Include si Hobby

04 Iun 2011, 11:48
Ei nu, dar sunteti chiar reci acum. Serios! Joaca si nationala noastra draga decent un joc - e adevarat, impotriva unor gaste - si nimeni nu zice nimic. Ati putea scapa un "joc fabulos", "victorie istorica", "aproape calificati", "joc perfect" ceva acolo, orice. Dar nimeni, nimic.
04 Iun 2011, 11:54
eu nu am vazut meciul, am preferat sa vad Patriotul si Djokovic - Federee

PS: calificarea se joaca, mai sunt o gramada de jocuri. Inca mai putem pierde calificarea
04 Iun 2011, 18:36
Asteptam ziua de azi sa spunem si "La revedere, Varzanel Stralucescu!!"

Sper ca cel care vine sa pastreze echipa de ieri cand nu am avut nici un Florescu, Cocis, chiar Deac (desi mie imi place de el ca jucator, dar cand nu prestezi la echipa de club mai greu la nationala). Ma mir ca i-a bagat pe Muresan si Bourceanu, cei mai buni mijlocasi defensivi pe care ii avem acum.
Cat despre calificare, sa nu ne imbatam cu apa rece, eu zic ca nu castigam toate cele 4 meciuri pe care le mai avem, deci sa fim cumpatati.
LE: L-am uitat pe Sinmartean care a facut un joc bun.
04 Iun 2011, 22:14
Daca vom juca cum am jucat aseara cu Bosnia cu mici retusuri in defensiva unde am fost destul de dezordonati in unele momente(poate noul antrenor va reusi sa ii convinga pe Chivu si Radoi sa se intoarca la nationala)putem sa batem orice echipa mai ales pe Franta care a facut un joc mediocru cu Belarus.Oricum sanse la locul 1 sunt foarte mici,probabil vom merge la baraj dupa locul doi si apoi depinde de norocul nostru cu cine vom pica.
Din cate se aude se pare ca Hagi va fi noul antrenor.
04 Iun 2011, 23:14
Abia astept sa vina Hagi. Numai asa s-ar putea sa ni se faca dor de Razvanel

O sa avem din nou parte de meciuri in care echipa va juca frumos, dar pana in apropierea careului de 16 metri, acolo unde Regele considera ca treaba antrenorului s-a terminat si jucatorii trebuie sa gandeasca...
05 Iun 2011, 10:06
Sincer nu am o parere buna de Hagi ca antrenor,insa partea buna e ca nu o sa il mai vedem pe Florescu la natioala

.Plus ca Hagi o sa se impuna in vestiar mult mai bine decat Lucescu.Pana la urma orice antrenor ar veni daca jucatori nu isi doresc sa joace si nu se daruiesc 100% degeaba.
EX:Goian inainte de meciul cu Bosnia declara ca nu ii convine ca a fost chemat la nationala ca ar fi preferat sa plece cu familia in vacanta.(exemplu de atitudine).Si acuma Mutu si Rat care au alte treburi decat sa joace cu Brazilia.
05 Iun 2011, 10:58
Rat are meciuri mult mai tari in CL decat amicalul asta cu Brazilia. Plus ca a avut un sezon foarte incarcat, merita o vacanta.
Multi spun ca ce viata usoara au fotbalisti, ca ce bani castiga ei, ca sa dea 100% mereu pe teren pentru ca-s platiti pe saptamana de zeci de ori mai mult decat salariul mediu. Dar ganditi-va putin cate sacrificii fac. Eu, daca ma simt obosit, plec in weekend cu familia sau imi iau concediu si plec 2 saptamani si ma relaxez. Dar fotbalistii nu au posibilitatea asta, ei trebuie sa fie in fiecare zi la cel putin doua antrenamente (deci nu pot pleca nicaieri ziua), iar la sfarsitul saptamanii sa fie la meci. IN FIECARE saptamana. Plus ca cei care joaca si prin cupe europene au meciuri si in mijlocul saptamanii. TIMP DE UN AN!! Mie mi se pare extrem de obositor. Oricat i-as invidia pentru cat castiga, nu as vrea sa fac ce fac ei. Asa ca faptul ca Mutu si Rat nu joaca cu Brazilia, iar Goian si-ar fi dorit vacanta nu mi se pare de neinteles, au o varsta deja. Voi ce ati face daca nu ati avea decat 2-3 saptamani pe an in care sa nu trebuiasca sa va ganditi la munca. Doar 2-3 saptamani, FARA WEEKEND-uri! Eu as profita la maxim.
05 Iun 2011, 16:12
Nu am vazut meciul, din pacate am avut o urgenta neplacuta de rezolvat.
Oricum, nu am pierdut mare lucru, daca n-a jucat Florescu, rezultatul devenea previzibil...
05 Iun 2011, 18:28
Obositi neobositi nu conteaza cand esti chemat la nationala trebuie sa dai tot nu sa faci fite.Ma uitam la Romania-Kazakhstan U21 erau jucatori plini de tatuaje de la 19 ani,aia in loc sa invete sa joace fotbal il copiaza pe Mutu la tatuaje si la umblat prin cluburii.Nu cred ca o sa mai avem vrodata o echipa nationala cu care sa facem performanta.Vitorul cine e Tanase care se aude mai mult de scandalurile lui decat de performanta.
Si apropo Mutu dc e obosit?Din cate stiu a stat mai mult suspendat si pe banca de rezerve....Chear ii trebuia vacanta?
05 Iun 2011, 20:33
@adicristea: Nu inteleg de ce le plangi de mila la fotbalisti... Ca muncesc? Crezi ca nu stiau asta de cand s-au apucat de sport??? Asta e meseria.
Sticlarii ce sa zica saracii, cand stau vara 6-8 ore intr-o caldura infernala...? Si nu de doua ori pe zi cate 2-3 ore, si in niciun caz la bani aceia...
Parerea mea este ca deja e mult supraevaluat acest sport...
05 Iun 2011, 22:06
Faptul ca asta le e meseria nu inseamna ca nu sunt oameni. Repet, incearca sa-ti imaginezi cum e sa muncesti un an intreg fara concediu si FARA weekend-uri!!
Si nu le plang de mila, dar mi se pare prea mult sa ii condamnam ca 'de ce nu s-au dus sa joace cu Brazilia si au preferat familiile'.
PS. Iar sticlarii au weekend. Si mai mult, nu sunt condamnati ca nu merg in Austria (habar nu am cine e liderul mondial in sticlarit, poate-mi zici tu

) pe gratis in perioada in care ar trebui sa-si ia concediu.
Later Edit: Una peste alta, am dat din lac in put, au venit Hagi si Iordanescu. Acu' parca-l regret pe Vărzănel...
06 Iun 2011, 08:39
Gând la gând cu... deznadejde.
Dar cine stie? Din tactica ultra defensiva a "Preacuviosului" si cea super ofensiva a Regelui (vezi meciul cu Slovenia), poate iasa o titi caca... ma scuzati tiki taka....
06 Iun 2011, 09:03
Eu nu stiu daca este chiar asa de rea ideea numirii lui Hagi ca selectioner.
Ca antrenor e clar ca nu are valoare, dar munca de selectioner inseamna altceva. Sunt antrenori mari care au dat chix ca selectioneri, si invers.
Hagi are ochi la gasirea de tineri talentati. Daca i se da timp, s-ar putea sa avem surprize placute.
La fel si cu Razvan Lucescu. Eu l-am vazut ce a facut la Brasov. Ca antrenor e OK, ca selectioner a dat chix din cauza ca nu a reusit sa-i motiveze pe jucatorii veniti din campionate puternice sa dea randament maxim. Ma rog, a mai avut si fetisurile lui floresciene, dar asta e alta poveste.
Sunt convins ca la Rapid va face treaba. Rapidul poate fi sezonul urmator ce ar fi fost Steaua daca ramanea Olaroiu. Adica un antrenor bun, revenit la echipa la care a avut rezultate, stiind unde a gresit in mandatul anterior, atat el cat si patronul.
06 Iun 2011, 09:31
Sunt de acord cu tine referitor la Razvan. Ca antrenor e bun. Imi aduc aminte ca Mourinho a si afirmat ca el nu e facut pentru postul de selectioner (i se oferise conducerea nationalei inainte de aducerea lui Capello - care tocmai a facut o varza cu Elvetia). Omul a zis clar ca el e antrenor care trebuie sa fie zi de zi langa jucatori, sa-i asculte, sa ii vada, nu sa ii vada o data la 2 luni si atunci 5 zile. In aceeasi situatie cred ca e Razvan, doar ca el nu recunoaste.
Referitor la Hagi, da, el are o Academie de succes, dar mi-e ca nationala nu e loc de experiment. Bine, mai jos nu vad unde ne-am putea duce, dar oricum, problema e ca el e incapabil intelectual sa exprime jucatorilor ideile lui despre fotbal (care venind de la un imens jucator, sunt bune).
06 Iun 2011, 09:33
@Nic_bv: Ai dreptate dar nu 100 %

Ca sa fi selectioner trebuie sa fi si un pic antrenor.
Hagi are ochi pentru jucatori tineri care pot sa se evidentieze, nationala are nevoie de o schimbare de generatie, dar la nationala ai nevoie si de rezultate. Degeaba gasesti jucatori foarte buni daca nu-i inveti sa castige. Mai bine te faci scouter si lasi treaba cu antrenoratul la altii.
Eu inca consider ca actuala generatie ar fi putut sa se ridice aproape de nivelul generatiei de aur daca ar fi avut rezultate mai bune la inceput, atunci cand s-a inchegat. Asta inseamana inclusiv un antrenor / selectioner capabil.
Poate totusi daca e lasat sa stea mai mult timp (parca se vorbea de un proiect de cel putin 3 ani), Hagi va gasi si jucatorii de care e nevoie, dar poate va mai invata si ca antrenorul stabileste tactica si dupa careul de 16 metri advers, si ca nu trebuie sa te precipiti.
Am mai cateva meciuri de la Galata de anul asta. Cum lua gol, pac, arunca in lupta inca un atacant, cam la fel ca si la nationala, Timisoara, Steaua...
06 Iun 2011, 12:02
E destul de simplu, in contextul actualei economii de piata, ei presteaza un serviciu ce are expunere mediatica imensa, de aici banii din publicitate.
06 Iun 2011, 12:38
Pai si atunci de ce e asa de greu de inteles?
Sunt lucratori (la metrou stiu sigur) care lucreaza numai de noapte. Nu-i plangem si pe ei ca vorba ceea, nu-si petrec noaptea cu nevasta decat in concedii - mai rau decat fotbalistii, pana la urma???
Soferii de tir stau numai pe drumuri, departe de familii.
Fiecare meserie cu avantajele si dezavantajele ei. Daca nu le-ar conveni nu cred ca s-ar mai face fotbalisti, dar e bataie mare sa nu aiba concedii...
06 Iun 2011, 12:47
Eu nu am vazut aceasta atitudine fata de echipa nationala la alti jocatori de alte nationalitati. Aaaaa, daca ti-a nascut sotia, ai vreo prbl. garava prin fam. sau alte cazuri de extrema urgenta, hai sa mai zicem, dar daca iti fata pisicuta sau vrei sa te scarmeni putin pe la gogonele pe Coasta de Azur, Monaco, Bora-Bora eu unul nu sunt de acord cu aceasta atitudine. Jucatori mari, de renume, cu reale rezultate obtinute in carierele lor, nu dau in spate cu explicatii de acest gen (plec in concediu). Despre ce vorbim noi aici, despre Goian , Mutu, etc. Astia fotbalisti? Luati numai jucatorii din nationala cu care tocmai vom da nas in nas(Brazilia) si sa vedem cate meciuri au disputat ei in campionatele ce s-au incheiat, champions league, cupe ale ligii, cupe ale regelui, etc.. Pai se compara ei ca si rezultate, palmares, valoare, faima, meciuri jucate cu pacalicii din nationala Romaniei (cei ce au nevoie de vacanta) ?
06 Iun 2011, 13:11
Peter Crouch tocmai ce-a anuntat ca nu mai vine la nationala pentru ca Fabio Capello l-a chemat si tinut in tribune (si a remizat 2-2 cu deosebita formatie a Elvetiei). Raspunsul sau a fost "nu mai bine stateam cu nevasta si copilul in loc sa vin si sa stau in tribune?". Messi a lipsit de la Argentina care si-a furat-o de la Polonia cu 2-1.
Spania si-a luat 2.5 milioane de euroi sa joace in SUA cu prima echipa. Brazilia joaca fara 4 titulari cu Romania. Nu e chiar asa, cine e inconstient joaca toate meciurile, dar nu va rezista la acelasi nivel mai mult de 5-6 ani. Sa luam un exemplu din alt sport, tenisul, unde Nadal a jucat tot ce se putea juca pana s-a rupt si a stat pe margine indeajuns incat sa piarda acum doi ani RG-ul (pe care l-a recastigat triumfal anul asta).
Sportul de astazi nu mai e ca pe timpuri. Acum trebuie sa fii perfect din punct de vedere fizic inainte de a fi talentat. Degeaba stii cu mingea daca nu poti sa alergi. Dar nu toti sunt construiti genetic pentru a fi extrem de bine pregatiti fizic. Iar gloabele noastre fac parte din categoria asta. Una e sa ai o educatie de mic despre cum sa te pregatesti fizic si alta e sa dai 300€ la antrenorul de pitici sa iti bage baiatul in prima echipa.
06 Iun 2011, 13:52
Nu e vorba de pregatire fizica, ci de atitudine in general fata de munca si sport.
Sunt destul de putini fotbalisti romani care au reusit si in afara prin seriozitate (Dan Petrescu, Chivu,...).
Pur si simpu ei nu inteleg ca au in fata o durata destul de scurta ca jucator si nu-ti permiti sa dai cu piciorul carierei pierzand noptile prin baruri sau cu gagici.
06 Iun 2011, 14:17
Dar cand li se incheie cariera de jucatori, nu mai pot avea sperante la bombe sexy, si inteligente artificiale...
Asa ca trebuie sa plimbe cucul atata vreme cat sunt in vizorul mass media, ca dupaia au acces doar la femei simple si baruri obisnuite. Trebuie sa-i compatimim din punctul asta de vedere nu credeti???
06 Iun 2011, 18:02
De acord cu atitudinea fata de munca si sport, insa e in firea omului ca pentru o suma data de bani sa munceasca mai putin, daca se poate.
De ce ar face fotbalistii exceptie? Maxim 5% din fotbalisti vin la nationala din spirit nationalist.
Restul? Vin la meciurile oficiale in speranta ca prind un turneu final care sa le creasca exponential cota.
Daca mai punem la socoteala si faptul ca focusarea pe jocul la echipa de club e bine vazuta de antrenor, adica de cel care ii asigura cascavalul consistent, intelegem reactia lor.
Cati dintre voi ar face munca patriotica, in breasla lui, pentru bunastarea patriei? Eu spun "pas" din start. Da stiu, sunt un nenorocit ... nerecunoscator fata de patria mama... da' macar am si eu ceva comun cu Mutu.
06 Iun 2011, 19:03
Din pacate in romania nici patria nu face nimic pentru tine.Nu cred ca vom ajunge prea curand la nivelul altor state.
06 Iun 2011, 21:55
Nu a pretins nimeni sa vii din mandrie la nationala. Si nici nu esti obligat, pana la urma.
Bai, dar macar interesul tau sa-l vezi! Stii ca un meci national are mult mai multa miza, cum zicea si Nic, macar ca-ti creste cota si tot trebuie sa-ti lasi plamanii acolo pe teren.
Si stai linistit ca si antrenorul de la echipa de club e mandru pentru ca daca nationala are 5-6 jucatori de la el reprezinta o recunoastere si a meritelor lui... Nationala ii foloseste, dar nu are timp de antrenamente.
LE: Si tot legat de atitudine, cand chiuleste de la pregatire sau face 2 ture in loc de 10 pe el se pacaleste, nu pe antrenor.
06 Iun 2011, 22:05
da-ti un avertisment pentru citate si posturi consecutive
Ultima oară modificat de
Mihai L pe 06 Iun 2011, 22:09, modificat 1 dată în total.
Motiv: M-ai prins, sefu'! =D>
06 Iun 2011, 22:29
La faza asta sunt total de acord cu voi. Noi (majoritatea) gandim, ca suporteri, ca X-ulescu daca joaca la echipa favorita trebuie sa fie trup si suflet pentru ea... Uitam ca ei (teoretic) sunt jucatori profesionisti, adica asta e o meserie pentru ei, la fel ca a fi sudor, programator sau gunoier. Ei iau bani pe munca prestata. Au dreptul la concediu, au dreptul sa aleaga un loc de munca mai bun (de ex: sa plece de la Steaua la Dinamo pe bani mai multi - care nu ati face asta?)
Problema e ca pe la noi ( si asta include si profesia de fotbalist) s-a implementat mentalitatea: "plateste-ma ca sa muncesc", nu "muncesc sa fiu platit". Asa incat se ajunge la concluzia ca a juca pentru nationala e un efort supraomenesc (mult mai mare decat orele suplimentare facute de altii in alte domenii), e optional si nu se stie daca aduce beneficii foarte mari (cine vine la mijlocul in iunie sa urmareasca un meci amical, fie el si cu Brazilia???)