Include si Hobby

15 Aug 2009, 18:22
ProFumatul afecteaza sanatatea
Fumatul este neplacut pentru nefumatori
Interzicerea fumatului ar contribui la micsorarea numarului de tigari fumate de catre o persoana.
ContraFumatul este alegerea libera a oricarei persoane
Fumatul in locuri special amenajate nu afecteaza nefumatorii
Interzicerea fumatului ar duce la agravarea dependentei fumatorilor
15 Aug 2009, 21:16
Greu de spus.
Sincer, nu suport fumul si nu fumez, dar daca nu sunt afectat (fumeaza in locuri amenajate sau unde este permis) e OK.
15 Aug 2009, 21:32
daca ar trebui interzis fumatul, atunci ar trebui interzis si alcoolul, manelica si toate cele....in definitiv "poluarea" poate avea o gramada de forme.
Viciile fiecaruia sunt sau ar tb sa fie personale.
15 Aug 2009, 22:08
Ai uitat un contra : marirea numarului de fumatori.
Doar in spatii publice inchise ar trebui sa fie cateva reglementari, care am vazut ca se si pun in practica in unele locuri (de ex:interzicerea in institutii, spatii separate fumatori/nefumatori in localuri).
15 Aug 2009, 22:11
" Viciile dumneavoastra nu trebuie sa afecteze sanatatea noastra "
16 Aug 2009, 03:58
Eu nu sunt fumator,dar ce ar face Boc la bugetul de stat fara fumatori?
Ar mai lua madam Udrea perdele de 65.000 de euro si umbrele si pixuri de 150.000 de euro?
Eu nu cred.
16 Aug 2009, 07:58
Nu. Si ce ar mai trebui interzis?
16 Aug 2009, 11:21
1. Aceste cuvinte:
" Viciile dumneavoastra nu trebuie sa afecteze sanatatea noastra "
apartin unui om, unui roman celebru cu care am avut onoarea sa lucrez.
2. Nu ai observat sau ai desconsiderat cu buna stiinta ghilimeTele.
3. Unde scrie acolo de interzicere? Adreseaza-te cui trebuie si spune-i ca este ipohondru etc. !!! Desi, chiar daca ai face asta, tot gresit ar fi.
4. Raspunsul tau este tipic romanesc.
5. Specific fumatului, spre deosebire de alcool si de droguri, este ca unul fumeaza dar inspira fum si cel din apropiere. Acest specific ar trebui analizat. Nimeni nu are nimic cu fumatorii dar pe de alta parte nu ii convine, nefumator fiind, sa inspire fum de la tigara altuia. Libertatea fumatorului actioneaza NUMAI pana acolo pana unde nu atinge libertatea nefumatorilor si copiilor de a respira aer curat. Aerul este un bun comun afectat de catre fumatori.
16 Aug 2009, 11:32
categoric NU. actuala campanie anti-fumat, demarata in occident, acum citiva ani, si acum extinsa si in restul tarilor este un esec ... numarul de fumatori nu prea a scazut, iar in rindul tinerilor numarul celor care incearca o tigara si apoi devin fumatori a crescut ... stiti povestea "fructului oprit"
16 Aug 2009, 12:03
stimate coleg absolutep0wer.. de ce sa nu bagam obligativitatea fumatului? cum ar fi? suntem invatati sa interzicem ce nu ne place. eu as da drumul la legalitatea ierbii... ai avea ceva impotriva? are o multime de remedii naturiste! relaxeaza muschii si creierul, si nu provoaca dependenta cum da tutunul. sunt de acord sa nu fumezi in restaurante, sau in locuri unde pot fi copii, dar sa imi impui sa nu fumez..
si pana la urma e viciul meu, deliciul meu!
16 Aug 2009, 12:31
Ultima oară modificat de
temir pe 16 Aug 2009, 12:35, modificat de 2 ori în total.
16 Aug 2009, 12:31
Parerea mea este ca nu trebuie interzis fumatul. Si eu am fost fumator, nu inrait (2-3 tigari pe zi), pana acum vreo luna si ceva, si stiu ce inseamna sa fii si fumator si nefumator.
Fiecare om este liber sa aleaga.
Sigur, problema intervine cand prin placerea ta, deranjezi pe altcineva.
Cred ca pana la urma este vorba de bunul simt al fiecaruia.
Degeaba interzici fumatul in spatii publice inchise, cand la chioscul din colt, la coada stand dupa vreo 2-3 persoane, una dintre ele fumeaza. Binenteles fumul deranjeaza pe toti ceilalti din rand, dar cum romanul este liber sa faca ce vrea, il doare in cot de deranjul pricinuit.
Eu cred ca problema noastra este educatia si respectul pentru ceilalti.
16 Aug 2009, 12:36
Si totusi care e rostul topicului?
Avand in vedere ca fumatul ESTE interzis deja, atat de lege cat si de bunul-simt, in spatii inchise, in lifturi, in transportul in comun, in institutii publice, ar mai ramane localurile, dar acolo singura obligatie pe care as da-o patronilor e sa informeze clientii la intrare ca in acesta se fumeaza, iar daca patronul doreste sa faca si locuri pentru nefumatori si sa informeze clientii la intrare de acest lucru, sa asigure o separare si o ventilatie corespunzatoare - piata va decide daca a facut alegerea corecta.
Eu sunt nefumator si nu pot spune ca imi aduc aminte sa fi fost deranjat de fumul de tigara in ultimul timp, mai putin in localurile in care am intrat stiind ca nu are locuri de nefumatori.
16 Aug 2009, 17:59
Pe mine mă deranjează cei care pufăie pe stradă, în aglomerație.
16 Aug 2009, 18:21
In ideea asta cred ca ar trebui interzisa mai intai circulatia autovehiculelor
17 Aug 2009, 13:10
da da da si iar da.
17 Aug 2009, 14:11
Daca se poate presupune prin absurd ca ar fi posibila interzicerea vanzarii tigarilor,problema cu masinile chiar ca este un subiect tabu.
Toate activitatile sunt legate de transporturi,deci nu mai este vorba de un viciu.
17 Aug 2009, 18:50
Comandante, este problema separata. Toti conducem masina, fumatori sau nu. Asa, trecem la subiecte inrudite (pe baza de fum sau alte mirosuri ) si nu mai terminam.
Aici este vorba de fumat, nu?
17 Aug 2009, 19:23
Una la mana: putem deschide topicuri noi, nu asta e problema.
Doi la mana: "Soferul produce fum intotdeauna, anume atunci cand "sofereste". Uneori fumul este inhalat si de alte persoane."
Din partea asta a tigarii, argumentul acesta nu prea sta in picioare.
17 Aug 2009, 21:25
eu zic ca sa nu mai fumati ca poluati pamantu aiurea!oricum e de ajuns ca toti tragem ba**ni dar alea sunt gratis!!
17 Aug 2009, 22:59
categoric . NU ! cum sa lasi atatia dependenti fara acest viciu , voi care spuneti ca poti sa te lasi de fumat sunteti niste .... ca sa nu mai zic ca urla don admin la min
17 Aug 2009, 23:37
bai, ce naiba, da' nu mai era un topic despre fumat?
24 Aug 2009, 21:06
Interpretarea cu separeuri de fumatori si nefumatori,este fara nici o logica.
Cand fiecare iese de la IZOLATORUL lui,respiram acelasi aer poluat de partea care are dreptul de a fuma.
25 Aug 2009, 01:19
Atat timp cat producerea si vanzarea tigarilor este legala nu cred ca ar fi cineva asa aberant sa interzica fumatul.
Daca prin absurd ne-am gandi ca institutiile statului chiar se gandesc la sanatatea noastra ar interzice producerea si comercializarea tutunului. Problema e ca se pierd o gramada mare de bani care intra la buget.
Fumatul este deja interzis in spatiile publice sau sunt deja locuri separate pt ambele categorii. Chestiile cu fumatul la coada la ziare, etc... tin de educatia individului.
Sunt fumator dar in acelasi timp ma consider si o persoana destul de civilizata si mi-am autoimpus niste reguli de bun simt. In casa doar eu fumez si o fac numai in bucatarie. In masina fumez daca sunt singur sau cu alt fumator, altfel, trag pe dreapta, fumez si plec mai departe. In spatiile deschise (terase,etc) daca observ ca fumul meu deranjaza pe cineva ma abtin sau ma mut.
25 Aug 2009, 01:31
nu sunt fumator, dar cred ca nu ar trebui interzis fumatul, ar fi o metoda prea comunista. Oamenii ar trebui ajutati(incurajati) sa se lase de fumat. Pentru asta, ar trebui ca in localurile din Romania sa se faca zone speciale de 1 metru patrat, cu pereti din sticla, pentru fumatori, unde sa se ingramadeasca toti, si sa fumeze pana se va forma o ceata greu de respirat, in care nici ei nu vor mai dori sa intre (mergeti in austria sa vedeti ca in localuri exista astfel de cabine, dar fumatorii nu intra in ele, pentru ca fumul acumulat nu le place , probabil ii deranjeaza). De asemenea, ar trebui crescute mai mult accizele la tigari si micsorate cele la benzina.