Călătorii

Sugestii luna de miere

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Sugestii luna de miere

Mesajde BogdanFSB » 12 Mai 2009, 21:22

Rog toti colegii sa ma ajute...avand in vedere ca anul asta am nunta, n-am nici cea mai vaga idee unde sa mergem in luna de miere (ma rog saptamana de miere defapt). Treaba nasoala e ca nunta e la sfarsit de septembrie asa ca pica mai toate destinatiile europene calduroase (grecia, turcia, bulgaria). Inca o problema e ca am frica de avion (fobie mai degraba), deci nu am de gand sa ma urc in asa ceva vreodata. Raman in calcul variantele: masina, tren si, poate, autocar. V-as ruga sa-mi dati niste sfaturi, sugestii etc etc...multumesc anticipat
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Re: Sugestii luna de miere

Mesajde adispan » 12 Mai 2009, 21:30

pai la sfarsit de septembrie in grecia sudica e cald inca ... atata doar k faci vreo 2 zile pe drum pana acolo

asa k mai bine faci un tur al greciei, ai o GRAMADA de vizitat

sau turcia sudica, dar la fel, 2 zile pe drum pana acolo ...

alta var: un tur estic - budapesta viena bratislava nitel germania si inapoi acasa
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde adicristea » 12 Mai 2009, 21:35

Si mai e de luat in seama si bugetul, de fapt e destul de important.
Apoi daca in luna de miere vrei sa vizitezi sau doar sa leneviti (in pat).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde BogdanFSB » 12 Mai 2009, 21:46

buget 2000 eur cu aproximatie
si as vrea sa si vizitez ceva dar sa am si o zi-doua de leneveala crancena (in pat)! :P
la un tur (v)estic m-am gandit si eu dar parca mi-ar placea ceva mai deschis la culoare...Creta ar fi interesanta sau vb ta adispan sudul greciei daca zici ca inca e ceva caldurica
BogdanFSB
Moderator

Mesajde marius_2611 » 12 Mai 2009, 22:10

@bogladen

join the club. si eu am dilema asta numai ca nu am postat-o "public". eu am in iulie, asa ca destinatia o sa fie mai usor de ales. eu unul am fost iarna in turcia si mi s-a parut foarte ok. cred ca o sa experimentez antalya de data aceasta. eu sunt mai mult ca sigur ca vremea te va ajuta (la fel cum a spus si adispan, sudul greciei si al turciei sunt inca ok si in acea perioada). Bafta in algerea potrivita!
Munca la romani.........mai bine putin si prost decat mult si fara rost (persoanele de fata se exclud) :)
marius_2611
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.6TDCI, 90CP, Trendline Collection, 2007

Mesajde adispan » 13 Mai 2009, 07:49

2000 eur buget pt 7-8 zile de concediu cu masina, in 2 persoane, e super, mai ales ca la sfarsit de septembrie nu mai e sezon in turcia si grecia ... sau in fine, sunt preturi mai mici la cazare

iar 1.4 consuma 6,5% daca mergi civilizat :D ... (fa click pe pompa de benzina din semnatura mea), deci te poti plimba linistit :D
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde thecage » 13 Mai 2009, 08:06

Anul asta imi pun si eu saiba-n deget, tot in septembrie. Nevasta-mea mi-a comunicat ca vrea in Kenya, Zanzibar sau prin zona (iar eu era sa pic de pe scaun).

Revenind cu picioarele pe pamant, se poate merge in sudul Frantei (Cannes, Nice, Monaco) cu avionul (~440EUR cu Alitalia pana la Milano, pe urma trenul ~60EUR - cost pentru 2 persoane); hotelul l-am pre-platit si l-am scos la 100EUR/noapte. In septembrie am facut plaja. Si in Italia e frumos, se poate merge fie la Roma/Florenta, fie la Milano/Como/Venetia sau chiar toate daca e timp.
Imagine
Imagine
thecage
Member

Maşina: Ford Focus 2, 2008, 1.6 Ti-VCT 115CP, Trend

Mesajde BogdanFSB » 13 Mai 2009, 08:51

multumesc mult pt raspunsuri:
@adispan - stiu cat consuma 1.4, am facut deja 30.000 km si stiu cum sa-l gadil ca sa-i placa :P...sudul Greciei suna foarte atractiv
@thecage - eu nu ma sui in avion nici mort :P :-S
@marius_2611 - nici turcia nu suna rau dar am cam auzit povesti neplacute despre turci (dar nu stiu cat de adevarate)
BogdanFSB
Moderator

Mesajde adicristea » 13 Mai 2009, 09:04

Uite, aici mi-as fi dus eu sotia daca as fi avut :)). Pretul pt Paris este de 135$/noapte in timpul sapt, 175 Vinerea si 191 in weekend. Nu sunt sigur ca exact astea sunt preturile, dar le-am luat de pe oferta lor (ceva cu Reservation in English).

http://love-motel.com.tw/

Parerea mea e ca face toti banii, mai ales ca vorbim de $, nu de Euro.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde marius_2611 » 13 Mai 2009, 09:17

@bogladen
Pareri o sa fie pro si contra tot timpul. Strict in ceea ce ma priveste, am fost mai mult decat mutumit de turcia (am fost in Kusadasi de revelion). Iar in ceea ce-i priveste pe turci, mie unul mi s-au parut mai mult decat ok. In bugetul alocat, si avand in vedere perioada, cu siguranta poti gasi si destinatii mai "europene". Eu la un buget asemanator, in plin sezon, ma incadrez la un 5 stele cu All inclusive pentru Antalya (cu avionul, sa vad daca mi se face rau sau nu :) )
Oricum, cupa cum am spus si in postul anterior, bafta in alegerea potrivita
P.s. - daca mai ramane topicul deschis, cand voi reveni (sfarsit de iulie), voi impartasi impresii "calde".
Munca la romani.........mai bine putin si prost decat mult si fara rost (persoanele de fata se exclud) :)
marius_2611
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.6TDCI, 90CP, Trendline Collection, 2007

Mesajde BogdanFSB » 13 Mai 2009, 09:40

trebuie sa ramana deschis pana in septembrie...e cam aiurea cu avansul ca nu-l am daca ma hotarasc acum...banii o sa-i am dupa nunta...momentan sunt cam in plop cu banii :D
inca o chestie - destinatia turcia nu e o leaca mai departe decat grecia?
@adicristea - nu prea ma omor dupa paris...cum spuneam si mai sus, as vrea ceva mai deschis la culoare...destinatii gen ungaria, austria, germania, franta sunt pentru mai tarziu (vorbesc doar din punctul meu de vedere)
BogdanFSB
Moderator

Mesajde Atupi » 13 Mai 2009, 11:40

Te duci lejer in Antalya la sfarsit de septembrie si ai o groaza de vizitat. Poti face un oarece circuit prin Turcia de vreo 10 zile cu banii aceia. Turcia este f ok ptr turisti si nu mi-as face griji in loclul tau. Casa de piatra !
Ford Fiesta TDCI 2005
Atupi
Gold Member

Mesajde BogdanFSB » 13 Mai 2009, 12:03

multumesc Atupi...ma gandesc ce sa aleg intre turcia si grecia
BogdanFSB
Moderator

Mesajde shine » 13 Mai 2009, 16:02

avand in vedere ca de 1 mai am fost la nunta, cred ca peste vreo 2 saptamani cand or sa se intoarca insurateii din Turcia o sa pot sa iti zic mai multe.

aveau un traseu foarte frumos care acoperea o gramada de obiective, dar avea grija si de odihna si pat :D
am mailul la munca, sa nu uit sa ma uit maine de el...

fratilor, mai usor cu nuntile astea...
ce inseamna sa ai Ford, imediat sar fetele pe voi...
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde bravetoy » 13 Mai 2009, 16:13

fa un tur pe coasta al peninsulei Istria din Croatia (ai cam 1200 km pana acolo, daca pleci de dimineata seara esti ajuns), in sens antiorar cu intrare la Rijeka Opatija P*la Rovinj Porec etc, din NV intri in interior si iesi tot la Rijeka, bagi o zi pe insula Krk si iesi in autostrada pt intoarcere pe la Senj. daca ai timp abate-te in N traseului si pana la Postojna in SLO. am facut eu acum aproape o luna chestia asta. cazari pe la particulari, intre 25 si 40 euro / noapte, peisaj mirific, papa extraordinar. sa citesti cate ceva despre zona inainte daca te duci ca sa stii ce ai de facut.
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!
bravetoy
Gold Member

Maşina: Ex-Mondeo 2001 TDDI 115 hp, VW Passat 2006, 2.0T FSI, 200 HP Value Edition Granite Green

Mesajde neaopinca » 14 Mai 2009, 07:41

Din cauza fricii de avion,am ratat deplasari gratuite in SUA asa ca te inteleg.In septembrie inca e bine si la turci si la greci si in Croatia daca vrei sa te balacesti in apa.Pentru o saptamina eu nu as depasi 500 de oiro.(Vezi ca s-au scumpit pampersurile :(( )Du-te acolo unde auzi vorbind mai putin romaneste.Oriunde nu-i mai rau ca la noi.Sper sa nu ma auda VCTudor.Casa de piatra si saru-mina la viitoarera doamna.Numai bine.
i
neaopinca
Member

Mesajde martini » 17 Mai 2009, 20:27

orice alegi nu alege autocarul! cel putin nu in saptamana de miere...
eu am fost in romanica noastra si am fost multumiti (in noiembrie acum cativa ani inca am prins vreme superba). cu masina, era extra sezon si era pustiu peste tot, liniste, nu ne-a deranjat nimeni, nu era nicaieri inghesuiala. si cu mult mai putin decat bugetul tau. si crede-ma ca suntem destul de pretentiosi, nu am mers la nimereala.
cred ca anul asta va fi cald si in septembrie, deci si bulgaria poate ramane in schema.
daca mai imi vin idei iti mai scriu.
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Mesajde BogdanFSB » 17 Mai 2009, 20:38

multumesc pt sugestii si pt urari...daca mai aveti idei va astept!!!
BogdanFSB
Moderator

Mesajde levis » 21 Mai 2009, 18:49

un sfat prietenesc...alege Antalya...eu am fost incepand cu 4 iunie, afost cald,hotel 5 stele ultra all inclusive...aveai totul fara limita,bautura,mancare buna distractii,mini golf,tenis,pipong biliard,sporturi nautice fara motor,volei,sala fitnes,sauna,jacuzi,aerobic,piscine olimpice,piscina copil,piscina cu valuri,piscina cu tobogane,seara programe artistice...toate gratis...in zona respectiva numai hoteluri de 5 stele erau...la pret aproape ca si mamaia...servicile in turcia sunt impecabile,nu se compara cu grecia...singura problema a mea a fost avionul....mi s-a facut rau...iar cu masina din oradea este departe...ca si concluzie daca alegi antalya nu vei regreta...dac sti exact data verifica arhiva temperaturilor pe ultimi 10 ani...iti faci idee cat de cald va fi
MONDEO 2001 tddi 90cp 4usi,gri metalizat
levis
Gold Member

Mesajde valistoica » 06 Iul 2009, 08:34

Daca vrei sa lenevesti recomand Antalya cu caldura, insa daca mai vrei sa vizitezi cate ceva iti recomand Egipt. Eu tot in septembrie am a avut saptamana de miere si am ales Egipt (Hurghada) + 2 excursii la Luxor si la piramide. E ceva de vis.
Focus owner...
valistoica
Gold Member

Maşina: Ford Focus 1.5 TDCI 120 CP

Mesajde Buhani73 » 06 Iul 2009, 13:47

daca ai trece peste chestia psihica cu avionul ai avea o groaza de vizitat atunci.poti sudul Frantei sau Spania.
la urma urmei in avion simti ca si cum masina ar accelera ti se infunda urechile putin si gata.
ford focus hatchback 2001 1,8 tddi 90 cp
ford focus combi 2006 1,6 tdci 109 cp
Buhani73
1nsane Member

Mesajde bogdanv » 06 Iul 2009, 22:40

mein herr, uita grecia, turcia, bangladesh si orice alta destinatie exotica: go to venice!!! ai un topic mai mult decit concludent si sincer este ideal pentru luna de miere. daca vrei si un pic de plaja bagi un lido acolo citeva ore si e la doar 2 ore de mers de venetia. si te mai sfatuiesc ceva (asta daca vrei sa iei in calcul un sfat...): fa un early booking, putin efort si ajungi in 16 ore de condus acolo si inca ceva nu ii spune consoartei unde o duci (spune-i ca e o surpriza!)... inca o idee cu care nu vei da gres niciodata oriunde te-ai duce: vorbeste la receptia hotelului si comanda-le in camera un trandafir rosu (fata va ramine masca si costul suplimentar va fi de maxim 6 - 7 eur un nimic fata de ce vei primi in schimb....)!!!!
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde martini » 07 Iul 2009, 06:50

mai bogdane,... casanova mai esti! :)
acum serios, ai idei foarte bune ... ceri copyright? ca ma bate gandul sa aplic si eu metoda ta :D
>>> Fordurile mele

Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Mesajde BogdanFSB » 07 Iul 2009, 09:14

bogdanv m-ai lasat pe mine fara cuvinte, ma gandesc ce reactie ar putea avea ea :P, multumesc mult pt sugestii tuturor
ps: treaba cu avionul e mai nasoala, e mai mult o fobie! :-S
BogdanFSB
Moderator

Mesajde martini » 07 Iul 2009, 13:43

cand a povestit bogdanv, imi si imaginam ... mai mai sa ma duc eu cu el ca e simpatic si romantic :D
>>> Fordurile mele

martini

Mesajde bogdanv » 07 Iul 2009, 18:03

....eeeh...parul meu alb spune din experienta ....

si acum putin off, dar sper sa nu se supere pe mine bogladen: anul trecut eu mi-am luat sotia cu o zi inaintea zilei de nastere (a ei) si i-am spus sa faca bagajele ca plecam undeva. am ajuns la aeroport si pina la Roma nu a stiut ca mergem la Venetia. acolo trandafirul a fost pregatit, aruncat pe pat asa cumva si a fost foarte bine. de aici stiu ce si cum.

mai exista si alte variante de rezerva cu ar fi (testate amindoua):
- cina din prima seara la un restaurant (aranjata anterior bineinteles prin telefon intr-un separeu) cu pahare de sampanie comandate special cu numele ei gravat pe el (circa 10 -12 EUR/pahar)
- ceva mai costisitor ar fi un lantisor de aur achizitionat online si livrat la receptia hotelului iar cind faci bookingul receptionerul sa ii spuna ca a primit un pachet pe numele ei acum citeva ore (veti vedea o imagine greu de povestit: cum eu, nu, e o greseala, de unde, cine, iar daca te mai si incrunti un pic...)
- mai e una, dar asta e mai mult pentru holtei care vor sa dea lovitura si merge facuta vineri seara dupa ce in prealabil te-ai asigurat ca nu are alt program cu "altcineva": intrebi fata daca are buletinul la ea si tzup ai plecat catre sunny beach ca in 3- 4 ore esti acolo, iei o dubla pentru we si ai rupt gura tirgului. o sa se intrebe de fiecare data cind se suie in masina unde ajunge si ce surpize ii vei mai face...
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde leut27 » 07 Iul 2009, 19:12

$1 scrie:$2ultumesc pt sugestii si pt urari...daca mai aveti idei va astept!!!

turcia ...cornelia diamond golf resort

trust me , o sa fii dat pe spate :)

eu acolo mi-am petrecut saptamana de miere si chiar a fost totul perfect

ca si agentie Alibaba Tour caci sunt tour operatori pe Turcia
If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus” – "the Orangutan" Jeremy Clarkson
leut27
1nsane Member

Maşina: ST stealth grey 2.0 ecoB Estate

Mesajde popa_cristian » 08 Iul 2009, 08:10

Cu cei 2000 euro pe care ii ai pt. cheltuiala,eu am fost in Grecia in Paralia cu autocarul,am vizitat Meteora,Olimp si am facut si o croaziera cu vaporul de vreo 4 ore pana la Skiathos.Deci in suma pe care o ai poti vizita multe si mancarea e ieftina.Am mers in perioada 4-11 septembrie si a fost super vremea.Oricum tu alegi ce destinatie doresti.Numai bine si CASA DE PIATRA.Cum se spune la noi in Banat.
popa_cristian
Gold Member

Maşina: Fusion Comfort 1.4 benzina
VIN: wfouxxgaju7l70403

Mesajde leut27 » 09 Iul 2009, 21:46

$1 scrie:$2u cei 2000 euro pe care ii ai pt. cheltuiala,eu am fost in Grecia in Paralia cu autocarul,am vizitat Meteora,Olimp si am facut si o croaziera cu vaporul de vreo 4 ore pana la Skiathos.Deci in suma pe care o ai poti vizita multe si mancarea e ieftina.Am mers in perioada 4-11 septembrie si a fost super vremea.Oricum tu alegi ce destinatie doresti.Numai bine si CASA DE PIATRA.Cum se spune la noi in Banat.

casa de piatra se spune si la noi in muntenia :P
If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus” – "the Orangutan" Jeremy Clarkson
leut27
1nsane Member

Maşina: ST stealth grey 2.0 ecoB Estate

Mesajde Buhani73 » 12 Iul 2009, 19:56

acuma chiar paralia in luna de miere......
ford focus hatchback 2001 1,8 tddi 90 cp
ford focus combi 2006 1,6 tdci 109 cp
Buhani73
1nsane Member

Următorul

Înapoi la Călătorii