Călătorii

Transfagarasan

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Re: Transfagarasan

Mesajde muzica9 » 05 Aug 2010, 15:46

$1 scrie:$2ar in afara de zona Vidraru, poti merge mai tare pe serpentine fara sa-ti chinui masina ?

da, ai si o portiune de drum senzatie. asfaltata cu putin inainte sa filmeze cei de la TOP GEAR. focusul meu nu a vazut acolo decit rpm intre 3000-4500.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde Cornel001 » 05 Aug 2010, 15:52

Multumesc de raspunsuri. Florin, m-am gandit si la varianta ta, sa vedem... poate ma duc o data de placere si a doua oara de nebun :D
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde alexandrusavu » 05 Aug 2010, 16:20

Vezi și când te duci, că dacă prinzi trafic nu prea faci treabă.
Apoi nu te avânta prea tare în curbe fără vizibilitate, că eu am văzut un certopitec cu audi care era să se urce pe mine.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde Cornel001 » 05 Aug 2010, 16:34

Pai d-asta am zis ca sa nu ma duc in weekend... poate mai scap si de cercopiteci...
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Icem@n » 05 Aug 2010, 16:37

Am fost duminica trecuta dinspre Brasov. Am trecut tunelul si am coborat la Curtea de Arges apoi m-am intors pe Campulung - Bran si apoi din nou Brasov.
Drumul Brasov-Sibiu pana la intersectia unde se face stanga spre Balea este super. Cam aglomerat pe sensul Sibiu-Brasov (deh se intorc italienii si spaniolii). Surpriza mea colosala a fost cand am inceput sa urc spre Balea cascada. Vreau sa spun ca am urcat bara la bara in coloana. Starea drumului este buna fara probleme. erau si baietii de la drumuri mai reparau pe ici pe colo.
Dar cand am ajuns aproape de Balea cascada stupoare! Aglomeratie ca la mare fratilor! Parca toata suflarea din tara asta isi daduse intalnire acolo. De-abia am gasit un loc sa opresc pt un pit-stop. Masinile erau parcate inclusiv pe carosabil cu mult dupa si inainte de chioscariile propriu-zise.
In fine in 5 minute am continuat sa urc. Din pacate am prins o ceata groasa ca nu m-a lasat sa vad mai nimic din splendoarea peisajului. M-am minunat in schimb de multimea de masini parcate in continuare pe orice petec de pamant din afara carosabilului si de cei ce misunau pe acolo admirand - ce oare(?!?) si tragand poze la greu. Ce nu am reusit sa pricep este ce dreaq pozau sau admirau cand eu de-abia vedeam la 3 metri in fata prin ceata ?!?!
Nu mai zic de cei care pe finalul curbelor dinspre Balea lac erau trasi pe marginea drumului efectiv, cu focul de juma' de metru si faceau gratare !!! Parca era interzis sa faci focuri asa unde vrei tu da-n-boulea, nu?
Ce sa spun, cand am ajuns la lac nici nu am mai oprit. Nici nu as fi avut unde. in viata mea nu am vazut o aglomeratie mai mare. Si eram in varful muntelui. Damn! De-a dreptul tiganie ce am vazut acolo. Dupa tunel a aparut soarele - no more fog.
Restul drumului am continuat scrasnind din dinti deoarece carosabilul este foarte deteriorat (ca sa ma exprim elegant) in coborarea spre Vidraru. Sincer parca m-am dat pe un drum de tara. La Vidraru am dat peste aceeasi aglomeratie si balamuc. In plus tone de jeg si in lac si pe drum.
Am mai fost pe Transfaragarasan mai de mult si aveam o imagine idilica despre traseu dar ce am vazut in tura asta m-a lasat cu un gust foarte amar. As vrea sa mai fac o data traseul pe soare ca sa pot vedea si valea dinspre Sibiu dar voi merge probabil in timpul saptamanii. Poate asa va fi mai putin aglomerat. Pacat de locatie, s-a mai spulberat un mit !!!
Viteza nu ucide. Oprirea prea brusca da.
Înscrie-te în grupul ClubFord Brasov
Imagine
Icem@n
Member

Maşina: Focus II 2008 Trend, 1.8 tdci, 115 CP, moondust silver
VIN: SingeriuSecSiTare

Mesajde Smiley » 05 Aug 2010, 20:02

am mai trecut si eu o data pe acolo, venind dinspre brasov.
atentie mare la tunelele de dupa barajul de la vidraru(la coborare), sunt niste gropane pe acolo de nu-mi venea sa cred.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Cornel001 » 06 Aug 2010, 15:33

Ce pensiuni de la Piscu negru recomandati sau nu recomandati ?
La Cota 1200 paltinu a fost rezervat tot deja de un grup din Cehia cica, pt perioada in care vroiam sa merem.
Nu stiu ce sanse avem sa gasim locuri bune chiar si la celelalte, dar am zis ca nu strica totusi sa intreb.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde DGAlexandru » 13 Aug 2010, 22:16

Merge careva in acest weekend pe trans ?
Ma gandesc sa-l traversez dinspre Buc spre Sibiu...
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde Florin21 » 13 Aug 2010, 22:30

O sa fie full in weekend... mai bine in cursul saptamanii... mai liber... asa... o sa mergi bara la bara ca in Bucuresti... Este si Sf. Maria, iar in Curtea de Arges va fi jale...
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde Viper9586 » 14 Aug 2010, 10:59

care sunt sansele sa fie aglomeratie intr-o vineri pe TF ? :D (ca ma bate un gand necurat pentru saptamana viitoare)
Imagine
Viper9586
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo, 2004, 2.0, benzina, 145 cp, Ghia / B-51-WEB
VIN: WF04XXGBB44L52123

Mesajde Cornel001 » 15 Aug 2010, 17:40

Depinde ce intelegi prin aglomerat. Eu am fost vinerea asta intre Piscu Negru (unde m-am cazat de joi si de unde m-am intors adineauri) si Cartisoara (si inapoi) si mi-am cam facut de cap pe serpentine (stiu eu cam cat de necurat e gandul tau). Am vrut sa evit aglomeratia de weekend (ce nebunie era la vidraru azi...). Depinzand de ora si tronson, poti sa dai de portiuni mai pustii si de portiuni unde ai una sau cateva masini de depasit. Eu n-am stat mult la discutii cu ei, cand prindeam vizibilitate buna. Oricum, tre sa fii atent si sa nu te fure peisajul, daca te fura mai bine stai cuminte.
In regiunea Vidraru (lacul, nu doar barajul, adica cativa km buni) o sa cam injuri drumarii, pe urma drumul o sa fie destul de bun exceptand niste portiuni ex prin zona Capra dar nu asa rau. Pe portiunea Balea Lac - Cartisoara mi s-a parut cel mai bestial de facut de cap pe serpentine. Oricum, merita un popas si la Balea Cascada, frumoasa priveliste. Dar poate ai mai fost si stii deja.

PS Am ramas fara antena (desurubata) , si am impresia ca cineva mi-a furat-o la Piscu negru. Nu mi-a mai furat-o nimeni pana acum :-??
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Viper9586 » 15 Aug 2010, 19:18

Pe mine ma batea gandul sa ajung acolo dimineata pe la 6-7, ca am drum pana la Oradea. Starea drumului o stiu de anul trecut. Acum ma pot astepta doar ca e mai rau.
Atunci am fost duminica la pranz si nu te puteai misca pe serpentine (a 1-a, baga a 2-a si frana). Dar cred ca vineri la ora aia prind liber :D

Mersi de info ;)
Imagine
Viper9586
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo, 2004, 2.0, benzina, 145 cp, Ghia / B-51-WEB
VIN: WF04XXGBB44L52123

Mesajde Cornel001 » 15 Aug 2010, 19:52

La ora aia cred ca o sa prinzi f lejer. Eu am fost undeva intre 10-11 si 15-16 nu mai retin exact.

LE
"Starea drumului o stiu de anul trecut. Acum ma pot astepta doar ca e mai rau. "
Cineva de acolo mi-a spus ca e mai bine ca anu trecut, dar cred ca se referea la o portiune sau doua mai aproape de Piscu Negru care parea relativ recent asfaltata.

LE2 Intre Vidraru si Capra, atentie sa nu dai peste vreun obstacol cazut, brusc dupa o curba fara vizibilitate. Cand am fost eu nu era niciunul prea brusc dupa curba, da cine stie ce mai cade intre timp.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde temir » 19 Aug 2010, 12:32

Am fost alaltaieri pe Transfagarasan (urcat pe la Cartisoara, coborat la barajul Vidraru si pe urma inapoi la Balea si la Cartisoara): partea sibiana este in regula (asfalt bun si curat, fara probleme serioase), partea argeseana este catastrofala - cel putin sectorul dintre cabana Capra si Vidraru este impartit in sectoare (scurte) de covor asfaltic bun si sectoare (lungi; cu cat mai aproape de baraj cu atat mai lungi, aproape continuitate de groparie) de asfalt scobit si scotocit si rascolit.

Parcarea la Balea costa 5 ron, mersul la WC 2 ron, toate flecustetele (comestibile sau nu) scumpe.

Drumul spectaculos si impresionant, peisajele de vis (din fericire nu se ocupa nicio autoritate de ele - nici sa le "intretina", nici sa puna taxa pe privit piscurile si norii si apusurile), ca de obicei.

Am mai incercat sa urc si sambata, dar inainte de Balea Cascada se facuse deja coada de masini lunga de vreo 2 km, iar cei care coborau spuneau ca la Balea Lac sunt vreo 4-5 km de coada, asa ca am renuntat si am mers in alta parte. La Balea Cascada se pot observa, mai bine decat in alte parti, nesimtirea si prostia celor care-si lasa masinile aproape de locul unde au ei treaba (masini parcate pe ambele sensuri, acolo unde nu este loc de parcat pe niciun sens!).
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde Alen » 19 Aug 2010, 13:42

io nu inteleg cum de atata timp nu reusesc desteptii astia sa asfalteze portiunea aia cu probleme...
chiar nu ne aude nimeni in rahatul asta de tara ?
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde KomandantuR » 19 Aug 2010, 13:59

ce-ai spus?
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Florin21 » 19 Aug 2010, 14:11

$1 scrie:$2Parcarea la Balea costa 5 ron...

Asta nu o mai stiam... nu pun frate astia si o taxa de privit...?! Sau mai bine bariera ca in Mamaia...?! Mama lor de hoti pun taxe pe ce au construit unii pe vremea comunismului... ei nici macar nu sunt in stare sa intretina ce a construit Ceausescu... E prea de tot... :-t Hai ca taxa pentru WC o inteleg dar este totusi prea mare... 2 lei...?! Sunt curios unde se scurge toata mizeria aia... sper ca nu in lac... :-&
Florin21
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 19 Aug 2010, 16:08

Zicea Berceanu, dupa o excursie pe Transfagarasan, ca daca nu ar fi fost Ministrul Transporturilor, l-ar fi injurat pe acesta :))
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde dansora » 20 Aug 2010, 00:17

Asta e culmea penibilului...

Mi-aduc aminte de cei de la Top Gear cand au spus despre drumul de la Vidraru in sus ca e denivelata precum fata unui adolescent la pubertate... mult prea "usoara" replica... ar fi trebuit sa ne desfiinteze in privinta asta, poate incepeam sa ne bagam si noi mintile in cap.
Ford Focus 2 Sedan facelift, 2009, 1.8 TDCI, 115 CP, Trend Plus, Sea Grey || ODO≈173.000
dansora
Member

Mesajde temir » 20 Aug 2010, 01:00

pai:
budele acelea "ecologice" cu siguranta trebuie golite (cel mai probabil in vreunul dintre firisoarele de apa curgatoare care se aduna in Paraul Balea; ca doar nu urca vidanja zilnic pana acolo); asa ca nu beti apa de oriunde (cel mai sfant e s-o aduceti in sticle si s-o puneti intr-un parau - se raceste cumplit in cateva minute)

parcarile (doua, nu doar una, cum era anii trecuti) umplu buzunarele cuiva, sub obladuirea vreunei primarii, deci n-are rost sa ne miram; e asa de putin loc, cum sa nu-l inchirieze ei scump (la Sighisoara e 6 RON tichetul de parcare, si e valabil 6 ore; desi e alt judet)? mai ales ca bizonimea incurca prosteste chiar si carosabilul, nu doar orice locsor pe care poti opri crestineste o masina

iar Berceanu (am vazut faza la TV, cu o zi sau doua inainte de a merge si eu pe TF) ar fi un tip grozav de simpatic daca n-ar face parte din clica de dusmani ai poporului; l-am mai vazut si in alte situatii in care recunostea, cu oarecare humor, ca statul (si implicit cei care il conduc) isi cam bate joc de contribuabil
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde boieru2 » 27 Sep 2010, 21:45

am fost si eu in zona pe 25 si am ajuns la urmatoarele constatari: soseaua pe portiunea vidraru - capra e ciuruita, partea sibiana e super ok asfalt nou in mare parte, peisajele de vis, putin innorat, preturile relativ mari sus dar e ok, romani necivilizati si prost educati o droaie, aglomeratie nu prea mare, in rest super ok am intalnit si cativa colegi cu focusuri si vreo doua fieste, am retinut un sedan bleu diesel cu ZAG la numar il salut si toata stima la toti colegii.
boieru2
Ford Freak

Maşina: Ford Focus Sedan 2008 1.6

Mesajde Cornel001 » 02 Noi 2010, 22:07

Rusinica! Trebuia ca Nicolas Cage sa filmeze in Romania, pe Transfagarasan, pentru ca autoritatile sa astupe gropile si sa refaca instalatiile electrice in aceasta zona?
Transfagarasanul, reabilitat pentru filmarile la "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage

Filmarile pentru productia cinematografica "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance" au inceput, luni, pe Transfagarasan, in zona de nord a judetului Arges, fara Nicolas Cage, care are rolul principal, el fiind inlocuit de dublura, un cascador care va filma mai multe scene pe motocicleta.

Circulatia rutiera va fi inchisa zilnic incepand de luni pana in 6 noiembrie, in intervalul 9.00 - 16.00, de la intrarea in cheile Argesului pana la Barajul Vidraru, iar drumarii au astupat gropile de pe acest tronson, care cuprinde trei tuneluri, in timp ce instalatia electrica a acestora a fost refacuta pentru ca filmarile sa se desfasoare in bune conditii.

Asadar, pentru un minut si jumatate - atat cat va aparea in film secventa filmata pe Transfagarasan, autoritatile au putut sa efectueze lucrari de reabilitare a zonei. Altfel probabil, drumul ramanea la fel cum il cunoaste toata lumea.

http://www.apropo.ro/news/social/transf ... ge-7669376
si sursa surselor
http://www.mediafax.ro/life-inedit/grop ... e-7661276/
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde muzica9 » 03 Noi 2010, 00:28

ce sa zic... la cit mai multe filme!!! eventual prin toata tara!
muzica9
1nsane Member

Mesajde kronosro » 03 Noi 2010, 06:58

Eu cred ca au aruncat doar o mina de asfalt, cit sa aibe cascadorii pe unde sa fuga... ca nu au avut timp sa riciie asfaltul , sa refaca terasamentul... O sa vina iarna iar in primavara vom descoperi ce???? maretele gropi !!!
Cit despre taxa de parcare, cred ca e binevenita. Prea nu aveai loc sa iesi din tunel de mitocanii care au venit sa manince mamaliga pe bat la Bilea (ce e sic!). Poate asa, se micsoreaza numarul de masini in acea zona. Personal, as fi desfintat acea parcare si as fi interzis oprirea in acea zona.
kronosro
1nsane Member

Maşina: Kuga MK3.5 facelift Active X 2.5L FHEV AWD

Mesajde muzica9 » 03 Noi 2010, 09:32

$1 scrie:$2heile Argesului pana la Barajul Vidraru

deci nu te gindii ca au astupat tot. doar pina la baraj. de la baraj pina sus la Baliea este cale lunga.
muzica9
1nsane Member

Mesajde Alexandru Leman » 10 Noi 2010, 17:36

Am fost ultima data in octombrie dupa ce citisem aici cate ceva despre traseul de la Curtea de Arges pana la Balea Cascada. Este destul de prost drumul pe langa barajul Vidraru, asfalt peticit de nenumarate ori si cariat, dar cu rabdare se poate ajunge in regula. Am un amic cu un Logan care nu prea tine foarte tare la masina si care imi spunea ca la un moment dat din cauza gropilor i-a sarit un capac la o groapa, intr-curba, de la atatea zdruncinaturi. Abia de la Piscul Negru in sus drumul este impecabil si totodata splendid. Merita toti banii!
Alexandru Leman
Incepator

Mesajde kronosro » 10 Noi 2010, 22:21

E-he.... sa vezi cum e drumul dincolo, in partea Sibiului.... atunci sa vad ce mai zici.
kronosro
1nsane Member

Maşina: Kuga MK3.5 facelift Active X 2.5L FHEV AWD

Mesajde Cornel001 » 06 Dec 2010, 13:33

Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc ?

Top 15 Most Beautiful Roads in the World
http://carsroute.com/top-15-most-beauti ... the-world/
$1 scrie:$2ure driving pleasure
:D (evident nu si bucata aia nenorocita de la vidraru)
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde alexandrusavu » 06 Dec 2010, 13:36

Noroc cu Top Gear că altfel nu auzea nimeni de noi.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde Florin21 » 06 Dec 2010, 16:41

Eu as completa aici... si as mai zice, ca noroc cu Ceausescu si cu oamenii care l-au construit...=D> =D> =D>
Altfel fitosii aia de la TopGear nu aveau ce sa filmeze... eu unul am vazut filmul in intregime si chiar m-a dezamagit faptul ca au facut misto de noi pe bune, in sensul ca s-au dus expre' in satul acela plin de tigani, ne-au luat in bascalie si cu Dacia, iar chestia cu dormitul la baza barajului Vidraru unde nici macar nu ai voie sa vizitezi decat cu o mie de aprobari speciale, m-a dezgustat profund... Pun pariu ca au dormit la una din zecile pensiuni din zona unde s-au imbuibat si imbatat ca porcii... Nu stim decat sa ne ploconim la altii... s-a cam dus mandria noastra nationala...
Daca era sa se apuce astia de acum sa faca un proiect atat de mare cum a fost Barajul Vidraru si Transfagarasanul le trebuiau 10 ani pentru planuri si licitatii si inca 100 de ani pe putin ca sa il finalizeze...
Ar fi bine ca autoritatile din ziua de astazi sa valorifice adevaratul potential al acestui loc si pe timp de iarna... mai ales... Nu este greu deloc sa se instaleze o instalatie de telecabina si pe partea cu Cabana Capra, peisajul este magnific si mult mai salbatic decat pe partea cu Sibiul si chiar ai ce sa vezi... Pe partea cu Sbiul dupa ce incepi sa cobori de la Balea Cascada nu prea ai ce sa mai vezi decat padure si in stanga si in dreapta... Va dati seama ce panorama ar fi intr-o telecabina ce coboara de sus de la tunel pana jos la Capra si de ce nu si pana la Vidraru...
Iar despre asfalt sa le fie rusine, cu fonduri europene se poate asfalta integral portiunea dintre Cabana Capra si Barajul Vidraru...
Se poate de asemenea si mentine deschis Transfagarasanul pe timp de iarna aportul de turisti in zona ar fi imens... Mereu se invoca faptul ca nu se poate... dar elvetienii cum pot sa mentina drumurile dezapezite si in stare foarte buna de circulatie pe timpul iernii...de fapt la ei cam este iarna mereu... si ce iarna...
La noi nu se vrea decat daca exista un interes sau daca cumpara masiv in zona X sau Y si atunci incep investitiile si se poate...
Pacat ca avem o tara frumoasa dar nu stim sa valorificam acest lucru si unde exista ceva amenajat este din cale afara de scump... comparati preturile de aici http://www.eximtur.ro/Austria/Kaprun/Pe ... 3wodXScLmA cu preturile de la noi sa zicem Poiana Brasov http://www.turistinfo.ro/poiana_brasov/ ... rasov.html Este muuuult mai scump decat in Austria... :-t De ce oare ne mai miram ca nu avem turisti...?! :D
Florin21
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Călătorii