Include si Hobby

07 Mai 2009, 11:42
Spre rusinea mea nu am vazut meciul deoarece am uitat de el avand treaba.
Astfel nu pot sa imi spun opinia vis-a-vis de asta
http://www.prosport.ro/fotbal-extern/li ... ta-4308429Daca cititi cateva pagini mai in urma am sesizat si eu la un moment dat ceva despre niste conspiratii. Una mai vache si alta mai recenta in care a fost si Chelsea implicata.
07 Mai 2009, 14:48
Eu recunosc ca nu-i pot intelege pe cei care spun ca Chelsea a jucat urat, nespectaculos bla...bla...bla. Domnilor, ok, fotbalul e facut pt a fi spectaculos, dar adevaratii antrenori sunt cei care recunosc superioritatea adversarului si, mai mult, stiu sa echilibreze fortele. Iar Chelsea asta a facut. Ce echipa credeti ca mai e capabila sa faca ce a facut Hiddink 183 de minute? Eu cred ca foarte putine. O sa vedeti in finala, Manchester NU stie sa joace ca Chelsea, ea va iesi la atac, asa cum a facut-o si Real. Si tare mi-e sa nu isi ia vreo 2-3 bucati, pentru ca Rio Ferdinand si cine o mai decide Ferguson sa fie pe linia de fund vor fi EXTREM de usor depasiti de Iniesta, Xavi, Messi, Bojan. Nu mai ganditi cu sufletul, cum ca Barca joaca frumos si merita sa joace finala. Merita cea care dupa 2 jocuri are scorul mai bun. Daca esti super echipa reusesti sa invingi si aparari "beton". Eh, Barcelona tocmai a demonstrat ca e super echipa (sau ca Guardiola are un noroc fantastic).
Iar asta cu conspiratia... parca s-au molipsit de la noi, locuitorii in Balcani. Ce conspiratie era daca Drogba o baga in poarta in tur cand a scapat singur si a tras in Valdez sau daca in retur ridica putin mingea peste portarul spaniol? Nici una. Chelsea a gresit o data. In minutul '93. Putea sa fie in minutul 5 sau in minutul 60. Doar ca a fost in finalul meciului si nu au mai avut ce face, asta e. Nu esti atent, o super valoare precum Iniesta te pedepseste. Am mai zis, ma bucur din punctul de vedere al spectacolului, ca finala e Man - Barca, dar consider ca Guardiola nu a facut NIMIC din punct de vedere tactic sa contracareze jocul inchis al lui Chelsea. Si de asta mi-as fi dorit sa vad felul in care s-ar fi asezat si jucat Manchester cu Chelsea.
Eu as vrea sa il vad pe Pep la o echipa care nu are valorile Barcei. Sa zicem Valencia sau Sevilla. Sau Tottenham. Pentru ca atunci cand ii ai SI pe Messi, SI pe Iniesta, SI pe Xavi, SI pe Eto'o, SI pe Henry (aseara nu a fost cazul), SI pe Bojan golul tot trebuie sa vina de undeva. Dar ia demonstreaza-mi ca stii sa asezi o echipa in asa fel incat pe de-o parte sa iti pui in valoare atuurile, pe de alta sa le anihilezi pe ale adversarului. Asta a facut Hiddink in cele doua jocuri. Problema lui a fost ca Drogba a fost penibil (si nu ma feresc sa spun asta) in fata portii, exact acolo unde are contract sa fie eficient.
07 Mai 2009, 16:08
In conditiile in care Barcelona a reusit primul si singurul sut pe spatiul portii in minutul 93 al meciului e absurd sa spui ca a castigat echipa care a jucat mai spectaculos, a castigat spectacolul si fotbalul spectacol si alte asemenea aberatii. Inteleg sa simpatizam o echipa dar o urma de rationament trebuie pastrata.
Eu inca ma mir ca arbitrul a reusit sa termine meciul nefaultat ca atat Ballack cat si Drogba la sfarsit pareau ca au de gand sa ii scape o scatoalca, poate chiar doua. Daca Porumboiu era la Chelsea sunt convins ca dadea in judecata arbitrul, UEFA, FIFA, raul, ramul iar "criminal" era cel mai bland adjectiv folosit pentru a-l descrie pe norvegian.
07 Mai 2009, 16:15
cred ca tu ai o problema cu rationamentul, sau cel putin nu intelegi despre ce e vorba. nu e necesar sa fie ambele echipe de un fel ca sa se omoare spectacolul, una e suficient. Si aici se vorbeste de faptul ca tocmai aceea a fost eliminata, deci in finala se spera sa fie spectacol.
07 Mai 2009, 17:27
Da, trebuie sa recunosc ca nu prea inteleg: pentru mine fotbal spectaculos inseamna faze de poarta adica suturi cu sanse de gol (suturi pe poarta). La acest capitol avem:
Barcelona - un (1) sut
Chelsea - patru (4) suturi
Prin logica, echipa mai spectaculoasa (in meciul cu pricina, ca despre el vorbeam) a fost Chelsea.
Cam asta a fost rationamentul meu asa mic, amarat si cu probleme care sigur nu se va putea compara niciodata cu al dvs.
Cu respect.
07 Mai 2009, 17:29
Ma bucur ca ti-ai dat seama ca nu se compara
07 Mai 2009, 17:41
hai mai usor cu contrele.
ideea era ca: Barcelona joaca spectaculos, dar stilul de joc prestat de Chelsea si anume aparare aparare aparare, nu au permis desfasurarea jocului.
Teoretic si practic, fotbalul se joaca pe goluri. nu pe faze, nu pe suturi spre poarta, nu pe faulturi.
tuturor ne place sa vedem un joc de genul Manchester -liverpool 4-4 (sper sa nu gresesc). dar asta se intampla cand echipele joaca deschis... cand risca...
cand insa miza este foarte mare, toti joaca prudent. mai ales Chelsea. adica: ne pazim de copilasii aia teribili, si daca reusim sa o bagam in plasa, perfect. daca nu, lasa ca stim sa batem si 11m (sau nu...

)
numa` ca socoteala de acasa, nu se potriveste cu cea din teren, si o greseala personala (a fundasului - Malouda parca) si 2 executii spectaculoase au facut diferenta.
aici comentam, dezbatem, nu ne certam. ok?
07 Mai 2009, 17:46
n-am inceput eu. mi se pare oarecum normal daca chelsea a avut mai multe ocazii.... ca doar au fost pe contraatac, catalanii nu erau toti in aparare. Sau n-au fost pe contraatac ?
07 Mai 2009, 17:48
Nu conteaza CATE suturi dai pe poate, ci cate dintre suturile tale ating plasa in interior. In fotbalul de azi EFICIENTA e cea mai importanta. Conteaza sa ai un sut si ala sa fie gol decat 23 (cum a fost cazul Barcelonei in tur) si nimic. Uite cea mai buna comparatie: care echipa v-a placut mai mult, Barcelona din tur care a expediat 23 de suturi PE poarta (DOUAZECI SI TREI!!), dar nu a inscris sau asta de ieri care a dat UNUL SINGUR, insa a fost gol si nu orice gol, ci cel al calificarii?
07 Mai 2009, 18:02
asteptam finala!!!
07 Mai 2009, 19:15
Un articol frumos, atat pentru sustinatorii lui Chelsea, cat si pt cei ai Barcelonei:
http://www.adriangeorgescu.ro/2009/05/07/roiul/
07 Mai 2009, 20:41
io-te ca a ajuns si Lucescu senior in finala Cupei UEFA
Sahtior-Dinamo Kiev 2-1 (in tur 1-1)
sa-i vedem pe nemti acum
07 Mai 2009, 20:55
Bravo lui! Dar cred ca in finala ii cam cocoseaza nemtii, oricare ar fi aia.
07 Mai 2009, 20:56
gata, ma duc sa ma uit la Hamburg-Werder...mamaaa, ce-i in stadionul ala
vom vedea, iarasi zic sa nu ne grabim...
07 Mai 2009, 21:02
Pai asa ar da casele de pariuri faliment pe principiul "stai, nu te grabi sa spui rezultatul dinainte"

.
07 Mai 2009, 21:15
Ivica Olici 1-0
Hamburg :
EINZZZ !!!Werder :
NULLL !!!Impresionant publicul
07 Mai 2009, 21:20
Lasa ca ii bate Werder

.Defapt nu prea mai cred,ca s-a cam dus norocul si la ei.Bravo pentru IL LUCE,superantrenor,si pentru domnul adicristea sa nu uitam ca degeaba ai lot daca nu le ai un pic si cu fotbalul,asta referitor la Guardiola,sa nu uitam cati antrenori au fost si la alte echipe mari,Real spre exemplu si nu au reusit performanta.Hai Werder!
07 Mai 2009, 21:29
ete 1-1.pentru Werder!
07 Mai 2009, 21:44
Momentan e 1-1 pt Hamburg.

Narcis, daca tu imi zici ca ai vazut vreo idee tactica la Barca ieri eu mananc foile de le am in fata acum (si crede-ma ca-s multe

). Guardiola a avut noroc cu golul lui Iniesta, pana si el se resemnase, a fost o imagine superba, cum nu vezi pe la noi NICIODATA, la sfarsitul meciului cand Guardiola s-a dus la Hiddink si l-a luat dupa umar, probabil spunandu-i: "imparate, n-am avut ce sa-ti fac, esti bun" si a zambit. Pana la urma a avut noroc cu spiridusul, vorba lui
shine, dar ca tactica eu nu am vazut nimic, si-a lasat jucatorii sa creeze.
07 Mai 2009, 21:50
Ai dreptate.

.Probabil ca la jocul practicat de Chelsea nu prea avea ce sa modifice.Oricum dupa parerea mea Barca a avut super bulan ca s-a calificat,dar ma bucur,si eu consider ca merita.Cat despre gestul dintre cei 2 antrenori n-am ce spune,respect

.Dar despre meciul de asta seara spuneam ca e pentru Werder ca le mai trebuie doar 1 boaba si s-au dus

.Sper sa vina.
07 Mai 2009, 21:53
si noi zicem ca e 1-1 pentru Hamburg pt. ca in momentul de fata sunt calificati, nu le mai trebuie nimic
07 Mai 2009, 21:58
Si eu sper la fel. Pacat de Diego, chiar daca prind finala nu joaca.
In legatura cu tactica ce trebuie practicata in cazul apararii pe doua linii: ai doua variante - ori joci mult in margine cu centrari pe varfuri, ori pur si simplu treci peste creatie si arunci mingile pe jucatorii inalti. Care jucatori inalti la Barca ca in afara de Keita si Eto'o, sa zicem, cui sa-i centrezi, lui Messi?

Guardiola a avut ghinion cu problema lui Henry, cred ca in cazul in care se afla in teren ar fi avut mai multe sanse de a rupe apararea lui Hiddink prin viteza, forta si inaltimea francezului. Pana la urma Guardiola a jucat cu ce a avut la dispozitie.
O sa fie o finala spectaculoasa, zic eu, cu cel putin 3 goluri.
Hai, Werder! (eu tin cu ei pt ca au eliminat Milanul - my favourite - si pt talentul asta numit Diego)
07 Mai 2009, 22:23
GGGGGGGGGGGGGGGGGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!
1-2

/
07 Mai 2009, 22:23
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! WERDER
07 Mai 2009, 22:24
avem ce invata de la ei...cu adevarat dau tot ce pot...
07 Mai 2009, 22:40
GGGGGGGGGGGGGGGGGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!
1-3 V-am spus ca ii bate

.
07 Mai 2009, 22:51
Gata 2-3.Frumos meci.
08 Mai 2009, 14:33
ca sa va reveniti : sa ne intoarcem la bataile/injuraturile noastre cele de toate zilele...Steaua-Dinamo
08 Mai 2009, 15:29
Decat Steaua - Dinamo mai bine televizeaza o partida de table intre Turcu si Gigi Becali, am vedea si noi putina actiune.
Cat despre meciurile din Ucraina si Germania, fara comentarii. Respectele mele profesionistilor, invinsi si invingatori.