Salut,
Cu o oarecare intarziere, fac si eu o mica consemnare pe tema Budapesta. Am petrecut acolo un weekend, am vizitat cateva obiective turistice.
Pentru cazare, va recomand pensiunea Villa Korall:
http://www.villakorall.hu/Proprietarul, dl. Robert Vastag este ex-timisorean, plecat si stabilit in Ungaria de vreo 20 de ani. Vorbeste perfect romaneste si a fost foarte amabil cu noi, ne-a explicat trasee, obiective, recomandari, restaurante, etc. Toata stima.
Vila este curata si ingrijita, nu am avut absolut nici o problema. Recomand. Este amplasata oarecum la periferie, dar exista foarte aproape o statie de autobuz 139 care merge pana in oras intr-o piata (Moskva Ter), unde aveti acces la foarte multe alte mijloace de transport in comun, fara bataie de cap, sau puteti urca pe jos (5 minute) pana la Districtul Castelului. Trebuie sa mentionez ca transportul in comun in Budapesta merge extraordinar de bine. Am facut un abonament general de 3 zile si am mers pe unde am vrut noi.
Daca treceti pe acolo, transmiteti gazdei salutari din partea familiei Ardelian.

Pentru ajuns acolo, este o mica smecherie. Ioana (de pe GPS) a tot insistat sa ma bage prin centrul Budapestei. Dar eu am studiat harta dinainte, am mers cu lectia invatata si am trecut de pe autostrada M5 dinspre Szeged pe M0 (centura Budapestei) spre Viena, dupa care am luat-o catre N-E pe M7 (catre Torokbalint), si de acolo am urmat indicatiile de pe site din sectiunea Map. Am luat iesirea Gazdagrét, semnalizata corespunzator, apoi in 5 minute am fost in fata pensiunii.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]