Include si Hobby

19 Noi 2009, 12:17
Daca ar juca Romania in meciurile oficiale la fel cum joaca Spania in amicale.
Singura diferenta la nivelul lor ca ca unele jocuri au ceva miza, dar acea diferenta nu o vezi pe teren. adica prefer sa vad un joc amical al Spaniei decat sa vad Ucraina-Grecia, pentru ca am sansa sa vad pase mult mai frumoase, creativitate, etc, si nu vad o lupta la mijlocul terenului in care echipa trage pt rezultat
19 Noi 2009, 12:29
e chestie de gusturi. inseamna ca pentru tine fotbalul este pur entertainment si atat. pentru mine in afara de asta un aspect important este si cel al mizei pentru ca de aici rezulta si implicarea si mobilizarea echipelor - implicare care indiferent de cine cu cine ar juca, nu are cum sa fie aceeasi la un amical comparativ cu un meci care iti asigura un loc la viitorul campionat mondial. asa ca decat sa-l vad pe Ronaldinho facand giumbuslucuri cu mingea fara nicio miza, prefer sa vad cum a fost de exemplu aseara si Algeria-Egipt, un meci care chiar daca nu a excelat dpdv tehnic, a fost pe viatza si pe moarte si dupa 24 de ani de seceta Algeria a ajuns la un campionat mondial.
19 Noi 2009, 13:36
Nu mai vorbim doar de un sport aici. In ultimii ani, fotbalul a devenit, peste tot in lume, un spectacol. Pe mine nu ma incanta sa vad Dr.House de exemplu (interesant ca idee, dar totul se invarte in jurul deznodamantului - sau a mizei - toata lumea se zbate sa salveze un pacient- sau sa castige meciul). Mie imi plac filmele unde deliciul este facut de momente scurte, presarate pe intreaga durata (la fotbal, nu vorbim doar de giumbuslucurile pe care le facea Ronaldinho, dar de calitatea paselor, a preluarilor, de vitezele unei faze, de un moment de inspiratie pe care cu greu il vezi la echipe mici, de un reflex al unui portar mare, etc).
Cat despre locul la un CM ... am vazut meciuri cu miza incredibil de urate in calificari si la turnee finale (unele dintre cele mai bune exemple sunt meciurile nationalei - care a jucat minunatul 1-8-2-0 pentru a obtine un punct ... sau derbyurile cu miza de la noi unde vezi 20 jucatori in cercul de la centrul terenului dand pase unii la altii ...).
Ai dreptate - e clar ca e o chestie de gusturi si ca pentru mine e distractie si atat
19 Noi 2009, 13:46
de multe ori meciurile amicale, asa-zise fara miza sunt mult mai interesante si spectaculoase din 2 motive :
1) rezultatul nu are asa mare importanta, deci nici o echipa nu face antijoc (trageri de timp, fragmentarea jocului, aparare pe mai multe linii, inchiderea jocului...etc)
2) in amicale sunt folositi de multe ori jucatori ne-titulari, care din dorinta de afirmare pt a-si castiga un loc in prima echipa dau tot ce pot in acel meci amical...
19 Noi 2009, 15:39
da, dar nu in amicalele Romaniei ...
PS - a fost offside aseara la golul lui costea? io zic ca nu ...
19 Noi 2009, 16:01
n-a fost;dar nici oltenii nu pot arunca toata vina asupra arbitrajului, cand au avut numai cateva suturi pe poarta tot meciul....ce sa mai spunem de Irlanda care a luat-o ca noi acum cativa ani, dupa un hent enorm....
23 Noi 2009, 22:01
vaslui 8 victorii consecutive (incl. in cupa) sub comanda lui lacatus - uau - si a fugit in fruntea clasamentului.
24 Noi 2009, 08:29
Explicam mai sus de ce nu-mi plac derby-urile de la noi - aseara am avut un exemplu foarte bun in acest sens.
Mi-a placut ca Timisoara a jucat cu mai multi oameni ofensivi si a castigat, dar meciul nu a avut aproape nimic spectaculos (exceptand, zic eu, faza lui Parks care a crosetat apararea dinamovista dar a tras ca o cizma de cauciuc si si lovitura libera a lui Niculescu).
Cand s-au trezit suporterii aia sa fuga pe acolo, galeria le-a strigat 'rusine' - sau s-a intamplat altceva pe acolo ? A fost cineva pe stadion ?
Vaslui are echipa unita - a iesit din Europa League si poate face fata la campionat si cupa. Lacatus se poate impune si poate aduce multe plusuri daca e lasat in pace (poate se descurca si la Steaua, dar nu cu presiune de la oier, nu cu vedete fortate, etc)
24 Noi 2009, 08:53
pfoai ce ma bucur ca si-a luat-o dinamo pe costum

i-a mai linistit..intr-adevar au echipa buna,insa echipa e plina de figuranti..si cand zic figuranti nu ma refer la tamas care se distreaza si el prin cluburi..el nu e om?nupe astia ii punem la zid,ca si el e om,are si el o viata..ma refer la torje,la pulhac si mai sunt..nici ochii nu le stau bine in cap

..
in alta ordine de idei,imi pare rau ca nu a intrat lovitura lui niculescu..la cat de frumos a lovit mingea merita sa-i intre si lui ceva..
un alt jucator care mi-a placut aseara a fost parks..le-a legat picioarele la catelusi in careu acolo

gigel bucur..fara cuvinte..e un metru si un creion dar marcheaza meci de meci si e acolo unde trebuie..bravo lui
24 Noi 2009, 13:28
pana la urma, hai Unirea, desi nu prea are sanse
24 Noi 2009, 20:26
poate iese de-un egal
24 Noi 2009, 21:16
Am fost la meci la Brasov - Unirea acu' doua saptamani. In afara lui Semedo si Arlauskis au fost praf. Poate o fi si de motivatie, cine stie... insa daca joaca ca la brasov, o ia urat pe coaja...
24 Noi 2009, 21:27
pai tocmai aici e spilul...sigur ca n-o sa joace ca la brasov
24 Noi 2009, 23:34
astia nu-s normali. tocma am vazut scoru si nu mi-a venit sa cred.
24 Noi 2009, 23:47
Chinuit, dar meritat. Bravo si succes
Uimirea Urziceni!!!
24 Noi 2009, 23:51

...fara cuvinte...
25 Noi 2009, 07:28
foarte tare...realista in schimb si declaratia Nasului Sandu;se vad roadele muncii serioase, a lui Bucsaru, Petrescu si Stoica...
25 Noi 2009, 08:12
fantastic..m-a impresionat determinarea cu care a jucat unirea..bravo lor!felicitari..
25 Noi 2009, 10:58
mah, cum-necum, iar au facut-o de pomina !
inca o data, chapeau bas
25 Noi 2009, 11:06
la final de meci li s-a vazut "micimea" ... nu erau in stare sa pastreze mingea pt a trece timpu ... in fata unei alte echipe care ar juca mai determinat pe final de meci, unirea ar fi infrinta cu goluri in min 89 si 91
in rest, bravo lor
25 Noi 2009, 14:08
ma alatur si eu grupului care felicita Unirea ... si mai adaug o chestie un pic rautacioasa, dar destul reala in ultimul timp: Noroc ca a venit Unirea in Ghencea - sa mai vada si stadionul acela cum se joaca fotbal.
25 Noi 2009, 14:25
asta e tare
25 Noi 2009, 17:55
Nu e deloc rautacioasa remarca si chiar as extinde-o la intreaga tara: sa mai vada si romanul cum se joaca fotbal. Nici nu mai tin minte cand a fost ultimul meci la care am ramas intepenit in fata televizorului in asa hal.
Ala micu a inceput sa planga spre finalul meciului, sotia a inceput sa ciorovaiasca pe langa mine ca nu il bag in seama iar eu eram incapabil sa imi iau ochii de la tv. Sigur, mi-am luat ciorba de limba de la soata dupa meci dar a meritat.
26 Noi 2009, 10:19
faina descriere - io am fost mai norocos - la ora aia juniorii mei dorm dusi - asa ca pot sa ma uit si sa ma bucur, dar aproape pe "mute"
09 Dec 2009, 22:03
3-0 in min 11!!! Ne casapesc astia...
09 Dec 2009, 22:09
Rau de tot.
09 Dec 2009, 22:14
Merita increderea noastra in continuare, chiar daca pare imposibil.
09 Dec 2009, 22:16
si eu care mai aveam o bere prin frigider si am zis ca o desfac doar in caz ca trebe sa sarbatoresc calificarea...
09 Dec 2009, 23:02
S-a facut 3-1! Hai baieti!
09 Dec 2009, 23:45
8 puncte in CL pentru o echipa cu stadion de 3000 locuri. IMENS!! Felicitarile mele, Unirea!! Mai bine in Europa League decat in CL, nu avem inca fata de optimi, sa fim seriosi.