Include si Hobby :D
Răspunde

Re: Teste logica/perspicacitate

02 Noi 2010, 20:40

Ce porcarie :).

ma gandesc ca vor sa desparti 7x ala, parca asa imi amintesc de prin generala (care a fost acu muuuuuuuult timp).

ar veni 3x^2 + 3x + 4x + 4
apoi: 3(x^2 + x) + 4(x + 1)
apoi: 3(x*x + x) + 4(x + 1)
apoi: 3x(x+1) + 4(x+1)
apoi: (3x+4)(x+1)

si cam atat

Later: sau eventual ar mai fi un pas - 3(x+4/3)(x+1) ca ma gandesc ca deja au facut fractii pana in clasa a 8-a. Asta seamana a produs de factori.

02 Noi 2010, 20:43

ti-am zis ca esti genial ? =D> :)
bravo
eu ma legasem de 7 ala si nu ii mai dadeam drumul :) nu l-as fi despartit ever asa de bine

14 Noi 2010, 20:36

e poate o problema de etica, mai degraba.

Esti singur in masina si conduci intr-o noapte furtunoasa; cand treci pe langa o statie de autobuz, vezi 3 persoane asteptand autobuzul:
1. o batranica bolnava care pare pe moarte
2. un vechi prieten care ti-a salvat viata
3. iubitul / iubita ideal(a) / a pe care asteptai demult sa o/il (re)intalnesti.

Pe care din cei 3 l-ai lua in masina, daca ar exista posibilitatea ca langa sofer sa stea un singur pasager?

Gandeste-te bine inainte sa continui...

Aceasta este o problema de morala care a fost folosita ca parte a unui interviu pentru o slujba.

Poti sa iei batrana, intrucat ea e pe moarte;
sau poti sa il alegi pe vechiul tau prieten care ti-a salvat viata, si astfel sa te revansezi.
Si totusi, sansa neasteptata de a te intalni cu partenerul ideal s-ar putea sa nu ti se mai ofere vreodata!!

14 Noi 2010, 21:00

n-are treaba cu logica/perspicacitatea, e numai de conturat un profil

14 Noi 2010, 21:07

Si vechiul prieten reprezinta slujba de la care pleci si iubitul/iubita un potential viitor angajator... :D

15 Noi 2010, 09:55

Pe baba, evident. :D

15 Noi 2010, 09:59

@KomandantuR poate iese vreo mostenire:))

ma dau jos il las pe prietenul meu sa conduca si sa o ia pe baba si eu raman cu iubirea vietii mele in ploaie gasim noi cum sa ne incalzim :))

15 Noi 2010, 20:14

Aveţi 2 pahare.
Primul conţine un litru de apă, al doilea, un litru de lapte.
Din paharul cu lapte, luaţi o lingură si turnaţi-o în paharul cu apă…
Din paharul cu apă (în care aţi turnat lingura de lapte), luaţi o lingură şi turnaţi-o în paharul cu lapte.
ÎNTREBARE: Este mai multă apă în paharul cu lapte, sau mai mult lapte în paharul cu apă.

15 Noi 2010, 20:26

Daca nu ma insel eu, e mai mult lapte in paharul cu apa decat invers, are legatura cu densitatea laptelui care e mai mare decat a apei, dar nu stiu sa demonstrez asta :).

15 Noi 2010, 22:36

Nu cred ca are legatura cu densitatea, e vorba de volum aici.
Eu as zice ca e mai mult lapte in paharul cu apa (apa scoasa inapoi contine si putin lapte, ceea ce scade proportia din paharul de lapte).

15 Noi 2010, 22:59

laptele nu era mai dens decat apa?? :)
parca 1 litru de lapte <> 1 kg de lapte

15 Noi 2010, 23:06

Ba da, dar... in pahar vorbim de volum, in lingura tot de volum. :D

15 Noi 2010, 23:41

pai daca la sfirsit avem cite un litru in fiecare, apa care lipseste din vasul doi se gaseste in primul vas, iar laptele din primul se afla in al doilea. deci cita apa in lapte , atita lapte in apa

doar daca nu am scapat ceva pe jos, vezi Murphy

16 Noi 2010, 00:17

$1 scrie:$2i vechiul prieten reprezinta slujba de la care pleci si iubitul/iubita un potential viitor angajator... :D

Asta inseamna ca slujba la care te angajezi e babuta pe moarte :))

Cat despre linguri si pahare, paharul de apa va avea tot atatsa lapte cat are apa paharul de lapte.

16 Noi 2010, 00:46

$1 scrie:$2Cat despre linguri si pahare, paharul de apa va avea tot atatsa lapte cat are apa paharul de lapte.

Calculele inclina sa-ti dau dreptate... :((

16 Noi 2010, 05:25

$1 scrie:$2veţi 2 pahare.
Primul conţine un litru de apă, al doilea, un litru de lapte.
Din paharul cu lapte, luaţi o lingură si turnaţi-o în paharul cu apă…
Din paharul cu apă (în care aţi turnat lingura de lapte), luaţi o lingură şi turnaţi-o în paharul cu lapte.
ÎNTREBARE: Este mai multă apă în paharul cu lapte, sau mai mult lapte în paharul cu apă.

pai capcana cred ca este in compozitia naturala a laptelui, care e plin de apa de la mama lui

ca altfel, daca ar fi vorba de doua substante complet diferite (sa zicem benzina si motorina), cand iei din paharul A un volum mic (sa zicem o miime) si o muti in paharul B, automat se produce un amestec impur (1000B+1A; 1001 unitati); daca iei aceeasi cantitate (o miime din cele 1001 miimi) din amestecul impur 1000B+1A si o pui in vasul in care au mai ramas 999 unitati de A, o sa iasa amestecul 999A + 1x[(1000B+1A)/1001]

ca sa folosim tot laptele si apa (neglijand ca laptele are deja multa apa, de la natura) si sa vorbim in proportii, reiese ca e mai mult lapte in apa decat apa in lapte; ca sa primeasca fiecare acceasi cantitate, ar trebui luata (simultan) din fiecare pahar cate o lingura si pus in celalalt - atunci ar iesi exact aceeasi proportie a amestecului

Adica acel volum pe care il "restitui" (sau "il primesti in schimb") are un soi de TVA inclus, sau cum ar fi impozitul retinut de la bugetar: niste bani fara valoare adevarata, fara greutate economica.

(mai simplu si mai evident ar fi daca am folosi cifre mari: 1 pahar=1000 000 unitati; o lingura = 1000 de unitati)

16 Noi 2010, 09:45

$1 scrie:$2a da, dar... in pahar vorbim de volum, in lingura tot de volum. :D

Vroiam sa subliniez altceva ...

laptele fiind mai dens, se va lasa spre fundul paharului, apa va ramane deasupra ... (cazul paharului de lapte in care pui apa).

Nu spune nicaieri ca amesteca si nici ca lasa sa treaca sau nu o perioada de timp ...

16 Noi 2010, 11:32

un castravete, proaspat cumparat din piata, are 100g, din care 99% este apa si 1% substanta solida.
uitat pe pervaz, in soare, castravetele ajunge a doua zi sa fie format din 98% apa si 2% substanta solida.
cat cantareste castravetele a 2-a zi?

16 Noi 2010, 11:39

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2a da, dar... in pahar vorbim de volum, in lingura tot de volum. :D

Vroiam sa subliniez altceva ...

laptele fiind mai dens, se va lasa spre fundul paharului, apa va ramane deasupra ... (cazul paharului de lapte in care pui apa).

Nu spune nicaieri ca amesteca si nici ca lasa sa treaca sau nu o perioada de timp ...

La asta m-am gandit si eu cand am dat raspunsul.

@Smiley - pai... nu tot 100g?

16 Noi 2010, 12:32

nope.
"uitat pe pervaz, in soare" inseamna ca se mai usuca un pic.

16 Noi 2010, 13:29

ce bine ca nu imi plac castravetii...

16 Noi 2010, 14:10

$1 scrie:$2n castravete, proaspat cumparat din piata, are 100g, din care 99% este apa si 1% substanta solida.
uitat pe pervaz, in soare, castravetele ajunge a doua zi sa fie format din 98% apa si 2% substanta solida.
cat cantareste castravetele a 2-a zi?

Pai ...substanta solida nu se evapora. Asadar, ea este constanta in cele 2 zile, doar ca proportia se modifica datorita "modificarii" substantei lichide..practic prin evaporarea apei, substanta solida in total se dubleaza :D

deci..98 grame

16 Noi 2010, 14:21

Ciprian, apa evaporata nu se transforma in substanta uscata, se schimba doar raportul...
Eu as merge pe 99g, dar nu sunt sigur.

16 Noi 2010, 14:23

nope. mai incercati :)

16 Noi 2010, 14:31

unde am spus eu ca se transforma?? am zis ca ramane constanta :D (substanta solida)
cea lichida, da se transforma, din lichida in gazoasa :-P

16 Noi 2010, 15:15

castravetele are acum 50g

Daca nu l-au mancat viermii intre timp :)

16 Noi 2010, 16:16

Ramane la fel domne` tot 100g!

16 Noi 2010, 17:46

$1 scrie:$2astravetele are acum 50g

Daca nu l-au mancat viermii intre timp :)

corect :)

16 Noi 2010, 17:58

Pai poate explicam si de ce :).

16 Noi 2010, 18:14

daca 1 gram de substanta solida este 1% din 100g castravete, atunci 1 gram de aceeasi substanta solida este 2% din 50g castravete stafidit :-??
Răspunde