Călătorii

cod al comportamentului în turism

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

cod al comportamentului în turism

Mesajde Nic_Bv » 10 Iul 2008, 12:23

"Hotelierii fac eforturi supraomeneşti să menţină tarifele sub cele din Bulgaria. Dar să vedeţi ce risipă e dimineaţa la bufetul suedez! Ne îngrozim, e nevoie de o cultură a consumatorului pentru turism", explică preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

"Turiştii vin echipaţi cu reşouri şi cuptoare cu microunde ori stau mai mulţi adulţi într-o cameră", mai spune el, cu năduf. Bucovală lucrează acum la întocmirea unui „cod al comportamentului în turism“, care va fi multiplicat în două milioane de exemplare şi care va fi oferit turistului odată cu voucherul, la agenţia de turism.

Sursa: http://evz.ro/articole/detalii-articol/ ... -romanesc/

Oameni ca Buca ovala conduc turismul romanesc. Din pacate. Ne mai miram de ce nu excelam in domeniu?

Alt "meneger" mioritic se plangea zilele trecute la televizor ca televiziunile fac reclama turismului in Bulgaria, si ca ar trebui scoase aceste reclame.

Astia sunt tampiti sau se fac ?!?
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Re: cod al comportamentului în turism

Mesajde catser » 10 Iul 2008, 12:41

patronii din turismul nostru ar vrea daca se poate, intr-un singur sezon sa recupereze toate investitiile facute...in loc sa se focalizeze pe atragerea si fidelizarea clientilor care sa asigure profit pe termen lung...

chestia cu reclama la litoralul bulgaresc...pai pe ai nostri cine-i opreste sa-si faca reclama in tara, in Bulgaria sau oriunde in alta parte ?...

Nu se fac, ci chiar sunt tampiti...eu de 3 ani nu mai calc pe litoralul romanesc, si nu-mi pare rau...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde Alma » 10 Iul 2008, 13:19

$1 scrie:$2hestia cu reclama la litoralul bulgaresc...pai pe ai nostri cine-i opreste sa-si faca reclama in tara, in Bulgaria sau oriunde in alta parte ?...
Nu se fac, ci chiar sunt tampiti...eu de 3 ani nu mai calc pe litoralul romanesc, si nu-mi pare rau...

http://www.antena3.ro/75-de-milioane-de ... 7_ext.html
http://www.tmctv.ro/articol_30875/guver ... _2008.html

unii zic 7 altii 75 :-??

parerea mea este ca intai trebuiesc indepliniti niste factori si abia mai apoi sa se promoveze.
serviciile sunt de rahat infrastructura la fel amenajarea plajelor de asemenea si multe altele...
decat sa cheltuim 7 sau 75 de milioane pe promovare si sa vina oamenii sa vada ce dezastru e mai bine acei 7 sau 75 de milioane s-ar investi in aceste aspecte caci daca nu se schimba aceste lucruri turistii atrasi prin aceste reclame nu isi vor mai lua si a doua oara "teapa".
turistul trebuie castigat nu pacalit... asta nu inteleg operatorii din turism si Guvernul :-"
Ultima oară modificat de Alma pe 10 Iul 2008, 13:26, modificat 1 dată în total.
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde catser » 10 Iul 2008, 13:23

$1 scrie:$2ttp://www.antena3.ro/75-de-milioane-de-euro-cheltuiti-de-Guvern-pentru-a-promova-turismul-romanesc_act_51557_ext.html
http://www.tmctv.ro/articol_30875/guver ... _2008.html

unii zic 7 altii 75 :-??

cine stie unde ajung de fapt banii...va mai aduceti aminte de brosura cu "Eterna si fascinanta Romanie" ?.....parca seamana intre ele cele 2 situatii...
catser
Gold Member

Mesajde zaboss » 10 Iul 2008, 15:12

Oricum, se agită inutil fiindcă în câţiva ani nu vom mai avea plaje deloc. La Venus, de exemplu, cu greu mai poate fi numită plaja.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde Nic_Bv » 10 Iul 2008, 22:04

$1 scrie:$2ricum, se agită inutil fiindcă în câţiva ani nu vom mai avea plaje deloc. La Venus, de exemplu, cu greu mai poate fi numită plaja.

La urma urmei, nu plaja conteaza neaparat. Ramane marea. :D

Ce am vrut sa spun, este faptul ca oamenii aleg locul de concediu in primul rand pentru destinere, in al doilea rand pentru cadrul natural.

Pai si daca ar avea plaje, dar risc sa-mi ia terasa pe sus vreun buldozer cand stau seara la o bere, sau dimineata se uita nea' Buca Ovala cate felii de cascaval imi raman nemancate in farfurie, mai bine stau acasa.

In schimb, daca ma duc in desert, dar sunt tratat regeste si respectat... alta poveste! Simt ca sunt in concediu.

Revelionul l-am facut in stepa ungara. Podis, fara alte forme de relief. Moamaaaa, da' ce palinka au.... :))
Si nu se uita in esofagul tau cand o bei!

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde forbidden27 » 11 Iul 2008, 03:54

Am avut ocazia luna trecuta sa petrec un week end la Mamaia. Ce am gasit acolo:
-La receptie o don'soara pe care am deranjat-o din convorbirea ce o avea pe messenger si a uitat sa zica un bine ati venit
-Din convorbirea pe care am avut-o vedeai ca n-are chef si voia sa scape de noi cat mai repede.
-Mi-a dat cheia de la camera si surpriza-nu mergea cheia. Cand i-am dus-o inapoi s-a uitat la mine ceva de genul-uite fraierul nu stie sa deschida usa. In final mi-a dat alta camera.
-La televizorul pe care l-am platit separat mi-a dat o telecomanda care nu mergea, am mai incercat inca trei bucati pana am gasit una care mergea, bineinteles ca pt fiecare telecomanda testata am coborat si urcat trei etaje.
-O camera la hotel Patria** scumpa, mica(gen debara)
-Mobilier care deja cred ca se incadreaza la antichitati (nu glumesc, cred ca e acelasi de pe vremea comunistilor)
-Un miros ciudat de mucegai amestecat cu naftalina
-Baia cu dusul acela cu teava metalica vopsita alb si zid de caramida imbracat in faianta gen spital, un mozaic pe jos care cu toate ca era spalat dadea senzatia de jegos din cauza vechimii.
-Geamuri cu tocuri de lemn, pline de praf si cu vopseaua scorojita, un geam era din doua bucati si lipit cu scoci.
-Lenjerie veche, uzata si cu un miros ciudat
-In jurul hotelului pe spatiile verzi era iarba taiata si lasata acolo, se uscase, cred ca era de cateva zile.
-In Mamaia, senzatia aia de puscarie la intrare, cu barierele lui Mazare
-Pe plaja, de la prima ora era mizerie, acum inteleg, fac oamenii mizerie, dar asta nu e un motiv sa nu faci curatenie. Chiar am vazut in Grecia, la Paralia, seara era plaja plina de gunoaie dar dimineata era curata bec.
-In restaurante, preturi de preturi si servire de doi lei, am stat o jumatate de ora sa ne aduca nota de plata, am cerut cafea si au zis ca n-au decat nes!!!!, din ce era trecut pe meniu nu era disponibil, am ajuns in final sa-i intrebam noi ce au de mancare si de baut.
In consecinta, litoralul romanesc inca nu merita banii nostri, asa ca m-a convins si anul acesta sa imi iau bilete in strainatate.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde Nic_Bv » 11 Iul 2008, 07:24

$1 scrie:$2O camera la hotel Patria** [...]

Eheee, forbidden27... macar ai fost patriot! :D
Din nefericire pentru domnul Buca Ovala vom continua aceasta discutie la o cafea pe malul marii... Egee.

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde zaboss » 11 Iul 2008, 08:08

Şi eu am fost o săptămână la mare, la Venus, şi experienţa nu a fost chiar negativă.
+
Cazare şi servicii (hotel Afrodita + Terasa "La Foişoare")
Plaja curată (atâta câtă mai e în Venus)
Staţiune "de familie" - multe cupluri cu copii
Fără fiţe ca în Mamaia
Preţuri decente
-
Nu toate hotelurile sunt renovate
Nu toate terasele sunt OK (am luat câteva ţepe până am ajuns La Foişoare)
Problemele clasice în România (gropi, spaţii verzi neîngrijite)

Pe de altă parte, Literalului i se face o nedreptate comparând mere cu pere. Se compară serviciile unor hoteluri de 3-4-5 stele din Bulgaria/Grecia/Cipru cu serviciile unor hoteluri de 2 stele. Şi la noi serviciile la 3-4 stele sunt comparabile cu cele din Bulgaria/Grecia/Cipru, iar la preţuri ieşi tot cam pe acolo, dacă nu chiar mai ieftin la noi.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde bravetoy » 11 Iul 2008, 08:36

in general, nici io nu mai calc pe litoralul romanesc de multa vreme. anul trecut am gresit si am luat un free de 7 zile ca asa s-a nimerit, pe langa un sejur in croatia.
la mamaia am stat insa dupa prima zi pe plaja intre manelari burtosi cu lant de bicicleta la gat si in balamucul boxelor am terminat-o cu mamaia. nu stiu cine le-a zis retardatilor aia ca turistii trebe sa stea ca sardelele pe nisip si sa-i asurzeasca cu muzica. dupa asta m-am dus zilnic la corbu. cat o mai dura si acolo atmosfera relativ decenta. by the way, intr-o zi un tarlan cu golf IV rosu cu numere de TR a tras la malul marii si a spalat masina cu apa sarata...
chestia e ca si seara era groaznic, in satul de vacanta era plin de tigani si urla maneaua de nu se intelegea om cu om. nu mai vorbesc de mirosuri si jeg, de cocalari cu chiusapte, tuareg, icscinci si meleu. legat de asta, poate va amintiti de conducta care a explodat acum vreo doua luni intr-o sala de restaurant construit fara autorizatie in sat si a umplut tot cu kkt.
asta e mamaia, un kkt generalizat.
s-o lasam alora care se rup in bash*ni si noi sa ne caram la bulgari, la greci, la turci, la croati etc...
concediu placut!
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!
bravetoy
Gold Member

Maşina: Ex-Mondeo 2001 TDDI 115 hp, VW Passat 2006, 2.0T FSI, 200 HP Value Edition Granite Green

Mesajde catser » 11 Iul 2008, 12:26

i-auzi una....all inclusive "made in romania" :
http://www.adevarul.ro/articole/all-inc ... tit/359642
catser
Gold Member

Mesajde klaus_clau » 11 Iul 2008, 15:07

n-am mai fost de vreo doi ani pe la mare in romanica.o sa merg anul asta in august si o sa vad cu ochii mei ce nu s-a mai schimbat :D
sunt cine sunt si n-am sa ma schimb :D
klaus_clau
Ford Freak

Maşina: focus,2007,1.6 benzina,trend cocosata
VIN: wf05xxgcd57s05534

Mesajde Nic_Bv » 11 Iul 2008, 15:58

$1 scrie:$2-auzi una....all inclusive "made in romania" :
http://www.adevarul.ro/articole/all-inc ... tit/359642

Citez din sursa de mai sus:
Cristian Bărhălescu, directorul unei agenţii de turism din Constanţa, spune că, teoretic: „all-inclusive se referă doar la pachetul de cazare şi masă în orice parte a globului".
Astia sunt irecuperabili, frate. Degeaba le arati padurea, ei tot la copaci se uita.

Nic_Bv
1nsane Member

Înapoi la Călătorii