Include si Hobby :D
Răspunde

Re: Acvarii si pesti : intamplari si sfaturi

12 Aug 2011, 07:31

Eu am inceput cautarile pentru un "bazin" mai mare. Vreau ceva intre 180-240 de litri + mobilierul. Pana acum m-am uitat pe la Hornbach, cateva petshopuri de cartier si un pic online.

12 Aug 2011, 08:36

Vezi ca sunt acvarii Rio 180 si altele, foarte ieftine, pe forumurile de acvaristica. Cand mi-am cumparat eu, nu era nici unul. Acum am vazut vreo 3. :)

12 Aug 2011, 09:19

Daca sunt la mana a doua eu nu prea as recomanda sa-l cumparati... In timp siliconul cu, care sunt lipite geamurile isi cam pierde din proprietati si riscati sa va treziti dvs. sau vecinii cu o mica inundatie... Acvariul pe care il am eu mi l-am construit singur cu mana mea, ajutat de un prieten care mi-a tinut de geamuri cand l-am lipit, stiu ce si cum l-am facut, dar tinand cont ca are totusi 10 ani... iar siliconul cam atat este garantat... ma cam bate gandul sa il dezlipesc si sa il lipesc din nou intr-o buna zi...

12 Aug 2011, 09:40

Cele de la Juwel (cum este al meu) nu este lipit cu silicon. E de firma. ;) :D

12 Aug 2011, 11:04

acvariile de firma sunt lipite in general cu Scuipinol pentru plastic si sticla (Bison cred ca are asa ceva in oferta)

12 Aug 2011, 11:15

Si al hornbach am vazut acvarii ok. MP de la eheim si unele mai micute facute in elvetia. Sunt lucrate civilizat.

Am si eu un cub de 30l de la aquatic nature. :D

12 Aug 2011, 11:43

$1 scrie:$2ele de la Juwel (cum este al meu) nu este lipit cu silicon. E de firma. ;) :D

Inseamna ca este turnat... este un tot unitar...
Daca se sparge il arunci cu totul... asa, la mine, mai pot sa schimb un geam pe cand la tine... :D
Cel mai bun silicon pentru lipit acvarii este cel de la Bison, are reprezentat grafic pe tub o sera si un acvariu cu un peste galben.

$1 scrie:$2ai!! Ca mama lu' Stefan cel Mare.... eu sunt singurul care mai are acvariu pe aici si se mai ocupa de el???

Vezi... a fost suficient sa faci putina galagie ca sa vezi ca nu esti singurul care are acest microb in sange...

12 Aug 2011, 11:54

Am o retinere de a cumpara un acvariu SH, ma gandesc la varsta siliconului sau la ce socuri eventuale a mai prinimit. Intradevar am gasit cateva oferte pe forumuri nemaipomenite, dar totusi... as vrea nou. Ma bate gandul spre Eheim seria MP sau Scuba. Ce nu imi place la ele este sistemul de iluminare mult subdimensionat (doua T8 de 30W la MP de 180 litri si/sau doua T5 de 39W la Scuba de 180 litri). Eu momentam am 45W la 60 litri si nu sunt intodeauana suficienti mai ales datorita formei capacului ce permite luminarea doar a partii din spate a acvariului...

12 Aug 2011, 12:52

Iti poti lua separat bazinul si mai apoi capacul caruia ii mai pui 1-2 tuburi - am vazut adaptarea e ok. Zic separat ca oricum dai banii aiurea pe filtrul intern, clar cel extern e superior inclusiv estetic (arata mai bine acvariul).

13 Aug 2011, 20:46

$1 scrie:$2Inseamna ca este turnat... este un tot unitar...
Daca se sparge il arunci cu totul... asa, la mine, mai pot sa schimb un geam pe cand la tine... :D
Cel mai bun silicon pentru lipit acvarii este cel de la Bison, are reprezentat grafic pe tub o sera si un acvariu cu un peste galben.

E lipit si asta dar nu este din sticla. E din ceva care seamana cu plexicul. Am inteles ca este o rasina specia.... :-??
Cat despre partea cu spartul... cred ca partea cu inlocuitul geamului spart, e ultima si cea mai mica problema care ramane de rezolvat. :))

Re: Aprindere bec bujie (urmat poate de oprire motor) - DIESEL

22 Aug 2011, 21:54

Florine.... sau care mai sunteti pe aici si va pricepeti.
De ceva timp tot imi apar pe frunze la plantele din acvariu, niste alge, care sa spun drept, nici nu prea stiu sa le categorisesc.
Am facut ceva poze, dar cele din acvariu nu se se vad bine.
Am facut si o poza la frunzele scoase din apa.
Stie careva vreo solutie miraculoasa care sa ma scape de algele respective?
FiÅŸiere ataÅŸate
DSC01170a.JPG
DSC01164a.JPG

22 Aug 2011, 22:47

Si ce zici ca ai baut inainte de a scrie mesajul de mai sus?
Ori o fi o intoxicare comuna cu cea a plantelor din acvariu?

Hint: uita-te la titlul mesajului tau ca sa vezi in ce topic l-ai scris :P

22 Aug 2011, 23:26

Ups 8-} 8-} . Culmea e ca nu am baut nimic. Chiar am cam o luna de zile de cand nu am pus strop de alcool in gura.
Cred ca asta-i cauza. :D
Mutam de atentionare. ^:)^ ^:)^

23 Aug 2011, 06:39

Vali, ala este doar inceputul la o invazie adevarata de alge. In curand tot acvariul tau, inclusiv plantele se vor imbraca cu o haina groasa de alge ce vor semana cu o blana de pisica... Nu ai ce sa le faci. Nu mai incerca cu diferite tratamente contra algelor ca nu v-a da nici unul rezultat, dai banii degeaba si o sa sfarsesti prin a termina de tot plantele si de a omora si pestii... Nici Ancistrusii, melcii sau alte specii de pesti care se hranesc preponderent cu alge nu au ce sa le faca...Sunt doar doua solutii eficiente cu adevarat. Prima dintre ele ar fi inserarea pe unul dintre traseele filtrului extern a unei lampi cu ultraviolete speciale pentru acvarii (asta in cazul in care ai filtru extern la acvariu)... cea de a doua metoda si cea mai greoaie ar fi sa scoti totul din acvariu. Fierbi pietrisul, pietrele si tot ce inseamna element de decor, iar plantele le pui intr-o solutie formata din 19 parti apa si o parte de clor (hipoclorit sau ACE este totuna), le lasi in aceea solutie timp de 15 - 20 de minute dupa care le clatesti si limpezesti bine in mai multe ape. Vei observa ca algele vor deveni din verzi alb-cenusii, acesta este semn ca au murit. Nu se desprind de pe plante dar le poti introduce asa in acvariu, le vor hali Ancistrusii si ceilalti pesti. Prima dintre solutii spun unii ca ar fi mai eficienta si ar da rezultate, cea de a doua... eu am vreo 6 -7 ani de cand incerc sa scap de algele astea urate... am incercat tot ce era de incercat cu exceptia lampii aceleia cu ultraviolete si nimic... in cca. 2 luni de zile de cand ziceam si eu ca am scapat de ele... reapareau din nou... O singura data nu am avut alge in acvariu iar acel moment a fost atunci cand am avut discusi in acvariu, aveam temperatura in acvariu de 32 grade Celsius iar in paralel cu filtrul de aer functiona si un ozonificator imprumutat de la un prieten... Atunci pot sa spun ca nu am avut nici picior de alga in acvariu... In rest... 8-}
Unii spun ca ar da rezultate si o butelie cu CO2... nu stiu, nu am incercat si nu bag mana in foc... altii spun ca daca lasi acvariul fara lumina mai scapi din ele... Eu l-am lasat si am scapat de plante nu de alge...
Oricum, aparitia lor este legata de cresterea cantitatii de nitriti din acvariu. Cumpara un test de nitriti, masoara, vezi ce nivel ai in acvariu si compara-l cu cel maxim admis si incearca sa il scazi daca il ai peste limita. Este posibil sa ai succes...
Multa bafta in incercarea de a le combate...

23 Aug 2011, 07:13

@valiinves

Si eu am avut alge din astea, iar pe langa ele unele maronii care acopereau tot ce se putea (decor, geamuri, plante.)

Eu am testat o metoda mai dubioasa. Am luat plante de acvariu cu crestere rapida (egeria, valisneria), am modificat lumina acvariului sa am minimul de 0.5 W / litru (am ajuns defapt la 0.75 W/litru) si am inceput aditia de CO2 (bomba cu drojdie si zahar). In aproximativ doua saptamani egeria si valisneria au crescut atat de mari incat pestii nu prea mai aveau loc sa inoate, efectul secundar a fost ca algele au disparut, de atunci nu nu am mai avut probleme (inca mai am egeria si valisneria)

23 Aug 2011, 08:25

Florine. Testere am de vreo 3 feluri si cu nitritii stau bine. Sunt sub 0,3. O sa incerc o inginerie cu ultraviolete (deoarece am filtru intern) sa vad daca functioneaza. Algele au aparut mai de mult si momentan fac fata prin indepartarea mecanica. Adica plantele cresc mai repede decat le rup eu frunzele. :D

Zanga. Cu lumina stau, zic eu, destul de bine. Pot spune chiar ca din cauza asta au aparut si acele alge.
La acvariul de 180L (160L efectiv) am 2 neoane de 45W
La cel mic de 60L (50 cu indulgenta) am avut un singur neon de 18W si nu am avut probleme cu algele respective. Doar ceva alge maronii pe geam care se indepartau foarte usor cu un magnet.
Cam de o saptamana am modificat lumina si am cam 150W (becuri economice) la el si am observat deja aparitia acelor alge nenorocite.
Acum nu pot spune sigur daca este din cauza luminii sau din cauza ca am inceput un tratament cu Easy Carbo, in acelas timp. :-??

OK. Multumesc de sfaturi. Daca reusesc ceva, va anunt.

29 Aug 2011, 10:30

Am gasit ceva documentatie, destul de elaborata (zic eu) pentru alge.
Am incercat sa o pun pe forum, dar are mai mult de 600k (780k) Daca stie careva cum pot face un pdf mai mic, sa-mi spuna.
O alta problema ar mai fi ca este in engleza, dar eu zic ca daca am reusit eu sa ma descurc cu engleza mea.... treba e ok. ;)
Ca exemplu am sa pun paginile unde vorbeste despre tipul de alge pe care-l am eu.

PS. Ma dar tantalau mai sunt. Va pun direct linkul: http://www.aquariumalgae.blogspot.com/
FiÅŸiere ataÅŸate
Documentatie alge eng PG22-24.pdf
(178.9 KiB) Descărcat de 324 ori

29 Aug 2011, 11:59

Pe forumul acvarist sunt mult mai elaborate. :D

15 Noi 2011, 23:03

Florine!!
Incurajat de ultima noastra discutie telefonica, precum sa nu-mi fie rusine cu halaciugile mele, postez cateva poze de ultima ora cu acvariile mele decorate dupa stilul....... Jungla virgina! :))

PS. Pozele sunt putin neclare deoarece am observat ca ies mult mai bine fara blitz.
FiÅŸiere ataÅŸate
DSC01306a.JPG
DSC01307a.JPG
DSC01308a.JPG
DSC01309a.JPG

15 Noi 2011, 23:14

Ptiuuuu... sa nu le fie de deochi... Moooooaaamaaa... :-O :-O :-O ce frumoase sunt... @-) @-) @-) Noroc cu Xipho aia rosii altfel sigur ti le deochiam... b-(
Felicitari... jos palaria... =D> =D> Da-mi voia sa iti zic... "MAESTRE". ^:)^ ^:)^ ^:)^

15 Noi 2011, 23:23

Mai lasati! Nici chiar asa. O fi ceva munca acolo dar sunt departe de ceva frumos!
Am uitat sa-ti spun ca din vallisneria gigantea tocmai ce am tuns cam um metru si ceva din ele ca incepuse-ra sa ma enerveze. 8-}

PS. Cei rosii, sunt mai multi platy. ;)

15 Noi 2011, 23:30

Am spus sincer ce am spus... stiu sa recunosc ceva frumos.
La sfarsitul saptamanii ma apuc si eu de al meu sa il aduc la starea initiala, acum e o balta verde plina de alge...

15 Noi 2011, 23:49

Imi pare rau ca nu stau pe langa tine, ca mi-ar fi facut placere sa te ajut. :)
Oricum..... multa bafta si ciclare usoara, daca ajungi pana acolo. :D
Ti-as trimite ceva plante, dar nu vreau sa te am pe constiinta.... intelegi tu. ;)

09 Dec 2011, 19:07

Fara cuvinte...

12 Dec 2011, 17:04

In fotografiile de mai jos ceva din gama "Asa NU".
In asa hal, arata acvariul meu, pe care l-am neglijat toata vara, astazi, inainte sa il curat... :"> Horror, nu altceva... :-&
FiÅŸiere ataÅŸate
02.jpg
03.jpg
01.jpg

13 Dec 2011, 12:08

Bine ca macar apa e limpede!! :))

13 Dec 2011, 17:06

De astazi a revenit la normal... :D
Urmeaza dupa perioada de ciclare sa cumpar pestii...
FiÅŸiere ataÅŸate
DSC01391.JPG

13 Dec 2011, 22:36

=P~ Stanca aia din mijloc, e din stanca sau e ceva din fibra sau alta minunatie.... =P~

13 Dec 2011, 22:53

Toate sunt din fibra de sticla, cu exceptia buturugii din partea dreapta... aia este din lemn.

14 Dec 2011, 01:09

#:-S Pfiu! M-ai speriat. Nu era de ajuns ca eram invidios pe marimea acvariului. Ma pregateam sa fiu invidios si pe bolovanul care-l ai in acvariu. :))
Răspunde