Călătorii

Nisipurile de aur-relatii, impresii

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Nisipurile de aur-relatii, impresii

Mesajde rykov » 22 Mai 2008, 18:38

Sa traiasca toti Ford-istii!
Ma gandesc sa-mi duc familia la bulgari si am gasit o oferta la "Nisipuri" la hotel "Bolero".
Va rog sa-mi spuneti, daca stiti:
1.Care este traseul, ce taxe, asigurari si alte alea as avea de platit(unde si in ce moneda?);
2.Ce stiti despre respectivul hotel;
3.Ce ar trebui sa mai stiu in legatura cu drumul, cu politia bulgara si cu orice e legat de o astfel de calatorie;
N-am mai iesit din tara de foarte multi ani si sunt cam in aer, iar datorita faptului ca voi merge cu sotia si cu baiatul nostru, vreau sa elimin cu ajutorul vostru eventualele surprize (neplacute).
Va multumesc anticipat si va rog sa-mi iertati ignoranta in ceea ce priveste o iesire in strainatate, dar nu sunt decat un tip normal care s-a saturat sa munceasca un an pentru un concediu de kk in Romania!
rykov
Ford Freak

Maşina: Focus II SEDAN 1.6 TDCI 109HP, moondust silver
VIN: WF04XXWPD46M48345

Re: Nisipurile de aur-relatii, impresii

Mesajde rykov » 23 Mai 2008, 19:17

Nu stie nimeni nimic? :((
rykov
Ford Freak

Mesajde ASZ » 24 Mai 2008, 21:05

$1 scrie:$2u stie nimeni nimic? :((

Gasesti destul de multe informatii legate de Bulgaria pe alte topicuri (ex. http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=117&t=13647)

Eu am fost anul trecut in 2 concedii la bulgari (motivul: sa invete ai nostrii hotelieri cum se face tursim, dar nu pe banii mei) si iti pot spune ca: iesirea din tara a fost prin Vama Veche, am avut carduri de sanatate la noi (sotia, copil si eu), am iesit cu CI (eu) si pasaport (sotia+copil), am platit 5 Eur taxa de drum la intrarea in Bulgaria (valabil pe 7 zile), in acea vama am facut schimb valutar (am prins de fiecare data un curs foarte bun; multi ne-au spus ca prin scoaterea direct de pe un card a unor sume in Leva, faci cea mai buna afacere; noi avand insa EUR la noi ...), am mers cat se poate de legal (am avut detector de radar; este legala utilizarea lor in Bulgaria), am fost avertizat cu farurile la radare, am fost la Nisipurile de Aur (hotel Mimosa si hotel Orchideea), cazarea+mancarea+profesionalismul au fost peste asteptari.
De hotelul vostru nu stiu detalii, dar din ce am vazut in statiune, pot spune ca mai toate hotelurile sunt noi si moderne. Mincarea, servirea, atitudinea sunt de multe stele, oricum mult mai profesioniste decat la noi.
Concediu placut.
Suzuki SX4 1.6 4WD GLX negru - 2008
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde cosmarinescu » 25 Mai 2008, 08:51

Si pentru ca trebuie sa fii informat poti incerca sa citesti si pe aici ...
http://forum.softpedia.com/index.php?s= ... 80&st=1920
Si eu abia astept concediul, pentru ca tot pe langa Varna voi fi! Mamaia - doar in "zbor" si scurt, pentru ca am de gand sa mai ramana ceva bani pe card! :D
Sa aveti vreme frumoasa!
Fusion 1,4 DURATEC Comfort 2007 moondust silver
LIVE - http://www.terrafm.ro/radio/
cosmarinescu
Ford Freak

Maşina: Ford Fusion Comfort 2007 1,4 Duratec "Lizuca"

Mesajde leut27 » 25 Mai 2008, 10:01

Salut

Taxa ala intrarea in Bulgaria, taxa lor de drum, ieftin

Taxa la iesirea din statiune, asta numai stiu cum se calculeaza, ieftina si asta

Ai grija la drum , nu apasa pedala mai mult decat scrie pe indicator

A grija la iesirea din localitati , adica iesi cu 50km si pe urma mergi cu 80 sau 100 cat au iei

Drumul este un pic prost cand iesi din romania, adica ca la noi, cel putin asa era asta vara ..pe urma este super ok

Despre hotel nu stiu nimic dar daca au pagina pe internet pozele din cate stiu a bulgari sunt conforme cu realitatea, la greci de exemplu nu prea este asa.

Mergi pe all Inclusive cu masa la hotel?

Asta este f bine oricum, ai sa vi cu cateva kg in plus oricum

CONCEDIU PLACUT

O sa fie frumos
If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus” – "the Orangutan" Jeremy Clarkson
leut27
1nsane Member

Maşina: ST stealth grey 2.0 ecoB Estate

Mesajde rykov » 25 Mai 2008, 20:03

Multumesc tuturor, din pacate am fost dezamagit din start de multvisatul concediu la bulgari, de catre agentia de voiaj. Am luat legatura cu ei acum trei saptamani si am solicitat o oferta in perioada 21.06-28.06, oferta pe care am primit-o in doua zile cu preturi si mai toate informatiile necesare. La o saptamana am trimis confirmarea ca doresc sa achizitionez biletul respectiv si ca doresc sa le fac plata, dar stupoare, imi comunica o duduie ca hotelul a suspendat rezervarile si ca, daca doresc, ei se vor "zbate" sa-mi faca rost la hotel "ARABELLA", ca-i la fel, ca-i mai nu sttiu cum, ca-i mai ieftin cu doi euroi pe zi, etc.
Deci judecati si dumneavoastra in ce tara traim!
La anul voi face rezervari direct la hotelul pe care l-oi alege si gata.
Romanica sucks! X(
rykov
Ford Freak

Mesajde boluxx » 25 Mai 2008, 21:40

$1 scrie:$2ultumesc tuturor, din pacate am fost dezamagit din start de multvisatul concediu la bulgari, de catre agentia de voiaj. Am luat legatura cu ei acum trei saptamani si am solicitat o oferta in perioada 21.06-28.06, oferta pe care am primit-o in doua zile cu preturi si mai toate informatiile necesare. La o saptamana am trimis confirmarea ca doresc sa achizitionez biletul respectiv si ca doresc sa le fac plata, dar stupoare, imi comunica o duduie ca hotelul a suspendat rezervarile si ca, daca doresc, ei se vor "zbate" sa-mi faca rost la hotel "ARABELLA", ca-i la fel, ca-i mai nu sttiu cum, ca-i mai ieftin cu doi euroi pe zi, etc.
Romanica sucks! X(

La hotel Arabella am fost de Paste 3 zile si a fost super ok, mai este si aproape de plaja + personalul foarte primitor.
Ford Focus II 2007 1.8 TDCi Trend Collections SEA GREY -- hatch
boluxx
Incepator

Maşina: Focus 2007 - 1.8 TDCi 115 CP - Trend Collection + ESP
VIN: WF05XXGCD57L34310

Mesajde cosmarinescu » 25 Mai 2008, 21:46

$1 scrie:$2ultumesc tuturor, din pacate am fost dezamagit din start de multvisatul concediu la bulgari, de catre agentia de voiaj. X(

Si lasi o agentie de voiaj sa-ti strice concediul? Are balta peste .... Cauta alta, cere referinte despre ei si pune roblema la modul ca "vreau acolo, in perioada aia, daca nu pa!... ma duc la altii" . Nu uita ca anul trecut unele agentii se plangeau ca nu au reusit sa vanda nici jumatate! Sa nu fie strategie, ca sa scape si de alte locuri, ca de regula achizitioneaza la pachet! Succes ...
PS Alege o agentie de voiaj recunoscuta si nu te lua dupa "maghernitele" cu sediu intr-o garsoniera!
Fusion 1,4 DURATEC Comfort 2007 moondust silver
LIVE - http://www.terrafm.ro/radio/
cosmarinescu
Ford Freak

Maşina: Ford Fusion Comfort 2007 1,4 Duratec "Lizuca"

Mesajde Tiry213 » 26 Mai 2008, 15:03

$1 scrie:$2ultumesc tuturor, din pacate am fost dezamagit din start de multvisatul concediu la bulgari, de catre agentia de voiaj. Am luat legatura cu ei acum trei saptamani si am solicitat o oferta in perioada 21.06-28.06, oferta pe care am primit-o in doua zile cu preturi si mai toate informatiile necesare. La o saptamana am trimis confirmarea ca doresc sa achizitionez biletul respectiv si ca doresc sa le fac plata, dar stupoare, imi comunica o duduie ca hotelul a suspendat rezervarile si ca, daca doresc, ei se vor "zbate" sa-mi faca rost la hotel "ARABELLA", ca-i la fel, ca-i mai nu sttiu cum, ca-i mai ieftin cu doi euroi pe zi, etc.
Romanica sucks! X(

Eu dintr-o intamplare dintr-asta am scos 200 euro de bilet :). Initial mi-am luat bilete la hotel BMB (anul trecut), numai ca ei nu au precizat ca hotelul e in constructie. Cu 2 saptamani inainte de plecare , am primit un telefon de la agentie, si mi-au spus ca hotelul respectiv nu o sa fie gata la termen, si ca trebuie sa gasim o solutie. Le-am zis ca eu banii inapoi nu ii iau, si sa imi dea alt bilet, la calitate cel putin egala cu aceea ( in poze hotel bmw, era deja mobilat, piscina cu oameni in ea, restaurantul :)), dar in realitate, el era in constructie ) . Am mers la agentie, si mi-au spus ca nu mai au locuri decat la hotel Mimosa (450 eur/ 7 nopti, in timp ce eu platisem 220 eur/7 nopti) Cand i-am intrebat cum facem, mi-au spus sa le mai platesc 20 de euro, pentru o taxa, si imi schimba biletele. Si am mers acolo, si a fost printre cele mai frumoase hoteluri.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde ASZ » 26 Mai 2008, 22:07

Tot la BMW luasem si eu anul trecut biletele, tot cu telefon m-am trezit si eu inainte de plecare si la acelasi pret platit pentru sejurul de la hotel BMW (265 EUR / sejur de 9 nopti cu demipensiune) am primit bilete la un hotel nou nout de 4 stele (Orchideea), fara a mai plati nici un banut in plus (BMW era cotat la 3 stele ...)
Ce pot spune: Orchideea isi merita din plin cele 4 stele .. chiar daca eu am mers cu bilet platit pentru 3 :)
Suzuki SX4 1.6 4WD GLX negru - 2008
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde patuiag » 27 Mai 2008, 16:56

Despre o astfel de oferta vorbesti?
Fişiere ataşate
Hotel Bolero 4.doc
(53.5 KiB) Descărcat de 258 ori
Focus TDDI Turnier Ghia 1,8,90 cai,2002. WFONXXGCDN2L14771
Fiesta 1,4 benzina 2006.

De bun simt toata lumea are nevoie.Putini il au si fiecare crede ca il are.
patuiag

Maşina: Focus Turnier,1,8 TDDI 90CP,Ghia.
VIN: WFONXXGCDN2L14771

Mesajde rykov » 28 Mai 2008, 21:26

Da, ceva pe acolo, la un pret sensibil mai mic(64 EUR), la agentia "JEKA"(http://www.jeka.ro).
rykov
Ford Freak

Mesajde rykov » 29 Iun 2008, 21:09

Gata, m-am intors si pot sa va zic ca a fost super, n-am avut nici o problema si nici o nemultumire tot sejurul. Sunt oameni extraordinari bulgarii si chiar stiu ce e ala turism spre deosebire de ai nostri. Miturile despre mafiotii din Bulgaria, care te asteapta sa te prade prin nu-s ce paduri, nu se confirma, am vazut intradevar mafioti, dar dragii mei, erau in Bentley, in Mercedes S600, in masini la comanda pe care nu le vezi nici in revistele de specialitate si nu cred ca stau ei sa praduiasca pe romanasul amarastean de 500-1000 de euroi.
Trecand peste asta, am nimerit bine tare, deoarece hotelul "Arabella" e mai la "fata", are parcare pazita(cu bariera) fata de "Bolero" care e mai nou, mai mare, mai tare, dar e in randul trei de cladiri si are doar 15 locuri de parcare si de la care nici nu vezi marea macar.
A, in final sa va povestesc si doua momente mai urate, primul, un radar, la dus, intr-o comuna nenorocita de prin Braila unde "domnu'" agent a insistat ca as fi avut 74 la ora, cu toate ca nu cred sa fi avut am achitat 100ron pe loc deoarece nu aveam chef de cearta si nici timp, dar mi-am permis sa-l intreb pe dobitoc ce viteza avea A6 care a trecut pe langa mine cu vreo 200 la ora si pe care "domnul" agent a dat sa-l opreasca iar apoi l-a salutat respectuos. Raspunsul a fost de cascadorii rasului: "care Audi?"- l-am lasat pe natarau sa pasca, urandu-i "toate cele bune" !
A doua intamplare, la intoarcere mergeam in tandem cu un mertan cu numar de BG condus de un tinerel care conducea excelent, in aropiere de Bacau trece "racheta" pe langa noi un 220c de Bucuresti.
Nu pot estima cam cu cat mergea, dar noi o tineam constant la 150, iar el a trecut de parca stateam pe loc, oricum avea peste 200 la ora. La nici cinci kilometri, ajungem intr-un loc unde soseaua era plina de resturi si de sange pe 30-40 de metri, un cal rupt in doua pe margine si in sant, o caruta zob si Mercedesul 220c facut praf in mijlocul soselei, erau deja multi soferi opriti asa ca mi-am vazut de drum, dar cu inima stransa si cu o noua intamplare adanc intiparita in memorie.
Oricum, cu scuze pentru relatarile off-topic, indemn pe cei care iubesc litoralul, sa-l incerce pe cel bulgaresc pentru ca se vor simti incomparabil mai bine ca la noi!
rykov
Ford Freak

Mesajde edit » 02 Iul 2008, 12:42

$1 scrie:$2 , indemn pe cei care iubesc litoralul, sa-l incerce pe cel bulgaresc pentru ca se vor simti incomparabil mai bine ca la noi!

si eu m-am simtit mai bine pe litoralul bulgaresc. nu exista termen de comparatie cu romanica.
AM AVUT Ford Focus 2 trend collection
edit
1nsane Member

Maşina: BMW 520xD G30

Mesajde catser » 02 Iul 2008, 13:15

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2 , indemn pe cei care iubesc litoralul, sa-l incerce pe cel bulgaresc pentru ca se vor simti incomparabil mai bine ca la noi!

si eu m-am simtit mai bine pe litoralul bulgaresc. nu exista termen de comparatie cu romanica.

idem si eu, incercati si nu veti regreta
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde Chipu » 02 Iul 2008, 13:29

In Nisipuri...am stat la Atlas, foarte OK, 3* all inclusive, nu am ce sa le reprosez.
Dar, 4 zile nu am reusit sa ies din parcare, nimeni nu s-a miscat, nici un sofer nu a fost de gasit.
Am inebunit de plictiseala. Bine macar ca am avut masina in siguranta, si fiind printre primii ajunsi, am prins un loc foarte bun si legal de parcare :)) .
Mi-a parut rau ca le-am lovit un caine vagabont...dar si mai rau mi-a parut de spoilerul meu.
Fişiere ataşate
parcarea.JPG
Atlas.JPG
...standing by
Chipu
Gold Member

Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec

Mesajde mircea george » 07 Iul 2008, 13:50

hotel PALM BEACH 4* - excelent; recomand hotelul cu toate ca majoritatea hotelurilor sint asemanatoare, diferenta fiind data de distanta fata de centrul statiunii si fata de plaja; asta e chiar pe plaja unde trebuie sa platesti daca vrei sa stai la umbra - toata plaja e plina cu umbrelute si doar o portiune ingusta linga apa e "free"; pretul - umbrela + 2 sezlonguri + 2 saltele = 27leva/zi adica 14euro cam scump ptr Bulgaria. In rest o statiune excelenta, merita sa mearga fiecare din noi macar o data chiar si numai din curiozitate!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Înapoi la Călătorii