Sa stii ca ai dreptate, in felul tau..., si eu am avut o data demult Tetrazona cu scalari si nu le faceau nimic se jucau doar intre ei... depinde cat de salbatici sau "nebuni" la cap ii prinzi...
Si asta imi aduce aminte de o patanie a mea de prin 2001...
Mi se pusese mie pata sa am in acvariu pe langa clasicii Gurami albastri si din cei galbeni/aurii... Zis si facut... Dupa cautari asiduue si indelungate am gasit pana la urma ce cautam si am cumparat 5 pui din acesti Gurami galbeni. Au crescut si s-au dezvoltat foarte frumos chiar i-au depasit in marime si lungime mai ales, pe cei albastrii. Doi dintre ei au fost masculi si trei femele. Unul dintre masculi a crescut cel mai mare si in foarte scurt timp a devenit autoritar. El impunea legea in acvariu. Iti imaginezi intr-un acvariu de 350litri populat cu 20 de Gurami, 15 Leri si 3 perechi mature de Scalari la o palma marime fiecare asta galben era tartorele... Cand il apucau nebuniile mii alerga pe toti si nu se lasa pana nu mii ingramadea pe toti intr-un sfert de acvariu de te bufnea rasul nu alta...

Iti imaginezi cca.45 de pesti ingramaditi toti in 25 de cm de acvariu cu ochii bulbucati de frica in timp ce asta ziceai ca este o combinatie intre un rechin si un caine de intoarce oile...

Parca mi-l imaginam ca si maraie la ei nu alta...

Scalarii, cat erau ei de namile, tremurau parca in fata astuia... Am facut tot posibilul sa ii scot nebuniile din cap... l-am scos si pus intr-un acvariu mai mic unde il lasam singur si il infometam cca. 2-3 zile, dupa care mi se facea mila de el si il bagam la loc in acvariul mare comun... statea 2 zile maxim cuminte pana se intrema la loc si dupa aceea reincepea circul... L-am alergat si cu minciocul prin tot acvariul de il inebuneam si nu mai iesea din plante cu orele... dar cum iesea iar il lua damblaua... Pana la urma in ciuda faptului ca mi se rupea sufletul de el ca avea niste culori superbe si avea peste 15cm lungime l-am pus intr-o punga si l-am dus la un vanzator ambulant de pesti din piata si am luat cateva plante pe el...

Credeti ca am scapat de nebunie...?! Nici vorba... la cca. o saptamana dupa ce l-am "maritat", celalalt mascul de Guram galben vazand ca nu mai apare fratele si seful lui mai mare si probabil avand "profesor" bun a inceput sa faca si el chestia cu "aliniatul" pestilor in acvariu...

In acel moment i-am pus pe toti Guramii galbeni intr-o punga si i-am dat pe toti pe niste Ramirezi... si astfel linistea a revenit in acvariu...
Asa si cu Tetrazona... cata salbaticie mai exista in ei, sau nebunie...
Si cu asta, am incheiat si eu... pentru ca nici mie nu imi plac polemicile iscate pe marginea unui subiect...