de cor_leone » 29 Iul 2009, 09:51
@Mirceamc
Nu tin neaparat sa am ultimul cuvant , desi discutia tinde spre "toata lumea are dreptate" ,
as vrea , pentru informarea corecta a colegilor si altor vizitatori , sa lamurim cum stau treburile:
De mult mi-am propus sa fac transfagarasanul , insa auzeam mereu ca drumul e prost , iar cand
am mai citit si acest topic , unde lumea zice ca drumul e "varza" , am zis ca trebuie sa mai astept cativa ani ,
sa se repare drumul , ca sa pot face acest traseu.
Intamplarea a facut sa ma intalnesc cu un prieten saptamana trecuta , care mi-a zis ca a mers pe transfagarasan , iar cand l-am intrebat daca e adevarat ca drumul e "praf" a zis: "Nu nimica , in afara de
cateva denivelari si faptul ca e drum serpuit de munte , se circula bine!"
Apoi l-am intrebat ce varianta de a ajunge la Focsani din zona Curtea de Arges imi recomanda , dar sa excluda
drumul Gaesti-Targoviste-Ploiesti , deoarece anul trecut era dezastru. A zis : Ia-o prin Curtea de Arges-Campulung-Brasov , portiunea dintre Curtea de Arges si Campulung nu e prea buna , insa se circula rezonabil tinand cont ca e drum de deal/munte , mai are cateva denivelari , dar e satisfacator"
Asadar , sunt de acord ca tara nostra are drumuri proaste ( prin natura serviciului eu fac zilnic 100-200 Km in tot judetul Vrancea si nu numai , pe toate categoriile si tipurile de drum- cateodata ) insa nu sunt de acord in nici un fel cu clasificarea celor 2 drumuri enumerate mai sus ca fiind "VARZA" , eu varza as numi un drum "FOARTE PROST" , adica un drum pe care sa nu poti circula cu mai mult de 20-30 Km/ora , schimband mereu treapta 1-2 , cu multe gropi pe care trebuie sa le ocolesti sau sa mai calci de nevoie prin ele , iar dupa
20-30 km de mers sa fii epuizat de nervi si oboseala si masina "incercata" la greu.
Daca ar fi sa definesc 5 categorii de drum , adica: foarte bun , bun , satisfacator, prost si foarte prost ("varza) , eu cele 2 trasee le-as incadra la satisfacator spre bun ( pe unele portiuni )
In concluzie , dragi colegi forumisti , daca cineva doreste sau e nevoit sa mearga pe aceste 2 drumuri , poate sa o faca cu incredere ca nu sunt "varza" si are mici sanse sa-si distruga amortizoarele sau alte elemente de directie , cu un minim de atentie ( aici ma refer doar la Curtea de Arges-Campulung )
Focus II, an 2008, 1,6 benzina ti-vct , 115 cp. VIN : WF0PXXGCDP8C50075
Tot inainte , ca inainte era mai "bine" ...!