Include si Hobby :D
Răspunde

Re: Teste logica/perspicacitate

23 Noi 2009, 17:10

2x3x4x5x6+1(ala care ramanea). Rezulta fix 721 care se imparte exact la 7. <- Pam-pam

24 Noi 2009, 08:14

ce pot sa iti zic e ca... sunt mai putini. :-S

24 Noi 2009, 08:19

Trei familii pleaca intr-o zi la plimbare prin Bucuresti.
Ajungind in fata magazinului 'Unirea' se hotarasc sa intre ca sa-l viziteze. Trecand de la raion la raion, oamenii s-au despartit si au cumparat unele lucruri.

Sotii se numeau Ionut, Vasile si Alex, iar sotiile, Elena, Oana si Maria. La urma au facut cateva constatari interesante:
Fiecare din cei sase a platit pentru fiecare obiect exact atatia lei cate obiecte a cumparat in total. De pilda, daca unul a cumparat trei obiecte, a platit pentru fiecare din ele cate trei lei. De asemenea, au observat ca sotii au cheltuit cu cate 45 de lei mai mult decit sotiile lor. Ionut a cheltuit cu 525 de lei mai mult decit Oana, iar Vasile cu 13 lei mai mult decat Elena.

Cunoscand aceste elemente, incercati sa gasiti cine cu cine este casatorit si cate obiecte a cumparat fiecare.

24 Noi 2009, 08:22

$1 scrie:$2e vremuri Mircea cel Batran .... Daca ii aseza cate sapte insa, nu mai ramanea nici unul.
Cati osteni avea Mircea cel Batran?

nu stiu cati avea, dar precis cind ii aseza cate 7 armata devenea invizibila ... de unde si succesele repurtate

24 Noi 2009, 09:39

$1 scrie:$2e vremuri Mircea cel Batran isi aranja ostenii astfel : daca ii aseza cate doi, cate trei, cate patru, cate cinci sau cate sase ramaneau de fiecare data cate unul razlet. Daca ii aseza cate sapte insa, nu mai ramanea nici unul.
Cati osteni avea Mircea cel Batran?

problema are sens doar daca se cere numarul minim de osteni necesar pentru a indeplini conditiile, pentru ca exista o gramada de solutii.

numarul minim este asta: 301 <<<

24 Noi 2009, 09:56

=D>

24 Noi 2009, 10:16

Bizonel cu fiul sau si Manele' Talent cu fiul sau s-au dus la furat de cirese. La intoarcere au inceput sa cantareasca:

- Numarul kilogramelor furate de Bizonel se termina cu 2.
- Fiul sau a strans un numar de kg ce se termina cu cifra 3.
- Numarul de kg furate de Manele' Talent se termina cu cifra 3.
- Fiul sau are un numar de kg ce se termina cu cifra 4.
- Totalul kilogramelor ciordite de ei reprezinta un numar care este, la randul lui, patratul unui numar intreg.

Cum il cheama pe fiul lui Bizonel?

24 Noi 2009, 10:25

huh?

24 Noi 2009, 12:23

din rel matematice, deslusind ce si cum cu kg, vei afla ;)

24 Noi 2009, 12:45

pe fiul lui Bizonel il cheama Manele' Talent <<<
deoarece: daca ar fi fost 4 persoane, suma kg furate ar fi fost un numar care se termina cu 2 si nu exista un asemenea numar care sa fie, in acelasi timp, si patratul unui alt numar
daca ar fi fost doar 3 persoane, atunci suma ar fi fost un numar terminat in 9 si asta nu contrazice conditia de patrat al unui alt numar.
mai putin de 3 persoane nu puteau fi deoarece numarul de kg furate se termina in 3 cifre distincte
<<<

24 Noi 2009, 12:56

nenii astia verzi sunt foarte destepti B-) ;)

Astazi fiind frumos afara vecinii de la etajul 4 au iesit in parc:
In familiile lor sunt mai multi copii decat adulti, mai multi adulti dacat baieti, mai multi baieti decat fete, mai multe fete decat familii.
Totodata fiecare familie are cel putin un copil, nu exista doua familii cu acelasi numar de copii, fiecare fata are cel putin un frate, fiecare fata are cel putin o sora, una dintre familii are mai multi copii decat toate celelalte familii la un loc.

Cate familii sunt, cati baieti si cate fete are fiecare din aceste familii?
>:)

24 Noi 2009, 16:58

La problema cu bariera
raspuns pe pm ca nu reusesc sa colorez corespunzator.....

24 Noi 2009, 20:22

$1 scrie:$2enii astia verzi sunt foarte destepti B-) ;)

mai sunt si exceptii =))

25 Noi 2009, 08:21

1.Pot fi sectionate cele doua suprafate ilustrate in figura in 8 parti egale fiecare (de aceeasi forma si aceeasi arie)? Daca da, cum ?
1.jpg
1.jpg (9.18 KiB) Vizualizat de 5518 ori

2.Poate fi sectionata suprafata ilustrata in figura in patru parti egale (de aceeasi forma si aceeasi arie)? Daca da, cum ?
Unghiurile sunt marcate pe figura.
0083345001201551029479e36b51459d957682150.jpg
0083345001201551029479e36b51459d957682150.jpg (4.18 KiB) Vizualizat de 5515 ori

25 Noi 2009, 08:47

Mai sunt de rezolvat, in ordinea postarii lor

1. Unde gasesti un caine fara picioare?
2. enigme-ghicitori
3. Poate fi schimbata culoarea unui soarece din alb in negru fara sa fie vopsit?
4. Un om cu par pe piept ... cu cele 6 beri si 400 de grame de vodca
5. BERILA + BUFTEA = LACURI
6. Trei familii pleaca intr-o zi la plimbare prin Bucuresti.Ajungind in fata magazinului 'Unirea'...
7. Astazi fiind frumos afara vecinii de la etajul 4 au iesit in parc

Pana nu se rezolva toate, nu mai postez nimic. Altfel cred ca le postez degeaba :-/ si nu va intereseaza...

25 Noi 2009, 20:46

si de fun si de logica

1. Userul Gigel Asudatu a decis sa-si ia calculator. Un computer nou costa in magazine 1000 E. Dar, deoarece Gigel avea deja blocul de alimentare, el a hotarat sa si-l ia pe componente si sa-l asambleze acasa. A cumparat placa de baza cu 150 E., procesorul cu 200 E., harddul cu 150 E., si monitorul cu 300 E.
Cati euro a economisit Gigel, daca dupa 3 secunde de functionare blocul de alimentare a ars celelalte componente?

2. Programatorul Butonel Mufa scrie un rand de cod la 30 de secunde, iar programatoarea Florica Gasca la trei minute. In plus, Butonel are o eroare la fiecare 15 randuri, iar Florica - 2 erori la fiecare 7.
Din vina cui se va bloca prima aplicatia clientului, daca Florica scrie in Delphi iar Butonel in Assembler?

3. Userul Gigel Asudatu a aflat ca hackerul Vasile Jmeckeru' si-a luat un CD cu un joc piratat. Deoarece Gigel nu are CD-ROM, el a hotarat sa treaca jocul pe hard cu ajutorul dischetelor.

Continutul CD-ului este de 750 MB, volumul unei dischete - 1,44 MB, iar Gigel are numai 10 dischete.
Distanta de la Vasile de acasa pana la casa lui Gigel este parcursa in juma'
de ora. De cat timp are nevoie Gigel, pana sa-si dea seama ca jocul poate fi lansat doar cu CD-ul?

5. Ziua de munca a lui Butonel Mufa este de 8 ore. Dintre care petrece 2 ore pentru initierea Floricai Gasca in jocul Quake in retea, 3 ore pentru deschiderea e-mailului si a site-urilor preferate, 1 ora pentru baterea recordului la Minesweeper, 1 ora la cafea si 1 ora pauza de o tigara. La cat pleaca Butonel acasa, daca proiectul trebuie sa fie gata maine?

25 Noi 2009, 20:58

Pai ''chefdejoaca'' la prima dilema iti raspun eu Cainele fara de picioare il gasesti exact dar absolut exact unde lai lasat :D

25 Noi 2009, 22:15

Cati euro a economisit Gigel, daca dupa 3 secunde de functionare blocul de alimentare a ars celelalte componente?

na , acum ca am lucrat in IT , pot sa iti zic cu mana pe inima ca nea caisa Gigel trebuie sa isi ia alt calculator. I s-a cam f*** calc.
Ce mai veneau din astia in service, cand aveau variatii de tensiune :-S
mai mult decat atat e la mintea cocosului, blocul de alimentare a ars celelalte componente deci ZERO, e dauna totala
:))
Din vina cui se va bloca prima aplicatia clientului...?
Pai da-o incolo de treaba, adica EU - client, mai dau si bani pe o aplicatie naspa? Nu dai frate drumul la vanzare unui program netestat !
Sa vezi scandal ce iese, nu ma intereseaza cat munceste la el, am dat banu , sa mearga ! Ca de aia eu -client am platit bani grei pt un soft nepiratat ! Deci... astia doi programatori ori testeaza programul inainte de a il vinde, caz in care ZERO erori, pt ca vor remedia problemele si vor preda "la cheie" softul, ori... 10 % penalizare la salariu.
>:)

25 Noi 2009, 22:33

mi-a expirat timpul, dar intre timp am citit mai cu atentie, deci
zero euro economisiti la carcasa + ce avea ea acolo, si a salvat 300 euroi la monitor, asa cum am zis mai sus, doar ca nu am fost concisa si am detaliat cam mult :D
La cat pleaca Butonel acasa, daca proiectul trebuie sa fie gata maine?
Stimabilul domn Butonel pleaca la ora normala acasa, atunci cand se incheie o zi de lucru.
Proiectul il preda maine, ok, dar cine a zis ca trebuie sa fie gata la prima ora? B-) In concluzie , maine la prima ora mai are timp de o tigare si o cafea :))

25 Noi 2009, 23:00

@ovibc M-am distrat pe cinste cu problemele tale, au un enunt f haios , iar personajele au niste nume =)) De abia astept sa mai postezi ;)
@micutufg da, asa e. saracul nu prea are multe optiuni, nu? 8-|

25 Noi 2009, 23:59

Optiunile cainelui sunt conditionate de anumiti factori externi.De ex unde lai lasat,cati confrati de ai cainelui( posesori de picioare fireste) se afla prin preajma ,starea de infometare a confratilor,aspectul cainelui( apetisant sau nu prea) prezenta cetatenilor chinezi prin preajma ( iti dai seama ce festin).Deh necazul unora bucuria altora.Sper ca nu am fost macabru

12 Ian 2010, 13:48

The Banana Test
avem un palmier foarte foarte inalt si 4 animale:
un leu, un cimpanzeu, o girafa si o veverita
decid impreuna sa faca un concurs sa vada cine este cel mai rapid sa prinda banana care statea drept in virful copacului
cine crezi tu, ca va invinge??
raspunsul tau va reflecta personalitatea ta
de aceea gindeste-te bine

12 Ian 2010, 13:58

banane in palmier???

:D

12 Ian 2010, 14:23

mai dar destept esti =D>

12 Ian 2010, 23:52

Si daca vreun animal isi dusese o banana in varful palmieruli?Eh? :D

14 Ian 2010, 22:47

La o conferinţă de specialitate la care participanţii sunt rugaţi, fără a li se impune, să îşi limiteze prezentările la 20 de minute, şase participanţi - Frâncu, Gheorghiu, Hanganu, Jianu, Kelemen şi Lefter - susţin fiecare o prezentare de câte exact 18, 19, 20, 21 sau 22 de minute. Prezentările se desfăşoară în următoarele condiţii: Prezentarea lui Kelemen este mai scurtă decât cea a lui Gheorghiu. Prezentarea lui Frâncu este mai scurtă decât cea a lui Hanganu.
Prezentarea lui Hanganu nu este mai lungă decât timpul limită sugerat de 20 de minute. Prezentările lui Frâncu şi Jianu au aceeaşi durată şi sunt singurele prezentări egale ca durată.

1. Care dintre următoarele ar putea fi o potrivire corectă a duratei prezentărilor cu
numele participanţilor care le susţin?
(A) 18: Frâncu, Jianu; 19: Gheorghiu; 20: Hanganu; 21: Kelemen; 22: Lefter.
(B) 18: Frâncu, Jianu; 19: Kelemen; 20: Hanganu; 21: Gheorghiu, Lefter.
(C) 18: Kelemen; 19: Frâncu, Jianu; 20: Hanganu; 21: Lefter; 22: Gheorghiu.
(D) 18: Kelemen; 19: Frâncu, Jianu; 20: Lefter; 21: Hanganu; 22: Gheorghiu.
(E) 18: Hanganu; 19: Lefter; 20: Frâncu, Jianu; 21: Kelemen; 22: Gheorghiu.

18 Ian 2010, 18:43

Nu are nimeni chef?

18 Ian 2010, 19:19

e grea :D
lasa-ne sa ne mai gandim.

18 Ian 2010, 19:24

eu zic varianta B

18 Ian 2010, 19:36