În ţară şi peste hotare
03 Aug 2009, 23:00
daca va duceti in insule, n-o sa ne putem intilni ... ramaneti si voi pe "continent"
04 Aug 2009, 05:27
@adicristea:
Unde vreau sa ma duc eu?
http://www.rezervare.ro/detalii_rezerva ... hotel=1302@adispan:
Adi, tu ai mai fost pe la greci, da si tu niste sfaturi unui "incepator" in relatiile cu bulgarii, grecii, multumesc.
04 Aug 2009, 07:34
pai nush ce sa zic ...
bulgaria e tara de tranzit; in general drumurile sunt relativ goale, si se circula mai linistit ca la noi; drumu catre grecia e bun, au benzinarii OMV, Shell si LukOil; io am pus benzina d la ei si e ok la calitate, si se poate plati direct cu cardul; mare atentie la portiunile de drum in rampa sau la curbele la 90 grade: au copacii f aproape de sosea si "dupa curba" sau "in virfu dealului" mai stau politistii cu radar tip "pistol"
in granita bg-gr e un fost dute-free shop destul de bine garnisit
grecia e si ea relativ pustie; aici ai benzinarii Shell si BP; unele portiuni de autostrada sunt cu taxa, cam 2EUR/100 km; nu are rost sa mincati "souvlaki" pt ca e EXACT "frigaruia" de la noi; in schimb, incercati "branza feta coapta in folie de aluminiu" si orice mincare cu sos; beti bere Mythos
in doc atasat aveti lista benzinariilor OMV din bulgaria
- FiÅŸiere ataÅŸate
-
omv_BGR_BG.pdf
- (97.18 KiB) Descărcat de 388 ori
04 Aug 2009, 08:01
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2alutare
eu plec in Thassos pe 11 iulie si din cate stiu ferry este vreo 20 euro/masina si vreo 3 euro/pers. Ai grija insa cand ajungi la ferry sa te incadrezi in timp (ultimul ferry e pe la 17:30). Iti recomand sa il iei din Keramoti (vreo 40 min pana pe insula), din Kavala faci cam o ora si 20 min. Uite un link cu programul lor
http://www.thassos-island.com/tourism/ferry/
Salut, m-as duce si eu in Thassos la inceputul lui septembrie; unde ai stat? mie mi s-a propus Rachony Bay/hotel Scala Rachony. Ai ceva informatii (conditii cazare, preturi, ruta, etc?). Inca nu am facut rezervarea, sunt presat de timp si am ceva retineri, nu am mai iesit din tara de peste 20 de ani...Am de gand sa merg cu familia (nevasta+fata), motanul il las acasa cu bunica-sa !
L.E. Oferta care am gasit-o este de 35 E/pers (demipensiune).
Salut
Eu m-am intors din Thassos pe 18 iulie si pot spune ca am fost profund impresionat de acea insula. Este exact ce trebuie daca vrei sa te relaxezi in liniste. Eu am stat la Studios En Plo din Skala Potamia (estul insulei
http://www.thassos-enplo.gr/) cu 40 euro camera. Am facut rezervare direct la ei. Proprietarul este foarte de treaba chiar daca la prima vedere pare un tip sobru care nu prea socializeaza. Vila este la 7-8m de mare si iti ofera o vedere impresionanta. Ca si preturi mie mi s-au parut ok in comparatie cu ce primeai. Personal iti recomand pentru a manca, Taverna Korali care este la 100 m de vila unde se mananca foarte bine, preturi acceptabile, personal foarte dragut, meniu si in limba romana. Daca vrei si ceva distractie iti recomand Elsa Haus din Potos (
http://www.elsahaus.gr/) este ceva mai scump dar merita. Iti ofera si mic dejun tip bufet suedez, plaja este cam la 100m de vila si este foarte mare, cu activitati nautice, sezlonguri, etc.
Daca vrei mai multe detalii iti stau la dispozitie.
LE: Personal iti recomand sa nu iti iei camera cu aer conditionat. Seara este destul de racoare acolo, pot spune chiar ca mi-a fost putin frig.
04 Aug 2009, 14:20
@valistoica, adispan: multumesc pt raspunsuri.
Am facut rezervarea pt hotel Skala Rachony Bay in Thassos, pana maine am timp sa ma hotarasc. Ultima oferta este de 643 euro, 3 pers/ demipensiune. Am gasit aceeasi oferta la
http://www.christiantour.ro la categ oferta speciala, reducerea e mica de fapt dupa calculele mele pt 7 zile trebuia sa dau 661,5 E.
05 Aug 2009, 12:43
$1 scrie:$2valistoica, adispan: multumesc pt raspunsuri.
Am facut rezervarea pt hotel Skala Rachony Bay in Thassos, pana maine am timp sa ma hotarasc. Ultima oferta este de 643 euro, 3 pers/ demipensiune. Am gasit aceeasi oferta la
http://www.christiantour.ro la categ oferta speciala, reducerea e mica de fapt dupa calculele mele pt 7 zile trebuia sa dau 661,5 E.
Salut,
Banuiesc ca te duci cu masina ta si nu cu autocarul Christian Tours. Din Bucuresti pana in Thassos sunt cam 800 Km traversand Bulgaria prin Sofia. Skala Rachony este aproape de capitala insulei care se numeste Limenas (da' i se spune si Thassos), vreo 10-12Km spre partea vestica a insulei. E avantajos aici pentru ca e multa liniste si daca vrei putina galagie (da putina) tragi o fuga in capitala ca e foarte aproape (acolo probleme cu parcarea pe seara in special, dar te descurci pe stradute laterale, daca nu gasesti nimic prin centru). Ar fi interesant sa "sacrifici" o zi sa faci turul insulei (100 Km. lungimea soselei de-a lungul tarmului) si sa te opresti in 2-3 locuri sa faci baie si ceva plaja. In orice caz sa te opresti si pe la Aliki , eventual pe la manastirea Arhanghelul Mihail si pe la plaja Golden Beach (nisip si intrare in apa ca la Mamaia, dar apa nu sufera comparatie). Plaja in dreptul hoteleleui tau e cam ingusta , iar intrarea in apa e cu pietre din cate imi aduc aminte, daaar asta nu inseamna sa ramai la piscinele hotelului: daca cobori pe plaja si faci la stanga vreo 300m. ajungi pe o plaja maricica cu intrarea in apa fara pietre (1 umbrela cu 2 paturi = 5 euro, dar nu te aluga nimeni daca-ti pui prosopul pe plaja si -eventual- ai si o umbrela cu tine) , daca faci la dreapta vreo 100 m. ajungi intr-un golfulet minunat Glifoneri unde gasesti si o taverna cu preturi rezonabile. Apropos - pentru noi romanii cea mai "celebra" taverna se afla in Potos taverna Irene !!! atentie cea situata pe la mijocul plajei, ca mai exista una cu acelasi nume in lateral, in dreptul digului...) . Traversarea cu feryboatul se face prin Keramoti in maxim 40 de minute (20 E masina, 3 E persoana) intre orele 6 - 22 din jumate in jumate de ora. Din Kavala cursa dureaza 1 ora si jumatate (nu stiu cat costa), dar cursele sunt foarte rare.
Vacanta placuta!
Atasez cateva imagini:
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

-

-

-

-

-

-

-

05 Aug 2009, 13:43
@KML48
Multumesc mult pentru detaliile care intr-adevar ma interesau: plaja, modalitatea de a manca (eu am demipensiune), programul feribotului.Eu cred ca o sa merg pe ruta mai scurta, mergem 2 familii (fiecare cu masina proprie); varul meu spune ca o sa aiba o ruta buna data de un amic sofer profesionist, cand o s-a am o s-o popularizez si eu.
05 Aug 2009, 13:55
revin cu o intrebare: daca am niste $, e avantajos sa-i schimb acolo? sau mai bine plec numai cu euro in portofel? Crde ca am mai spus, n-am mai iesit din tara de multi ani...
05 Aug 2009, 18:10
am uitat sa mai intreb ceva, deh, varsta..., cam cat se da bacsis pe la greci (sa nu ma fac de ras dar nici sa ma pacalesc

)
05 Aug 2009, 18:25
Daca te referi la Politai, nici sa nu te gandesti pt ca poti ajunge la Zdup. Daca te referi la chelneri sa stii ca grecii, dupa experienta mea de 2 vacante in Grecia sunt corecti pana la cent si nu se asteapta la ciubuc. Treaba cu dolarii: Grecia are moneda euro. Ce sa faci cu dolarii???
05 Aug 2009, 18:33
George nu-ti fa griji: t duci frumusel cu dolarii la casa de schimb valutar si ii schimbi in eurici; cat despre bacsis, cred k 5-10% din "nota" e ok
sau schimba-i frumusel in lei, ii pui in contu personal, si daca la cont ai atasat un card, ai rezolvat problema, platesti bine-mersi cu cardu si gata
05 Aug 2009, 18:49
ma refeream la restaurante.
05 Aug 2009, 20:14
Mare atentie in Grecia cu detectorul de radar. Eu l-am lasat acasa si la intoarcerea din grecia ne-a oprit un echipaj de politie imbracati in civil si au observat ca am suportul de la detecotr in parbriz in parbriz. M-au intrebat daca am detector, m-au pus sa deschid portbagajul iar cand a vazut ca stateau toate sa cada mi-a urat drum bun. Asa ca mare grija. Chiar daca il ai si nu il folosesti se considera infractiune.
05 Aug 2009, 20:43
Nu am detector, mi-am propus sa merg cu viteza legala, in mare parte am reusit pana acum.Ma gandesc sa ajung cat mai repede , nu sunt vitezist, am mai spus-o, vreau sa nu ma prinda noaptea pe un drum necunoscut. M-am uitat pe Michelin autoroute si mi s-a parut ca varianta mai scurta a drumului are o mica portiune (cam 50km) prin Turcia. E adevarat? sau nu am citit eu bine? Nu de alta, dar nu am pasaport si n-as vrea sa-mi fac acum. Nevasta-mea se intreaba, EVIDENT, ce haine sa-si ia cu ea; seara e rece? Totusi e septembrie, ziua e mai scurta. etc, etc.
05 Aug 2009, 22:44
da, viamichelin iti face cel mai scurt drum pana in thassos prin turcia; pt turcia iti trebe VIZA (deci pasaport) - costa 12 dolari (euro??) si se plateste la intrarea in turcia
altfel ai: bucuresti-sofia-kulata-serres-kavala-keramoti=ferryboat-thassos; asta face cam 749 km
sau iei ferry din kavala - da' au scris baietii mai devreme ca face 2 ore pana in thassos, fata de cel din keramoti care face 40 min
05 Aug 2009, 22:46
$1 scrie:$2are atentie in Grecia cu detectorul de radar. Eu l-am lasat acasa si la intoarcerea din grecia ne-a oprit un echipaj de politie imbracati in civil si au observat ca am suportul de la detecotr in parbriz in parbriz. M-au intrebat daca am detector, m-au pus sa deschid portbagajul iar cand a vazut ca stateau toate sa cada mi-a urat drum bun. Asa ca mare grija. Chiar daca il ai si nu il folosesti se considera infractiune.
da' daca "unitatea cititoare radar" e pusa in spatele grilei de la motor si "oracaitoarea" e linga consola centrala din masina ... iti face perchezitie?
io in parbriz n-o sa am decat jipiesu' ...
05 Aug 2009, 23:29
$1 scrie:$2evin cu o intrebare: daca am niste $, e avantajos sa-i schimb acolo? sau mai bine plec numai cu euro in portofel? Crde ca am mai spus, n-am mai iesit din tara de multi ani...
Numai euro se poarta in Grecia, asa ca nu te complica cu dolarii.
Daca te intereseaza o brosura consistenta pe care am luat-o din Thassos in vara asta (free) suna-ma sa ne intalnim intr-o seara (ca si eu stau in Dr. Taberei : bd. Timisoara X Romancierilor) tel. 0745.885.660
Vacanta placuta
05 Aug 2009, 23:52
$1 scrie:$2u am detector, mi-am propus sa merg cu viteza legala, in mare parte am reusit pana acum.Ma gandesc sa ajung cat mai repede , nu sunt vitezist, am mai spus-o, vreau sa nu ma prinda noaptea pe un drum necunoscut. M-am uitat pe Michelin autoroute si mi s-a parut ca varianta mai scurta a drumului are o mica portiune (cam 50km) prin Turcia. E adevarat? sau nu am citit eu bine? Nu de alta, dar nu am pasaport si n-as vrea sa-mi fac acum. Nevasta-mea se intreaba, EVIDENT, ce haine sa-si ia cu ea; seara e rece? Totusi e septembrie, ziua e mai scurta. etc, etc.
Ce sa cauti in Turcia?
Traseul mai scrut prin Bulgaria e : Ruse, Bjala, Veliko Tarnovo, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Svilengrad - si de aici faci dreapta , spre sud si ajungi la punctul de granita cu Grecia <Ormeni>
Daca de la Svilengrd mergi inainte spre est ajungi in Kapikule si mai departe la Edirne in Turcia.
Exista harti rutiere si pentru Bulgaria si pentru Grecia.Nu mai contati asa mult pe Via Michelin sau jipies-uri ca va alege "traseul cel mai scurt" prin niste coclauri mama,mama.
GPS-ul v-ar duce sigur prin Nova Zagora care e un drum mai prost si pe car merg mai multe TIR-uri spre si dinspere Turcia (in special)
06 Aug 2009, 06:28
@KML48
Multumesc, o sa te caut, eu locuiesc vizavi de biserica catolica de pe Drumul Taberei.
06 Aug 2009, 08:10
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2are atentie in Grecia cu detectorul de radar. Eu l-am lasat acasa si la intoarcerea din grecia ne-a oprit un echipaj de politie imbracati in civil si au observat ca am suportul de la detecotr in parbriz in parbriz. M-au intrebat daca am detector, m-au pus sa deschid portbagajul iar cand a vazut ca stateau toate sa cada mi-a urat drum bun. Asa ca mare grija. Chiar daca il ai si nu il folosesti se considera infractiune.
da' daca "unitatea cititoare radar" e pusa in spatele grilei de la motor si "oracaitoarea" e linga consola centrala din masina ... iti face perchezitie?
io in parbriz n-o sa am decat jipiesu' ...
Acum ce sa zic, daca Doamne fereste iti vede "oracaitoarea" ce faci? Personal iti recomand sa nu folosesti detectorul dintr-un singur motiv: radarele bulgaresti din cate stiu eu sunt foarte vechi si nu le detecteaza, iar la cele noi (pistoalele) daca a apucat sa il indrepte spre tine o sa te ia cu siguranta mai ales ca stau cu ele pe dealuri, in curbe, la iesirile din tunel. Bulgaria o traversezi cam legal zic eu, iar in grecia nu o sa vezi neam de radar sau politie. Acum stii cum e, mai tine si de "bulan".
Traseul cel mai bun si folosit de mai toti este Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Sofia(recomand centura, se urca pe prima pasarela la intrare in Sofia)-Kulata-Kavalla (aici intri pe Egnatia Odos si o parasesti la iesirea spre Keramoti)-Keramoti. Atentie mare!!! GPS-ul intra in balarii prin Kavalla pentru ca grecii si-au tras drumuri noi pe care GPS-ul meu, desi am ultimele harti, nu le stia. Cat despre ferryboat, noi cand am ajuns era o coada interminabila dar nu am asteptat mai mult de 15 min sa urcam. 16 euro de masina si 3 de persoana.
$1 scrie:$2u am detector, mi-am propus sa merg cu viteza legala, in mare parte am reusit pana acum.Ma gandesc sa ajung cat mai repede , nu sunt vitezist, am mai spus-o, vreau sa nu ma prinda noaptea pe un drum necunoscut. M-am uitat pe Michelin autoroute si mi s-a parut ca varianta mai scurta a drumului are o mica portiune (cam 50km) prin Turcia. E adevarat? sau nu am citit eu bine? Nu de alta, dar nu am pasaport si n-as vrea sa-mi fac acum. Nevasta-mea se intreaba, EVIDENT, ce haine sa-si ia cu ea; seara e rece? Totusi e septembrie, ziua e mai scurta. etc, etc.
Eu zic sa va luati si niste haine mai de vara-toamna. Desi eu am fost in iulie, seara era destul de racoare.
Cel mai scurt drum este intradevar prin Veliko Tarnovo dar eu nu recomand. La intoarcere am venit prin Veliko Tarnovo, iar 25 km de serpentine prin munti i-am facut cam intr-o ora pentru ca drumul este in lucru.
Asa ca fa plinul la plecare, apoi la Giurgiu si eventual in Grecia mai bagi ceva. Pe kilometraj am avut aprox 850 km Bucuresti-Thassos (Skala Potamia) cu un plin.
06 Aug 2009, 08:39
in weekendul 5-6 septembrie impreuna cu cativa prieteni dam o fuga pana la Bulgari - la Sunny Beach - Hotelul se numeste Trakia Plaza.
A fost cineva pe-acolo?
noi am gasit niste apartamente cu 15 euro de persoana cu 3 mese pe zi...
sa vedem ce va fi...
Recomandare de drum bun pana pe-acolo? ca nu am gasit mai nimic...
06 Aug 2009, 09:44
stralucitorule, io am fo anu trecut pe ruta ruse - razgrad - sumen - karnobat - ajtos - nessebar (mai pitoresc, pe aici m-am dus)
dar mai ai si varianta ruse-razgrad-varna-nessebar, care are auotstrada de la razgrad la varna (peticita, dar ok) - pe aici m-am intors
nessebar e orasu de linga sunny beach
06 Aug 2009, 10:04
Tot aici pe forum am citit mai demult, probabil era vorba de deplasarea la Tg. Mures, deci am citit despre niste statii radio, A folosit cineva asa ceva pe ruta spre Grecia? Merita cheltuiala pe niste simple talkie-walkie sau mai simplu comunici prin telefon ?( mentionez ca noi de la 2 familii/masini, am ajuns acum la ditamai coloana de 3 masini

). Imi tot fac probleme ca eu sunt cel care se deplaseaza cel mai incet, am mai ratacit drumul si alta data
06 Aug 2009, 10:08
Chiar iti recomand. Noi am fost doua masini si le-am folosit. Merita.
06 Aug 2009, 10:31
sambata pe la 3 dimineata plec spre corfu fac o escala la asprovalta si pe urma la meteora
06 Aug 2009, 15:23
Da si eu am avut GPS actualizat la zi, insa grecii spre deosebire de noi, cand repara un drum, trag inca unul paralel cu el. Pardon! Am vrut sa zic, ca la noi. Asa ca si mie imi zicea tot timpul GPS-ul ca am deviat de la traseu.
08 Aug 2009, 15:01
Am luat bilete de pe 16 Sept, 4 nopti, ma intorc pe 20, in Thassos, la hotel Rachoni Bay. 3*, aproape de plaja. O sa plecam cu masina 3 persoane, cat poate sa fie benzina, 200e? Let's see

.
08 Aug 2009, 16:16
Eu am plecat de la Piatra Neamt, pana in apropiere de salonik unde am fost cazat, am avut un total de 3000 km, facut cu aproape 4 plinuri de benzina (aprox 150 euro). Drumul a fost facut cu un fiat punto 1.2 pe benzina. Oricum nu cred ca ajungi la 200 euro.
08 Aug 2009, 17:12
$1 scrie:$2m luat bilete de pe 16 Sept, 4 nopti, ma intorc pe 20, in Thassos, la hotel Rachoni Bay. 3*, aproape de plaja. O sa plecam cu masina 3 persoane, cat poate sa fie benzina, 200e? Let's see

.
Eu am sejurul intre 4-11 sept/ 7 nopti, la acelasi hotel. Sper ca pe 12 cel tarziu pe 13 sept sa-ti dau cateva informatii proaspete de acolo.
08 Aug 2009, 19:23
@shine: confirm cele spuse de adispan, ruse-razgrad-varna e un drum ok. In Nessebar nu ajungi, faci stanga spre Sunny Beach cu vreo 5 km mai devreme. Insa neaparat trebuie vizitat Nessebar, e o statiune cocheta, patrimoniu UNESCO.
Am fost la Sunny Beach de revelion, voi merge din nou in perioada 22.08 - 30.08. Noi mergem la Hotel Hrizantema, e super-ok.