Călătorii

Rog raspunsuri si sfaturi,drum Ploiesti-Budapesta-Viena

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Rog raspunsuri si sfaturi,drum Ploiesti-Budapesta-Viena

Mesajde zuba » 08 Apr 2009, 20:00

Sambata viitoare urmeaza sa plec din Ploiesti catre Budapesta,destinatia finala fiind Viena unde o sa stau 3 nopti.Cazarea deja o am asigurata nelamuriri mai am cateva cu privire la ruta pe care s-o aleg,cu ce anume ar trebui sa fiu dotat pentru a circula in legalitate pe afara si de unde anume mi-as putea procura un GPS pentru ca daca pana in Budapesta sau Viena e usor de ajuns,prin oras insa nu cred ca m-as descurca.Am decis sa ies prin tara pe la Cenad,pana acolo ajungand pe ruta Ploiesti-Bucuresti-Pitesti-Rm. Valcea-Deva-Lugoj-Timisoara.Am inteles ca afara e nevoie si de becuri de schimb pentru lumini si de vesta reflectorizanta.Chiar o sa-mi ceara nea politaiu becurile? :) Rovigneta pentru Ungaria am citit aici ca-mi trebuie doar pe autostrada deci o iau de la Szeged.Problema ar fi GPS-ul pentru ca o sa trebuiasca sa umblu prin oras ..cel putin prin Budapesta sa ajung la hotel.Merita sa cumpar unul sau se gasesc de inchiriat?Functioneaza si in tara sau e mai bine fara?Cam astea ar fi nelamuririle mele in momentul de fata.Cum nu am prea mult timp sa ma dumiresc astept neaparat raspunsurile celor ce au mai iesit din tara.Multumesc anticipat si o seara placuta!
zuba
Incepator

Re: Rog raspunsuri si sfaturi,drum Ploiesti-Budapesta-Viena

Mesajde zuba » 11 Apr 2009, 20:59

stiu ca e cam din scurt dar orice informatie e binevenita
zuba
Incepator

Mesajde radu.cmax » 11 Apr 2009, 21:21

traseul care l-ai ales nu e rau!Intradevar politia ungara s-ar putea sa-ti ceara si becuri,nu m-ar mira!Vesta stiu ca e obligatorie si centurile la pasageri din spate!NU ai voie sa circuli cu becurile de ceata aprinse fara motiv!Vignieta e bine sa o ai!parca e 7euro 4zile!
Mai poti face Ploiesti-Brasov-Tg.Mures-Oradea iesi la Bors,in Ungaria mergi pe nationala 4 care merge la Budapesta!
Cit de GPS poate gasesti prin Austria vreo oferta si-l iei la bani buni!

Drum bun! :-h
Imagine Imagine Ciccia - C max Tdci Titanium Pack 17" Imagine
radu.cmax
Ford Freak

Maşina: Ciccia - C max 1.6 tdci titanium

Mesajde zuba » 15 Apr 2009, 19:47

sarumana!
zuba
Incepator

Mesajde wanna » 15 Apr 2009, 23:58

Am fost in februarie, politia din ungaria nu ne-a oprit, nu ne-a bagat in seama. Este ilegal la ei sa folosesti detectorul de radar.

Sper ca ai GPS pt ca este destul decomplicat pe autostrazile din viena. Si nu lua MIO, pentru ca noi asta am avut (si nu cel mai ieftin model) si in Budapesta nu ne-a gasit strazile care ne interesau (si erau strazi importante, cea pe care se gaseste Mathyas Church, sau Bationul pescarilor), iar in Viena cand intram un tunel pierdea conexiunea cu Satelitii.

In rest drum BUN!
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde roataderezerva » 16 Apr 2009, 07:51

Salut,
Am fost si eu in Viena acum 4 luni. Vigneta poti lua de oriunde, eu am luat din vama atat pentru Ungaria cat si pentru Austria. Am fost oprit de politie numai pentru acte, oricum eram pregatit cu de toate, inclusiv becuri de rezerva, lanturi (era iarna) etc.
Am luat-o prin Floresti-Moreni-Targoviste-Pitesti-Sibiu-Deva-Arad.
GPS-ul este necesar 100%. M-am plimbat zilnic prin Viena mai usor decat la noi, si era prima data cand conduceam in afara tarii.
Nu are nici o treaba daca e Mio sau nu. Conteaza softul pe care il ai pe GPS si cat de recente sunt hartile instalate. Eu am avut Mio A701 cu Igo My Way 2006 dar cu ultimul update la harti! Mi-a gasit si m-a dus la fix in toate locatiile cautate. In tunel orice GPS pierde semnalul.
Ti l-as fi dat pe al meu dar il mai folosesc din plin ca si telefon asa ca nu ma pot lipsi de el.
Detectorul radar cu tot cu ventuze l-am bagat sub scaun cand am iesit din tara. L-am repus in functiune la intoarcere. Am avut camerele fixe de radar puse pe GPS asa ca tot a fost ceva.
Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
roataderezerva
Ford Freak

Maşina: Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
VIN: WF0NXXGCDN1C20932

Mesajde O'neill » 16 Apr 2009, 13:01

Off: wanna@ nu e de vina Mio ca v-ati pierdut voi in Budapesta! Ce model de Mio ai si ce harti ai pe el? Poate sunt mai vechi, sau poate nu ai scris corect adresa! Asta am pati-o si eu in Budapesta.
Eu am Mio P560 si sunt foarte multumit de el! Si iti pot spune ca am fost cu el in Ungaria, Austria, Germania si Olanda. A mai fost imprumutat unui prieten care a mers cu el in Anglia si Irlanda pe TIR, fara nici un fel de probleme!
Btw, toate GPS-urile pierd semnalul in tunele!
On: zuba nu cred ca te intreaba nimeni de becuri si vesta. Deja au trecut de perioada aia si ungurii :D Mai degraba te intreaba daca ai tigari si alcool la vamal! Daca mergi atent si in limitele legale nu nu are nimeni treaba cu tine. Le spui ca esti turist in vizita in tara lor si nu au treaba cu tine. Si ia/inchiriaza neaparat un GPS! Iti recomand linistit Mio, cu riscul de a o supara pe colega wanna :D !
Sa ai drum bun.

Cu respect
O'neill
1nsane Member

VIN: BECIULDOMNESCROSU

Mesajde Laurentiu84 » 16 Apr 2009, 14:06

salutare.

am fost iarna trecuta la munte in Austria (Viena+600km).
Eu te sfatuiesc sa alegi traseul Brasov-Sighisoara-TgMures-Cluj-Oradea-Bors.
E si destul de interesant si se circula binisor spre Viena dupa ce iesi de la Bors.
Mio am avut si tot pacatos (o fi fost de la harti), oricum ne-a trimis in balarii in Ungaria la un moment dat desi in Budapesta n-au fost probleme dar am strabatut tot orasul.

Drum bun si vacanta frumoasa!
Laurentiu84
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2 (2005), 1.4i; Audi A6 2.4 V6 quattro
VIN: WF05XXGCD55B87972

Mesajde wanna » 16 Apr 2009, 18:27

@off.... nu ma supar, sa-si ia ce GPS vrea, eu am avut MIO imprumutat (nu stiu exact ce model era stiu ca a costat 1200 lei, full europa si nu stiu ce procesor performant pe el)si adresele erau scrise CORECT, din ghidul turistic.

@on calatorie placuta si sa vizitezi neaparat gradinine din schonbrunn care acum sunt inflorite si sunt superbe.
Imagine
wanna
Supergirl

Mesajde silviupn69 » 16 Apr 2009, 19:14

@off ....m-am intors de 2 zile si iti pot spune ca nu sunt inflorite ( in totalitate) , se lucreaza inca la aranjamentele florale.
DSC02338.JPG
Ford Mondeo
Ghia 04/2005 , TDCI, 2.0, 131cp
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2.0 TDCI; 130CP

Mesajde zuba » 16 Apr 2009, 21:42

va foarte multumesc pentru sfaturi.am gasit si GPS de imprumutat intre timp.Sa aveti un Paste placut!
zuba
Incepator

Mesajde wanna » 18 Apr 2009, 11:53

@silviu ... inca un off.... cand am fost eu in Feb, oamenii care munceau pe la schonbrunn, cativa romani, ne-au zis ca la jumatatea lui aprilie gradinile vor fi gata ... se pare ca nu m-au informat bine :(

@zuba drum bun si distractie placuta!
Imagine
wanna
Supergirl

Mesajde zuba » 26 Apr 2009, 09:26

M-am intors si de la Budapesta si Viena.Impresiile sunt urmatoarele:Budapesta este o capitala frumoasa,de vazut neparat.Probabil mi s-a parut atat de frumoasa deoarece nu ma asteptam la asta,pe cand Viena mi-a indeplinit toate asteptarile.Drumurile de afara au fost ireprosabile,pe cand in tara am avut cateva experiente neplacute.Mai intai pe la Lipova unde am intalnit drumuri pavate cu piatra cubica(pavate e mult spus deoarce erau sparte) si apoi cu colegii nostri de trafic romani si nu in ultimul rand cu serviciile unui motel/restaurant de pe V. Oltului,la Calimanesti,Lotrisor se numeste unde mancarea era de toata jena si chlenerita de o mare nesimtire.Un singur lucru din aceasta calatorie mi se pare relevant pentru toti cititorii acestui forum si pentru asta am deschis un nou topic.viewtopic.php?f=117&t=32033
zuba
Incepator

Mesajde F.Micki » 31 Mai 2009, 14:18

... am patit la fel. M-am reintors din Venetia,dupa o sedere de 10 zile in Wiena si 3 zile in Budapesta. M-am simtit super ( asta ca sa fiu modest).Foarte dezamagit cand am intrat in Romania pe la Nadlac si toti marlani cu masini super-dotate ( cred ei) imi faceam "flash-uri" cu farurile sau ma depaseau la limita (camion de pe contrasens ). Cat despre drumuri,....nici nu gasesc cuvantul potrivit sa le descriu.
O vacanta afara isi lasa amprenta pe retina.La reintoarcere esti " sedat" de secolul trecut in care traim. Parerea mea.

P.S. incerc sa upload cateva poze din "mini vacanta".
Sper sa fiu de folos ( cu sfaturi utile) celor care calatoresc prin Austria catre Italia sau Germania.
In rest va doresc Drum Bun si fara evenimente !
Daca nu vezi IESIREA nu INTRA !
Lumina de la capatul tunelului poate fi un...tren !
F.Micki
Incepator

Maşina: Ford Mondeo TDCI 131 CP Anul 2002

Înapoi la Călătorii