Călătorii

Wizz?

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Wizz?

Mesajde Chipu » 22 Aug 2009, 00:27

Salve!

Va trebui sa fac o calatorie cu Wizz Air pana la Paris.
Procesul de rezervare si plata on line a fost infiorator, in sensul ca pe parcurcursul a 4 zile mi s-a schimbat tariful si datele de 3 ori. In fine, dupa ce trecui de hopul asta, la o saptamana mi-au schimbat datele de zbor. Noroc ca le-am putut accepta fara sa ma afecteze.
In fine, eream curios ce aventuri au avut si altii cu aceasta companie low si la ce ma pot astepta. Cum e?
Si mai ales cum e cu bagajele, cu setea si foame din avion ce difera fata de companiile obisnuite. De ce cu Wizz zborul pana la Paris (retur) dureza 4 ore si 40 min. iar cu altele pana in 3 ore (aprox 2,5); dastea...

Plec in septembrie, asa ca opinii repede va rog.

Mersi
...standing by
Chipu
Gold Member

Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec

Re: Wizz?

Mesajde VIPER » 22 Aug 2009, 00:50

Am prieteni care zboara numai cu Wizz. E intr-adevar criminal procesul de rezervare de bilete, site-ul eincalcit si informatiile aiurea. La bagaje ai grija sa decalri cate kg vei avea, sunt diferente de pret semnificative in functie de greutatea lor!

Diferenta aia de ora e probabil pentru ca desteptii pun ora de plecare si cea de sosire, si cum treci un fus orar, zbori "mai mult" la intoarcere deoarece daca la Paris e 12, la noi e 13...

Setea si foamea? Succes... Te costa de te indoaie. In general lumea isi ia macar de baut de la duty free (scump dar mai ieftin decat din avion).
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde Chipu » 23 Aug 2009, 10:41

multam 1Q-le.
ceilalti colegi vor sa nu ma sperie, sau nu e nimic de zis?
...standing by
Chipu
Gold Member

Mesajde Mihai L » 23 Aug 2009, 10:45

Eu am mers cu ei la Roma, a fost super OK (plecare/sosire si retur). Singurul lucru naspa intr-adevar a fost aeroportul Baneasa la plecare, parca e autogara. :-&
In rest site-ul a fost OK, incomod mi se pare doar ca nu poti reveni la niste setari si o iei permanent de la inceput.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde catser » 23 Aug 2009, 12:10

Eu am mers cu Wizz la Valencia, singurul fapt ce-l pot reprosa este nr mic de kg acceptat ca bagaj de cala (15KG), orice depasire fiind taxata corespunzator....procesul de rezervare mi s-a parut OK, deranjant a fost doar faptul ca am stat calare pe site o saptamana pana am gasit bilete la un pret convenabil...deasemenea zborul a fost OK

La Paris a fost anul trecut sotia mea, dar cu Blue Air, si a avut o experienta neplacuta : la retur, din cauza traficului, am ajuns pe aeroportul Beauvais-Paris exact cu 40 min inainte de decolare, adica exact perioada limita teoretic acceptata...nu i s-a permis imbarcarea....reprezentanta Blue Air din aeroport a manifestat o rea vointa evidenta, nu a vrut sub nici o forma sa-i permita imbarcarea sub pretextul ca s-a inchis cala avionului, in conditiile in care sotia mea nu avea nici un fel de bagaj pt cala, avea doar o poseta de mana....in fine am dus-o pe Ch de Gaulle, si i-am luat bilet la Tarom.....eu trebuia sa mai raman cateva zile.

Deci eu va recomand sincer sa evitati Blue Air...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde Alma » 23 Aug 2009, 12:49

$1 scrie:$2etea si foamea? Succes... Te costa de te indoaie. In general lumea isi ia macar de baut de la duty free (scump dar mai ieftin decat din avion).

Eu stiam ca n-ai voie sa urci cu bauturi in avion. :-"
Cat despre companie, multe din cele expuse de voi mi se par logice.
Eu unul am calatorit cu ei cu un grup deci practic n-am intampinat probleme deosebite ba chiar zborul la intoarcere a fost stabilit in functie de programul nostru (am auzit printre calatorii ce nu faceau parte din grup ca au fost sunati si li s-a spus ca li s-a modificat data de plecare).
Astfel concluzionam ca ei fac pretul biletului in functie de gradul de ocupare al cursei, practic daca tu ai norocul sa iti rezervi unul dintre ultimele bilete si nu sunt solicitari asa de mari pentru acea cursa ai sansa sa il iei la un pret mult mai bun decat primii pasageri care si-au achizitionat un astfel de bilet.
De asemenea, daca o cursa stabilita pentru o data anume nu intruneste gradul minim de ocupare ea va fi reprogramata si comasata cu alta cursa sau cereri nu neaparat de la aceeasi companie, caci aceste companii low cost au diverse parteneriate intre ele care prevad si astfel de lucruri.
Desigur ca aceste politici se aplica si in functie de perioada din an caci fluxul de calatori oscileaza de la perioada la perioada.
Concluzia e ca daca vrei ieftin trebuie sa inghiti si anumite lucruri.

PS: Daca ai posibilitatea de a alege locul in care vei sta, sa alegi unul mai la coada avionului ;)
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde VIPER » 23 Aug 2009, 19:59

De la duty free ai voie sa cumperi ce vrei, ti le pune in pungi sigilate ce au acces in cabina (la fel si daca iei parfumuri de exemplu). Doar ca lumea desface pungile si se apuca de mancat si de baut ;)

P.S. de ce la coada, sa-l zgaltzaie ca naiba?!
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Imagine
VIPER

Mesajde Chipu » 23 Aug 2009, 22:30

hai sa inteleg o chestie,
poti lua orice in avion (si consuma) din duty free, la fel ca la orice companie.
dar:
- eu de pe baneasa nu am mai plect, au DF (parca candva erea destinat doar curselor interne)?
- daca am un bebe cu mine si pt. el nu am ce lua de papa din DF, ce fac? il tin nemancat 5 ore sau trec cu 2 biberoane de check in?

PS: am inteles ca nu se considera bagaj si ca se poate trece cu caruciorul copilului fara nici o taxa, asa e?
...standing by
Chipu
Gold Member

Mesajde VIPER » 23 Aug 2009, 23:07

Eu zic ori sa ii suni ori sa studiezi cu mare atentie politica aeroportului si companiei cu care zbori. Chestia cu caruciorul e sigur corecta la "high cost", la low cost fiecare cu regulile lui... De biberoane intrebi la aeroport ca ei fac controlul.

De pe site-ul Wizzair:

"bagajul de cabină (bagajul de mână)
Un singur bagaj de mână pe persoană, cu dimensiunea totală de 115 cm (55x40x20) şi greutatea de până la 10 kg poate fi adus la bord. În cazul în care greutatea sau dimensiunile bagajului de mână depăşesc limitele menţionate mai sus, acesta va fi transportat în cală şi va fi considerat bagaj de cală.
În plus, pasagerii pot transporta următoarele obiecte:

* o geantă de mână de dimensiuni mici;
* o haină sau o pătură;
* o umbrelă sau un baston;
* o cameră foto sau video de dimensiuni mici sau un binoclu;
* telefon mobil;
* materiale de citit în timpul zborului;
* pentru copii cu vârsta sub doi ani: alimente, cărucior pliant pentru copii, leagăn mic;
* o pereche de cârje pentru persoanele cu handicap fizic."

Informatii de la aeroportul Baneasa:
http://www.baneasa-airport.ro/index.php ... toriecopii
Imagine
VIPER

Mesajde Alma » 23 Aug 2009, 23:32

$1 scrie:$2.S. de ce la coada, sa-l zgaltzaie ca naiba?!

studiile arata ca in caz de dezastru pasagerii din coada avionului au cele mai mari sanse sa scape ;)
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde Chipu » 23 Aug 2009, 23:45

$1 scrie:$2u zic ori sa ii suni ori sa studiezi cu mare atentie politica aeroportului si companiei cu care zbori. Chestia cu caruciorul e sigur corecta la "high cost", la low cost fiecare cu regulile lui... De biberoane intrebi la aeroport ca ei fac controlul.

pai mi-ai rspuns, daca il iau "de bun" nu mai tre` sa-i sun.
biberoanele intra la alimente, nu :)
M-am uitat si eu pe site-ul lor, asta cu carutul o gasisem, dar restul nu.

Mersi fine
...standing by
Chipu
Gold Member

Mesajde VIPER » 24 Aug 2009, 00:50

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2.S. de ce la coada, sa-l zgaltzaie ca naiba?!

studiile arata ca in caz de dezastru pasagerii din coada avionului au cele mai mari sanse sa scape ;)

Adica mor direct, nu in chinuri? :D Sa incerci un zbor de 13 ore in coada unui animal, sa vezi ce nu-ti mai arde de studii :D

@Chipu: Google is my friend ;)
Imagine
VIPER

Mesajde ovibc » 24 Aug 2009, 07:24

$1 scrie:$2ai sa inteleg o chestie,
poti lua orice in avion (si consuma) din duty free, la fel ca la orice companie.
dar:
- eu de pe baneasa nu am mai plect, au DF (parca candva erea destinat doar curselor interne)?
- daca am un bebe cu mine si pt. el nu am ce lua de papa din DF, ce fac? il tin nemancat 5 ore sau trec cu 2 biberoane de check in?

PS: am inteles ca nu se considera bagaj si ca se poate trece cu caruciorul copilului fara nici o taxa, asa e?

-daca ai bebe cu tine poti luat orice tine de hrana sau tratamentul lui(sper sa nu fie cazul la tine) fara probleme, in bagajul de mana
Furibund pe sosea inseamna uneori muribund la spital

Ford Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale
ovibc
Gold Member

Maşina: Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale

Mesajde Alma » 24 Aug 2009, 10:07

$1 scrie:$2Adica mor direct, nu in chinuri? :D Sa incerci un zbor de 13 ore in coada unui animal, sa vezi ce nu-ti mai arde de studii :D

Dar astia de la Wizz n-au nici animale si nici zboruri de 1 ore :D
Pana la Paris, unde vrea colegul sa ajunga, face 2 ore.
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 24 Aug 2009, 10:42

$1 scrie:$2..
-daca ai bebe cu tine poti luat orice tine de hrana sau tratamentul lui(sper sa nu fie cazul la tine) fara probleme, in bagajul de mana

In limite rezonabile, nu cred ca poti explica motivul pentru care iei un bidon de 5l de apa sau un bax de lapte... :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde CristianIP » 24 Aug 2009, 11:54

- cu copilul, cu caruciorul sau cu laptele (sau alta mancarica) pentru copil nu vei avea nici o problema;
- singura problema este in cazul in care avionul intarzie. Eu am mers de 4 ori cu wizz pana acum si a plecat o data cu intarziere de 4 ore din Cluj. Partea proasta este ca nu vei stii exact cat este intarzierea asta. Astepti si vezi tu cat este. De celelalte dati a fost respectat programul; (durata zborului efectiva nu dureaza mai mult decat la celelalte companii - dar astia isi pun si 'acoperitor' de obicei)
- mancare/baut in avion - dupa cum spune reclama ... ce rost are sa mananci in avion ? :) nu o sa ajungi sarac lipit daca, in caz ca nu mai poti, iti iei un suc de-ala mic de 3-4 euro. Preturile nu sunt mici, dar sa nu uitam ca vei calatori doar 3 ore. Un mar, o banana, etc poti sa iei cu tine;
- la bagaje trebuie avut grija pentru ca taxeaza orice kg care depasete greutatea de pe bilet (depinde de cat e de plin avionul, ca mai trec cu vederea jumate de kg, dar e posibil sa trebuiasca sa platesti si daca depasesti cu 100g);
- avioanele wizz sunt destul de bune - capacitate aproape de 200 locuri - ceea ce le face mult mai stabile in aer decat multe altele de la tarom/austrian/etc (dupa asta incercati sa mergeti, de ex, cu bombardier cu elice de 50 locuri sau mai sunt cateva de-alea pe la taron cu elice - de 40-50 locuri; veti vedeti sigur diferenta de tinuta cand bate vantu'). deci nu o sa aveti probleme.

Concluzie: noroc si sanatate - si concediu fain.
Ultima oară modificat de CristianIP pe 24 Aug 2009, 11:57, modificat de 2 ori în total.
CristianIP
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta 2008+ 1.4 96CP Trend

Mesajde ovibc » 24 Aug 2009, 11:54

right ::)

ovibc
Gold Member

Mesajde Chipu » 24 Aug 2009, 12:39

Multam fine, Cristi
...standing by
Chipu
Gold Member

Mesajde Chipu » 30 Sep 2009, 16:43

fuse si se duse.
OK, nu as avea e sa le reprosez lor, dar aeroporturilor (Baneasa si Beauvais) as avea.
Sunt foarte apropiate de autogarile comuniste...penibil loc de intrat in Romanica.
Iar calatoria cu Wizz pana la Pais nu se merita dpdv al costurilor. Daca adaugam si pretul transportului pana in oras + taxiul de la autogara la locul de stat, pretul pe bilet il ajunge pe cel al Tarom, care te lasa pe Charles de Gaulle.
Dar zborul, strict ce tine de Wizz nu e de evitat, singura nemultumire este ca mi-au zdrelit caruciorul bebeului :(
...standing by
Chipu
Gold Member

Mesajde ovibc » 30 Sep 2009, 16:45

ai scapat ieftin, aiai de la Blue Air, la fiecare drum mi-au rupt cate o valiza :D

ovibc
Gold Member

Mesajde VIPER » 30 Sep 2009, 16:46

Hai sa vezi ce fain e terminalul din Charles de Gaulle pentru cursele non-low-cost, mai exact Air France spre Romania... Am avut exact senzatia de care ziceai mai sus, cu autogarile comuniste... Jenant, cred ca a fost cel mai oribil terminal pe care l-am calcat vreodata, si am calcat cateva...
Imagine
VIPER

Mesajde Chipu » 30 Sep 2009, 16:56

Nu ma mira, sunt multe aspecte oribile legate de Paris, mare noroc au cu istoria, cu ce facu aia dinainte, ca acu inafara de magazine alte atractii "moderne" nu au (la Defense nu l-as include).
Sa nu intram in amanunte, dar metroul e primul lucru pe care l-as evita daca voi mai avea ocazia.
...standing by
Chipu
Gold Member

Mesajde taciu79 » 30 Sep 2009, 17:28

cursa face 4 ore si ceva pentru ca va face escala la bolognia, aceasta cursa deserveste si relatia bolognia paris :))
taciu79
Ford Freak

Maşina: Focus Clipper 1.6 TdCi 115 Titanium
VIN: WF0LXXGCBLBY34924

Mesajde Chipu » 02 Oct 2009, 10:53

fals, a facut 2:40
dar au calculat la ore locale plecarile si sosirile
...standing by
Chipu
Gold Member

Mesajde orangyna » 25 Oct 2009, 12:53

salutari tuturor.am rezervat 2 bilete prin net cu wizzair pt ianuarie.sunt foarte uimita pt k am dat pe amandoua 20 euro.mi se par extrem de ieftine.sper sa calatorim bine,venim de la bologna la cluj napoca.pana in ianuarie mai citesc parerile voastre apoi va spun experienta mea si a sotului.ciao ciao
orangyna
Incepator

Maşina: dacie 1310,1987
VIN: lunamailunanaster

Mesajde Chipu » 27 Oct 2009, 00:50

nu spune ca sunt iefine ca le scumpesc ;)
Nu cred ca e cazul sa-ti faci griji, au ei calculele lor...rar se intampla sa intarzie, nu te speria si nu intreba de ce, ca nici cei din avion nu stiu de multe ori.
Calatorie placuta!
...standing by
Chipu
Gold Member

Mesajde CristianIP » 27 Oct 2009, 09:01

Sistemul celor de la wizz e cel aplicat de toti operatorii low-cost. Se merge pe principiul - primul care cumpara bilet, cumpara la pret foarte mic. Pretul creste o data cu numarul de bilete vandute. E posibil ca, daca avionul nu e plin ochi, sa gasesti bilete mai ieftine chiar in ziua zborului.
Este foarte interesant - daca cumperi un bilet, si apoi incerci sa cumperi al doilea bilet, vei vedea pretul ceva mai mare (bineinteles depinde de multi factori, dar se intampla destul de des)
CristianIP
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta 2008+ 1.4 96CP Trend

Înapoi la Călătorii