Include si Hobby

31 Oct 2008, 10:57
Ma astept ca dupa marele derby dinamo-steaua sa vedem pe la stiri X suporteri arestati, Y suporteri batuti si mai stiu eu ce. Si cam asa e peste tot. cred ca stie toata lumea ce s-a intimplat anul trecut la CFR -U Cluj cind adevaratii suporteri au lovit un cameraman de a avut nevoie de zile bune de spitalizare. Halal fotbal romanesc. Si sunt suporter al CFR-ului recunosc.
Simbata sunt si eu in capitala (cu treaba

) dar nu m-as risca sa merg la derby. Asta asa ca sa nu vina sotia mea si copilul sa-mi aduca "suc cu paiul" prin spital.
Fara sa supar pe nimeni as vrea totusi ca anul asta sa se repete ispreva din sezonul trecut si sa cistige campionatul o echipa din provincie. Fitzi cu ochii pe Timisoara (oricum s-ar numii in momentul de fatza "Poli" sau "FC") si sa nu uitam de Urziceni pt care am toata stima (tac si fac). Una din putinele echipe din campionatul nostru mioritic unde patronul isi vede de treaba lui iar antrenorul "face".
Si ca sa inchei optimist

derbiul etapei CFR-Unirea Urziceni.
31 Oct 2008, 22:55
Stati linistiti, peste tot e la fel cu violenta suporterilor. Acu' vreo doua zile, Hertha Berlin a avut meci, are stadionul chiar langa hotelul in care stau. M-am intersectat cu "suporterii" care se intorceau de la meci, mi s-a ridicat parul pe sira spinarii in ce hal urlau si se balanganeau de beti ce erau. Evident, flancati de jandarmi sau ce naiba erau aia in uniforme...
Culmea este ca din cate am inteles Hertha castigase cu 3-0 ...
01 Noi 2008, 02:01
eu sunt fan steaua....si din cand in cand ma mai aventurez in bucuresti pt.cate un meci...pana acum nici un derby.....servesc tribuna 1 sau 2...unde e mai liniste....la un meci cu miza mai mare m-as duce doar pt. atmosfera eventuala...oricum daca as fii locuit in capitala cred ca nu as rata nici un meci,cel putin din campionat.....
P.S. probabil stiti de ce s-a suparat gigi.....atunci cand portarul gloriei (care luase deja galben pt.tragere de timp) degaja mingea ....multimea striga sugi ..... , gigi !!!
01 Noi 2008, 02:18
Mai oameni buni, de ce il speriati pe Cristian asa? Cat am locuit in Buc (am avut noroc sa nu stau mai mult de 5 ani) am fost la fiecare derby si nu a fost nici o problema. Si am incercat de toate: galerie (la Dinamo), tribunele 0, 1 si 2 atat in groapa cat si in ghencea.
Atmosfera la meciurile Dinamo-Steaua e ceva deosebit iar in nocturna totul pare si mai si.
Cristian, daca iei un bilet la tribuna 1 de exemplu, acolo sunt oameni "normali" (ca e relativ termenul). La tribuna 0 in groapa o sa ai parte si de comentariile foarte amuzante ale cunoscatorilor. Ba io zic ca si la galerie daca stai e fain numai ca intrarea e nasoala (intotdeauna e cate un idiot sa inceapa scandalul si politistii lu' peste abia asteapta sa se refuleze pe spinarea suporterilor). Plus ca o sa vezi niste exemplare de looseri cum n-ai vazut in viata ta. Eu simpatizez asa oarecum cu echipa Dinamo (acum ceva ani cand Dinu era antrenor jucau un fotbal absolut incantator) dar ce exemplare de oligofreni am putut sa vad in galeria aia...Jesus!
01 Noi 2008, 22:07
pauza Dinamo-Steaua 0-1

L.E. final 1-1
dupa parerea mea, Steaua a jucat mai bine si merita sa castige
Dinamo n-a aratat mai nimic si mai era chiar sa si castige pe final
mi-a placut Nicolita, a jucat aproape fara greseala si i-au iesit si centrarile, la fel si Kapetanos, doar ca putin mai dezordonat
una peste alta, rezultat care convine contracandidatelor la titlu
01 Noi 2008, 23:41
Lu Nicolita parca i-a sarit lantu la cateva "biciclete"

Sau mi s-a parut mie
02 Noi 2008, 12:53
Avand in vedere ca nu a reusit nici un auto-gol, Nicolita a facut unul din cele mai bune meciuri ale lui.
02 Noi 2008, 15:09
@mihai79 : esti rautacios, Banel chiar a facut un meci bun
dar cel mai mult mi-a placut Kapetanos...cel pe care Gigi vroia sa-l trimita la echipa a 2-a, iar de la iarna sa-l vanda...eu cred ca daca nu-l schimba dorinel in min 80, dinamo n-ar mai fi avut acel final de meci in forta....oricum a fost o alta steaua pe teren, o echipa mult mai bine legata....una peste alta, cred ca dorinel a debutat cu dreptul, nu atat prin rezultat cat mai ales prin joc...
03 Noi 2008, 12:47
Cica, din punct de vedere statistic, egalul din derby este corect!
http://www.prosport.ro/fotbal-intern/li ... mo-3417823
04 Noi 2008, 20:25
hai sa vedem CFR-u' in seara asta
ar fi super sa castige, da' asa am o presimtire naspaaaa....
04 Noi 2008, 21:00
Ia lasa tu premonitiile astea

. Hai, CFR!
04 Noi 2008, 21:05
Hai sa ne uitam la meci. Pierde sau castiga CFR-ul, ce conteaza? Important e ca berea e in frigider de cateva ore bune.
04 Noi 2008, 21:14
oricum, in caz ca nu iese cum trebuie la Cluj, ar fi foarte importanta o victorie a celor de la Chelsea in deplasarea de la Roma.
04 Noi 2008, 21:42
Daca nu reusesc sa-i bata pe astia de la Bordeaux chiar nu mai are sens, inseamna ca si-o fura si de la Roma. 3p azi si deja primavara e aproape, indiferent in ce forma.
04 Noi 2008, 21:46
ar merge si un egal azi si apoi sa-i bata pe cei de la Roma....dar e deja din ce in ce mai complicat si, ca de obicei, noua romanilor varianta "in ultima clipa" nu ne iese
unde mai pui ca ultimul meci e la Chelsea si daca aia vor fi calificati la ora aceea, poate nu se vor mai omori cu firea...
gata, v-am pupat ca-ncepe meciul
04 Noi 2008, 22:47
Fara Trica ne e frica. Cam asta e ce poti spune dupa prima repriza.
04 Noi 2008, 23:47
mi se pare ca cluju' e nitel "over-rated"
05 Noi 2008, 00:12
Nu e cu nimic mai "over-rated" decat celelalte echipe de la noi.
05 Noi 2008, 08:47
Parerea mea este ca antrenorul italian e putin depasit de situatie. Ok, i-a iesit meciul cu Chelsea in care a blocat bine, ca in meciul de la Roma a fost noroc cu golurile lui Culio. Aseara argentinianul a fost chiar penibil. A incercat prea mult de unul singur si nu i-a iesit nimic. Dubarbier era singurul care se misca, mai dribla, pasa (ce pasa cu calcaiul in prima repriza), iar Culio strica tot. Iar Trombetta nu are fler, pare ca se blocheaza. Nici o mutare cand il vezi pe Culio inotand si pe Peralta ca nu face fata la mijloc. Deac a intrat 10 minute si mie mi s-a parut ca a facut mai mult decat a facut Peralta tot jocul, desi comentatorii erau paraleli. Emmanuel Kone ala mi se pare chiar penibil, incerca sa scape de minge cat mai repede, nici un pic de implicare, de responsabilitate, nimic. Noroc cu Stancioiu, pare ca si-a revenit. A, si Muresan se vede ca a cam obosit dupa un inceput foarte bun. Ritmul Champions League/Nationala/Campionat isi pune amprenta pe batranel (care, de altfel, e bun).
Deja mi s-a luat si de CL, sa pierzi 6p cu echipa cu care te lupti pt loc 3... nu poti emite pretentii. E clar ca in urmatoarele meciuri ambele echipe (Cluj si Bordeaux) nu vor mai pupa puncte, astfel clujenii aveau nevoie de un egal sa ramana in fata francezilor. Nu au reusit. Pacat!
PS. Roma le da peste 2 aici.
05 Noi 2008, 09:10
Da... comentariile tale sunt avizate cu exceptia celor doua remarci din final:
1. Batranelul de care pomeneti tu in finalul post-ului, desi arata de 80 de ani, are
26 de ani.

2. Nu stiu pe ce te bazezi tu cand spui ca si CFR si Bordeaux nu vor lua puncte in urmatoarele meciuri! Daca ai fi vazut meciul celor de la Bordeaux cu Roma ai fi vazut ca Roma a castigat norocos pe final si datorita faptului ca Bordeaux a jucat in inferioritate. In rest Bordeaux i-a "calarit" bine de tot pe romani
05 Noi 2008, 09:49
In meciul de la Roma clujenii au cantat aria Famagustei.
Da' ulciorul nu merge de multe ori la apa.
Partea buna este ca pentru o echipa ce in urma cu nu multi ani se zbatea prin divizia C, Clujul a reusit o performanta extraordinara. Daca va invata din greseli si va mentine ritmul de crestere al valorii, viitorul lor suna bine.
Daca stam sa ne gandim, nici in Franta sau Germania echipele care castiga campionatul nu sunt din capitala tarii.
05 Noi 2008, 10:32
@adicristea: ce te face sa crezi ca CFR e abonata la grupele CL? daca acum avem doua echipe in grupe sa nu crezi ca o sa devina un obicei. avand in vedere punctele acumulate de echipele romanesti in acesti ani (de dupa performantele stelei si ale rapidului in cupa UEFA) viitorul nu suna prea bine pentru noi in ceea ce priveste Champions League.
sa revin la ceea ce vroiam sa zic: that's why we love soccer - niciodata nu se stie ce se poate intampla.
echipa care spala pe jos cu AS Roma in deplasare si care a dominat 75% din meciul ala de pomina (sa nu uitam cum la 1-2 Roma se chinuia sa iasa din propria jumatate si CFR mai dadea o bara) aseara n-a mai fost la fel. iata ca peste doar doua meciuri, rolurile s-au inversat. CFR-ul a devenit echipa neputincioasa intampinand probleme serioase in a iesi din propriul teren cu pase marunte asa cum ne-au obisnuit cu Roma si cu Chelsea, si tot ce au facut au bubuit mingile inainte spre Kone sau Dubarbier care s-a zbatut cam degeaba. in schimb, Roma care in urma cu o luna a agonizat tot meciul cu CFR (la fel nici in meciul cu Bordeaux nu a mers foarte bine cu toate ca scorul n-o arata), aseara s-a distrat cu Chelsea si a saltat pe locul 2 in grupa.
desigur, judecand in functie de ceea ce se intampla acum, CFR-ul nu prea are sanse nici macar pentru locul 3. dar ca sa inchiem cu cliseul absolut in fotbal: mingea e rotunda. deci speranta moare ultima.
05 Noi 2008, 10:48
Pai hai sa-ti spun de ce cred ca in maxim doi ani trec de grupe. Anul asta posibil sa nu prinda Liga, va juca in UEFA. Isi va face mana acolo (eu cred ca va intra in grupele UEFA si, depinde de ce noroc are, poate si iesi). Peste 2 ani insa, se cam termina cu coeficientii aia de i-au obtinut Steaua si Rapid. Insa atunci cred ca CFR va lua campionatul, asta pentru ca meciurile din UEFA nu sunt CHIAR atat de solicitante (si dese) precum cele din Liga.
Nu zic ca-s abonati la Liga, dar la managementul pe care-l au la ora actuala, e singura echipa capabila sa creasca de la an la an din campionatul Romaniei. Nu crezi?
05 Noi 2008, 11:04
Sa creasca de la an la an da, dar asta la nivelul Romaniei sau la nivel de maxim cupa UEFA. Sa nu uitam ca sunt echipe cu bugete de 40-50 mil EURO (vezi Sakhtaru lui Lucescu sau Zenit St. Petersburgh) care lupta pt. locul 3 in grupele CL. Atata timp cat la noi in tzara o sa fie echipe cu bugete anuale de maxim 10-15 mil EUR (cam atata are CFR-ul) nu prea putem emite pretentii la locurile din optimile Champions League. Si nu mi-l imaginez pe Paszkany investind 50 mil EUR/an. Pe termen scurt, da, pot veni satisfactzii (cum au fost meciurile cu Roma si Chelsea) insa pentru performante pe termen lung e nevoie de bani seriosi. Si patronii romani, cu toate ca le place sa se laude ca au multe sute de milioane de euro in conturi (sau chiar miliarde), cand vine vorba de cumparat niste jucatori li se pare mult daca pt un jucator serios li se cere 5 sau 10 mil. Sa nu mai zicem de salariile pe care le solicita astfel de jucatori.
05 Noi 2008, 11:20
Ai si tu dreptate, insa daca au dat 2.5 milioane euro pt un jucator anul trecut cred ca vor ajunge sa dea si 5 la anul (cand deja vin niste bani din participarea asta in CL). Si nu e neaparat necesar sa dai 5 milioane, Y. Kone a costat 600.000 si daca il da acum nu cred ca ia mai putin de 2 milioane.
Un singur lucru imi doresc (chiar daca o sa dezamagesc fanii acestei echipe): ca Dinamo sa nu ia campionatul NICIODATA atat timp cat sunt cei nshpe actionari la club. Pentru ca daca apuca sa intre in Liga, pe langa faptul ca o sa fie ciuca batailor, o sa ramana si fara bani pentru ca-s cam lacomi baietii.
05 Noi 2008, 11:46
Nu compara campionatul cu Liga pentru ca nu au legatura. Sunt zeci de exemple, multe si din aceasta editie de Liga, in care echipele angrenate in competitia externa nu o duc bine in campionat. Primul e chiar CFR

.