Nu stiu cum e Transalpina dar pot sa va zic cum e valea Sebesului .
De la Sebes la Sugag e ok soseaua, dar mai departe , spre Oasa... varza, ffff rau.
Pe vremea lu' raposatu' era asfalt pana la Oasa. Mergeau elevii sa ii faca pionieri la baraj. Ehe.. ce vremuri.
Din fericire am lasat Forduletzul in Sebes si am plecat cu 2 Opel Astra (modele din anii 90).
Masina in care am fost eu a dat de cel putin 15 ori cu burta de pamant si a greblat pamantul de n la infinit ori cu masca din fata.
In unele locuri, sunt niste gropi... iti inghiteau roata cu totul.
Drumul a fost 5 ore Sebes - Oasa si inca 5 Oasa - Sebes. Si sunt doar 60 km intre Sebes si Oasa.
Cand coboram din masina ne zgaltaiam toti de la stanga la dreapta din inertie.
Cand am ajuns la Oasa un tip zicea ca "de ce am venit pe la Oasa ca trebuia sa o luam pe la xxx (nu mai stiu numele)". Si la intoarcere am luat-o pe acolo.
Si am luat-o fratilor..., ne-am luat rau de tot. Drum forestier. Prin unele locuri adevarate cratere. A trebuit sa ne dam jos din masina ca sa poata sa treaca. Drumul asta era asa la o saptamana dupa ce il nivelasera cu "GREDERUL" (parca as ii zicea).
Ce sa mai... senzatii tari. Daca as fi mers cu fordul, ma intorceam fara masca din fata si bolnav cu nervii. Ma internam.
Singurul lucru bun pe care l-am observat a fost lipsa turistilor de weekend. Datorita drumului nu se aventureaza pe acolo decat jeepuri, dacii si masinii din anii 80-90.
Peisajele sunt foarte frumoase. Dar din pacate , datorita drumului , nu am putut sa ne bucuram de ele asa cum ar fi trebuit.
Masinile au ajuns intregi la Sebes. Vedem in zilele urmatoare daca au facut buba pe acolo.