felix-felix... nici nu stiu cum pot compara unii pestera aia cu strandurile din ungaria...
eu sunt arad si daca ma incord un pic si arunc o piatra la est, sigur ajunge pe strand. poate ati auzit de strandu' aradean... e imens (84 ha!) are multe bazine, mult verde, o gramada de crasme si oamenii stau p'acolo ca sardelele - in sezon aproape ca nu faci diferenta intre strandu' asta si litoral... de 5 zile (!) edilii au inaugurat noua fata a strandului... fata de ce a fost inainte e un pas mare - totul e nou, ingrijit... da' nici pe departe nu se aseamana cu strandurile de peste hotar... ok... intrarea e numa' 2,50 lei... e ok la pretu' asta... cu toate astea, nu am fost la strandu' aradean de... oho!... nici nu mai stiu cand pentru o baie... mai merg seara la v'un birt cu prietenii...
am fost si la felix... nu mai merg. groaznic. poate daca nu ai mai vazut asa ceva si nu ai termen de comparatie poate parea exotic si bine. dar nu e...
am descoperit strandurile unguresti. am fost odata la hajdu. mi-a placut mult. curat. perfect... poate ca prea multa lume pt. gustu' meu.
am fost de nenumarate ori la strandu' de la gyula. e minunat!!!! il recomand tuturor! 8 ha, 19 bazine dintre care 4 acoperite, unu' cu valuri, unu' olimpic, mai multe pt. copii, bazine cu hidromasaj. ptiu!... mult verde. curat-curat. vestiare cu seifuri, buzi curate, i-net gratis(chiar am postat o data de acolo), doo crasme, spa, bai terapeutice (pt. cine vrea - separat). apa intre 32 si 38 grade C...
si sa vedeti oraselu'!!!! o bomboana!!! absolut totul e pus la punct, curat, relaxant, multe fantani arteziene, multe flori (anu' trecut a fost votat cel mai inflorat oras unguresc!). mai mult - orasul are 30k locuitori din care jumate sunt romani (cetateni unguri de etnie romana). se vorbeste o romana nostima la tot coltu'... e cel mai mare centru romanesc din ungaria - exista si liceu in limba romana.
intrarea la strand e undeva la 25 lei pt. toata ziua si 15 lei de la ora 3.
am gasit cazare foarte misto - 20 euro/zi, da' stati sa va spun ce mi se ofera in banii astia: dormitor cu pat matrimonial + o canaea, cu baie, balcon, terasa, camera de zi (livingrom dom'le), tv, bucatarie complet utilata (de la furculite si farfurii pana la cuptor cu microunde), loc parcare si multa bunavointa din partea gazdelor (romani) - totul la 5 min. de mers pe jos pana la strand...
gyula e la cca. 60-70 km departare atat de arad cat si de oradea...
http://www.varfurdo.hu/index_ro.html - pagina il romana.
de ce fac atat reclama? vreau sa se goleasca strandurile romanesti de clienti, sa simta ca trebuie sa faca asa si ei!!! sa vada si romanu' ca la numa' o aruncatura de bat se poate muuult mai bine! pacat de toata zona asta din vest (arad, bihor), unde apa termala ar putea curge si la robinet... toate strandurile sunt varza... serviciile de kko...