Salut,
Tocmai m-am intors dintr-o mica "escapada" de 4 zile in Grecia, via Bulgaria. In caz ca va bate gandul sa mergeti pe-acolo in urmatoarea perioada cu masina, iata prin ce am trecut eu

Obiective vizitate: Meteora, insula Corfu.
Perioada: 8-11 aprilie 2010
Km total: ~2500
Consum mediu CB: 6% (4 persoane in masina + bagaje)
Incidente rutiere: -
Ce mi-a placut: putini turisti, trafic lejer, temperatura normala
Detalii:
Ziua I: Bucuresti - Giurgiu-Ruse - Byala - Sofia - Kulata-Promachonas - Thessaloniki (centura) - Grevena - Kalambaka (Meteora)Portiune distrusa exact inainte de vama de la Giurgiu - reparata (partial) pana cand m-am intors
In Bulgaria se circula OK, mai ales daca gaseai "iepurasi" locali, ca sa nu deschizi tu coloana catre radar

Am stat cam 45 de minute in zona Sofia, pe centura lor.
De la Promachonas pana la Thessaloniki e cam finalizata autostrada; mai sunt cateva mici portiuni de drum pe o singura banda pe sens.
Surpriza pe care am avut-o este faptul ca au terminat Egnatia Odos (E90), cel putin in partea de la Salonic catre Corfu!

Acum 2 ani cand am mai fost pe acolo mai aveau cam 30-40% de terminat din ea.
Cazare in Kalambaka, 30 EUR / noapte / camera la "Rooms"
Vizitat vreo 4 manastiri de pe acolo
Ziua II: Kalambaka - Ioannina - Igoumenitsa-Lefkimmi - Kerkyra (Corfu Town)In Igoumenitsa am dat 25 EUR pt. masina + 8 EUR de persoana pentru ferryboat-ul catre Lefkimmi - 1h (spre Corfu Town era mai scump si mai lung - vreo 37 EUR + 10 EUR / persoana, 2h)
Cazare in Kavos, locul de dezmat al britanicilor incepand cu luna mai (acum totul era inchis)

- 25 EUR / noapte / camera la o pensiune / vila unde am mai stat.
Ne-am mai invartit si prin Corfu Town pe seara - pe insula n-am vazut decat masini ale localnicilor - trafic mult mai lejer ca in sezon.
Ziua III: turul insulei + geocachingNe-am invartit pe insula, geocaching, am urcat / coborat drumuri la 30 de grade, putin offroad (nu extrem)
Temperatura nu a sarit de 25 de grade (la umbra). Mergea de-o plaja, insa apa marii era foarte rece (cred ca vreo 15-17 grade sa fi avut).
Ziua IV: Lefkimmi-Igoumenitsa - Thessaloniki - Sofia - Ruse - BucurestiAm plecat pe la un 12:30 din Igoumenitsa:
- pana la Salonic - 2h30' (autostrada)
- pana la Promachonas (vama) - 1h (autostrada, drum cu 2 benzi / sens), pauza la Free Shop
- pana la Sofia - 2h30' (o portiune de autostrada inainte de Sofia ~30 km, drum stricat pe centura Sofiei), pauza la OMV-ul de pe centura
- pana la Ruse - 4h (aprox. 0:00) - drum (aproape) gol (portiune de autostrada ~80km), nici urma de politie (daca stiam...); in preajma de Ruse a fost naspa, ca erau numai tiruri care urcau greu dealul si am mers cam singur
- pana in Bucuresti - 45'
Total drum intoarcere: ~12h30', cu pauze cu tot
Enjoy!