În ţară şi peste hotare
04 Feb 2008, 18:09
Salutare,
Dupa cum se prezinta situatia, in 24 Februarie intentionez sa fac o mica excursie pana la Szeged cu masina. N-am mai fost pana acum in strainatate cu masina personala asa ca am cateva intrebari, poate ma puteti ajuta:
1) Recomandare ruta: Timisoara - Sinicolau Mare - Cenad - Szeged sau Timisoara - Arad - Nadlac - Szeged ?
Eu parca inclin catre prima varianta, dar nu stiu care e starea asfaltului
2) Ceva atractii turistice mai deosebite in Szeged ? Sau ceva magazine / restaurante / etc ?
LE: Nici eu, nici ea nu vorbim limba maghiara. Doar engleza si nitel germana. Sper insa ca ne-om descurca...
PDA si GPS nu am.
04 Feb 2008, 18:10
2) Hmmm... Daca nu ma insel in oras este partea veche, si partea ce-a noua. Este si un lift care te urca pe deal, unde este partea istorica.
04 Feb 2008, 18:23
Da, am uitat sa precizez: suntem mai mult interesati de vestigii istorice, etc. decat de cumparaturi si magazine.
04 Feb 2008, 18:56
@DanielArdelian2: eu plec sambata pana la Szeged si o sa iti spun ce traseu am urmat. Ambele drumuri sunt in stare buna, dar cred ca e de ales Aradu
04 Feb 2008, 19:01
Am fost eu in Ungaria la inceputul lunii ianuarie si am iesit din tara pe la Timisoara - Cenad. Drumul (starea asfaltului) a fost ok dar aglomerat. In vama am stat la o coada de vreo 20 de masini, dar asta e dupa noroc.
04 Feb 2008, 19:14
Eu am plecat la mijlocul lui ianuarie in austria si am trecut prin Arad-Nadlac-Szeged. La intoarcere am venit Szeged-Cenad-Timisoara. Recomand Timisoara-Cenad. Drumul mi s-a parut mai bun si mai liber, nu stiu daca nu si mai scurt.
04 Feb 2008, 19:23
Tot traficul greu (auto-trenuri, tiruri, camioane, autocare) iau calea Nădlacului, recomand ieşirea prin Cenad. Eu de fiecare dată când ies în vest o iau pe acolo, drumul e bun şi relativ liber dar, cum a mai precizat cineva mai sus, ţine şi de norocul fiecăruia.
Drum bun.
04 Feb 2008, 19:25
Am oroare de Cenad de cand am tractat un sicriu de passat defect pana in Timisoara

Asa ca poate sunt subiectiv cand iti spun de Arad
05 Feb 2008, 11:40
Cenad: drumul este bun, nu este aglomerat, nu are nici un sens sa mergi pe Arad, daca nu ma insel, cred ca e si mai lung pe Arad.
05 Feb 2008, 12:22
pe la nadlac e trafic destul de aglomerat.si daca mergi prin cenad ajungi la soseaua arad-szeged.surprinzator dar in ungaria drumul e destul de spart.saptam trecuta reparau la el.nu-ti trebuie nici un gps.e relativ simplu.sunt o gramada de indicatoare,nu ca la noi.si oricum sunt o gramada de romani acolo.de vizitat nu prea ai mare lucru.mai mult pt cumparaturi.eu iti recomand daca vrei sa vizitezi sa mergi la budapesta.
05 Feb 2008, 13:02
Recomand Cenad.
05 Feb 2008, 13:27
pai din timisoara e logic sa mergi pe cel mai scurt drum.dar are vreo importanta asta?tot acolo ajungi si nu e o distanta asa de lunga.in vama stai destul de putin pe oriunde mergi
05 Feb 2008, 13:31
am uitat-ca atractii CORA,TESCO SI SZEGED PLAZA.pt cumparaturi.eventual o plimbare pe malul Tisei si prin centru.e ingrijit cateva biserici si parcuri.in rest...
iar ca limba straina-in magazine cel mai mult te ajuta romana.cum am mai spus mai bine mergi la Budapesta daca nu te intereseaza cumparaturile.de la szeged mergi pe autostrada
05 Feb 2008, 15:05
Multumesc la toata lumea pentru sugestii.
O sa merg prin Cenad.
Pentru prima iesire "outside the borders" fara prea multa pregatire prealabila, cred ca e destul pana la Szeged. Daca ne place atmosfera, o sa mergem probabil si pana la Budapesta, dar cu alta ocazie.
05 Feb 2008, 17:16
ok.distractie
05 Mar 2008, 20:54
apropo,te-ai mai intors de la szeged?
14 Mar 2008, 18:09
Heh, cam tarziu reactionez

Din pacate da, m-am intors. A fo' fain, un oras cam cum ar trebui sa fie Timisoara. Oameni civilizati, nu m-a claxonat nimeni desi eram cam dezorientat prin intersectii, curatel, locuri frumoase de vazut.
Dintre toate insa, cel mai mult si mai mult mi-a placut MANCAREA.

Intr-o taverna subterana din centrul orasului, ceva cu specific italienesc si denumire si decoratiuni ca pe vremea romanilor, am mancat cel mai bun Tiramisu din viata mea !
Iar la pensiunea unde am stat (Familia Panzio), la micul dejun am mancat o omleta...imi ploua in gura si acuma cand imi amintesc
20 Mar 2008, 17:01
Daca vii din Timisoara (ai cazare acolo), drumul cel mai scurt e sfant. Daca vii de la drum lung, iti recomand sa cauti cazare in Gyula, unde sunt bai termale si o cetate medievala interesanta. Din Gyula in Szeged nu sunt mai mult de doua ore de mers cu masina, poti sa te cazezi la Gyula, faci o baie dimineata dupa care pleci la plimbare spre Szeged.
Eu am facut revelionul la Gyula, a fost neasteptat de bine.
Pentru cei interesati de cazare in Gyula, eu am folosit agentia asta:
http://www.clicknet.ro/turistsal
25 Mar 2008, 16:32
la gyula e super strandul.si plin de romani.de fapt tot mai multi cam se scarbesc de strandul din arad si o taie spre gyula si oroshaza.plus pescariile de pe acolo
si urmeaza reducerile de dupa pastele catolic
17 Mai 2010, 08:40
Am fost la reprezentanta Ford din Szeged unde mecanicii de acolo mi-au rezolvat problema pe care am avut-o la masina si pe care cei de la reprezentanta din Timisoara au reusit s-o produca intentionat.(Mi-au slabit un injector cand am dus masina la revizia de 15000 de km) si culmea e ca cica nu-i mai dadeau de cap iar masina mergea groaznic. Recomand celor care merg la Szeged , pe langa vizitarea orasului si a magazinelor , mancarea de la Fehértói Halászcsárda és Panzió- a halászlé Mekkája! ( HANUL LACULUI ALB AL PEŞTILOR). Au si un site in limba romana unde aveti meniul si preturile :
http://www.fehertoihalaszcsarda.hu/inde ... llap_roman Aveti grija la comanda ptr ca din 2 portii de gulas pot manca 4-5 persoane. Hanul este situat la aprox 1 km de la iesirea din Szeged.