti cu ce sa va intretineti, adeverinte de la locurile de munca, copii acte proprietati, etc.
Cu cat dosarul e burdusit cu acte, cu atat mai bine.

Acum vreo 3 ani am fost pentru viza cu invitatie din partea firmei unde lucrez. A durat mai putin de 1 minut interviul, si am primit viza pe 10 ani. Stiu ca difera putin interviul daca scopul e turistic.
Subaru Forester 2010 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP
Ford Focus Ghia 2007 Hatchback 2.0 TDCi 136CP - parents-in-law's car
Ford Focus Trend 2005 Sedan 1.6 TDCi 90CP - parents' car
Fritz

focused

Maşina: 2010 Subaru Forester 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP

Mesajde cristian3000 » 13 Noi 2008, 15:48

Din cauza ca unchiul ne-a anuntat destul de tarziu si din cauza ca nevasta-mea nu avea pasaportul facut (deci ar fi fost de facut 1 drum de Bucuresti pt pasaport + 1 drum pentru interviu intr-un interval destul de scurt) am zis ca o lasam pentru la vara.

Oricum, unchiul a completat acolo acele formulare tip (invitatiile), si a cerut si de la banca lor din USA ceva acte cu care sa-si demonstreze situatia materiala, acte care INCA nu au ajuns la el. Si dupa ce ajung la el, o sa mai dureze ceva pana ajung in RO. Deci pana in momentul de fatza inca nici nu am fi putut sa ne programam interviul pt viza. Si stim cu totzii ca biletele de avion nu prea se mai gasesc cu 1 luna inainte de sarbatori. (sau daca se gasesc ar fi foarte scumpe). Deci am fi fost foarte presati de timp, asa ca am lasat-o pentru la vara cand o sa fim in concediu.

In plus, nu e de neglijat nici factorul material. Toata distractia ne-ar fi usurat subit cam 100 de milioane (pe care nu ii aveam alocati pentru asa ceva). Asa, pentru la vara macar o sa stim din timp sa punem ceva de-o parte.
Oricum, imediat ce primeste actele de la banca ne trimite invitatiile si prin ianuarie-februarie venim pentru viza. Pentru ca stiu ca e foarte convenabil sa-ti iei bilet de avion cu 4-5 luni mai repede.
cristian3000
1nsane Member

Mesajde VIPER » 13 Noi 2008, 18:44

Nu uita o smecherie: ia-ti bilete in data de 13 ale lunii :D Americanii sunt recunoscuti pentru nebunia lor cu superstitiile si pe 13 e destul de liber si uneori chiar mai ieftin pe cursele de USA. Sora-mea a plecat pe 13 decembrie si a platit mai putin decat daca pleca pe 15 :D
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde DanielArdelian2 » 26 Noi 2008, 16:00

In caz ca mai prezinta interes:

Eu am obtinut viza SUA abia din a treia incercare (cate una la 6 luni). Am avut nevoie de viza pentru a merge in interes de serviciu.
Informatiile de pe site-ul acela cu plata la Banca Transilvania sunt perfect adevarate.

Cand suni la acel numar de telefon, sa ai pasaportul la indemana. Iti spune lista de acte necesare si iti face o programare pentru interviu la Ambasada la data si ora la care vor ei.

In ziua respectiva te duci la ambasada cu toate actele la tine. Ai grija sa ajungi cu cel putin o ora inainte de a fi programat.
Intri la interviu, dureaza maxim 5 minute, si afli raspunsul pe loc. Daca primesti viza, poti opta sa ridici pasaportul a doua zi de la Ambasada sau sa ti-l trimita printr-o firma de curierat.
Daca nu primesti viza, ti se returneaza pasaportul pe loc.

Daca doresti, putem sa ne intalnim si iti povestesc mai in detaliu cum a decurs toata treaba.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde cristian3000 » 27 Noi 2008, 11:38

Mersi! Pai poate dupa urmatoarea intrunire mergem iar la o pizza si vorbim mai multe.
cristian3000
1nsane Member

Înapoi la Călătorii