Switch to full style
Subiecte si Liste care nu mai sunt in actualitate
Subiect închis

Posesori de FF 2 citi Km la bord si probleme intimpinate

07 Apr 2009, 18:27

Am o problema ptr. voi. cei cu ff2, 1,6 tdci, 90cp.
oricât am incercat - și am incercat - nu am reusit sa trec de 179 km/h pe GPS. rezultă ca viteza e limitată la 180km/h. asta nu ar fi o problema, dacă la pedala nu ar mai fi loc. Sau pe turometru, de exemplu.
Așa că rezultă ca motorul nu dă tot ce poate, nu?
Nu țin neaparat să merg cu 200km/h, dar dacă viteza e limitată, eu apreciez ca și motorul este. Ceea ce înseamnă că a fost proiectat pentru mai mult. Eventual, mai mulți cai putere.
Ca urmare, întrebările mele sunt:
- și-a rescris cineva softul la motor?
- câți cai a câștigat?
- ce consum are?
- sunt alte beneficii?
- dar chestiile naspa?
Merci

Re: Posesori de FF 2 citi Km la bord si probleme intimpinate

07 Apr 2009, 18:37

am un prieten ce a avut un ff2 1.6 tdci 90 cp, a apelat la resoftare si a ajuns cam pe la 115 cp...a castigat aproape 25 cp...nu a avut nicio problema...a mers cu masina 120 mii km apoi a vandut-o...consumul creste o leaca dar nu ingrijorator (aproape 1 L/100km)...eu zic ca merita resoftarea
le: cat despre viteza maxima 180 kmph cred ca e normala pt acest motor
Ultima oară modificat de BogdanFSB pe 07 Apr 2009, 18:42, modificat 1 dată în total.

07 Apr 2009, 18:41

repet, nu vreau mai mult de 180 km/h. vreau mai multa putere. de aceea vreau mai multe opinii...

09 Apr 2009, 20:07

Am o problema ptr. voi. cei cu ff2, 1,6 tdci, 90cp.
Precum stim, viteza maxima e limitata la 180km/h. Asta nu ar fi o problema, dacă la pedala nu ar mai fi loc. Sau pe turometru, de exemplu.
Așa că rezultă ca motorul nu dă tot ce poate, nu?
Nu țin să merg cu mai mult, dar dacă viteza e limitată, eu apreciez ca și motorul este. Ceea ce înseamnă că a fost proiectat pentru mai mult. Respectiv, mai mulți cai putere.
Ca urmare, întrebările mele sunt:
- și-a rescris cineva softul la motor?
- câți cai a câștigat?
- ce consum are?
- sunt alte beneficii?
- dar chestiile naspa?
- cit a costat si daca a meritat?
Merci

09 Apr 2009, 20:10

Cel putin 109 cai poate, ca doar e acelasi motor.
E limitata turatia numai in ultima treapta, daca e limitata.
Si asta chiar nu este o problema.

27 Apr 2009, 21:23

ma ajutati si pe mine putin sa dorm linistit :), in primul rand turbina cand ar trebui sa se auda numai cand apesi pe acceleratie ceva mai tare si pe la 2500 de rpm? nu ar trebui sa aiba geometie variabila si sa intre cat mai devreme, hai sa zicem pe la 1800 si la un mers mai lejer?

si inca ceva, abreajul ar trebui sa se auda la debraiere?

astea toate la un focus face lift cu 1500 de km si 3 saptamani vechime, deocamdata analizez si eu sunetele care le scoate masina :D

27 Apr 2009, 21:35

$1 scrie:$2a ajutati si pe mine putin sa dorm linistit :), in primul rand turbina cand ar trebui sa se auda numai cand apesi pe acceleratie ceva mai tare si pe la 2500 de rpm? nu ar trebui sa aiba geometie variabila si sa intre cat mai devreme, hai sa zicem pe la 1800 si la un mers mai lejer?

si inca ceva, abreajul ar trebui sa se auda la debraiere?

astea toate la un focus face lift cu 1500 de km si 3 saptamani vechime, deocamdata analizez si eu sunetele care le scoate masina :D

cipriane, tata, ti-ai luat ford

tot ce e defectiune la masinile bune, la ale noastre e normal

"asa face toate"

17 Mai 2009, 18:49

am ajuns la 3000 de km, inca nu am facut revizia de 2500, saptamana care vine poate, acuma problema care am avut o cand nu a intrat cum trebuie in marsarier si a harait, cat e de grava e? ar trebui sa le zic celor de la service? voua cand nu va intra in viteza tot asa va face? am inteles ca la diesel s-a mai intamplat din cauza cutiei mai greoaie
Subiect închis