Ce ti-ar trebui? In primul rand spatiu. Un spatiu decent.
Eu unul ma gandesc la ceva de genul:
- body shop - tinichigerie si vopsitorie - aici o cabina de vopsit costa imens, dar iti scoti si banii cu ea;
- o zona pt asamblat/dezasamblat motoarele;
- o zona pentru asamblat/dezasamblat masina propriu-zisa - scos/pus motor, lucrat la instalatiile electrice, etc;
- o gramada de scule, si aici nu glumesc, iti trebuie scripete pt scos/suspendat motorul, o chestie pe care se prinde blocul motor la asamblat/dezasamblat care permite miscarea blocului in jurul axelor sale, chei (si nu ma refer la genul pe care-l cumperi din benzinarii - ai nevoie de toate tipurile posibile si imposibile, nu stii cand dai de o piulita de dimensiune ciudata), chei de tip Alen (imbusuri, imbusuri cu cap stelat - is de vreo 2-3 tipuri din cate stiu), surubelnite mai lungi, mai scurte, etc, musai o surubelnita electrica cu un adaptor articulat - sunt suruburi in pozitii imposibil de scos pentru o surubelnita normala, ciocane de mai multe tipuri, puii mei, you name it

. A, si aparat de sudura musai.
- cel putin un elevator.
Totusi, si mai important este sa ai oamenii cu care sa lucrezi. Sa stii ca nu pleaca cu sculele acasa, ca incuie tot cand pleaca, ca nu fura, ca nu conditioneaza manopere pentru bacsisuri (aici tre si platiti bine). A, si terenul sa fie al tau, cu tot ce construiesti pe el. Pentru ca daca nu e, e cam dificil sa iei atelierul cu o macara si sa-l muti prin oras daca ii vin idei ciudate proprietarului.
Cam atat, daca imi mai vin idei mai postez. Chestia e ca ar fi o treaba buna, dar nu stiu ce procent de oameni din provincie ar vrea sa cumpere masini busite si sa le reconditioneze. Peste tot prin Romania am observat ca se poarta Loganul nou, nu Sierra Cosworth reconditionata