În ţară şi peste hotare
27 Mai 2009, 15:28
salutare tuturor
anul acesta vreau sa incerc si eu cu familia (nevasta + piticot de 2 ani) litoralul turcesc despre care am auzit numai lucruri bune. Rugamintea este care sunt cele mai bune locuri in care se poate merge (as fi optat intre kusadasi si antalya, ceva de genul 4 stele cu all inclusive). Daca cineva a fost in aceste locatii raman dator daca poate spune cateva detalii legate de un hotel mai bun, si cateva aspecte care ar trebui avute in vedere , mai ales ca e prima data cand iesim din tara cu avionul. Ne gandeam ca perioada de concediu dupa 30.06.
Multumesc anticipat
27 Mai 2009, 22:13
Eu ti-as recomanda Antalya la ce vrei tu, dar va fi cald rau... Preferabil este ori in mai-iunie ori septembrie-octombrie.
Servicii excelente, vezi ca sunt site-uri specializate pe vacante (nu-mi vin in minte acum....

) unde gasesti detalii de la alti vizitatori.
30 Mai 2009, 07:31
Subscriu la ce a spus Mihai L. Eu am fost anul trecut la sfarsitul lunii iunie in Antalya si deja era foarte cald. Din ce spuneau cei de acolo, in iulie si august este extrem de cald. In alta ordine de idei, parerea mea este ca, nicaieri pe unde am fost (si am fost, Slava Domnului), nu am intalnit servicii mai bune ca la turci. Ce-i drept, eu am fost la un hotel de 5*, ultra all inclusive. Una peste alta, iti recomand cu caldura Antalya, dar ai mare grija cand iti alegi perioada, mai ales ca ai si copil. Concediu placut!
30 Mai 2009, 08:01
Perioada dupa septembrie e perfecta ca temperatura, o ghida romanca care locuia in Antalya zicea ca 300 de zile din an sunt cu soare asa ca .... nu prea poti rata vremea buna. Eu am fost la un hotel la vreo 20 de km de Alanya (un oras deosebit, ai ce vizita acolo, transportul intre localitati e banal de simplu iesi la drum si faci cu mana la microbus si te ia de pe traseu, pretul de transport foarte ok). De evitat zona hotel Admiral plaja pietroasa si peisaj cam anost si hotelul in sine prea mare.
30 Mai 2009, 11:26
Eu recomand Marmaris. Am fost acolo anul trecut, este o statiune foarte animata, absolut superba, si ce este cel mai important pentru mine: nu sunt romani, toti se duc in Kusadasi
30 Mai 2009, 11:31
nu sunt romani dar sunt multi rusi.
22 Iun 2009, 10:42
multumesc tuturor pentru informatii, pana la urma ne-am hotarât pentru Kusadasi, Hotel Ephesia 4* AI , din data de 1 pana pe 8 iulie., 560 eur pt toata familia. Si ne-am hotarat sa mergem cu masina pt ca avionul era cu mult mai scump pt 2 adulti + copil. Rog pe cei care au mai fost cu masina daca imi puteti spune cateva lucruri legate de legislatia rutiera bulgara si turca la care ar trebui sa am grija. Exista vreo prevedere legala refitoare la gradul maxim de uzura admis pt anvelope in aceste tari? Ca traseu pt bulgaria e ok traseul : Ruse -Velico -Gabrovo -Stara Zagora - Capitan Andreev -Edirne -Canakkale?
Multmesc anticipat.
22 Iun 2009, 12:09
Vine cam tarziu postul meu dar nu iti recomand Kusadasi. Am fost anul trecut si am fost total dezamagit de servciile turcilor. Am stat la Grand Blue Sky care ar fi trebuit sa fie de 4 stele, dar cred ca are cu indulgenta 2.
Ca traseu, iti recomand Ruse-Razgrad-Targoviste-Omurtag-Yambol-Elhovo-Lesovo-Hamzabeyli-Edirne-pe autostrada iesi la indicator Havsa-Cannakale-Izmir-Kusadasi.
Drumul este testat personal anul trecut este foarte bun, extrem de liber, mai scurt decat drumul clasic pe la Zagora, iar vama bulgaro-turca de la Lesovo-Hamzabeyli este libera.
Iti recomand oricum sa ai un GPS la tine
24 Iun 2009, 12:27
adi gb
prin ce agentie ai facut rezervarea pt ca pretul mi se pare f bun.
sunt interesat sa merg anul viitor in turcia.
24 Iun 2009, 15:09
pentru "edit" , agentia este Maraton travel din Brasov. (
http://www.maratontravel.ro). Am vb cu d-na Dana Cozocea este f de treaba, mi-a oferit toate informatiile de care aveam nevoie (inclusiv o harta cu traseul de urmat din Bulgaria), si din cate am inteles au in Kusadasi o agentie cu cale colaboreaza si mi-a dat si datele de contact de acolo in caz ca sunt intampinate probleme acolo.Hotelul mi l-a recomandat ea ca ar fi printre cele mai bune din categoria sa din statiune.
28 Feb 2010, 22:11
@ady_gb ce spui ne dai si noua detalii despre concediul tau? cum a fost, ai fost multumit impresii despre drum etc?
01 Mar 2010, 15:25
la Hotel Ephesia din Kusadasi am fost si eu in 2007
am contractat cu o agentie din Kusadasi , am platit avans 120 EUR prin virament bancar (direct in Turcia), diferenta am platit-o acolo (a venit un reprezentant la hotel) - 10 zile/560 EUR/ 2 persoane all-inclusive (transportul l-am suportat eu - am mers cu masina)
am fost multumit de conditiile de cazare, hotelul e curat, personalul e ok
mancarea m-a dezamagit (printre altele si pentru ca nu au dat fructe de mare, cu exceptia a vreo 3 mese cu peste), multe preparate erau derivate de kofte, kofteci etc (un fel de piftele/pirjoale de ale noastre)
am fost intre 4-14 iunie, temperaturile erau super ok (apa avea 22-23 grade cel putin)
mi-a placut mai mult plaja in Grecia si in Croatia
turcii sunt enervant de insistenti in bazare si magazine
mi-au placut: Pamukkale (am facut baie in piscinele naturale dintr-o zona inchisa accesului publicului, contra unei spagi echivalente cu 10 RON pentru o ora) si Milli Park (un parc natural cu plaja cu pietricele unde am facut poze cu un mistret prietenos care se invartea pe langa noi asteptand o atentie ceva)
am vizitat si Istanbul la plecare, vreo 2-3 ore (Moscheea Albastra)
drumurile sunt foarte bune, atentie la radare (am platit echivalentul a vreo 100 EUR amenda pt viteza), detectoarele de radar sunt interzise (amenda e vreo 1.000 EUR)
Turcia se merita numai la 5* Ultra All Inclusive in statiunile Bodrum, Kemer, Alanya, Antalya, Marmaris