In primul rand, asta cu statisticile ma lasa rece, de parca ar putea controla el ce meciuri sa castige si ce meciuri sa piarda.

Apoi, daca te referi la penalty la iniesta in duel cu ivanovici, clar nu a fost. Jucatorii Barcelonei sunt niste jucatori exceptionali, au dribling, au viteza, dar sunt firavi fizic. Iar fotbalul totusi nu e baschet, Iniesta l-a driblat frumos pe sarb, acesta a inceput sa-l tina in afara careului. Cum diferenta de gabarit e uriasa, au ajuns la acelasi nivel in careu, acolo au fost impingeri in care, bineinteles, Iniesta a avut de pierdut si s-a aruncat. Daca spaniolul reusea sa ii ia faţa, iar Ivanovic ii punea piedica era penalty, dar asa...
Acum referitor la tactica: Chelsea a avut o tactica simpla la prima vedere, dar foarte greu de mentinut 90 de minute - asezare pe doua linii. Pentru niste jucatori mici si rapizi ca ai Barcelonei, ar fi trebuit sa fie destul de usor sa se infiltreze INTRE linii, doar ca pressingul a fost fantastic. S-a observat in nenumarate faze cum Cole iesea dupa Messi, Iniesta sau cine se mai nimerea in preajma, ajungea la acelasi nivel cu mijlocasul (Ramires), moment in care abandona faza si se retragea. La Real, Ramos sau Arbeloa raman pe omul respectiv si ori il faulteaza, ori lasa gauri in aparare.
Da, au avut cateva ocazii si a fost ghinion pt Barca (sau noroc pt Chelsea), dar mi se pare putine in comparatie cu ce ocazii are de obicei echipa lui Guardiola. Ca idee, ti se pare ca Messi a avut vreo ocazie? A avut un sut scos de Cech, dar de la distanta, in rest a fost tinut exemplar; au fost 2 bare, Adriano si Sanchez, plus un luft al lui Fabregas si cam atat. In 90 de minute, pentru Barcelona, eu zic ca e putin.
Si ca sa nu uit, nu vreau sa aud ca "ce joc e asta, stai cu fundu-n aparare". Barca joaca un fotbal plictisitor in majoritatea timpului, doar ca au sclipiri la 30-35m de poarta (pase peste sau printre, driblinguri, un-doiuri). O echipa cu jucatori predominant masivi e victima sigura daca se deschide, iar Di Matteo, spre surprinderea mea, a stiut exact ce are de facut. Ca a avut si noroc, nu neg, dar asa se nasc echipele si antrenorii mari (sa amintesc numai primul an al lui Guardiola la Barcelona cand a fost ajutat, culmea, tot intr-un meci cu Chelsea - Ovrebo ii zice arbitrului

).