Proiecte

OBD II PC to ECU interface hardware

Moderatori: KomandantuR, adicristea

OBD II PC to ECU interface hardware

Mesajde Cosmin. » 13 Aug 2010, 01:14

Salutare, long time no see :)

Am un proiect legat de Mazda 3 a familiei, insa pentru concretizare trebuie plecat de la baza.

Am gasit urmatoarea chestie, insa nu stiu daca exista importatori de asa ceva pe la noi prin tara. Ideea este ca am nevoie de asa ceva nu musai pentru a schimba ceva prin ECU, ci pentru monitorizare a diverselor chestii (chestii legate de consum de exemplu). Eventual, prin adaugarea unor piese hardware nu prea pretentioase, masurarea fortelor laterale/longitudinale ce actioneaza asupra masinii, presiunea din pneuri, performanta la accelerare si la franare (GPS related) etc, etc, etc, si incorporarea acestora intr-un software care nu e musai brand-related - adica sa poata fi folosit si pe alte masini fara probleme :)

Proiectul va demara in vara anului urmator, pana atunci strang teorii si se fac proiecte virtuale - slava domnului exista PC :D

Deci, pareri, impresii si nu in ultimul rand, link-uri autohtone, domnilor :D

Multumesc anticipat.
Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
Cosmin.
Gold Member

Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]

Re: OBD II PC to ECU interface hardware

Mesajde Worker » 13 Aug 2010, 07:51

Cu o simpla cautare cu google dupa "interfata diagnoza auto" gasesti si asa ceva in Romania. Preturile sunt cam marisoare fata de facilitatile care le ofera aceste interfete. Interfete cu functii mai complexe care sa-ti masoare consumul si la preturi bune gasesti pe ebay.
Cum masori fortele laterale/longitudinale ce actioneaza asupra masinii, presiunea din pneuri? Ai nevoie de traductoare performante ca sa citesti acesti parametri. Si ce faci cu aceste valori, la ce iti sunt de folos?
Banuiesc ca vrei sa controlezi consumul de carburant in functie de acesti parametri. Nu ai nevoie sa muncesti un an pentru asa ceva ca poti cumpara o interfata cu un pret de aproximativ 100$. Vezi http://www.plxkiwi.com/
Vezi si viewtopic.php?f=42&t=7634&p=407775#p407775
Worker
Member

Maşina: 2X Ford
VIN: WFONXXGCDN2S65814

Mesajde Cosmin. » 17 Aug 2010, 09:46

Am impresia că traductoarele respective nu sunt așa scumpe pe cât ar părea, accelerometrul telefonului meu se descurcă perfect cu măsurarea forțelor laterale, iar cu presiunea în pneuri mare brânză nu cred să fie, mai ales că jantele sunt din tablă și montarea unui ceva la interior urmat de etanșeizare + reechilibrarea roții n-ar trebui să fie mare lucru.

La ce-mi folosesc? Presiunea din pneuri ca să nu mai stau ca tolomacul să mă-nvârt în juru mașinii la semafor că am impresia că am pană, afișarea pe un display a chestiei ăsteia ajută la liniștea mea sufletească din cursul drumurilor mai scurte sau mai lungi :)

Restul... diverse idei/chestii. Să-ți dau un exemplu, mergi cu mașina în poligon/drum închis și-i testezi limitele. Știi acum că începe să derapeze la 1.5G accelerație laterală, setezi la 1.3G o alarmă și dacă te ia apa pe serpentine poți să-ți pui frână :) Dar e doar un exemplu.

Scangauge pare interesant, dar ideea mea era de centralizare într-un singur sistem, care să aibă ca nucleu un car-PC. Totul open source și programat in-house și pentru uz personal, nu comercial, cu ramificații în toate sistemele/subsistemele mașinii, unul dintre cele mai banale fiind cel audio de exemplu :D
Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
Cosmin.
Gold Member

Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]

Mesajde Worker » 26 Aug 2010, 22:45

poate preiei o idee se aici:
http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pXMU9OUT09
interesant ca e wireless
Worker
Member