Călătorii

Traseu prin sudul Europei catre Valencia!

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Traseu prin sudul Europei catre Valencia!

Mesajde stefn » 11 Apr 2009, 15:14

De la Timisoara sau Arad vreau sa ajung la vara, in Valencia, cu un singur popas de 2-3 zile in Franta.
Cine stie care este zona care se incadreaza in planul meu? Viamichelin propune traseul:
02101102.JPG

Nu stiu de ce, dar cred ca nu scap de un popas suplimentar, caz in care as merge pe Austria.
stefn
Incepator

Maşina: c-max 2007, 1.8/125cp, titanium, silver

Re: Traseu prin sudul Europei catre Valencia!

Mesajde FocusRO » 11 Apr 2009, 16:16

cand am plecat in Spania am trecut prin urmatoarele tari
1 Ungaria
2.Austria
3.Italia
4.Franta
5.Spania
FocusRO
Gold Member

Maşina: ford focus
VIN: nuMultumescNUbeau

Mesajde KomandantuR » 11 Apr 2009, 20:01

Cred ca omu vrea un traseu mai detaliat de-atat (orase, autostrazi,etc).
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde radu.cmax » 11 Apr 2009, 21:00

salutare! :D
traseul care ti-l arata ViaMichelin ar fi cel mai rapid(parerea mea)!
Am facut traseul respectiv in 2007 Padova-Brasov si retur !Vreau sa-ti spun ca a fost super,doar ca te plictisesti pe autostrada din fosta Yugoslavie!Sint citeva linii drepte ca te ia cu somnu! :))
La Sarbi mi-au cerut permesso di sogiorno si asigurare valabila pe aceasta tara!Am trecut pe la Moravita faci 80 km drum national(bun) pina la Belgrad dupa ,pe autostrada,cred pana la Valencia!Aici era 7 euro de autostrada!Vamesii croati asteptau ceva am dat si la dus si la intors 10 euro!Croatia o faci doar pe autostrada!Platesti la iesire (in 2007 am dat 20 euro)!in Croatia benz,motorina e cea mai ieftina!fa plinul pe linga Zagreb acolo lucreaza baietii si cu euro.In Slovenia iarasi doar autostrada!Aici platesti o vignieta valabila 6 luni si costa parca 35 euro!In Italia ai autostrada pina in Franta cred chiar pina in Valencia!Pe Italia autostrada cred ca te costa in jur de vreo 20-30 euro!mai departe poate iti spune alt coleg! :-"
Daca nu cum a zis Focus RO:UNGARIA(Szeged-Budapesta)(vignieta-7euro/4zile),AUSTRIA(Viena-Graz)(vignieta-8euro/10zile),Italia(Udine-Verona-Genova-Ventimiglia),FRANTA,SPANIA.

sau:UNGARIA(Szeged(M5)-Budapesta(M0)-cobori spre Slovenia(M7)),SLOVENIA(Maribor-Lublijana-spre Italia),ITALIA,FRANTA,SPANIA.

DRUM BUN!!! :D
Imagine Imagine Ciccia - C max Tdci Titanium Pack 17" Imagine
radu.cmax
Ford Freak

Maşina: Ciccia - C max 1.6 tdci titanium

Mesajde radu.cmax » 11 Apr 2009, 21:31

Apropo! :D
Cind pleci da-mi de stire bem o cafea in Autogrill cind treci pe la Padova!!! ;)
radu.cmax
Ford Freak

Mesajde adispan » 12 Apr 2009, 07:42

drumul dat de tine e superb incepand cu Genoa si pana la Nice; nu iti dau detalii, insa mie mi-a placut la nebunie

daca vrei o amintire de neuitat, planifica drumul de asa fel incat sa ajungi pe inserat la Monaco - adica se fie deja seara/noapte cind ajungi, ca sa prinzi panorama luminata a Monaco-ului "de sus" - pentru ca autostrada e undeva pe virf de munte si Monaco e jos la mare ...

cauta cazare ieftina la motelurile "Formule1" in zona Monaco-Nice k sa vizitezi Monaco a doua zi, pe lumina

incearca sa faci un zoom pe ruta pe care ti-o da viamichelin - la pct marcat cu 41; acolo poti iesi pe un DN care te va duce la Montpellier - scutesti astfel sa ajungi la Nimes - vreo 200-250 km
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde stefn » 12 Apr 2009, 10:52

- Radu sa stii ca retin invitatia, multumesc.
- Adispan, cred ca voi ajunge oricum noaptea tirziu, dar frint de oboseala si atunci, ce-i de vazut?
Pentru restul de citeva zile da, cred si eu ca merita efortul.

Ideea care trebuie sa se retina este ca traseul sa fie facut ca un traseu de vacanta si nu unul fortat,
cu dureri de cap si nervi. Pentru cei ~1600 km (1300 pe autostrazi), ai nevoie de minim 15-16 ore
de condus continuu. Vrei sa vezi ceva, vrei sa iei pauze, mai adaugi 2-3 ore minim!
Daca pleci la o ora rezonabila, 6-7 dimineata, nu poti ajunge pe seara ( 18-19) decit in zona Trieste-Udine.
Ai facut 8-900 km in 9 (12) ore, corect? Si eu cred ca este de ajuns pentru moment.
Fişiere ataşate
3245611.JPG
stefn
Incepator

Maşina: c-max 2007, 1.8/125cp, titanium, silver

Mesajde adispan » 12 Apr 2009, 11:16

io atat iti recomand: planifica in asa fel incat sa ajungi sa vezi Monaco-ul noaptea - pe la ora 21-22; nu iti trebe mult, chiar si citeva minute vor fi de neuitat

vacanta placuta :D
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde radu.cmax » 12 Apr 2009, 12:23

Te astept cu placere la o cafea! :D
daca vrei un traseu de vacanta atunci nu-ti recomand fosta Yugoslavie,te plictisesti!Nu vezi decit autostrada si in parti mai mult campuri!
fa Ungaria - Austria e mai frumos!Si Italia e mai spectaculoasa daca intri pe la Tarvisio decit pe la Trieste!
Partea cea mai grea a drumului e pe Romania!Eu de obicei de la granita RO pina la Padova fac in jur de 10-12 ore!Insa mers regulamentar cu respectarea limitelor de viteza!In Austria prin tuneluri e limita de 100Km/h,deci? :-"
Fac o pauza de alimentare(masina si eu) si cat sa cumpar vignietele!

Drum bun...si te astept! :)
radu.cmax
Ford Freak

Înapoi la Călătorii